Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

achristoforidis

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by achristoforidis

  1. αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την απἀντηση ! Η εν λόγω σοφίτα έχει εσωτερικό ύψος στο 2830mm και καταλαμβάνει το σύνολο των τετραγωνικών του εμβαδοὐ της πλἀκας. Ἀρα θεωρώ πως δεν παίρνει μειωτικό συντελεστἠ !
  2. αρχικα θα ηθελα να σε ευχαριστησω για την απαντηση ! Η εν λογω σοφιτα εχει εσωτερικο υψος στο 2830mm και καταλαμβανει το συνολο των τετραγωνικων του εμβαδου της πλακας. Αρα θεωρω πως δεν παιρνει μειωτικο συντελεστη ! Συγγνωμη για την ελλειψη τονων κατι δε παει καλα στο πληκτολογιο μου !
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε 2 οροφη κατοικία, η οποία υφίσταται νόμιμα (άδεια βασιλείου της ελλάδος) έχει βγει άδεια το 2003 για προσθήκη στέγης. Η στέγη θεωρητικά θα είχε ύψος 650 mm αλλα τελικά βγήκε στα 2800 mm κι έτσι δημιουργήθηκε μία όμορφη σοφίτα. Τα τετραγωνικά της πρέπει να δηλωθούν ως Υ.Δ. χώρων με μειωτικό συντελεστή ;
  4. σωστά τα λέτε ! έχει πήξει ο εγκέφαλος μου πια ! LEO τι είναι το +1000V ?
  5. πρέπει να δηλωθεί απλά ή πρέπει να πληρωθεί και πρόστιμο ? έτσι κι αλλιώς το πρόστιμο μέσω της ΔΟυ θα πληρωθεί πάλι !
  6. Καλημέρα και καλό μήνα συνάδελφοι ! Σε ακίνητο στο οποίο έχει γίνει πληρωμή στην ΔΟΥ για αλλαγή χρήσης του υπογείου απο ΒΧ σε ΚΧ, και στο οποίο θα τακτοποιηθούν μια κλεισμένη βεράντα και ένα δώμα πρέπει να τακτοποιηθεί και το υπόγειο και να πληρωθεί πρόστιμο για αυτό ? ευχαριστώ για το χρόνο σας !
  7. Καλημέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων. 1) Αυθαίρετο σε δασικό οικόπεδο σε οικισμό που έχει γίνει αίτηση στο δασαρχείο για αποχαρακτηρισμό μπορεί να τακτοποιηθεί ? εάν γίνεται να υπαχθεί και τελικά το δασαρχείο δεν κάνει τον αποχαρακτηρισμό γίνεται κάποια επιστροφή μέρους ή του συνόλου του πληρωμένου προστίμου ? 2) Πρόστιμο το οποίο εκκρεμεί πρέπει να πληρωθεί για να υπαχθεί ακίνητο ή γίνεται κάποιος συμψηφισμός ? (πρόστιμο εκδόθηκε τον 08/2011) 3) Αυθαίρετα τα οποία είχαν υπαχθεί στον νόμο Τρίτση και δε πήραν απαλλαγή από κατεδάφιση πρέπει να δηλωθούν ? τι γίνεται σχετικά με την αμοιβή μηχανικού ? 4) Πληρωμές που έχουν γίνει στο ΙΚΑ για ημερομίσθια εργατών αφαιρούνται από το πρόστιμο ? Ευχαριστώ για το χρόνο σας !
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση, Οι τουαλέτες δε θα γκρεμιστούν απλά θα βγάλουμε λεκάνες και νεροχύτες και θα σφραγίσουμε/ταπώσουμε τισ παροχές. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να τις χρησιμοποιήσει σαν αποθήκες ! οπότε αναγκαστικά πάμε για κανονική άδεια ?
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, Μου ανατέθηκε από πελάτη η μελέτη για την μεταφορά τουαλετών σε κτίριο που στέγαζε σχολείο του 1950 κάτι. Για το συγκεκριμένο κτίριο δεν υπάρχουν καθόλου σχέδια, οπότε έκανα αποτύπωση και νέο τοπογραφικό. Επίσης το κτήριο δεν είναι συνδεδεμένο με αποχέτευση και μετά απο καταγγελία που έγινε ο διοκτήτης πρέπει να συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής και να πληρώσει αναδρομικά τα τέλη αποχέτευσης . Οι τουαλέτες αυτη την στιγμή βρίσκονται εκτός του όγκου στον προαύλιο χώρο και θα μεταφερθούν σε αίθουσα του κτιρίου. Τι άδεια χρειάζεται για μία τέτοια διαδικασία ? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας .
  10. Στην του Πειραιά δεν υπήρχε λίστα υπήρχαν μόνο ραντεβού! Ψάξε βρές είναι λίγο η κατάσταση ! Ανοίγει στις 10 για το κοινό οπότε αν είσαι εκεί νωρίτερα μπές στο κτήριο και ανέβα στον 4 όροφο αν θυμάμαι καλά ! Μην μπλέξεις καθόλου στο ισόγειο ! Μπές μέσα και απαίτησε με ευγενικό τρόπο να γίνει μια λίστα ! Αυτό έκανα κι εγώ προ-παράτασης και κατάφερα να ξεμπλέξω σε 1.5 ώρα!
