Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ρούσης Θωμάς

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Ρούσης Θωμάς

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πως όμως θα ρυθμίσω τις παραβάσεις τις οποίες υπάρχουν από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται η συγκεκριμένη χρήση, ούτε επιτρεπόταν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας?
  2. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλημέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων! Εργολάβος ο οποίος ανέλαβε την διάνοιξη δρόμου το έτος 2009, κατά την διάρκεια κατεδάφισης ρυμοτομούμενου τμήματος ισόγειας αποθήκης εντός αγροτεμαχίου την κατεδάφισε ολοσχερώς. Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης στη συνέχεια με έγγραφο του στο δήμο, ζήτησε την έκδοση οικοδομικής άδειας με έξοδα του Δήμου, προκειμένου να του ξανακατασκευάσουν την αποθήκη. Όντως η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, επικαλούμενη το Π.Δ. 8-2-79 "περί χορηγήσεως αδειών οικοδομών προς αποκατάσταση ζημιών, οι οποίες προξενήθηκαν από βίαιο συμβάν ή θεομηνία ή πολεοδομική αιτία επί άρτιων και μη άρτιων οικοπέδων" προχώρησε στην έκδοση οικοδομικής άδειας με τίτλο " ανέγερση ισόγειας αποθήκης με στέγη" στο εναπομείναν μετά τη διάνοιξη της οδού, ,μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο επισυνάπτεται στην οικοδομική άδεια αναφέρεται πως το αγροτεμάχιο βρίσκεται εντός ΖΟΕ με στοιχείο 2β και στις επιτρεπόμενες χρήσεις δεν είναι αυτή της αποθήκης. Το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω είναι το εξής: Η αποθήκη 1) είναι τοποθετημένη σε άλλο σημείο του αγροτεμαχίου από αυτό που φαίνεται στα σχέδια και 2) έχει διαφορετικό σχήμα από αυτό της άδειας, έχοντας σαν αποτέλεσμα τμήματα της αποθήκης να είναι εκτός του περιγράμματος που φαίνονταν στα σχέδια. Πως θα αντιμετωπίζατε αυτές τις διαφοροποιήσεις σε σχέση με την οικοδομική άδεια συνυπολογίζοντας πως δεν επιτρέπεται η χρήση της αποθήκης αλλά και το γεγονός πως το αγροτεμάχιο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο? Σε επικοινωνία μου με την Πολεοδομία, για το πως θα μπορούσα να ρυθμίσω αυτές τις παραβάσεις, η απάντηση η οποία έλαβα ήταν πως κακώς εκδόθηκε η εν λόγω άδεια, αλλά παρόλα αυτά είναι σε ισχύ.
  3. Καλησπέρα..!Σε ισόγεια νόμιμη κατοικία εμβαδού 60 τ.μ. εντός οικισμού με κοινοτική άδεια το 1978 έχουν γίνει οι εξής αυθαιρεσίες. 1) κατασκευή αυθαίρετου τμήματος υπογείου εμβαδού 20 τ.μ. (προφανώς έτος κατασκευής το 1978) 2) αυθαίρετος εξώστης ο οποίος βρίσκεται πέραν της ρυμοτομικής γραμμής πάνω από κοινοτική οδό που συνορεύει το οικόπεδο (έτος κατασκευής 1978) 3) κατασκευή στεγάστρων στους προβόλους (έτος κατασκευής 1990) η ερωτησή μου είναι 1) αν εντάσσεται στο νόμο ο πρόβολος που βρίσκεται πάνω από την κοινοτική οδό και 2) αν μπορώ να βάλλω το υπόγειο κατηγορία 2 με 1 πολεοδομική παράβαση για τα στέγαστρα του 1990 ή εξαιτίας του στεγάστρου που έγινε το 1990 πρέπει και το υπόγειο να πάει στην κατηγορία 4? Ευχαριστώ...!
  4. Kαλησπέρα συναδελφοι!Σε διόροφη οικοδομή με υποχρεωτική στέγη 2,70 μ. (οικοδομική άδεια 1992) εχουν γίνει οι εξής παραβάβεις. 1) Έχει συνεχιστεί το κεντρικό κλιμακοστάσιο το οποίο οδηγεί στη στέγη 2) Η στέγη που εχει κατασκευαστεί έχει τελείως διαφορετικό σχέδιο από αυτό της άδειας και ύψος 3 μ. (30 εκ. υπέρβαση ύψους). ερωτηση: 1)πως υπολογίζεται η συνέχιση του κλιμακοστασίου με αναλυτικό ή με ΥΔΚΧ? 2) η στέγη με αναλυτικό η με ΥΔ και ΥΥ ή με αναλυτικό? Ευχαριστώ!
  5. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου! Λοιπόν η οικοδομική άδεια είναι διώροφη οικοδομή με pilotis και υπόγειο. Επιτρεπόμενο ύψος περιοχής 9,50 μ. και 1,80 μ. υποχρεωτική στέγη. Ύψος οικοδομικής άδειας 9,00 μ. και 1,80 μ. υποχρεωτική στέγη. Ύψος υπάρχοντος κτιρίου 9,00 μ. και 2,60 μ. σοφίτα. Υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Τώρα το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στη σοφίτα είναι συνέχεια του κεντρικού κλιμακοστασίου της οικοδομής!Είναι εκτός της σοφίτας εντός της οικοδομής!
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι!! θα ήθελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις... 1) Σε περιοχή με 9,50 μ. επιτρεπόμενο ύψος και 1,80 μ. ύψος υποχρεωτικής στέγης έχει κατασκευαστεί διώροφος οικοδομή με piloti, ύψους 9 μ. και σοφίτα ύψους 2,60 μ. Για την επιλογή του συντελεστή της υπέρβασης ύψους θα συγκρίνω την υπέρβαση μου (2,60-1,80=0,80 μ.) με το επιτρεπόμενο ύψος (9,50 μ.) ή με το επιτρεπόμενο + το ύψος της στέγης (9,50 μ. +1,80 μ.)....?? 2) Στην ίδια οικοδομή η συνέχιση του κεντρικού κλιμακοστασίου προς τη σοφίτα που αναφέρθηκα παραπάνω δηλώνεται σαν χώρος κύριας χρήσης...?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.