Jump to content

xaris-x

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

xaris-x last won the day on March 7 2012

xaris-x had the most liked content!

Community Reputation

25 Καλή

1 Follower

About xaris-x

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Χάρη καλησπερα.Εκανες διαγραφή τελικά απο το επικουρικό; Σημερα διάβασα την αναρτηση σου.Ευχαριστω.

 2. Πριν 2 χρόνια μου έδωσαν γύρω στα 285 Ευρώ και για τα 2 μάτια. Τα είχα κάνει και τα 2 την ίδια μέρα, αλλά κανείς δεν είχε πει ότι... πρέπει να τα κάνουμε χωριστά για να πάρουμε 2χ285 (τι γελοίο αν ισχύει!!!) Από τη δική μου εμπειρία και αυτά που διάβασα και ρώτησα: Όσοι ετοιμάζεστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για την πραγματική πίεση που θα έχετε μετά, γιατί πχ για αφαίρεση 10 βαθμών μπορεί στη μετρούμενη πίεση να πρέπει να προσθέσετε (το κάνει το μηχάνημα που μετράει) έως και 10 βαθμούς, δηλ. για φαινόμενη πίεση 9 θα έχετε πίεση ουσιαστικά έως και 19. Επίσης, ο πόνος (στην PRK, που θεωρείται και πιο ασφαλής) είναι ενίοτε σημαντικός, αλλά υποφερτός και οπωσδήποτε δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα μιας και κρατάει το πολύ 3 μέρες. Ανασταλτικοί παράγοντες είναι το θέμα της πίεσης, το πάχος του κερατοειδούς σε συνάρτηση και με τους βαθμούς που θα διορθωθούν, άλλες πιθανές αδυναμίες του ματιού, η ξηροφθαλμία, καθώς και οι (καθόλου σπάνιες) παρενέργειες, όπως το haze, αλλά και η πιθανότητα για διορθωτική επέμβαση (επίσης αξιοσημείωτος αριθμός περιστατικών). Στη LASIK ο πόνος είναι ελάχιστος, αλλά έχει και αυτή κάποιες αδυναμίες, δεν το έχω ψάξει αρκετά. Τέλος, δεν ξέρουμε ποιες είναι οι επιπτώσεις της επέμβασης μετά από 10 ή 20 χρόνια - δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή ιστορικά δεδομένα. Βρείτε ένα γιατρό που να κάνει αποδεδειγμένα καλή δουλειά και να ενδιαφέρεται για τους ασθενείς του.
 3. Είναι γνωστή η τακτική τους: Εξαγγέλλουν 10, παίρνουν πίσω τα 2, εφαρμόζουν άμεσα τα 5 και αφήνουν τα 3 για εφαρμογή μέσα σε λίγους μήνες, μόλις καταλαγιάσει ο πολύς θόρυβος (εξάλλου ως Έλληνες έχουμε και ασθενέστατη μνήμη και ως Νεοέλληνες ανεξήγητα μεγάλη ανοχή ή ωχαδερφισμό ή...) Η αύξηση της Ειδικής Προσαύξησης ανήκει προφανώς στα 5 που εφαρμόζουν άμεσα, ενώ από το καλοκαίρι θα προσπαθήσουν να περάσουν και την αύξηση των Εισφορών (ανήκει στα 3 που λέω ότι εφαρμόζονται μετά από λίγο). ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ! Δεν μας έκαναν καμία χάρη. Αντί να μειώσουν τις εισφορές πάνε και τις αυξάνουν, και όπως είπε και κάποιος συνάδελφος σε άλλο post (ή σε άλλο thread) είπαν στην Καλαμάτα ότι η καθυστέρηση εφαρμογής είναι για 1 εξάμηνο, δηλ. το καλοκαίρι θα έχουμε πάλι τα ίδια. Δεν πρέπει να αφήσουμε ήσυχο ούτε το ΤΕΕ ούτε το ΤΣΜΕΔΕ.
 4. Διαβάζω στο newsletter του ΤΕΕ της 26/3/2012 και στο www.tsmede.eu: Διαγραφή από κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης Οι μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένοι (παλαιοί ασφαλισμένοι), οι οποίοι την 01/01/2007 είχαν ηλικία άνω των πενήντα πέντε ετών και είχαν υπαχθεί υποχρεωτικά στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης (αρ.13 Ν.3518/06), διαγράφονται από τον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ/ΤΕΑΜΕΔΕ αναδρομικά από 01/01/2007, τα δε ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που τους παρακρατήθηκαν επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα , μετά από υποβολή σχετικής αίτησης (άρθρ.59Ν3996/11) Οι μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένοι (παλαιοί ασφαλισμένοι), οι οποίοι την 01/01/2007 είχαν ηλικία άνω των πενήντα και έως πενήντα πέντε ετών και είχαν υπαχθεί υποχρεωτικά στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης ( αρ.13 Ν.3518/06), ασφαλίζονται πλέον προαιρετικά (αρ.59Ν.3996/11), και δικαιούνται να ζητήσουν την διαγραφή τους αναδρομικά από 01/01/2007 και επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών που τους παρακρατήθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα μετά από υποβολή σχετικής αίτησης. Γιατί έχουν μόνο αυτοί αυτό το προνόμιο της διαγραφής; Και εγώ θα ήθελα να διαγραφώ αφού ξέρω ότι δεν θα πάρω τίποτα. Χάνω κάτι; Καταλαβαίνει κάποιος τι έχει συμβεί;;
