Jump to content

lia_

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

1 Follower

About lia_

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός
 1. Ράφια που θα αποθηκεύονται παλέτες με αναψυκτικά, νερά, κτλ.
 2. Σε ανέγερση μεταλλικής κατασκευής, η πλάκα (επί εδάφους, 750 τ.μ.) κατασκευάστηκε με πάχος 16 εκ, C20/25, πλέγμα T131 κάτω και πάνω σε κάνναβο 5,00*5,00 μ. δεύτερη στρώση πλέγματος πλάτους 1,10. Οι αρμοί στην πλάκα (<3cm) είχαν μελετηθεί να είναι ακριβώς πάνω από τον κάνναβο που έτρεχε το διπλό πλέγμα αλλά το συνεργείο που έκανε το βιομηχανικό τους έκοψε σε διαφορετικά σημεία κατά μήκος. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Να σημειωθεί ότι στα σημεία που είναι το διπλό πλέγμα έχουμε τα περισσότερα φορτία στην πλάκα.
 3. Η κατασκευή έγινε το 2003 και έχω διαβάσει όλη την νομοθεσία και τα αντίστοιχα τοπικ που ήταν πολύ χρήσιμα. Έχω πάει και στη ΔΕΚΕ και έχουμε κάνει και εξαρτημένο τοπογραφικό. Πόσο ακόμα να το ψάξω ?
 4. Σε όσους έχουν πάει τους λένε τα ίδια που τους λέω και εγώ , απλά είχα την "τύχη" να είμαι η πρώτη που απευθύνθηκαν. Τους έχω εξηγήσει βέβαια ότι μπορεί να βρούνε κάποιον συνάδελφο που θα τους πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή ότι θα βρούνε τρόπο να το περάσουν παράνομα. Ότι θέλουν ας κάνουν. Δυστυχώς η ειλικρίνεια μου "θα" και "ίσως" να αναγνωριστεί στην συγκεκριμένη υπόθεση μετά από χρόνια, όπως έχει ξανασυμβεί γιατί έχω την τάση να ελέγχω όλα τα δεδομένα πριν πω το οκ στον οποιοδήποτε και του πάρω άδικα λεφτά. Έχω κάνει τον έλεγχο μήπως ο χρόνος κατασκευής προηγείται του χρόνου ορισμού της απαλλοτρίωσης αλλά δεν στάθηκα ούτε και εκεί τυχερή. Ευχαριστώ πολύ πάντως όλους σας για τις απαντήσεις και τις συμβουλές. Ας τους αναλάβει άλλος δεν αξίζει ούτε τον κόπο ούτε το άγχος.
 5. Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν είναι σωστό. Τους έχω εξηγήσει ότι είναι λάθος να το βάλουνε στο σύστημα αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα. Δεν ξέρω πως αλλιώς να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Τους έχω διώξει άπειρες φορές και τους έχω στείλει να ολοκληρώσουν την υπόθεση τους αλλού αλλά ξαναγυρνάνε.
 6. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να κάνω υπεύθυνη δήλωση προς τους ιδιοκτήτες ότι τους έχω ενημερώσει πως τμήμα του κτιρίου ανήκει στη ζώνη ασφαλείας της οδού και δεν μπορεί να υπαχθεί στον Ν.4014 και δεν έχω ευθύνη για τυχόν κυρώσεις που θα τους επιβληθούν και να μου κάνουν και αυτοί αντίστοιχα μία υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν ενημερωθεί και δεν μου καταλογίζουν ευθύνες. Σαφέστατα και δεν πρόκειται να τους δώσω βεβαίωση για το αυθαίρετο. Αυτοί τα κάνουν, οι μηχανικοί θα την πληρώσουν?
 7. Σε περίπτωση που τμήμα ενός κτιρίου, και πιο συγκεκριμένα τα 22 τ.μ. από τα 135 τ.μ. ( μεταλλικής κατασκευής), είναι μέσα στη ζώνη ασφαλείας της οδού και ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποίησή το ακίνητο παρόλα αυτά με κίνδυνο να χάσει και τα λεφτά από το παράβολο και όλα τα σχετικά με την πεποίθηση ότι θα βγει κάποια ρύθμιση και για τα 22 τ.μ. καποια στιγμή γίνεται κανονικά η υποβολή στο σύστημα?
 8. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο module που να λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις. Το μακροκλίμα και το μικροκλίμα της περιοχής παίζουν καθοριστικό ρόλο. Π.χ. άλλη αντιμετώπιση έχουμε στα νησιά και άλλη στην ηπειρωτική ελλάδα. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά στην ελλάδα και αυτά είναι τα παραδοσιακά σπίτια που υπάρχουν στις διαφορες περιοχές. Κάποιες γενικές αρχές βέβαια υπάρχουν. 1.Το χρώμα στην επιδερμίδα του κτιρίου (το λευκό αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία ενώ οι σκούρες αποχρώσεις την απορροφούν) 2. Στέγη η δώμα. π.χ αν έχει πολλές χιονοπτώσεις η περιοχή χρειάζεται μία στέγη με μεγάλη κλίση. Για αυτόν τον λόγο έχουμε στέγες με μεγάλες κλίσεις στις βόρειες χώρες και δώματα στις νότιες. 