Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Aeternus

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Aeternus

  1. Όχι, εννοεί ότι θα αναρτήσεις τις κατόψεις της άδειας. Τιμή εμβαδού για την ηλεκτρονική ταυτότητα θα χρησιμοποιήσεις, και πάλι, της άδειας.
  2. Οι ερωτήσεις σου @Γιώτα65 είναι ιδιοκτησιακής–νομικής υφής.
  3. Αναρτήθηκε το ειδοποιητήριο πληρωμής εισφορών Σεπτεμβρίου 2023 με καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής την Τρίτη 31/10/2023.
  4. Για την εφορία @teo_z ο χώρος είναι βοηθητικός. Δεν έχει σημασία αν το ύψος είναι σύμφωνο με τις πολεοδομικές διατάξεις. Άλλωστε, αρκετοί χώροι που χρησιμοποιούνται ως κύριας χρήσης έχουν μικρότερο ύψος από το απαιτούμενο. Φυσικά, το χαμηλό ύψος θα αναγράφεται στο σχέδιο της αποτύπωσης. Η ενδεχόμενη μελλοντική πώληση, τι μετράει στο συντελεστή δόμησης και οι δυνατότητες αξιοποίησης του χώρου δεν έχουν σχέση με τον χαρακτηρισμό για το Ε9.
  5. Η στατική επάρκεια του αυθαίρετου παταριού για κατακόρυφα φορτία @eleni_civil, μπορεί να ελεγχθεί βάσει του κανονισμού που ίσχυε κατά το χρόνο κατασκευής του. Ουσιαστικά πρόκειται για αποτίμηση φέρουσας ικανότητας, για την οποία παρέχεται η δυνατότητα αυτή από τη σχετική υπουργική απόφαση.
  6. Ο φορέας ασφάλισης @Marialena Kostarellou είναι για όλους ο ΕΦΚΑ. Μέσω ΑΠΔ ο εργοδότης σου θα πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει. Εκεί δηλώνονται διάφορες πληροφορίες για κάθε εργαζόμενο. Μία από αυτές είναι αν απασχολείται ως μηχανικός (ή κάτι άλλο). Αυτό δηλώνεται μέσω των κωδικών δραστηριότητας, ειδικότητας και πακέτων κάλυψης. Αν κάνεις έναρξη εργασιών τότε θα είσαι ελεύθερη επαγγελματίας με παράλληλη μισθωτή εργασία. Πληρώνεις μόνη σου τις εισφορές που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία που θα επιλέξεις, αφού αφαιρεθεί το ποσό που καταβάλλεται λόγω της μισθωτής απασχόλησης.
  7. Σωστά @sof2, σε ακίνητα με αυθαιρεσίες δεν μπορεί να δημιουργηθεί ηλεκτρονική ταυτότητα. Για το θέμα της συναίνεσης ως προς την τακτοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 98, παράγραφος 4 του Ν 4495: Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου [...] μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 99 επ., ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων. Η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι ουσιαστικά η ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων και σχεδίων του ακινήτου που ήδη έχουν δημιουργηθεί.
  8. Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα συνοδεύει το κτίριο σε διάφορες περιπτώσεις (π.χ. αγοραπωλησία). Δεν τίθεται θέμα πρωτιάς @sof2, συμπεριλαμβάνεται στα απαιτούμενα έγγραφα όταν χρειάζεται.
  9. Για ενημέρωση φακέλου δεν προβλέπεται αμοιβή μέσω συστήματος ΤΕΕ, @maranti.
  10. Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι @Pavlos33, όμως κάποιοι μηχανικοί της πολεοδομίας διαφωνούν με αυτή. Σε παλαιό μου πελάτη είχε γίνει αυτοψία (κατόπιν καταγγελίας) η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου. Ο ισχυρισμός του υπαλλήλου ήταν ότι "εγώ έτσι ερμηνεύω το νόμο". Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι "αν διαφωνείς, απευθύνσου όπου νομίζεις".
  11. Με κάθε ειλικρίνεια, δεν έγραψα κάτι για να προκαλέσω ενόχληση ή προστριβή. Απλώς εξήγησα τι σημαίνει διπλωματούχος και τι πτυχιούχος.
