Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Aeternus

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.259 profile views

Aeternus's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

22

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι, εννοεί ότι θα αναρτήσεις τις κατόψεις της άδειας. Τιμή εμβαδού για την ηλεκτρονική ταυτότητα θα χρησιμοποιήσεις, και πάλι, της άδειας.
  2. Οι ερωτήσεις σου @Γιώτα65 είναι ιδιοκτησιακής–νομικής υφής.
  3. Αναρτήθηκε το ειδοποιητήριο πληρωμής εισφορών Σεπτεμβρίου 2023 με καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής την Τρίτη 31/10/2023.
  4. Για την εφορία @teo_z ο χώρος είναι βοηθητικός. Δεν έχει σημασία αν το ύψος είναι σύμφωνο με τις πολεοδομικές διατάξεις. Άλλωστε, αρκετοί χώροι που χρησιμοποιούνται ως κύριας χρήσης έχουν μικρότερο ύψος από το απαιτούμενο. Φυσικά, το χαμηλό ύψος θα αναγράφεται στο σχέδιο της αποτύπωσης. Η ενδεχόμενη μελλοντική πώληση, τι μετράει στο συντελεστή δόμησης και οι δυνατότητες αξιοποίησης του χώρου δεν έχουν σχέση με τον χαρακτηρισμό για το Ε9.
  5. Η στατική επάρκεια του αυθαίρετου παταριού για κατακόρυφα φορτία @eleni_civil, μπορεί να ελεγχθεί βάσει του κανονισμού που ίσχυε κατά το χρόνο κατασκευής του. Ουσιαστικά πρόκειται για αποτίμηση φέρουσας ικανότητας, για την οποία παρέχεται η δυνατότητα αυτή από τη σχετική υπουργική απόφαση.
  6. Ο φορέας ασφάλισης @Marialena Kostarellou είναι για όλους ο ΕΦΚΑ. Μέσω ΑΠΔ ο εργοδότης σου θα πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει. Εκεί δηλώνονται διάφορες πληροφορίες για κάθε εργαζόμενο. Μία από αυτές είναι αν απασχολείται ως μηχανικός (ή κάτι άλλο). Αυτό δηλώνεται μέσω των κωδικών δραστηριότητας, ειδικότητας και πακέτων κάλυψης. Αν κάνεις έναρξη εργασιών τότε θα είσαι ελεύθερη επαγγελματίας με παράλληλη μισθωτή εργασία. Πληρώνεις μόνη σου τις εισφορές που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία που θα επιλέξεις, αφού αφαιρεθεί το ποσό που καταβάλλεται λόγω της μισθωτής απασχόλησης.
  7. Σωστά @sof2, σε ακίνητα με αυθαιρεσίες δεν μπορεί να δημιουργηθεί ηλεκτρονική ταυτότητα. Για το θέμα της συναίνεσης ως προς την τακτοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 98, παράγραφος 4 του Ν 4495: Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου [...] μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 99 επ., ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων. Η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι ουσιαστικά η ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων και σχεδίων του ακινήτου που ήδη έχουν δημιουργηθεί.
  8. Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα συνοδεύει το κτίριο σε διάφορες περιπτώσεις (π.χ. αγοραπωλησία). Δεν τίθεται θέμα πρωτιάς @sof2, συμπεριλαμβάνεται στα απαιτούμενα έγγραφα όταν χρειάζεται.
  9. Για ενημέρωση φακέλου δεν προβλέπεται αμοιβή μέσω συστήματος ΤΕΕ, @maranti.
  10. Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι @Pavlos33, όμως κάποιοι μηχανικοί της πολεοδομίας διαφωνούν με αυτή. Σε παλαιό μου πελάτη είχε γίνει αυτοψία (κατόπιν καταγγελίας) η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου. Ο ισχυρισμός του υπαλλήλου ήταν ότι "εγώ έτσι ερμηνεύω το νόμο". Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι "αν διαφωνείς, απευθύνσου όπου νομίζεις".
  11. Με κάθε ειλικρίνεια, δεν έγραψα κάτι για να προκαλέσω ενόχληση ή προστριβή. Απλώς εξήγησα τι σημαίνει διπλωματούχος και τι πτυχιούχος.
  12. Κατά την εκπόνηση της μελέτης η πλάκα επιβαρύνεται με φορτία διαφόρων τιμών για κάθε είδος καταπόνησης. Ο μελετητής μηχανικός γνωρίζει τα αριθμητικά δεδομένα καθώς και τη μεθοδολογία. Εσύ τι θέλεις να κάνεις;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.