Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Civilla

Core Members
  • Περιεχόμενα

    203
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Civilla

  1. Το θέμα είναι το εξής. Οτι η άδεια ναι μεν δεν βγήκε στο όνομά της, αλλά προφορικά πήρα τη συγκατάθεση να προχωρήσω στην έκδοση της αδείας και στο όνομα των 4. Αλλιώς τι? Βλάκας είμαι να την βγάλω και να το δει μετά? Ο ένας από τους 4 δικαιούχους είναι η μητέρα της. Τέλος πάντων, μάλλον το θέμα είναι πολύπλοκο..

  2. Δεν έχω διπλοπληρωθεί για τίποτα. Η πρώτη κατάθεση στο όνομα της πελάτισας ήταν μια μικρή προκαταβολή αρχιτεκτονικής μελέτης για την πληρότητα του φακέλου. Εκανα αίτηση για την άδεια στο όνομά της, η οποία έχει πρωτοκολληθεί κιόλας.

    Κατόπιν τούτου ο υπάλληλος αποφάσισε ότι η άδεια πρέπει να βγει και στο όνομα των τεσσάρων, οι οποίοι έκαναν τον έναν από αυτούς πληρεξούσιο και πλήρωσαν.

    Οπότε έκανα νέα αίτηση με καινούργιο φάκελο.Δεν έχω κάνει παρανομία θεωρώ.

    Αν έχει γίνει κάτι εν αγνοία μου δεν έχω αντίρρηση να επιστρέψω τα χρήματα. Για αυτό ρωτάω.

  3. Οχι, η σύμφωνη άδειά της δεν ήταν έγγραφη. Σε καμία περίπτωση.

    Εχει ρωτήσει σε μηχανικούς και δικηγόρους και ισχυρίζεται ότι μπορεί να δικαιωθεί. Καταλαβαίνω τη θέση της...Τώρα δεν μπορεί να πάρει δάνειο για να χτίσει. Ομως εγώ την είχα ενημερώσει και το γνώριζε.

    Ευτυχώς υπάρχουν καταθέσεις και από τους άλλους συνιδιοκτήτες μέσα στο φάκελο.

  4. Οχι, η σύμφωνη άδειά της δεν ήταν έγγραφη. Σε καμία περίπτωση.

    Εχει ρωτήσει σε μηχανικούς και δικηγόρους και ισχυρίζεται ότι μπορεί να δικαιωθεί. Καταλαβαίνω τη θέση της...Τώρα δεν μπορεί να πάρει δάνειο για να χτίσει. Ομως εγώ την είχα ενημερώσει και το γνώριζε.

  5. Δυστυχώς δεν φαίνεται το όνομά της πουθενά μέσα στο στέλεχος της αδείας. Η αδεια βγήκε στο όνομα των τεσσάρων συνιδιοκτητών και ένας από αυτούς είναι η μητέρα της. Οι άλλες τρεις θείες της έχουν αφήσει απλά διαθήκη ότι θα κληρονομήσει τα δικά τους ποσοστά. Ολα αυτά τα γνώριζε η πελάτισσα. Τώρα όμως ζητά τα χρήματα της άδειας πίσω..

  6. Γεια σας!

    Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είχα κάνει πριν από τέσσερα χρόνια περίπου μια κατάθεση αμοιβής για μελέτη αδείας στην Εθνική Τράπεζα. Η κατάθεση αυτή ήταν τότε στο όνομα της υποψήφιας ιδιοκτήτριας της αδείας. Η αμοιβή αυτή ήταν τότε υποχρεωτική για την πληρότητα του φακέλου, όπως όλοι ξέρουμε. Στην πορεία με ενημέρωσαν από την Πολεοδομία ότι η άδεια δεν μπορούσε να βγει στο όνομα της ιδιοκτήτριας γιατί το οικόπεδο ήταν εξ'αδιαιρέτου σε 4 συνιδιοκτήτες. Ενας από αυτούς ήταν η μητέρα της. Οπότε με τη σύμφωνη συγκατάθεση της πελάτισσας προχώρησα στην έκδοση της αδείας στο όνομα και των 4 συνιδιοκτητών.