  11. Σχετικά με εργασία στο ΗΒ ! Δέν είναι και τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαντάζεστε! Τελείωσα τις σπουδές μου εκεί και εργάστηκα για 5 χρόνια προτού πάρω την απόφαση να επιστρέψω στα πάτρια εδάφη για την μαμά πατρίδα ! Πρώτον χρειάζονται πολύ καλά αγγλικά γραπτά και προφορικά, όχι του στυλ me tarzan u jane ! Επίσης ένα καλογραμμένο βιογραφικό με δουλειές τις οποίες μπορείτε να στηρίξετε και με επιχειρήματα, portfolio σχεδίων, φωτορεαλιστικά, κ.α. Το σύνηθες είναι να ψάξεις για εργασία μέσω ατζέντη ο οποίος δε χρεώνει κάτι για τις υπηρεσίες του, αλλά θέλει πίεση από την πλευρά σας για να βρει κάτι, καλό και γρήγορα ! Αρχικά θα μπορούσατε να κάνετε contract εργασία, αποφέρει πιο πολλά χρήματα, και είναι για συγκεκριμένο διάστημα μόνο. Το καλό αυτού είναι οτί μπορεί να δουν τα ταλέντα σας και να σας προτείνουν μόνιμη συνεργασία ! Από απόσταση δε θα σας δώσουν δουλειά, πρέπει να είστε εκεί για να μπορέσετε να περάσετε από interviews. Να ξέρετε πόσο κοστολογείτε τον εαυτό σας και με πόσα θα είσαστε ευχαριστημένοι ! Οι μισθοί για νέους απόφοιτους ξεκινούν από τις 15.000 και φτάνουν στις 19.000 λίρες, χρήματα τα οποία μπορεί να φαντάζουν αρκετά, αλλά δεν είναι αρκετά για να μένεις κεντρικό Λονδίνο και να ξοδεύεις στο Ηarrods και στο Selfridges ! Οπότε συγκατοίκηση για να μπορείς να τα φέρεις βόλτα. Ανεβαίνοντας βαθμίδα με 2 -3 χρόνια προϋπηρεσίας χτυπάτε μεταξύ 19000 και 23000 που κάνουν την ζωή φυσικά πιο εύκολη ! Φυσικά αυτά τα ποσά πέφτουν όσο φεύγεις από το Λονδίνο ! Θέλει πολύ σκληρή δουλειά (κατανοητό) σαββατοκύριακα, αργίες, ξενύχτια . Η εμπειρία στο εξωτερικό τους ενδιαφέρει αλλά την κοιτάνε πάντα με λίγη καχυποψία αφού δεν μπορούν εύκολα να πάρουν πληροφορίες για αυτή ! Καλό θα είναι να έχετε και κάποια references, από παλιούς εργοδότες, καθηγητές της σχολής σας, character references από κάποιον που σας γνωρίζει χρόνια, στην Αγγλική κουλτούρα μετράνε αρκετά ! Διαθεσιμότητα και όρεξη για συνεχή μάθηση, πολύ καλή γνώση υπολογιστών( υπάρχουν πολλοί Ασιάτες οι οποίοι δε σηκώνουν κεφάλι και για κάποιο λόγο έχουν γεννηθεί με το manual του Autocad στον εγκέφαλο). Ελπίζω να βοήθησα και καλή σας τύχη !
  12. γιατί σε δίμηνο , αρχές Ιουνίου θα γίνει χαμός, θα κάνουμε ηλιοθεραπεία στις ουρές της πολεοδομίας .
  13. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω ένα πελάτη ο οποίος αγόρασε 2 διαμερίσματα όταν αυτά ήταν ακόμη στα μπετά, και τα συνένωσε, δημιουργώντας ένα οροφοδιαμέρισμα. Λόγω του ότι η ένωση έγινε προτού ηλεκτροδοτηθεί, και γίνει η εγκατάσταση υδραυλικών, και θέρμανσης, όλες οι παροχές έρχονται στη μία πλευρά του εν λόγω διαμερίσματος. Πλέον και μετά από αλλαγή οικογενειακής κατάστασης ο συνιδιοκτήτης επιθυμεί τον χωρισμό του διαμερίσματος. Μετά από αυτοψία μου στο ισόγειο της πολυκατοικίας (δεν μπορούμε να μπούμε στο διαμέρισμα) και από ότι μου έχει πει ο πελάτης μου σχετικά με το που βρίσκονται οι παροχές βρήκαμε τον μετρητή της ΔΕΗ και της ευδαπ. Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου αγοράς είναι δυνατό να χωριστεί το διαμέρισμα . Τι άδεια πρέπει να αιτηθούμε για να κάνουμε τις εργασίες ? Θα μπορούσαμε να κάνουμε αίτηση στην ΔΕΗ για καινούργια παροχή ρεύματος? Στον χώρο που βρίσκονται όλοι οι μετρητές ΔΕΗ της πολυκατοικίας υπάρχουν κενά κουτιά νυκτερινού ρεύματος,τα οποία οι λοιποί ιδιοκτήτες δε θέλουν να χρησιμοποποιήσουν και μας το υπογράφουν, και δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να μετατραπούν σε κανονικούς μετρητές. Πως θα μπορούσε να χωριστεί η παροχή του νερού ? Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου αγοράς είναι δυνατό να χωριστεί το διαμέρισμα . Τι άδεια πρέπει να αιτηθούμε για να κάνουμε τις εργασίες ? Θα μπορούσαμε να κάνουμε αίτηση στην ΔΕΗ για καινούργια παροχή ρεύματος? Στον χώρο που βρίσκονται όλοι οι μετρητές ΔΕΗ της πολυκατοκίας υπάρχουν κενά κουτιά νυκτερινού ρεύματος,τα οποία οι λοιποί ιδιοκτήτες δε θέλουν να χρησιμοποποιήσουν και μας το υπογράφουν, και δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να μετατραπούν σε κανονικούς μετρητές. Πως θα μπορούσε να χωριστεί η παροχή του νερού ?
