Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

zapmaria

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

zapmaria's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Ξέρει κανείς αν το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες??? Η εταιρεία που δουλεύω έχει πληρώσει μόνο τον Ιανουάριο του 2013, και προχθές που πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ, (φυσικά) και δεν μου θεώρησαν το βιβλιάριο. Βέβαια "πληροφόρησα" την εταιρεία ότι θα κάνω καταγγελία και ότι τα χρέη πηγαίνουν πλέον στο ΙΚΑ (έτσι μου είπε η υπάλληλος) και σήμερα με πήραν και είπαν ότι θέλουν να κάνουν διακανονισμό από Δευτέρα.
  2. Για να σας μεταδώσω την εμπειρία μου. Πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ τελικά σήμερα. ΔΕΝ μου σφράγισαν το βιβλιάριο λόγω του ότι είναι απλήρωτος ο Δεκέμβριος. Μετά από συζήτηση με την προϊσταμένη, μου είπε ότι μπορεί να δώσει παράταση για ένα μήνα (μέχρι τέλη Ιουλίου δηλαδή), άλλα μετά θα πρέπει είτε να πληρωθεί ο μήνας, είτε να προσκομίσω βεβαίωση από τον εργοδότη μου ότι οι εισφορές θα πληρωθούν μέσα στο 2013. Και άντε θα πάω την βεβαίωση... αν δεν πληρωθούν τι??? πάλι σε μένα θα γυρίσουν να φανταστώ...... Τέλος πάντων τουλάχιστον βρήκα μια προσωρινή λύση να βγάλουμε το 2013.....
  3. Καλημέρα. Οι ερωτήσεις μου είναι πολλές άλλα ελπίζω να μην κουράσω κανέναν. Καταρχήν είμαι μισθωτή στον ιδιωτικό τομέα. Ο εργοδότης μου χρωστάει εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ από τον Δεκέμβριο του 2012 έως σήμερα (με εξαίρεση τον Ιανουάριο του 2013 τον οποίο πλήρωσε δεν ξέρω πως και τι) Το βιβλιάριο υγείας είναι σφραγγισμένο μέχρι 30/6/2013. Συν τοις άλλοις είμαι και απλήρωτη εδώ και 6 μήνες. Ερωτήσεις: 1. Αν πάω στο ΤΣΜΕΔΕ θα το σφραγίσουν το βιβλιάριο υγείας?? πρέπει να πάω καμιά βεβαίωση από τον εργοδότη ότι ακόμα εργάζομαι εκεί?? 2.Λόγω του ότι δεν πληρωνόμαστε, σκεφτόμαστε να κάνουμε επίσχεση εργασίας. Σε μια συζήτηση με κάποιον μηχανικό που είχε κάνει παλιότερα επίσχεση, με ενημέρωσε ότι το ΤΣΜΕΔΕ του δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν πληρωθεί από τον εργοδότη τα λεφτά του, για το διάστημα της επίσχεσης μπορεί να έρθει και να τα ζητήσει από τον ασφαλισμένο !!!!!! δηλαδή να έρθει μετά από 3-4 χρόνια και να μου ζητήσει αναδρομικά τα χρήματα αυτά.... ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο??? (υ.γ ακόμα και αν υπάρχει η απόφαση του δικαστηρίου ότι τα χρήματα τα οφείλει η εταιρεία) Ευχαριστώ πολύ.
  4. Καλησπέρα προχθές έστειλαν ένα χαρτί στην εταιρεία που εργάζομαι, από την Νομαρχία, το οποίο αναφέρει ότι για κάποιους λόγους η εγκατάσταση θεωρείται μη απλή χημική εγκατάσταση και ότι την τεχνική επίβλεψη της λειτουργία της εγκατάστασης πρέπει να την αναλάβει αποκλειστικά και μόνο χημικός μηχανικός. Επειδή μάλλον θα αναλάβω την θέση, ξέρει κανείς τι ευθύνες περιλαμβάνει και τι ακριβώς πρέπει να κάνει αυτός ο υπεύθυνος λειτουργίας???? ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.