    Μετά από 3 χρόνια τώρα η πελάτισσα αυτή ήρθε με το αποδεικτικό κατάθεσης της αμοιβής στο όνομά της και μου λέει: εγώ πλήρωσα (η κατάθεση αμοιβής στην ΕΤΕ είναι στο όνομά της) και δεν έχω άδεια στο όνομά μου. Τι γίνεται?? Υπάρχουν κυρώσεις για το μηχανικό?

  7. Στις περιπτώσεις αυτες θα εξετάζετε πρώτα οι τυχόν δεσμεύσεις που υπάρχουν λόγω της υπαγωγής σε κάποιο πρόγραμμα επιδότήσεων-επιχορηγήσεων , προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις .Γενικά μιλάω . Για τα υπόλοιπα ισχύουν αυτά που αναφέρονται στη δημοσίευση με α.α 23.

    Σας ευχαριστώ πολύ! Καλωσύνη σας. Ποια είναι αυτή η δημοσίευση ? Μπορείτε να μου δώσετε το ΦΕΚ?

  8. Γεια σας! Μπορείτε να με βοηθήσετε? Είχα κάνει έναρξη επιτηδεύματος το 2008 με επαγγελματική στέγη διαμέρισμα για το οποίο πληρώνω κανονικά ενοίκιο. Αυτό έγινε διότι υποχρεωτικά έπρεπε να φαίνεται επαγγελματική στέγη για να πάρω επιδότηση από ΟΑΕΔ για νέους επαγγελματίες. Τώρα επειδή θέλω να διακόψω το ενοίκιο, δεν μπορώ να δηλώνω ως έδρα μου την κατοικία μου? Βασικά δηλώνω φιλοξενούμενη στη δήλωση εισοδήματος και έχω την ψιλή κυριότητα της κατοικίας (την επικαρπία την έχει η μητέρα). Μήπως υπάρχει κάποιος λογιστής στο forum να μας δώσει τα φώτα του? Ευχαριστώ.. :)

  9. Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις. Κάποιος είπε για σύσταση καθέτων: εδώ δεν επιτρέπεται γιατί είμαστε εκτός σχεδίου. Εν τέλει, θα κάνω αναθεώρηση με το ίδιο όνομα (του πληρεξούσιου, που βγήκε η πρώτη άδεια). Απλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι διαδικαστικό: η πρώτη άδεια είχε βγει για ισόγειο με υπόγειο και θα καταργήσω με την αναθεώρηση το υπόγειο. Εκτός αυτού θα γίνει και η προσθήκη της δεύτερης κατοικίας σε άλλη θέση μέσα στο ίδιο οικόπεδο. Η αναθεώρηση με την οποία προσθέτω τη δεύτερη κατοικία θα γίνει επάνω στο έντυπο της πρώτης αδείας (η οποία θα αναθεωρηθεί και για την κατάργηση του υπογείου) ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα διαφορετικό έντυπο (π.χ. εκείνο που λέει "Αίτηση Αναθεώρησης" ????).

    Ευχαριστώ πολύ!!

  10. KYA 7533/12

    άρθρο 3

    3. Κατά τη διάρκεια ισχύος Άδειας Δόμησης, δεν επιτρέπεται η χορήγηση άλλης Άδειας Δόμησης, στον ίδιο ιδιοκτήτη και για το ίδιο αυτοτελές οικόπεδο ή γήπεδο και είναι υποχρεωτική η αναθεώρηση της υπάρχουσας Άδειας Δόμησης. Σε περίπτωση οριζόντιων ιδιοκτησιών, μπορεί να χορηγηθεί άδεια για τις υπερκείμενες ιδιοκτησίες, μόνο εφόσον έχει αποπερατωθεί ο φέρων οργανισμός της υποκείμενης ιδιοκτησίας.

    Πολύ σωστά.

