Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

GDOU

Members
  • Περιεχόμενα

    59
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GDOU's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μόλις πρόσεξα ότι η ερώτηση μου αναφέρεται σε ανάρτηση που έγινε πριν 8 χρόνια! Μπορεί και να έχει γίνει ήδη ολική ανακαίνιση! χαχαχαχαχαχα
  2. Ενδιαφέρον, τι είδους τροχό χρησιμοποίησες; Για τι υλικό, σε ποια διάσταση και για πόσο πάχος αρμού;
  3. Η διαδικασία της δανειοδότησης περατώνεται μόλις υπογραφεί η σύμβαση. Από αυτή τη στιγμή θα είναι δυνατή η αποδέσμευση των σχετικών ποσών (προκαταβολή πριν την έναρξη των εργασιών, αποπληρωμή του μέρους που αφορά την ίδια συμμετοχή-δάνειο μετά την υποβολή των παραστατικών δαπανών). Τις εργασίες, τυπικά, μπορεί να εκτελέσει κάποιος μετά την έκδοση πρώτου ΠΕΑ. Το θέμα είναι ποιος επαγγελματίας θα μπορέσει να σε πιστώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεδομένου αυτού, κι επειδή ακόμα και μετά την τελική έγκριση θα υπάρξουν παραιτέρω καθυστερήσεις, δεν ξεκινάμε εργασίες. Πρόκειται πάντως για διαδικαστικά θέματα που δεν έχουν ξεκαθαρίσει με σαφήνεια και δεν βλέπω να υπάρχει και κινητικότητα. Αν το σκεφτείτε, έχουμε ξεκινήσει να "υποβάλλουμε" από το Νοέμβριο του 2017 και με τις παρατάσεις φτάσαμε να έχουμε υποβολές το Πάσχα του 2018 και ακόμα δεν βγει ούτε μία λίστα.
  4. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κραδασμούς, επειδή κι εγώ εργάζομαι σε κτίριο που είναι κοντά στην πλατεία Βικτώριας, πράγματι όταν περνάει το τρένο του ΗΣΑΠ γίνονται αισθητοί κραδασμοί στο κτίριο.
  5. Πολύ μεγάλη η καθυστέρηση, σε μία περίοδο που η αγορά έχει ανάγκη τέτοιων δράσεων. Δεν ιδρώνουν τα αυτιά κανενός! ΥΓ. Το "εντός του τρίτου τριμήνου" είναι αυτό το ίδιο με το "εντός του διαστήματος Ιουλίου-Σεπτεμβρίου". Το τρίτο τρίμηνο δεν είναι το τελευταίο τρίμηνο του έτους. -
  6. Η συγκεκριμένη διάταξη κάνει ξεκάθαρη αναφορά και σε ανεξάρτητες μονάδες θέρμανσης για τις οποίες δεν απαιτείται πλέον προηγούμενη έγκριση ή απόφαση. Φαίνεται καταρχήν ασαφές το μέρος που αφορά τη συμμετοχή στις πάγιες δαπάνες, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να ξεκαθαριστεί με υπουργική απόφαση ή εγκύκλιο (οι οποίες έτσι κι αλλιώς αναμένονται για την αναθεώρηση του τρέχοντος πλαισίου κατανομής δαπανών θέρμανσης). Επιπλέον, δε γίνεται σαφής αναφορά στο είδος της ανεξάρτητης μονάδας θέρμανσης (πχ. θα μπορούσε να είναι και ένας ηλεκτρικός λέβητας; )
  7. Με τις νέες διατάξεις, δεν ισχύει η 100% εξόφληση και μπορείς να προχωρήσεις και με 30% του προστίμου.
  8. Δεν είναι λάθος!!! Τον Οκτώβριο του 2012 που συντάχθηκε η απάντηση αυτό ίσχυε. Με τις τροποποιήσεις του 4014 και τον 4178, μπορεί να γίνει με την εξόφληση του 30% του προστίμου.
  9. Σε κάθε εγκατάσταση πρέπει να έχει προηγηθεί μελέτη και να ελέγχεται η ορθή εφαρμογή της. Εμπειρικά αναφέρω το εξής: Έστω οικοδομή 8 ορόφων και ο καυστήρας στο υπόγειο. Έχουμε μέγιστο ύψος στα 3*9=27μ (βάζουμε 9 ορόφους με το υπόγειο) άρα η πίεση πρέπει να ρυθμιστεί (ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ το αναφέρω, δεν αποτελεί κανόνα) στα 2,7+0,3=3,0 bar Αν έχεις μεγάλη απόκλιση από αυτή την τιμή, τότε υπάρχει πρόβλημα (πχ. κακή ρύθμιση ή συνήθως προβληματικός "αυτόματος πλήρωσης".) Προσοχή στη ρύθμιση του δοχείου διαστολής (που οι περισσότεροι αφήνουν στην εργοστασιακή ρύθμιση που είναι τα 1.5 bar).
  10. Οι πιθανές αιτίες πολλές. Χαμηλή πίεση δικτύου, προβληματικός κυκλοφορητής κ.α.. Ξεκινάς με έλεγχο στην πίεση του δικτύου. Εμπειρικά, πρέπει να έχεις πίεση ίση με [0,3*Αριθμό ορόφων]+0.5 .
  11. Σε πολυκατοικία 8ετίας υπάρχει αυτόνομο σύστημα θέρμανσης ανά διαμέρισμα, από κεντρικό λέβητα φυσικού αερίου. Επειδή οι χρεώσεις τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ υψηλές (μέσος όρος στα 4€/ώρα πέρυσι), σκέφτομαι τη λύση ατομικού λέβητα φυσικού αερίου (υπάρχει σχετική απόφαση πολυκατοικίας). Καλύπτεται από το πρόγραμμα η εγκατάσταση ατομικής μονάδας αντί της χρήσης κεντρικής;
  12. Για τη διακοπή και συνέχιση οικοδομικών εργασιών, είχε εκδοθεί η εγκύκλιος 23/1995 από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάπου ηλεκτρονικό αντίγραφό της;
  13. Η διατύπωση με αναφορά στα πολεοδομικά μεγέθη που αναφέρονται στην οικοδομική άδεια, χρειάζεται διευκρίνηση. Στην οικοδομική άδεια γίνεται αναφορά στα "πραγματοποιούμενα" και στα "επιτρεπόμενα" πολεοδομικά μεγέθη. Στον προηγούμενο νόμο υπήρχε σαφής διατύπωση σε "επιτρεπόμενα" πολεοδομικά μεγέθη, οπότε με αυτόν τον νόμο, αναμονή για διευκρινήσεις...
  14. Το σχέδιο νόμου για τη νέα ρύθμιση αυθαιρέτων έχει αναρτηθεί στην εφημερίδα Το Βήμα στη διεύθυνση http://www.tovima.gr/files/1/2013/04/16/nomau.pdf (Το αρχικό link της εφημερίδας δεν δουλεύει, θα διορθωθεί σύντομα)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.