Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mikergr

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

mikergr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. θα κοιταξω το μοτερ με ενα ηλεκτρολογο και θα δουμε! Θα ενημερωσω! Ευχαριστω πολυ για τις διαφωτιστικες πληροφοριες!!!
  2. εκανα μετρησεις και εχουμε! ο μτχστις περνει 400v και βγαζει 45v Στον μαγνητη που αναφερω πανε 40,5ν. Γινετε ο ανορθωτης να ριχνει την ταση κι αλλο? Καταλαβα και πως λειτουργει το ολο συστημα!. Το ρευμα μετα τον μτσχστη περναει απο τον ανορθωτη με τα 2 κουμπια να παρεμβαλονται ωστε μονον οταν τα πατησω να δινει το ρευμα των 45ν στον μαγνητη και να δουλευει το υδραυλικο εμβολο! Εαν βαλω ενα τροφοδοτικο θα λειτουργησει το ολο συστημα ή θα εχω θεματα? Αντι να εχω ξεχωριστω μτσχστη και ανορθωτη να τα κανω ενα! Βεβαια ετσι τα κουμπια θα περνουν και αυτα συνεχες αντι εναλασομενο, σωστα? Για το μοτερ δεν ξερω ακομα τιποτα περα του οτι ειναι παλιο και τριφασικο! Δεν το εχουμε δει ακομα ωστε να πουμε εαν γινετε μονοφασικο!
  3. Κουτουρού δεν κάνω τίποτα! Θέλω μόνο να δω ο μετασχηματιστής τι ρεύμα περνει και τι βγάζει αντίστοιχα. Ο μτσχ δίνει ρεύμα σε ενα ηλεκτρογνητη που ενεργοποιείται μόνο εάν πατήσεις και τα 2 κουμπιά. Ο μαγνήτης κουνάει ένα μοχλό που ενεργοποιεί το υδραυλικό έμβολο και κατεβαίνει η κεφάλι που πιέζει ένα μαχαίρι για να κοψει Το μοτερ αρχικά θα δοκιμάσουμε να το τροποποιησουμε σε μονοφασικο και εαν δεν αποδίδει θα το αλλάξω με νέο μονοφασικο!
  4. Ψάχνοντας και σε ξένα φόρουμ έμαθα ότι το ασημένιο εξάρτημα ειναι ενας μετασχηματιστή τάσεως και το αλλο το κόκκινο με τα φτερά ειναι ανόρθωσης Σελινίου μαλλον! Είναι πολύ παλιο μηχανημα τέλη 60 αρχές 70! Χρειάζεται να μετρήσω την τάση στο πρωτεύον του μετασχηματιστή ωστε να δω εαν λειτουργεί με 220 οποτε θα συνεχίσει να λειτουργεί και με μοναφασικό ρευμα!
  5. Καλησπέρα! Έχω ένα παλιό μηχανημα, μια υδραυλική πρεσσα κοπης, με ενα τριφασικο μοτερ. Στο πλάι εχει μεσα σ'ένα κουτι το παρακάτω εξάρτημα και εσωτερικά το ασήμι που μοιάζει με μετασχηματιστή. Το μηχάνημα διαθέτει 2 κουμπιά ,που πρέπει να πατήσεις και τα 2 προκειμένου να κινηθεί το εμβολο. Αυτα τα 2 κουμπιά νομιζω οτι ενεργοποιούν ενα μαγνήτη. Τα κουμπιά συνδέονται με αυτό το εξάρτημα! Τι ειναι αυτο? Δεν έχει πρόβλημα. Λειτουργεί κανονικά αλλα θα ηθελα να το κανω μονοφασικό και δεν ξερω πως και εαν επηρεάζεται αυτο το εξαρτημα? Το μηχάνημα δυστηχως δεν εχει καποιο ταμπελακι με στοιχεία οποτε δεν γνωρίζω τιποτα για το μοτερ περα του οτι ειναι τριφασικο
  6. Καλησπερα! Εχω τελειωσει την πρωην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ (2003) αλλα ποτε δεν χρησιμοποίησα το πτυχιο μου επαγγελματικα μιας και ασχολουμε με αλλες δραστηριοτητες! Υπαρχει μια προταση απο φιλο μου που ασχολείται με δημοτικα εργα (αυτος εχει καποια χωματουργικα μηχανηματα και αναλαμβανει την εκτελεση των εργων) να χρησιμοποιησω το πτυχιο μου (προφανως σε εργα οδοποιιας, υδραυλικα και λιμενικα που νομιζω οτι εχω δικαιωμα) αλλα δεν εχω ιδεα τι και πως? Πριν κανω οτιδηποτε μπορειτε να μου πειτε τι επιλογες εχω? Ευχαριστο!
  7. Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις!
  8. Γνωριζεται καποια εταιρια που να κανει κατασκευες με μηχανηματα cnc ωστε να τους δωσω να μου φτιαξουν μια ειδικη θηκη που θελω απο πλαστικο? Ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.