  11. Σε ευχαριστώ πολύ. Αν βρεις κάποια στιγμή αυτήν την εγκύκλιο που να με εξαιρεί θα ήταν ευχής έργον. Διότι υπάρχει και η Απόφαση 7533/12 αλλά απαγορεύει να βγει άλλη άδεια στο ίδιο γήπεδο για ίδιο ιδιοκτήτη. Δεν διευκρινίζει όμως για διαφορετικό τι γίνεται..

    Και πάλι ευχαριστώ..

  12. Yπάρχει συμβόλαιο που ορίζει πόσα χιλιοστά έχει ο καθένας στο ίδιο οικόπεδο φυσικά. Και φυσικά έχω διερευνήσει το νομικό πλαίσιο με δικηγόρους και γι' αυτό και έχουν γίνει και πληρεξούσια και για τους δύο ιδιοκτήτες. Το πρόβλημα που μου έθεσαν από την ΥΔΟΜ ήταν το γεγονός ότι ισχύει η πρώτη άδεια ακόμη, επομένως πρέπει για το δεύτερο σπίτι να κάνω αναθεώρηση της πρώτης και όχι νέα άδεια. Αλλά, εσείς λέτε ότι και κακώς βγήκε η πρώτη σε έναν και δεν πρέπει να βγει δεύτερη...

  13. Δεν υπάρχει θέμα με τους ιδιοκτήτες, εγώ για άλλο πρόβλημα ανάρτησα το post. Και οι 8 είχαν κάνει πληρεξούσιο τον πρώτο επειδή έβγαλε άδεια για σεισμόπληκτο για το Τ.Α.Σ. Επίσης και οι 8 έχουν κάνει πληρεξούσιο το δεύτερο να βγάζει άδεια στο όνομά του και να υπογράφει εκ μέρους όλων. Αφού είναι όλοι σύμφωνοι και κατοχυρωμένοι συμβολαιογραφικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Εξάλλου, το θέμα είναι τεχνικό μου είπαν από την ΥΔΟΜ και όχι ιδιοκτησιακό..Δεν κτίζει όπου προλαβαίνει ο καθένας..Αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και δεν συνηθίζω να λειτουργώ έτσι..

  14. Γεια σας. :grin: 

    Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου εκδόθηκε άδεια για κατοικία το 2012. Το οικόπεδο ανήκει εξ'αδιαιρέτου σε 8 ιδιοκτήτες και η άδεια βγήκε σε έναν από αυτούς. Τώρα στο ίδιο οικόπεδο επιθυμεί να οικοδομήσει ένας άλλος από τους 8 ιδιοκτήτες μια άλλη κατοικία. Η υπάλληλος στην ΥΔΟΜ που μου είχε κάνει έλεγχο για πληρότητα το 2013 με παρέπεμψε στο Συμβ. Αρχιτεκτονικής για τη γνωστή "διάσπαση όγκου" για 2 κατοικίες εντός ενός οικοπέδου και εγκρίθηκε. Επειδή τώρα την έχει αναλάβει άλλη υπάλληλος, αυτή τώρα έχει την άποψη ότι δεν πρέπει να βγει καινούργια άδεια για τη δεύτερη κατοικία, επειδή η πρώτη άδεια του 12 είναι ακόμα σε ισχύ και ότι πρέπει να προβώ σε αναθεώρηση εκείνης της αδείας για να προσθέσω και το δεύτερο σπίτι μέσα στο ίδιο οικόπεδο. Υπάρχει κάπου κάποιος νόμος για αυτό, γνωρίζετε? Επίσης, αφού η δεύτερη άδεια θέλω να βγει σε άλλο όνομα, πώς θα αναθεωρήσω την ήδη υπάρχουσα που είναι σε άλλο ??? Ευχαριστώ πολύ!!!