  14. Το άγχος όντως σκοτώνει συνάδελφε, αλλά αν δεν το δω δημοσιευμένο δε πιστεύω Τίποτα και κανένα ! Όλοι λένε αλλα κανείς δε ξέρει και αν με ρωτήσεις Πέμπτη πουρνό πουρνό θα είμαι στην ουρά ! Τουλάχιστο νε τελειώσω με τα έτοιμα και μετά βλέπουμε και κάνουμε !
  15. επειδ'η 'εχω κι εγώ μια παρόμοια περίπτωση σχετικά με μετρητεσ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ξέρει κάποισ τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ? ευχαριστω !
  16. και προσφέρουν μελέτες "δώρο" λές και είναι πίτσες !
  17. ευτυχώς καμία ακύρωση μέχρι τώρα ! Βέβαι το πάρτυ τώρα ξεκινάει ! Να δούμε παράταση πότε θα δώσουν !
  18. Ελλάδα εσύ super star ! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο για τον ννωστό ούτσο είμαστε σαν κράτος ! ας ελπίσουμε πώς αύριο δε θα έχουμε νέα έκπληξη !
  19. Μιλώντας με συναδέλφους σήμερα στην ουρά για κατάθεση, και απο αυτά που διάβασα έχει να κάνει μόνο με τους δήμους στους οποίους τα τετραγωνικά των Η/Χ δεν ήταν υπολογισμένα στο ΔΦ και ΤΑΠ ... από όλους τους δήμους της Αττικής αυτό ισχύει στον Πειραιά ! παίζει και κάπου αλλού ? Με τουσ πελάτες που τσέκαρα πάντως όλοι έχουν τουσ Η/Χ συνυπολογισμένους στα τετραγωνικά τους, σύμφωνα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ .
  20. Συνάδελφοι καλησπέρα ! Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται στην Πολεοδομία Αγ. Ι . Ρέντη ? Τηλεφωνικά με ενημέρωσαν οτι καταθέσεις για ημιυπαίθριους γίνονται στην Πολεοδομία Πειραιά στην Γ. Λαμπράκη. Σύμφωνα με το poleodomia.gov και με τον Καλλικράτη έχει ενωθεί με την Νίκαια οπότε θεωρητικά πρέπει να καταθέσω στην Νίκαια. Κάποιος που να ξέρει τι παίζει ? Τι κατάσταση επικρατεί στον Πειραιά ? ευχαριστώ !
  21. Καλησπερα συνάδελφε ! Την προηγουενη Παρασκευή ήμουν στην Νίκαια στισ 7.50 μπήκα πρώτος και τελείωσα σε μια ώρα με το πρωτόκολο. Αρχικα στο ισόγειο για να σου δώσουν νουμεράκι και μετα στο διπλανό κτήριο στον 2 όροφο στρίβεις αριστερά και είναι το πρώτο γραφείο στο αριστερό σου χέρι ! Είναι ένας γραφικός τύπος με φωτογραφίες του Τσε και φοβερά εξυπηρετικός ! πάλι όπως μπαίνεις αριστερά ! δέχεται μέχρι 4 φακέλους και συνολικα 90 την ημέρα ! Να έχεις σημειώσει με κόκκινο χρώμα τον χώρο προς τακτοιποίηση και να έχεισ βάλει και διαστάσεις καθώς και εμβαδό ! Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή 9-11. Καλή τύχη !
  22. Συνάδελφοι καταντήσαμε Luna Park 3 κρίκοι ένα τάλαρο ! Σήμερα με ρώτησαν για τακτοποίηση ημιυπαίθριου και όταν τους είπα ότι χρεώνω την κατώτατη αμοιβή συν το ΦΠΑ μου είπαν οτί αλλού, τους έδωσαν τιμή 180 Ευρώ και δώρο τον Κενακ ! Κι εγώ απάντησα οτί θα τους στείλω και μια πίτσα δώρο ! Έλεος πια ! Κατάντησε αηδία !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.