3. Ανοίγματα ανάλογα με την ηλιοφάνεια της περιοχής αλλά και με τον προσανατολισμό. Μεγάλα ανοίγματα στο νότο με πρόβλεψη σκιασμού, φεγγίτες και μικρά ανοίγματα στο βορρά. Προσοχή στα δυτικά ανοίγματα είναι πολύ ανοχλητικός ο φωτισμός της δύσης. 4. Γεωμετρία του κτιρίου. Ένα τετράγωνο σπίτι έχει λιγότερες εκτεθειμένες επιφάνειες από ένα σπίτι με τα ίδια τετραγωνικά που έχει ορθογώνιο σχήμα. 5. Προσανατολισμός. Γενικά ο ευμενέστερος προσανατολισμός είναι ο νότιος για αυτό το λόγο τοποθετούμε εκεί τους χώρους διημέρευσης. Ο ανατολικός για τα υπνοδωμάτια, βορράς χώροι που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για ηλιοφάνεια π.χ γραφεία που θέλουν σταθερό φωτισμό κατά την διάρκεια της ημέρας και στη δύση βοηθητικούς-αποθηκευτικούς χώρους. 6. Αερισμός- Διαμπερότητα. 7. Σκιασμός (σταθερός-κινητός). Κάθετες περσίδες σε ανατολή και δύση, οριζόντιες σε νότο. 8. Φύτευση. Λειτουργεί ευεργετικά στο μικροπεριβάλλον του κτιρίου (Τα φυλλοβόλα δέντρα στο νότο είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος σκίασης). 9. Υλικά κατασκευής. Εννοείται ότι δεν ξεχνάμε τον σχεδιασμό για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω. Π.χ μια εξαιρετική θέα στη δύση ή στο βορρά δεν σημαίνει ότι δεν θα την αξιοποιήσουμε, απλά θα πρέπει να βρούμε τρόπους που θα την κάνουνε λιγότερο δυσλειτουργική. Προσωπικά μιλώντας ο σχεδιασμός ξεκινάει από τα παραπάνω και δεν κοστίζει κάτι. Τα παραπάνω που αναφέρεις είναι επιπρόσθετα του σχεδιασμού.
 9. Εχω την εξής περίπτωση... Σε οικόπεδο εντός σχεδίου βγήκε άδεια για ισόγεια κατοικία το 82 στο όνομα της συζύγου. Το 1993 οι ιδιοκτήτες έβγαλαν νέα άδεια για προσθήκη καθύψος και κατ' επέκταση στο όνομα του συζύγου αυτή τη φορά Μέχρι στιγμής το στέλεχος της άδειας (93) δεν έχει σφραγίδα θεώρησης και δεν έχει πάρει ρεύμα (ο Φ.Ο. οπότι βλέπω στα τιμολόγια έγινε μέσα στα περιθώρια της 4ετίας). Με αφορμή τον Ν. 4014 θέλουν να τακτοποιήσουν όλες τις παραβάσεις που έχουν στο οικόπεδο. Κλειστοί η/χ, προσθήκη κατ'επεκταση (στον όροφο), μία αποθήκη κτλ. Δεδομένου ότι υπάρχει υπόλοιπο δόμησης (όχι όμως για το σύνολο των παραβάσεων) μπόρω να κάνω μετά από τόσα χρόνια αναθεώρηση της άδειας?? Επίσης, γίνεται να εντάξω την ισόγεια κατοικία στον Ν.4014 που είναι και σε ξεχωριστό όνομα με τις υπόλοιπες παραβάσεις?
 10. Κανονικά για μία τέτοια πλάκα θα αρκούσε κλίση προς μία κατεύθυνση. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτό που λες πιο πάνω.
 11. 1. Όχι, τουλάχιστον απ΄όσο γνωρίζω. 2. Ο προβληματισμός είναι στη θερμομόνωση ή στις ρύσεις? Με την ίδια λογική στηθαία δεν θα έχει? Αποψή μου... ανεστραμμένη θερμομόνωση αν θέλεις να βγάλεις μετά την μόνωση και στρώση ρύσεων 1-1,5% κλίση. Αργότερα εξισωτικές στρώσεις.
 12. Καταρχήν αρχιτεκτονικά και στατικά να συμφωνούν και να μην είναι διαφορετικά στα σχέδια όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Αν οι πελάτες θέλουν επιδαπέδια θέρμανση πρέπει να προβλεφθεί και αυτό αφού μειώνει και άλλο το καθαρό ύψος. Εγώ βάζω στις τομές και στις κατόψεις με συμβολισμό την στάθμη μπετόν και την τελική στάθμη, κάνω διαφορετικές διαγραμίσεις των υλικών που αναλύονται σε υπόμνημα, ονομάζω τους χώρους όπως στην κάτοψη, συμβολισμούς για λεπτομέρειες όπου υπάρχουν, διαστασιολόγηση και υψόμετρα. Η τοποθέτηση της μόνωσης πρέπει να φανεί με τα κανονικά πάχη και το ζητάνε στον έλεγχο. Καλό θα είναι δλδ να έχουν γίνει τουλάχιστον στατικά και ΜΕΑ πριν κλείσουν τα σχέδια.
 13. Η δεύτερη λύση είναι σίγουρη πιο καλή από την πρώτη. Σκέφτηκες σενάζ 68 εκ. με συμβατική τοιχοποιία (ένα Γ δλδ) ? Έτσι έχεις βέβαια ένα κενό κάτω από το παράθυρο περίπου 38 εκ. το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποια χαμηλη βιβλιοθήκη για παράδειγμα.
 14. Είτε αισθητικά το δω είτε κατασκευαστικά το θεωρώ πολύ κακό για το τίποτα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να έχεις εξωτερικά το αποτέλεσμα που θέλεις να δώσεις χωρίς να κάνεις πλευρικό τοίχωμα 68 εκ. Σκέψου μόνο το βάρος που θα δεχθεί το σεναζ, το οποίο δεν φαίνεται στην τομή.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.