Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xaris-x

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by xaris-x

  1. Πριν 2 χρόνια μου έδωσαν γύρω στα 285 Ευρώ και για τα 2 μάτια. Τα είχα κάνει και τα 2 την ίδια μέρα, αλλά κανείς δεν είχε πει ότι... πρέπει να τα κάνουμε χωριστά για να πάρουμε 2χ285 (τι γελοίο αν ισχύει!!!) Από τη δική μου εμπειρία και αυτά που διάβασα και ρώτησα: Όσοι ετοιμάζεστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για την πραγματική πίεση που θα έχετε μετά, γιατί πχ για αφαίρεση 10 βαθμών μπορεί στη μετρούμενη πίεση να πρέπει να προσθέσετε (το κάνει το μηχάνημα που μετράει) έως και 10 βαθμούς, δηλ. για φαινόμενη πίεση 9 θα έχετε πίεση ουσιαστικά έως και 19. Επίσης, ο πόνος (στην PRK, που θεωρείται και πιο ασφαλής) είναι ενίοτε σημαντικός, αλλά υποφερτός και οπωσδήποτε δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα μιας και κρατάει το πολύ 3 μέρες. Ανασταλτικοί παράγοντες είναι το θέμα της πίεσης, το πάχος του κερατοειδούς σε συνάρτηση και με τους βαθμούς που θα διορθωθούν, άλλες πιθανές αδυναμίες του ματιού, η ξηροφθαλμία, καθώς και οι (καθόλου σπάνιες) παρενέργειες, όπως το haze, αλλά και η πιθανότητα για διορθωτική επέμβαση (επίσης αξιοσημείωτος αριθμός περιστατικών). Στη LASIK ο πόνος είναι ελάχιστος, αλλά έχει και αυτή κάποιες αδυναμίες, δεν το έχω ψάξει αρκετά. Τέλος, δεν ξέρουμε ποιες είναι οι επιπτώσεις της επέμβασης μετά από 10 ή 20 χρόνια - δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή ιστορικά δεδομένα. Βρείτε ένα γιατρό που να κάνει αποδεδειγμένα καλή δουλειά και να ενδιαφέρεται για τους ασθενείς του.
  2. Είναι γνωστή η τακτική τους: Εξαγγέλλουν 10, παίρνουν πίσω τα 2, εφαρμόζουν άμεσα τα 5 και αφήνουν τα 3 για εφαρμογή μέσα σε λίγους μήνες, μόλις καταλαγιάσει ο πολύς θόρυβος (εξάλλου ως Έλληνες έχουμε και ασθενέστατη μνήμη και ως Νεοέλληνες ανεξήγητα μεγάλη ανοχή ή ωχαδερφισμό ή...) Η αύξηση της Ειδικής Προσαύξησης ανήκει προφανώς στα 5 που εφαρμόζουν άμεσα, ενώ από το καλοκαίρι θα προσπαθήσουν να περάσουν και την αύξηση των Εισφορών (ανήκει στα 3 που λέω ότι εφαρμόζονται μετά από λίγο). ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ! Δεν μας έκαναν καμία χάρη. Αντί να μειώσουν τις εισφορές πάνε και τις αυξάνουν, και όπως είπε και κάποιος συνάδελφος σε άλλο post (ή σε άλλο thread) είπαν στην Καλαμάτα ότι η καθυστέρηση εφαρμογής είναι για 1 εξάμηνο, δηλ. το καλοκαίρι θα έχουμε πάλι τα ίδια. Δεν πρέπει να αφήσουμε ήσυχο ούτε το ΤΕΕ ούτε το ΤΣΜΕΔΕ.
