Jump to content

Aeternus

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

642 profile views

Aeternus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

14

Reputation

 1. Για την εφορία @teo_z ο χώρος είναι βοηθητικός. Δεν έχει σημασία αν το ύψος είναι σύμφωνο με τις πολεοδομικές διατάξεις. Άλλωστε, αρκετοί χώροι που χρησιμοποιούνται ως κύριας χρήσης έχουν μικρότερο ύψος από το απαιτούμενο. Φυσικά, το χαμηλό ύψος θα αναγράφεται στο σχέδιο της αποτύπωσης. Η ενδεχόμενη μελλοντική πώληση, τι μετράει στο συντελεστή δόμησης και οι δυνατότητες αξιοποίησης του χώρου δεν έχουν σχέση με τον χαρακτηρισμό για το Ε9.
 2. Η στατική επάρκεια του αυθαίρετου παταριού για κατακόρυφα φορτία @eleni_civil, μπορεί να ελεγχθεί βάσει του κανονισμού που ίσχυε κατά το χρόνο κατασκευής του. Ουσιαστικά πρόκειται για αποτίμηση φέρουσας ικανότητας, για την οποία παρέχεται η δυνατότητα αυτή από τη σχετική υπουργική απόφαση.
 3. Ο φορέας ασφάλισης @Marialena Kostarellou είναι για όλους ο ΕΦΚΑ. Μέσω ΑΠΔ ο εργοδότης σου θα πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει. Εκεί δηλώνονται διάφορες πληροφορίες για κάθε εργαζόμενο. Μία από αυτές είναι αν απασχολείται ως μηχανικός (ή κάτι άλλο). Αυτό δηλώνεται μέσω των κωδικών δραστηριότητας, ειδικότητας και πακέτων κάλυψης. Αν κάνεις έναρξη εργασιών τότε θα είσαι ελεύθερη επαγγελματίας με παράλληλη μισθωτή εργασία. Πληρώνεις μόνη σου τις εισφορές που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία που θα επιλέξεις, αφού αφαιρεθεί το ποσό που καταβάλλεται λόγω της μισθωτής απασχόλησης.
 4. Ναι @panosges ισχύει για όλες τις βεβαιώσεις (και για τα τακτοποιημένα με 4495).
 5. Σωστά @sof2, σε ακίνητα με αυθαιρεσίες δεν μπορεί να δημιουργηθεί ηλεκτρονική ταυτότητα. Για το θέμα της συναίνεσης ως προς την τακτοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 98, παράγραφος 4 του Ν 4495: Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου [...] μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 99 επ., ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων. Η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι ουσιαστικά η ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων και σχεδίων του ακινήτου που ήδη έχουν δημιουργηθεί.
 6. Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα συνοδεύει το κτίριο σε διάφορες περιπτώσεις (π.χ. αγοραπωλησία). Δεν τίθεται θέμα πρωτιάς @sof2, συμπεριλαμβάνεται στα απαιτούμενα έγγραφα όταν χρειάζεται.
 7. Για ενημέρωση φακέλου δεν προβλέπεται αμοιβή μέσω συστήματος ΤΕΕ, @maranti.
 8. Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι @Pavlos33, όμως κάποιοι μηχανικοί της πολεοδομίας διαφωνούν με αυτή. Σε παλαιό μου πελάτη είχε γίνει αυτοψία (κατόπιν καταγγελίας) η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου. Ο ισχυρισμός του υπαλλήλου ήταν ότι "εγώ έτσι ερμηνεύω το νόμο". Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι "αν διαφωνείς, απευθύνσου όπου νομίζεις".
 9. Η Eurobank 3€ μηνιαίως από 1/1/2021.
 10. Με κάθε ειλικρίνεια, δεν έγραψα κάτι για να προκαλέσω ενόχληση ή προστριβή. Απλώς εξήγησα τι σημαίνει διπλωματούχος και τι πτυχιούχος.
 11. Κατά την εκπόνηση της μελέτης η πλάκα επιβαρύνεται με φορτία διαφόρων τιμών για κάθε είδος καταπόνησης. Ο μελετητής μηχανικός γνωρίζει τα αριθμητικά δεδομένα καθώς και τη μεθοδολογία. Εσύ τι θέλεις να κάνεις;
 12. Ορισμένες τράπεζες θα χρεώνουν ένα ποσό μηνιαίως σε όσους διατηρούν λογαριασμό όψεως από τον Ιανουάριο και μετά. Μήπως και η προμήθεια στις εισφορές θα ισχύει από το επόμενο έτος;
 13. Διπλωματούχοι είναι οι απόφοιτοι ΑΕΙ δηλαδή των πανεπιστημίων και πολυτεχνείων. Πτυχιούχοι όσοι έχουν σπουδές ΤΕΙ. Στη σφραγίδα σου θα το αναφέρεις. Θα μπορούσες να γράψεις: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών Διπλωματούχος ΕΜΠ.
 14. Η μη ύπαρξη ΑΜ του ΤΕΕ δεν σε εμποδίζει να βάλεις στη σφραγίδα σου οποιοδήποτε ιδιότητα. Είσαι επιστήμονας, λόγω της αποφοίτησής σου από το ΕΜΠ, αλλά δεν είσαι μέλος ΤΕΕ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.