  15. αν η εργασίες άρχισαν πριν την 1-3-12

     

    πας για αναθεώρηση σύμφωνα με τα παλιά του Π.Δ 1993

    Ευχαριστώ! Οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει καθόλου, μετά την αναθεώρηση θα αρχίσει το έργο..Αλλά στο Ν. 4030, Άρθρο 6, παρ. 2 και 3 λέει ότι η έγκριση δόμησης αναθεωρείται ύστερα από αίτηση του δικαιούχου μέσα στο χρόνο ισχύος της, αν τροποποιηθούν διαγράμματα ή αρχιτεκτονική μελέτη ή ριζικά οι λοιπές μελέτες που έχει εγκρίνει η Υ.ΔΟΜ., αλλά δεν διευκρινίζει με ποιες διατάξεις, όπως παρακάτω για την αναθεώρηση για τέσσερα έτη από την ημ/νία λήξης της, αν μέχρι τη λήξη δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου, που γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις κατά το χρόνο έκδοσής της..

  16. Γεια σας και πάλι! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι απλό: τα σχέδια που συντάσσουμε για αναθεώρηση αδείας που εκδόθηκε προ ΝΟΚ 2012, όπως διάγραμμα κάλυψης και τοπογραφικό θα είναι με τις προδιαγραφές προ ΝΟΚ, σωστά? Δηλαδή, για παράδειγμα, δεν χρειάζομαι τρισδιάστατο σχέδιο στο διάγραμμα κάλυψης (τώρα λέγεται διάγραμμα δόμησης) ? ευχαριστώ και πάλι! Το γράφει ο ΝΟΚ στις αναθεωρήσεις, αλλά όχι ξεκάθαρα..

     

    Καλές διακοπές ! 

  17. Γεια σας συνάδελφοι.

    Έχω την εξής απορία: στις αμοιβές για άδεια ανέγερσης ενός νέου κτιρίου βάζουμε κανονικά αμοιβή μελέτης και επίβλεψης για θέρμανση (έχω μελέτη για λεβητοστάσιο - καλοριφέρ). Θα πρέπει να βάλουμε και αμοιβές μελέτης κ΄ επίβλεψης για κλιματισμό? ? ? Λογικά όχι έτσι δεν είναι ? Μόνο κλιματισμό εντός ΚΕΝΑΚ θα έχουμε, όπως και θέρμανση εντός ΚΕΝΑΚ.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Ευχαριστώ πολύ. Τα ψυκτικά φορτία που λέει η εγκύκλιος ανήκουν στη μελέτη θέρμανσης? Ακριβώς για αυτό είχα απορία..δεν είναι μελέτη κλιματισμού τα ψυκτικά φορτία, σωστά? Σκέφτομαι να ανοίξω νέο θέμα στη θεματολογία των ηλεκτρομηχανολογικών..

  18. Υπάρχει κάτι πολύ παράξενο με τις τελευταίες εικόνες που μετάδωσε το New Horizons από τον Πλούτωνα και τον δορυφόρο του Χάροντα: οι κρατήρες είναι λίγοι και οι επιφάνειες των δύο σωμάτων δείχνουν να έχουν ανανεωθεί σχετικά πρόσφατα. Και αυτό δείχνει ότι κάτι πρέπει να κινείται κάτω από τον πάγο.

     

    Η καλύτερη μέχρι στιγμής εικόνα του Πλούτωνα εστιάζεται σε μια περιοχή στη ζώνη του ισημερινού, στο κάτω τμήμα ενός γιγάντιου σχηματισμού σε σχήμα καρδιάς. Η μεγάλη έκπληξη είναι μια οροσειρά ύψους 3,5 χιλιομέτρων, η οποία δεσπόζει σε μια επιφάνεια από πάγο αζώτου και μεθανίου.

     

    Το εντυπωσιακό με αυτή την περιοχή είναι η απουσία κρατήρων. Αν η επιφάνεια ήταν αρχαία, θα έπρεπε να είναι γεμάτη σημάδια από προσκρούσεις αστεροειδών. Η απουσία της υποδηλώνει ότι κάποια διαδικασία κάνει συνεχές «λίφτινγκ» στην επιφάνεια και σβήνει τους κρατήρες.