  3. Διαβάζω στο newsletter του ΤΕΕ της 26/3/2012 και στο www.tsmede.eu: Διαγραφή από κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης Οι μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένοι (παλαιοί ασφαλισμένοι), οι οποίοι την 01/01/2007 είχαν ηλικία άνω των πενήντα πέντε ετών και είχαν υπαχθεί υποχρεωτικά στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης (αρ.13 Ν.3518/06), διαγράφονται από τον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ/ΤΕΑΜΕΔΕ αναδρομικά από 01/01/2007, τα δε ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που τους παρακρατήθηκαν επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα , μετά από υποβολή σχετικής αίτησης (άρθρ.59Ν3996/11) Οι μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένοι (παλαιοί ασφαλισμένοι), οι οποίοι την 01/01/2007 είχαν ηλικία άνω των πενήντα και έως πενήντα πέντε ετών και είχαν υπαχθεί υποχρεωτικά στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης ( αρ.13 Ν.3518/06), ασφαλίζονται πλέον προαιρετικά (αρ.59Ν.3996/11), και δικαιούνται να ζητήσουν την διαγραφή τους αναδρομικά από 01/01/2007 και επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών που τους παρακρατήθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα μετά από υποβολή σχετικής αίτησης. Γιατί έχουν μόνο αυτοί αυτό το προνόμιο της διαγραφής; Και εγώ θα ήθελα να διαγραφώ αφού ξέρω ότι δεν θα πάρω τίποτα. Χάνω κάτι; Καταλαβαίνει κάποιος τι έχει συμβεί;;
  4. Ας μην είμαστε τόσο ελαστικοί την ώρα που πάνε να μας μας πιάνουν κορόιδα. Εξάλλου αυτοί που έχουν είναι λίγοι.
  5. Τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών τραπεζών είναι έτσι κι αλλιώς ληστρικά (πάντα ήταν), οπότε σε συνδυασμό με το κλείσιμο της στρόφιγγας λόγω έλλειψης ρευστού η αγορά καταστρέφεται. Είναι φαύλος κύκλος.
  6. Αυτό ανακοινώθηκε κάπου Thodoris4; Δεν το είχα ακούσει, και το βρίσκω όχι μόνο ανησυχητικό, αλλά εξοργιστικό. Δεν πρέπει να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια.
  7. Αν οι Έλληνες δεν επένδυαν σε "μπετά", οι πατεράδες (Μηχανικοί) ορισμένων άλλων Ελληναράδων (Μηχανικών) δεν θα είχαν κάνει περιουσίες - και γραφεία για να δουλεύουν (τον κόσμο) τα βολεμένα "βλαστάρια" τους. Και οι τράπεζες δίνουν επιτόκια (φυσικά πολύ χαμηλότερα από αυτά που αναφέρετε, που ξεκινούν από 0,25% και φτάνουν έως 5% και αυτό άνω ορισμένων ποσών και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) για να ξαναμαζέψουν χρήμα και να αποκτήσουν ρευστότητα. Και οι τόκοι φυσικά και φορολογούνται με 10%. Επίσης, υπενθυμίζω σε όποιον θέλει να παραχωρήσει εθελοντικά και τις τελευταίες καταθέσεις του στο κράτος υπάρχει ειδικός λογαριασμός για το "ξελάσπωμα" της Ελλάδας - ειρωνία: εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα μόνο ένα μικρό μέρος του ποσού που θα καταθέσετε ως δωρεά.
  8. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν μας έκαναν καμία χάρη... Το ΤΣΜΕΔΕ είναι υγιέστατο και επιπλέον οι κύριες συντάξεις, οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ πετσοκόβονται, ενώ και οι παροχές υγείας από άθλιες γίνονται υπεράθλιες. Επομένως κανονικά μόνο για μειώσεις στις εισφορές θα έπρεπε να συζητάμε.
  9. Ήρθε σήμερα το ειδοποιητήριο των εισφορών για το ΤΣΜΕΔΕ. Είναι ακριβώς το ποσό που πληρώσαμε τον προηγούμενο χρόνο (€1.516,32). Νομίζω ότι είναι ένα καλό δείγμα για τον αγώνα που δώσαμε (μαζί με το ΤΕΕ, να του το αναγνωρίσουμε), Αλλά ας είμαστε ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ!! Γιατί θεωρώ πολύ πιθανό να είναι προεκλογικό κόλπο και να προσπαθήσουν να μας τη φέρουν από το επόμενο εξάμηνο και αναδρομικά. Γι'αυτό να μην επαναπαυθούμε και ελπίζω το ΤΕΕ να συνεχίσει να συντονίζει τον αγώνα. Και όπως είπε και ο alej προσοχή τι ψηφίζουμε!
  10. Η γελοιότητα που ονομάζεται "Ειδική Προσαύξηση" και μπήκε πρόσφατα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λεκτικό τρικ για ένα ακόμη χαράτσι που θα καλύψει τρύπες - και εννοώ τρύπες άλλων ταμείων (ασφαλιστικών ταμείων, ταμείων του κράτους, ίσως ΟΑΕΔ..), αφού το ΤΣΜΕΔΕ είναι υγιέστατο. Μην περιμένετε να είναι ανταποδοτικό. Οι εισφορές μας αυξάνονται παράλογα (μια με την Ειδική Προσαύξηση, μια με τις νέες εισφορές του Κουτρουμάνη που ακόμα περιμένουμε να δούμε αν οι διαμαρτυρίες μας είχαν αποτέλεσμα) και οι συντάξεις όλο και μειώνονται, όπως και το Εφάπαξ μέχρι να εξαφανιστεί ή να κατέβει σε ένα συμβολικό ποσό (το οποίο θα λαμβάνεις αν ζεις 10 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή σου). Δείτε την αλήθεια - δεν είναι πλέον κρυμμένη πίσω από τα δελτία ειδήσεων, είναι μπροστά μας.
