Jump to content

Chihor

Core Members
 • Posts

  293
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Chihor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Pavlos33, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Να θέσω, όμως, τον εξής προβληματισμό. Δικαίωμα κυριότητας επί του ακινήτου, στο ποσοστό που προκύπτει από την εξ αδιαθέτου έστω κληρονομιά, έχει και τεκμαίρεται από ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών και πιστοποιητικά μη αποποίησης κληρονομιάς. Με αυτά δεν μπορεί να υπαχθεί στον νόμο; Ιδιοκτήτης θεωρείται ακόμα και χωρίς τη συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής κληρονομιάς.
 2. Συνάδελφοι, καλημέρα. Έχω την εξής περίπτωση και θέλω τα φώτα σας. Μητέρα θέλει να μεταβιβάσει ακίνητο στο παιδί της, για το οποίο δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας (το έχει με χρησικτησία από άτυπη δωρεά από τον θανόντα πατέρα της). Στο ακίνητο υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές, οι οποίες πρέπει να τακτοποιηθούν πριν τη μεταβίβαση. Μπορεί να γίνει τακτοποίηση χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας (το παράλογο εδώ είναι ότι οι τίτλοι τώρα θα προκύψουν για πρώτη φορά, αλλά για να προκύψουν πρέπει πρώτα να γίνει η τακτοποίηση);
 3. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του ύψους και η ερμηνεία για πάρα πολλές περιπτώσεις στους νόμους τακτοποίησης είναι γνωστά και ταλαιπωρούν τους μηχανικούς εδώ και χρόνια. Δε θα έπρεπε επιτέλους να δοθούν επίσημες απαντήσεις και οδηγίες από το υπουργείο; Γιατί να πρέπει ο κάθε μηχανικός να κάνει ερμηνεία σε ένα τόσο γνωστό ζήτημα; Ποιός μας εξασφαλίζει στο μέλλον ότι δε θα βρούμε το μπελά μας για την ερμηνεία μας αυτή;
 4. Λοιπόν, το έστειλα ερώτημα στο ΤΕΕ. Μου απάντησαν τηλεφωνικά (όχι στο mail, όμως). Δεν υπάρχει παράβαση στην οριζόντια. Μας ενδιαφέρει μόνο το ύψος της δικής μας Ο.Ι. και όχι τα ύψη στους υπόλοιπους ορόφους. Το πρόστιμο μου είπαν ότι θα δηλωθεί όταν και εάν γίνει τακτοποίηση των κοινοχρήστων χώρων της οικοδομής.
 5. tettris, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πράγματι, δεν πιστεύω και εγώ ότι είμαι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό που αναφέρει η Λεμπέση το ξέρω, και αν και δεν είναι ακριβώς η περίπτωσή μου, η αναφορά της σε παραβίαση του στερεού θα μπορούσε, ίσως, να επεκταθεί και γενικότερα. Είναι ένας από τους λόγους που θεωρώ ότι η Ο.Ι. στην οποία αναφέρομαι θα πρέπει να δηλωθεί με Υ.Υ.
 6. Καλημέρα. Ακριβώς ίδια περίπτωση με την παραπάνω, μόνο που το ισόγειο είναι πυλωτή και κάθε όροφος Οριζόντια Ιδιοκτησία. Με ενδιαφέρει η οριζόντια του δευτέρου ορόφου. Αν και το καθαρό ύψος της οριζόντιάς μου είναι σύμφωνο με αυτό της οικοδομικής άδειας, η υπέρβαση ύψους κατά 1 μέτρο στην κοινόχρηστη πυλωτή οδηγεί την οριζόντια 1 μέτρο πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής. Δηλώνω ΥΥ στην οριζόντια; Θα φάει τέτοια προστιματάρα η οριζόντια του δευτέρου για παράβαση ουσιαστικά που έγινε στην πυλωτή; Προσωπικά σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω, ότι δλδ το πρόστιμο σαν ΥΥ θα το πληρώσει η οριζόντια του δευτέρου.
 7. http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/exoikonomisi-kat-oikon-ii-pos-prochora-i-diadikasia-video/ Πάντως το σύστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, χωρίς να αναφέρονται ιδιαίτερα προβλήματα!!!
 8. Όχι, εμένα δε μου τα έχει όλα τικαρισμένα, μόνο τα βασικά στοιχεία, παρότι τα έχω περάσει όλα τα στοιχεία.
 9. Το σύστημα έχει πλέον κολλήσει στην οριστική υποβολή δήλωσης. Δεν τη δέχεται με τπτ...
 10. Το έχω πάρει πρόσφατα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να το ψάξω πολύ, όμως μέχρι τώρα μου φαίνεται αρκετά δύσχρηστο (ειδικά αν θέλεις να κάνεις δικτυωτές κατασκευές, η λογικη σταθμών που χρησιμοποιεί δημιουργεί αρκετά προβλήματα). Επίσης, οι τυποποιημένες κατασκευές που έχει είναι ακόμα πολύ περιορισμένες και χρειάζονται παρεμβάσεις στη μοντελοποίησή τους εκ των υστέρων. Επαναλαμβάνω ότι δεν το έχω σκίσει στο ψάξιμο και ότι εκφράζω την π΄ρωτη εντύπωση που μου έδωσε το πρόγραμμα. Ενημέρωσέ μας για τις δικές σου εντυπώσεις.
 11. Έχετε έρθει σε σύγκρουση; Το ότι δε βγαίνει η άδεια οφείλεται σε παράπονα του πελάτη; Το ότι είχε συμφωνηθεί χρονοδιάγραμμα από που μπορει να τεκμηριωθεί; Η καθυστέρηση της άδειας οφείλεται σε εσένα ή στην πολεοδομία; Σε γενικές γραμμές πάντως, η αμοιβή για την κατάθεση της άδειας είναι αμοιβή δική σου. Είναι αμοιβή για την δουλειά που υποτίθεται ότι έχεις κάνει όταν καταθέτεις την άδεια. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τουλάχιστον τα λεφτά που κατατέθηκαν στο λογαριασμό σου σαν αμοιβή για την κατάθεση της άδειας δεν πρέπει να τα επιστρέψεις.
 12. To link για τα διαμερίσματα στο Λονδίνο μου θύμισε ένδοξες εποχές. Το ¨διαμέρισμά¨ μου στο Λονδίνο είχε διαστάσεις περίπου 2*7 και ένα μπάνιο 2*1. Τρελά κέφια και άνεση με τη σέσουλα... Για ένα χρόνο αντέχεται. Για περισσότερο δεν το βλέπω.
 13. Έλεγχος πληρότητας και αριθμός πρωτοκόλλου την επόμενη ημέρα ακούω..... Θα είσαι από τους τυχερούς.
 14. Αυτά τα κανονίζεις με τους εργολάβους. Ενδεικτικά να σου πω ότι σε τελευταίο έργο ο μπετατζής ζήτησε ένα ένσημο ανά δύο κυβικά και ο σιδεράς 1,5 ένσημο στον τόνο. Πάντως υπάρχει και η περίπτωση να κανονίσεις να πάρουν τα ένσημα που βγάζει η άδεια και τίποτα παραπάνω.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.