  12. Κατά την εκπόνηση της μελέτης η πλάκα επιβαρύνεται με φορτία διαφόρων τιμών για κάθε είδος καταπόνησης. Ο μελετητής μηχανικός γνωρίζει τα αριθμητικά δεδομένα καθώς και τη μεθοδολογία. Εσύ τι θέλεις να κάνεις;
  13. Ορισμένες τράπεζες θα χρεώνουν ένα ποσό μηνιαίως σε όσους διατηρούν λογαριασμό όψεως από τον Ιανουάριο και μετά. Μήπως και η προμήθεια στις εισφορές θα ισχύει από το επόμενο έτος;
  14. Διπλωματούχοι είναι οι απόφοιτοι ΑΕΙ δηλαδή των πανεπιστημίων και πολυτεχνείων. Πτυχιούχοι όσοι έχουν σπουδές ΤΕΙ. Στη σφραγίδα σου θα το αναφέρεις. Θα μπορούσες να γράψεις: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών Διπλωματούχος ΕΜΠ.
  15. Η μη ύπαρξη ΑΜ του ΤΕΕ δεν σε εμποδίζει να βάλεις στη σφραγίδα σου οποιοδήποτε ιδιότητα. Είσαι επιστήμονας, λόγω της αποφοίτησής σου από το ΕΜΠ, αλλά δεν είσαι μέλος ΤΕΕ.
  16. Οι αγρότες των άλλων χωρών μόλις βλέπουν τριγωνομετρικό το αφήνουν στη θέση του (ας είναι στη μέση του χωραφιού τους). Μήπως τα τρακτέρ τους στρίβουν μόνα τους; Τελικά έχεις δίκιο. Μόνο στην υποανάπτυκτη χώρα που ζούμε, με τους παντογνώστες πολίτες, συμβαίνουν αυτά (ξήλωμα τριγωνομετρικών από αγρότες).
  17. Αμάν στραβομάρα!!! Μια χαρά εξήγησες την διάταξη των θέσεων. Εγώ φταίω που υπολόγισα 4 θέσεις αντί για 3 (μου έπεσαν βαριά τα μελομακάρονα φαίνεται) και αντί για περίσσευμα 3,50μ. σου έβγαλα έλλειμμα 2μ. Καλά που το πρόσεξε ο συνάδελφος BAS. Πάντως τα 5,50μ. ισχύουν. Οι διαστάσεις αναφέρονται σε διαγράμματα στο τέλος του ΦΕΚ για τη στάθμευση. Χρόνια πολλά σε όλους.
  18. Συμφωνώ. Είναι αγενείς οι δημόσιοι υπάλληλοι και το κράτος έχει τεράστιες ευθύνες αφού είναι υπεύθυνο για όλα τα στραβά που συμβαίνουν στην καθημερινότητάς μας. Ενώ η ευγένεια των ελεύθερων επαγγελματιών Μηχανικών (όπως είμαστε τα περισσότερα μέλη) ξεχειλίζει, αν κρίνουμε από το περιεχόμενο κάποιων μηνυμάτων. Ας διορθώσουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά κρίνουμε τους άλλους.
  19. Δεν έχουν τριγωνομετρικά στις άλλες χώρες; Μόνο στην Ελλάδα έχουμε;
  20. Το μήκος της κάθε θέσης (για την διάταξη που περιγράφεις) πρέπει να είναι 5,50μ. Θέλεις δύο μέτρα μήκους παραπάνω.
  21. Μην βασίζεσαι, συνάδελφε, στα διαφημιστικά φυλλάδια των εταιρειών. Μερικές φορές δεν καταλαβαίνεις ένα πρόγραμμα ούτε από την δοκιμαστική έκδοση. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι το τάδε λογισμικό είναι καλό. Όμως την συνεργασία μεταξύ δύο προγραμμάτων οποιασδήποτε εταιρείας (π.χ. μεταξύ μεταλλικού και σκυροδέματος), να την αντιμετωπίζεις με επιφύλαξη. Συνήθως έχει προβλήματα. Μάλλον είναι καλύτερα να προτιμήσεις κάποιο πακέτο που υποστηρίζει και τα δύο υλικά σε ένα πρόγραμμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.