  11. 1.957 downloads

    Template της Τριμηνιαίας Κατάστασης Συμφωνητικών που καταθέτουμε στη ΔΟΥ μας.
  12. Μην μπερδεύουμε τις δύο ανεξάρτητες κατηγορίες Καταστάσεων Συμφωνητικών: α) Την καινούργια που θα καταθέσουμε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δεν την έχουμε σε template γιατί ούτε το taxisnet δεν είναι έτοιμο. β) Αυτή που υπάρχει εδώ και χρόνια (επισυνάπτω ένα template) την καταθέτουμε ανά Τρίμηνο (δηλ. μέχρι 20 Απριλίου για το Ά Τρίμηνο κ.ο.κ.) με φυσικό τρόπο στη ΔΟΥ μας, και περιλαμβάνει όλα τα πιθανά συμφωνητικά που έχουμε κάνει. Στην στήλη (3) βάζουμε πάντα τα δικά μας στοιχεία είτε παίζουμε το ρόλο του εργολάβου είτε του εργοδότη. Στη δική μου ΔΟΥ πηγαίνω 2 αντίτυπα της Κατάστασης, τα σφραγίζουν και μου δίνουν το ένα για το αρχείο μου ενώ το άλλο μπαίνει στο δικό τους αρχείο. Δεν κρατούν αντίγραφα των Συμφωνητικών γιατί δεν θέλουν να μαζεύουν χαρτούρα, αλλά σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να έχω και τη σφραγισμένη Κατάσταση και τα Συμφωνητικά στη διάθεση του ελεγκτή. Έχω ακούσει ότι άλλες ΔΟΥ κρατούν και αντίγραφα των Συμφωνητικών. Υπάρχει ένα θέμα και με τα Συμφωνητικά άνω των 6.000 Ευρώ (αυτό που λέει να κατατίθενται πριν την έναρξη του έργου, αλλά αυτό είναι τελείως άχρηστο και άβολο στην πράξη) και ελπίζω να το καταργήσουν. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΩΝ - Tempate.doc
  13. Το σημερινό newsletter του ΤΕΕ λέει ότι: "Παράταση της προθεσμίας έως την 28η Σεπτεμβρίου για την ηλεκτρονική υποβολή των συμφωνητικών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών..."
  14. Τα Ε1 και Ε3 για το 2012 όπως ανέβηκαν στο taxisnet.gr http://www.gsis.gr/o...pdf/E1_2012.pdf http://www.gsis.gr/o...pdf/E3_2012.pdf Στη διεύθυνση: http://www.gsis.gr/o...ypa/e-docs.html δημοσιεύονται όλα τα έντυπα
  15. Ο κατατρεγμός των Μηχανικών είναι γεγονός, και απορώ ποιοι είναι αυτοί που δεν το έχουν καταλάβει (εκτός από κάτι μισθωτούς που θεωρούν ακόμα τον εαυτό τους βολεμένο και ότι δεν θα τους πιάσουν οι αυξήσεις...). Δεν είναι δυνατόν να το ανεχθούμε, και δεν πρέπει να κουραστούμε να θυμίζουμε τα επιχειρήματά μας σε όποιον χρειάζεται, και πρώτα στον Σπίρτζη (Πρόεδρο ΤΕΕ) και στον Γαμβρίλη (Πρόεδρο ΤΣΜΕΔΕ). Προτείνω να φτιάξουμε μια επιστολή που ο καθένας ξεχωριστά να τη στείλει (αφού την προσαρμόσει στα μέτρα του αν θέλει) στους 2 παραπάνω προέδρους και να απαιτήσει απάντηση. Συνοπτικά τα επιχειρήματα που μου έρχονται στο μυαλό άμεσα, και όποιος θέλει συμπληρώνει: Ανεργία Κατάργηση (πριν 2 χρόνια) των συντελεστών Μη ανταποδοτικότητα των εισφορών τόσο σε εφάπαξ-σύνταξη όσο και σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης. Αντιθέτως, κόβουν συνεχώς συντάξεις, εφάπαξ και παροχές υγείας, την ώρα που μας ζητούν αυξήσεις! Να γίνει προαιρετική η ειδική προσαύξηση. Δεν θέλουμε τις ανύπαρκτες παροχές της την ώρα που δεν έχουμε δουλειά. Ούτε οι αυξήσεις των εισφορών ούτε η