 5. Ας μην είμαστε τόσο ελαστικοί την ώρα που πάνε να μας μας πιάνουν κορόιδα. Εξάλλου αυτοί που έχουν είναι λίγοι.
 6. Τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών τραπεζών είναι έτσι κι αλλιώς ληστρικά (πάντα ήταν), οπότε σε συνδυασμό με το κλείσιμο της στρόφιγγας λόγω έλλειψης ρευστού η αγορά καταστρέφεται. Είναι φαύλος κύκλος.
 7. Αυτό ανακοινώθηκε κάπου Thodoris4; Δεν το είχα ακούσει, και το βρίσκω όχι μόνο ανησυχητικό, αλλά εξοργιστικό. Δεν πρέπει να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια.
 8. Αν οι Έλληνες δεν επένδυαν σε "μπετά", οι πατεράδες (Μηχανικοί) ορισμένων άλλων Ελληναράδων (Μηχανικών) δεν θα είχαν κάνει περιουσίες - και γραφεία για να δουλεύουν (τον κόσμο) τα βολεμένα "βλαστάρια" τους. Και οι τράπεζες δίνουν επιτόκια (φυσικά πολύ χαμηλότερα από αυτά που αναφέρετε, που ξεκινούν από 0,25% και φτάνουν έως 5% και αυτό άνω ορισμένων ποσών και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) για να ξαναμαζέψουν χρήμα και να αποκτήσουν ρευστότητα. Και οι τόκοι φυσικά και φορολογούνται με 10%. Επίσης, υπενθυμίζω σε όποιον θέλει να παραχωρήσει εθελοντικά και τις τελευταίες καταθέσεις του στο κράτος υπάρχει ειδικός λογαριασμός για το "ξελάσπωμα" της Ελλάδας - ειρωνία: εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα μόνο ένα μικρό μέρος του ποσού που θα καταθέσετε ως δωρεά.
 9. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν μας έκαναν καμία χάρη... Το ΤΣΜΕΔΕ είναι υγιέστατο και επιπλέον οι κύριες συντάξεις, οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ πετσοκόβονται, ενώ και οι παροχές υγείας από άθλιες γίνονται υπεράθλιες. Επομένως κανονικά μόνο για μειώσεις στις εισφορές θα έπρεπε να συζητάμε.
 10. Ήρθε σήμερα το ειδοποιητήριο των εισφορών για το ΤΣΜΕΔΕ. Είναι ακριβώς το ποσό που πληρώσαμε τον προηγούμενο χρόνο (€1.516,32). Νομίζω ότι είναι ένα καλό δείγμα για τον αγώνα που δώσαμε (μαζί με το ΤΕΕ, να του το αναγνωρίσουμε), Αλλά ας είμαστε ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ!! Γιατί θεωρώ πολύ πιθανό να είναι προεκλογικό κόλπο και να προσπαθήσουν να μας τη φέρουν από το επόμενο εξάμηνο και αναδρομικά. Γι'αυτό να μην επαναπαυθούμε και ελπίζω το ΤΕΕ να συνεχίσει να συντονίζει τον αγώνα. Και όπως είπε και ο alej προσοχή τι ψηφίζουμε!
 11. Η γελοιότητα που ονομάζεται "Ειδική Προσαύξηση" και μπήκε πρόσφατα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λεκτικό τρικ για ένα ακόμη χαράτσι που θα καλύψει τρύπες - και εννοώ τρύπες άλλων ταμείων (ασφαλιστικών ταμείων, ταμείων του κράτους, ίσως ΟΑΕΔ..), αφού το ΤΣΜΕΔΕ είναι υγιέστατο. Μην περιμένετε να είναι ανταποδοτικό. Οι εισφορές μας αυξάνονται παράλογα (μια με την Ειδική Προσαύξηση, μια με τις νέες εισφορές του Κουτρουμάνη που ακόμα περιμένουμε να δούμε αν οι διαμαρτυρίες μας είχαν αποτέλεσμα) και οι συντάξεις όλο και μειώνονται, όπως και το Εφάπαξ μέχρι να εξαφανιστεί ή να κατέβει σε ένα συμβολικό ποσό (το οποίο θα λαμβάνεις αν ζεις 10 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή σου). Δείτε την αλήθεια - δεν είναι πλέον κρυμμένη πίσω από τα δελτία ειδήσεων, είναι μπροστά μας.
 12. 1,925 downloads