     

    Το συμπέρασμα είναι είναι ότι τα βουνά πρέπει να σχηματίστηκαν τα τελευταία 100 εκατομμύρια χρόνια, μόλις πριν μια στιγμή στην κλίμακα του γεωλογικού χρόνου, ανέφερε ο Τζεφ Μουρ του Ερευνητικού Κέντρου Ames της NASA στην Καλιφόρνια.

     

    Αυτό, επισημαίνει, υποδηλώνει ότι η περιοχή αυτή, η οποία καταλαμβάνει γύρω στο 1% της επιφάνειας του Πλούτωνα, ήταν γεωλογικά ενεργή στο πρόσφατο παρελθόν και δεν αποκλείεται να συνεχίζει να αλλάζει. «Μπορεί να είναι ενεργή ακόμα και σήμερα» λέει ο ερευνητής.

     

    Η γεωλογική δραστηριότητα απαιτεί κάποια πηγή ενέργειας για να αναδιαμορφώνει τον πλανήτη νάνο. Ποια όμως μπορεί να είναι αυτή;

     

    Το πιθανότερο είναι ότι το κέντρο του Πλούτωνα παραμένει σήμερα θερμό, λένε οι ερευνητές: ουράνιο και άλλα ραδιενεργά υλικά που βυθίστηκαν στο κέντρο του πλανήτη νάνου μετά το σχηματισμό του δεν αποκλείεται να απελευθερώνουν μέχρι και σήμερα θερμότητα με τη διάσπασή τους. Το ίδιο συμβαίνει εξάλλου με τον πυρήνα της Γης, ο οποίος παράγει αρκετή θερμότητα για να τροφοδοτεί τη γεωλογία του πλανήτη.

     

    Πριν από το κοντινό πέρασμα του New Horizons, εξάλλου, οι πλανητολόγοι υποψιάζονταν ότι κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του Πλούτωνα μπορεί να κρύβεται ένας υπόγειος, υγρός ωκεανός -ένα ερώτημα που μένει ακόμα ανοιχτό.

     

    Ένα άλλο ερώτημα είναι η σύσταση των πλουτώνιων βουνών. Το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του Πλούτωνα καλύπτονται από πάγους αζώτου, μεθανίου και μονοξειδίου του άνθρακα, όμως τα υλικά αυτά δεν είναι αρκετά σκληρά για να σχηματίζουν οροσειρές.

     

    Το πιθανότερο είναι ότι τα βουνά αποτελούνται από πάγο νερού, ο οποίος συμπεριφέρεται περισσότερο σαν πέτρωμα σε αυτές τις θερμοκρασίες, γύρω στους -230 βαθμούς, αναφέρει ο Μπιλ ΜακΚίνον του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, επίσης μέλος της αποστολής.

     

    Όπως φαίνεται, ο πάγος αζώτου και μεθανίου καλύπτει τον πλανήτη νάνο μόνο σε μια λεπτή κρούστα, κάτω από την οποία υπάρχει ένα υπόστρωμα παχύ υπόστρωμα πάγου.

    Ενδείξεις γεωλογικής δραστηριότητας παρουσιάζει εξάλλου ο Χάροντας, το μεγαλύτερο από τα πέντε φεγγάρια του Πλούτωνα.

    Η γκρίζα επιφάνεια είναι σχεδόν καθαρή από κρατήρες και επομένως πρέπει να είναι νέα. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ένας μακρόστενος σχηματισμός από χαράδρες και ρήγματα που εκτείνονται σε μήκος 1.000 χιλιομέτρων.

     

    Και αυτές οι δομές σχηματίστηκαν πιθανότατα από εσωτερικές διεργασίες, ένδειξη ότι ο Χάροντας διατηρεί ζεστή την καρδιά του και είναι ακόμα γεωλογικά ζωντανός.

     

    Πιο σαφή συμπεράσματα αναμένονται από τα δεδομένα του κοντινού περάσματος, των οποίων η μετάδοση θα διαρκέσει 16 μήνες.

     

    Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=722840

     

    Click here to view the είδηση

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.