ειδική προσαύξηση ήταν ποτέ αναγκαίες. Το ΤΣΜΕΔΕ έχει τεράστια αποθεματικά, οι περισσότεροι μηχανικοί πεθαίνουν από έμφραγμα λόγω άγχους και δεν παίρνουν πίσω τίποτα από ό,τι έχουν πληρώσει, και οι υπόλοιποι παίρνουν σύνταξη σε πολύ μεγάλη ηλικία. Το πλεόνασμα του Ταμείου αυξάνεται. Ως μηχανικοί δεν έχουμε καν το δικαίωμα να πάρουμε επίδομα ανεργίας. Το ΤΣΜΕΔΕ απαιτεί τις εισφορές μας ανεξάρτητα από το αν δουλεύουμε. Και είναι γνωστό το πόσοι και κατά πόσο δουλεύουν σήμερα και τα ερχόμενα χρόνια. Το κράτος μας θεωρεί εκ των προτέρων έχοντες, κλέφτες και φοροδιαφεύγοντες, και θεσπίζει τα ανόητα και ανυπόστατα "αντικειμενικά" κριτήρια για να πληρώνουμε και φόρο για χρήματα που δεν εισπράττουμε από δουλειές που δεν έχουμε. Το κράτος απαιτεί και το εντελώς παράλογο "τέλος επιτηδεύματος", το οποίο απαιτεί επίσης χωρίς λόγο, μόνο από τους ελ. επαγγελματίες (φυσικά δεν θα πρέπει να το απαιτεί από κανέναν) και ανεξάρτητα από το αν δουλεύουμε. Συμπληρώστε ελεύθερα, αλλά κυρίως κινηθείτε συνάδελφοι! Η αδράνεια μας έχει καταστρέψει ήδη!
  16. Μήπως έχετε μπερδευτεί με τις Καταστάσεις Συμφωνητικών που κατατίθενται ανά Τρίμηνο στη ΔΟΥ (εδώ και χρόνια);
  17. Διαβάστε το ΦΕΚ που επισυνάπτω. Οι καταστάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Φυσικά το σύστημα δεν είναι έτοιμο (όπως πάντα) και γι'αυτό και η παράταση. ΦΕΚ B 2289_2011_symbaseis_michanikou.pdf
  18. Απόσπασμα από το ενημερωτικό του ΤΕΕ της 20/2/2012 για τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεων: Αποχή των μελών μας από τη συμμετοχή τους σε όλες τις Επιτροπές και Συμβούλια, από σήμερα και ως τις 29 Φεβρουαρίου 2012 Αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Τ.Ε.Ε από Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 Αποχή από τις εργασίες μας και απεργίες - στάσεις εργασίας των Υπαλλήλων Μηχανικών, στο αντίστοιχο διάστημα, όπως εξειδικεύονται από τις συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς των Μηχανικών. Διοργάνωση Πανεπιστημονικής Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας-Συναυλίας μουσικής Μίκη Θεοδωράκη με τον Μανώλη Μητσιά, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Σύνταγμα.
  19. Η προκοπή που νομίζετε ότι θα δείτε θα είναι αντίστοιχη με του Οιδίποδα, αφού βάζετε τα χέρια σας και βγάζετε τα μάτια μας. Αίσχος, λυπάμαι που έχω τέτοιους συναδέλφους, που όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους, το κοινό μας συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας, αλλά εθελοτυφλούν και ως προς το τι συμβαίνει στο εξωτερικό. Ποια ελεύθερη αγορά;; Πού την είδατε με αυτούς τους όρους;; Και αν την είδατε κάπου, ποιο είναι το παρόν και το μέλλον των μηχανικών εκεί;; ΚΟΡΟΪΔΑ ξυπνήστε! Είμαστε οι μόνοι που χωρίς να έχουμε δουλειές αυτο-χαντακωνόμαστε στις αμοιβές μας, και αντί να κάνουμε κάτι λογικό κοιτάνε μερικοί πώς να γ@...σουν την αγορά και μετά φυσικά να κλείσουμε όλοι μαζί τα βιβλία μας.
