Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

leonid

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

leonid's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ξέρεις κανείς τι κάνουμε σε περίπτωση που μετά από αναζήτηση δεν βρεθεί η οικοδομική άδεια? Πως θα δώσουμε βεβαίωση???
  2. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς οικονομικής δραστηριότητας που ΔΕΝ μπορούν να υπαχθούν στον 3908/11. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: 1. Κατασκευή κτιρίων 2. Έργα πολιτικού μηχανικού 3. Εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες 4. Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών Ρίξε μια ματιά ΕΔΩ (άρθρο 2) Οι μόνες παρεμφερείς δραστηριότητες που μπορούν να υπαχθούν στον επενδυτικό νόμο έχουν να κάνουν με μεταποίηση (παρασκευή σκυροδέματος κλπ)
  3. Πραγματικά πολύ χρήσιμη. Εφόσον τελικά υποχρεωθούμε σε απομάκρυνση της πέτρας θα μπορούσε κάποιος να προτείνει μια λύση, τεχνικά αποδεκτή, για την πλευρά όπου το ραντιέ εφάπτεται του οικοπέδου?
  4. Καλησπέρα, Κατασκευάζουμε 2όροφη μονοκατοικία. Λόγω ασταθούς εδάφους έγινε εκτεταμένη εξυγίανση με χρήση πέτρας και 3Α. Το κτίσμα που θα κατασκευαστεί από τη μια πλευρά εφάπτεται του οικοπέδου. Η θεμελίωση θα γίνει με γενική κοιτόστρωση. Θεωρήσαμε ότι το σκάμμα πρέπει να επεκταθεί κατά 1 μέτρο σε διπλανό οικόπεδο, να πέσει πέτρα και να μπαζωθεί (στην υπάρχουσα στάθμη) ώστε να σταθεροποιήσουμε το έδαφος περιμετρικά του ραντιέ. Ήρθαμε σε συνεννόηση με τον μηχανικό που έχει αναλάβει την άδεια του διπλανού οικοπέδου ο οποίος δεν είχε καμία αντίρρηση. Θεωρήσαμε δεδομένο ότι ενημέρωσε και τον ιδιοκτήτη. Παρόλα αυτά ο ιδιοκτήτης εμφανίστηκε και δήλωσε ότι όχι μόνο δεν ενημερώθηκε αλλά απαιτεί και την απομάκρυνση της πέτρας από το οικόπεδο του. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας καλύπτει ώστε να αποφύγουμε τη διαδικασία απομάκρυνσης? Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Ποιες είναι οι κυρώσεις?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.