  Template της Τριμηνιαίας Κατάστασης Συμφωνητικών που καταθέτουμε στη ΔΟΥ μας.
 13. Μην μπερδεύουμε τις δύο ανεξάρτητες κατηγορίες Καταστάσεων Συμφωνητικών: α) Την καινούργια που θα καταθέσουμε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δεν την έχουμε σε template γιατί ούτε το taxisnet δεν είναι έτοιμο. β) Αυτή που υπάρχει εδώ και χρόνια (επισυνάπτω ένα template) την καταθέτουμε ανά Τρίμηνο (δηλ. μέχρι 20 Απριλίου για το Ά Τρίμηνο κ.ο.κ.) με φυσικό τρόπο στη ΔΟΥ μας, και περιλαμβάνει όλα τα πιθανά συμφωνητικά που έχουμε κάνει. Στην στήλη (3) βάζουμε πάντα τα δικά μας στοιχεία είτε παίζουμε το ρόλο του εργολάβου είτε του εργοδότη. Στη δική μου ΔΟΥ πηγαίνω 2 αντίτυπα της Κατάστασης, τα σφραγίζουν και μου δίνουν το ένα για το αρχείο μου ενώ το άλλο μπαίνει στο δικό τους αρχείο. Δεν κρατούν αντίγραφα των Συμφωνητικών γιατί δεν θέλουν να μαζεύουν χαρτούρα, αλλά σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να έχω και τη σφραγισμένη Κατάσταση και τα Συμφωνητικά στη διάθεση του ελεγκτή. Έχω ακούσει ότι άλλες ΔΟΥ κρατούν και αντίγραφα των Συμφωνητικών. Υπάρχει ένα θέμα και με τα Συμφωνητικά άνω των 6.000 Ευρώ (αυτό που λέει να κατατίθενται πριν την έναρξη του έργου, αλλά αυτό είναι τελείως άχρηστο και άβολο στην πράξη) και ελπίζω να το καταργήσουν. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΩΝ - Tempate.doc
 14. Το σημερινό newsletter του ΤΕΕ λέει ότι: "Παράταση της προθεσμίας έως την 28η Σεπτεμβρίου για την ηλεκτρονική υποβολή των συμφωνητικών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών..."
 15. Τα Ε1 και Ε3 για το 2012 όπως ανέβηκαν στο taxisnet.gr http://www.gsis.gr/o...pdf/E1_2012.pdf http://www.gsis.gr/o...pdf/E3_2012.pdf Στη διεύθυνση: http://www.gsis.gr/o...ypa/e-docs.html δημοσιεύονται όλα τα έντυπα
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.