  20. Υπάρχουν άνεργοι νέοι δικηγόροι ουκ ολίγοι. Οι βολεμένοι είναι οι μεγαλύτεροι, κατ' αναλογία με αυτό που ισχύει και για τους μηχανικούς. Και υπάρχουν και γιατροί που μέχρι να βγάλουν λεφτά περνάνε πολλά χρόνια. Εμάς και αυτούς μας τσούζει περισσότερο. Αλλά να είστε σίγουροι ότι πληθαίνουν απότομα και αυτοί που είτε επειδή χάνουν τη δουλειά τους είτε επειδή μειώνονται δραματικά οι δουλειές τους αισθάνονται το τσούξιμο. Ας ξυπνήσουν!
  21. Διάβασα σήμερα ότι οι Σύλλογοι Μηχανικών Βορείου Ελλάδος απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ. Εδώ το link και στο τέλος link με την ίδια την επιστολή: http://www.smhypbe.gr/project-updates/epistolesyllogonmechanikonprostsmede Μόνο που στην επιστολή θα έπρεπε να ζητούν πάγωμα (ή καλύτερα μείωση) όλων των εισφορών, όχι μόνο των νέων μηχανικών. Αλήθεια, το ΤΕΕ τι κάνει αυτές τις μέρες;; Απολαμβάνει μαζί με τον Κουτρουμάνη την 10ήμερη παράταση;; Μήπως νομίζει ότι θα το ξεχάσουμε;
  22. Σωστά ikaros13 και myri. Όταν ο Σπίρτζης πήρε τη ντουντούκα να μας μιλήσει έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος την Παρασκευή μετά την πορεία, και εγώ κατάλαβα ότι ο Κουτρουμάνης ήταν ουσιαστικά αρνητικός. Μου δημιούργησε όμως αμφιβολίες ένα άρθρο στο protothema.gr που έλεγε ότι συμφώνησαν ΤΕΕ-Κουτρουμάνης για μειώσεις (!) και λέω μέσα μου: μακάρι, αλλά τόσο λάθος κατάλαβα; Τελικά πρέπει να ήταν ή λάθος το ρεπορτάζ ή προπαγάνδα... Και φυσικά ΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, αλλιώς να τους πάρει όλους μαζί ο δι@ολος
  23. Διαβάζω τη σημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση του ΤΕΕ και - παρά το ότι καθόλου δεν τους υποστηρίζω και επιπλέον θεωρώ ότι δεν κάνουν αυτά που θα έπρεπε για να υπερσπιστούν τα συμφέροντά μας - διαπιστώνω ότι οι προτάσεις του ΤΕΕ δια στόματος Χ. Σπίρτζη στον Κουτρουμάνη είναι σωστές και λογικές. Ελπίζω να μην είναι για τα μάτια του κόσμου... Επίση, η 10-15ήμερη παράταση που ζήτησε ο Κουτρουμάνης δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε αυτά που διεκδικούμε. Το ΤΕΕ (και εμείς φυσικά) θα πρέπει να επιμείνει μέχρις εσχάτων.
  24. myri, και εγώ μαζί σου για τον Αντιδήμαρχο, δεν θα τους αφήνουμε να μας καβαλάνε... γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι, και ειδικά οι μη-μηχανικοί στις Πολεοδομίες, το έχουν παραχέ... Για άκου €10 το Α3...! + την ταλαιπωρία!
  25. Φίλε free οι αναφορές σου δίκαιες αλλά είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Για άλλη μια φορά συμφωνώ με τον tpanag στο post #134 και επαυξάνω και επαναλαμβάνω όσα έχω πει άπειρες φορές στο παρελθόν για τις αμοιβές που πρέπει να κρατιούνται σε ένα επίπεδο. Είμαστε ο μόνος κλάδος, όχι μόνο από τους επιστήμονες, που οι παλιοί συνάδλεφοι έχουν καλλιεργήσει αυτή την υποτίμηση της δουλειάς μας και την άρνηση του πελάτη να πληρώσει, σε αντίθεση με γιατρούς, ψυκτικούς και λοιπούς ασχέτως μόρφωσης που χρεώνουν ανά επίσκεψη. Αλλά τι να πω και για νεότερους συναδέλφους που ξεφτιλίζουν τις αμοιβές και δεν καταλαβαίνουν εγκαίρως το πρόβλημα που δημιουργούν στον εαυτό τους και στους άλλους, και την επακόλουθη στρέβλωση της αγοράς. Μην υποχωρείτε όμως από τις λογικές αμοιβές.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.