Μετάβαση στο περιεχόμενο

staee1976

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by staee1976

  1. Καλημέρα, έχω μια περίπτωση μονοκατοικίας 155τ.μ. με Ο.Α. του 1973 που έχει απολεσθεί. Πήρα βεβαίωση από την υπηρεσία δόμησης για την απώλεια και βρήκα μια Ο.Α. του 1975 που αφορούσε αντικατάσταση ξύλινης στέγης με πλάκα. Το πρόβλημα με αυτή την άδεια είναι ότι αναφέρει τα τ.μ. του ακινήτου 137 και όχι 155τ.μ., ενώ στο ίδιο το στέλεχος στο σκαρίφημα βάσει διαστάσεων τα τ.μ. αντιστοιχούν στα 155τ.μ. Εάν αναφέρω ότι τα τ.μ. που έχει αναγράψει ο τότε μηχανικός τα είχε γράψει λάθος και ότι τα νόμιμα τ.μ. αντιστοιχούν σε αυτά του φαίνονται στο σκαρίφημα, πιστεύετε θα το δεχτούν ή θα υπάρξει πρόβλημα?
  2. Σε αίτηση, περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που δεν είχα ολοκληρώσει το 2ο βήμα, πάντως, δεν με αφήνει να την επεξεργαστώ. Απ' ότι βλέπω δεν την έχει και στις ενεργές περιφέρειες.
  3. Το πιστοποιητικό σου το έκοβε γιατί όλες οι παρεμβάσεις, βάσει του οδηγού του προγράμματος, έπρεπε να αναγράφονται στο 1ο σενάριο
  4. Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες μου σχετικά με το σημερινό μπάχαλο, δύο εξ αυτών μου εξέφρασαν την επιθυμία τους να μην προχωρήσω στην τελική αίτηση, φοβουμενοι με το τι θα γίνει στους τελικούς ελέγχους. Δηλαδή οι κύριοι του υπουργείου αντί να ανοίξουν τον δρόμο για το πρόγραμμα, αυτοί γεμίζουν τον κόσμο με αβεβαιότητα
  5. Σε επικοινωνία με το Υπεν μου είχαν αναφέρει ότι χρειάζεται βεβαίωση από ΟΤΑ
  6. http://web.tee.gr/eidisis/nea-paremvasi-stasinoy-pros-stathaki-gia-to-neo-exoikonomo-anavoli-kai-dokimastiki-periodos-gia-to-pliroforiako-systima-i-katallili-lysi-symfona-me-ton-proedro-toy-tee/
  7. Εταιρικό ΑΦΜ ούτε σ' εμένα περνάει. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με helpdesk, αλλά μάταια
  8. dimkourt κατάφερες και συνδέθηκες ως σύμβουλος έργου? ή κατέθεσες την αίτηση μόνο ως ωφελούμενος?
  9. Εγώ από το πρωί έχω περάσει μόνο σε έναν ωφελούμενο οικοδομική άδεια και συγκυρίους. Σαν σύμβουλος έργου δεν έχω καταφέρει να συνδεθώ ακόμα. Τώρα δεν μπορώ να συνδεθώ με τίποτα!!!!! Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. Δεν ξέρω μήπως είναι προτιμότερο να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, διότι σε καμία περίπτωση δεν τηρούνται οι όροι ισονομίας!
  10. Καλημέρα, έθεσα χθες το ερώτημα σε άλλη ενότητα αλλά δεν απαντήθηκε. Το ερώτημα είναι το εξής: σε περίπτωση κτιριακής μονάδας, αυτή μπορεί να αποκοπεί από τη θέρμανση του υπόλοιπου κτιρίου και να εγκαταστήσει ατομική μονάδα θέρμανσης (ατομικό λέβητα ή Α.Θ.)? Στις επιλέξιμες παρεμβάσεις του οδηγού αναφέρεται "η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με καινούριο σύστημα (κεντρικό ή ατομικό) κ.λ.π.". Στο παράρτημα ΙΙΙ παράγραφος 3 όσον αφορά την εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης αναφέρει "Συμπληρώνεται μόνο για επιθεώρηση κτιρίου, όχι κτηριακής μονάδας". Αυτό που με προβληματίζει είναι το "υφιστάμενου". Δηλαδή πρέπει να αντικατασταθεί το σύστημα ως είχε (κεντρικό για πολυκατοικίες και ατομικό για μονοκατοικίες)? Από το helpdesk με παραπέμπουν σε κάποιο άλλο τηλέφωνο του υπουργείου, το οποίο φυσικά δεν το σηκώνει κανείς. Έχει τύχει σε κάποιον η παραπάνω περίπτωση?
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε περίπτωση κτιριακής μονάδας, αυτή μπορεί να αποκοπεί από τη θέρμανση του υπόλοιπου κτιρίου και να εγκαταστήσει ατομική μονάδα θέρμανσης (ατομικό λέβητα ή Α.Θ.)? Στις επιλέξιμες παρεμβάσεις του οδηγού αναφέρεται "η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με καινούριο σύστημα (κεντρικό ή ατομικό) κ.λ.π.". Στο παράρτημα ΙΙΙ παράγραφος 3 όσον αφορά την εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης αναφέρει "Συμπληρώνεται μόνο για επιθεώρηση κτιρίου, όχι κτηριακής μονάδας". Από το helpdesk με παραπέμπουν σε κάποιο άλλο τηλέφωνο του υπουργείου, το οποίο φυσικά δεν το σηκώνει κανείς. Έχει τύχει σε κάποιον η παραπάνω περίπτωση?
  12. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο έγγραφο. Ευχαριστώ για την απάντηση
  13. Κατοικία με έκδοση Ο.Α. που αναφέρει την οδό του ακινήτου με αριθμό 64. Στο Ε1 & Ε9 αναφέρεται η οδός με αριθμό 62. Στον λογαριασμό ΔΕΗ η οδός αναφέρεται με αριθμό 62-64. Θα χρειαστώ, πιστεύετε, βεβαίωση από τον αρμόδιο ΟΤΑ?
  14. Καλησπέρα, Θέλω να εισάγω σαν παρέμβαση μόνωση σωληνώσεων δικτύου διανομής λέβητα για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα σε δυόροφη πολυκατοικία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συνδυασμό με εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης βάσει οδηγού προγράμματος? Ή μπορώ να δηλώσω στο παράρτημα ΙΙΙ παρέμβαση 3.Α σύστημα λέβητα πετρελαίου (τοποθέτηση θερμομόνωσης δικτύου διανομής) π.χ. 100€ ?
  15. Καλησπέρα συνάδελφοι, αν και Ηλ/γος Μηχανικός δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα των φωτοβολταϊκών. Σκέφτομαι να τοποθετήσω φωτοβολταϊκό σύστημα στο δώμα του σπιτιού μου, αλλά κοιτάζοντας τα σχέδια της οικοδομικής αδείας είδα ότι προβλέπεται στέγη αντί για ταράτσα. Πιστεύετε ότι μπορεί να τοποθετηθεί φωτοβολταϊκό ή θα έχω πρόβλημα με τη ΔΕΗ και τη Πολεοδομία?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.