Μετάβαση στο περιεχόμενο

PeterPann

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Doha, Qatar
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

PeterPann's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @SIRADRAB σαν ιδέα είναι καλή, αλλά δεν το έχω δει στην εφαρμογή. @Αρη Πάντως, αν η κρίσιμη φόρτιση είναι η διάτμηση, η σωστή αντιμετώπιση είναι να παραλαμβάνεται με shear key, γιατί αλλιώς πήζουμε στα αγκύρια. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα ότι θα πρέπει να μείνουν τρύπες στο σκυρόδεμα για την υποδοχή των shear keys. Αν αυτό δεν είναι πρόβλημα (αν π.χ. είναι δυνατόν να κλείσουν οι τρύπες με κάτι που αργότερα μπορεί να αφαιρεθεί), θα μπορούσες να εξετάσεις την περίπτωση, απαλλαγμένος από την διάτμηση, να παραληφθεί ο εφελκυσμός απο χημικά αγκύρια.
  2. Για να γίνει μια ισχυρή συγκόλληση των αγκυρίων με την πλάκα, πρέπει να γίνουν τρύπες στην πλάκα και κατάλληλο φρεζάρισμα, ώστε να πραγματοποιηθεί εσωραφή από πάνω και εξωραφή από κάτω, όπως φαίνεται στο σκίτσο: http://img37.imagevenue.com/img.php?image=72107_baseplate_122_730lo.jpg Εχω εφαρμόσει αυτή τη σύνδεση σε αρκετές περιπτώσεις. Πρίν την κοπή των μεταλλικών στύλων πρέπει να γίνουν μετρήσεις για την ακριβή υψομετρική θέση της άνω παρειάς των ενσωματωμένων πλακών, λόγω του ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αλφαδιάσματος της μεταλλικής κατασκευής, όπως γίνεται όταν υπάρχει το grouting. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την επί τόπου ραφή, αρκεί βέβαια να γίνει από πεπειραμένο κατασκευαστή. Οσο για την ακαμψία, δεν βλέπω για ποιό λόγο θα μειωθεί.
  3. Θα μπορούσες να ενσωματώσεις μεταλλικές πλάκες (με τα αγκύρια συγκολλημένα ώστε να μή προεξέχουν) στο σκυρόδεμα. Κάθε μεταλλικός στύλος θα έχει base plate με μικρότερες διαστάσεις από το ενσωματωμένο και όταν είναι να αναγερθεί το πατάρι θα συγκολληθούν επί τόπου τα base plates των στύλων επί των ενσωματωμένων πλακών.
  4. Και μήν ξεχάσεις και τον έλεγχο ρηγμάτωσης.
  5. PeterPann

    Sofistik

    Για τη μελέτη προεντεταμένων φορέων θα χρειαστείς και το GEOS, με το οποίο γίνεται η εισαγωγή των καλωδίων προέντασης. Οσον αφορά την ανάλυση, υπάρχουν το STAR που επιλύει ραβδωτούς φορείς και το ASE, που επιλύει φορείς πεπερασμένων στοιχείων. Το ASE επιλύει και ραβδωτούς φορείς, αλλά δεν περιλαμβάνει κάποιες ευκολίες που προσφέρει το STAR στον τομέα αυτό, όπως δοκούς μεταβλητής διατομής, υποδιαίρεση δοκών για αποτελέσματα σε πολλές θέσεις (το ASE χρειάζεται ενδιάμεσους κόμβους γι' αυτό) κλπ. Για να καταλάβεις καλύτερα πώς δουλεύει το πρόγραμμα, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με input στον Teddy (CADINP) και αργότερα να συνεχίσεις με τη γραφική εισαγωγή.
  6. Κατά την άποψή μου πρέπει να κατασκευαστεί περιμετρικό τοιχίο Ω/Σ μέχρι την στάθμη +1.50 και στην ίδια στάθμη πρέπει να ανέβουν και οι στύλοι Ω/Σ, όπου θα αγκυρωθούν οι μεταλλικοί στύλοι. Το περιμετρικό τοιχίο Ω/Σ πρέπει να βρίσκεται στην έξω περασιά της κατασκευής, έτσι ώστε να πατήσουν εκεί τα περιμετρικά πανέλα που θα βρίσκονται πάνω από τη στάθμη +1.50. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται τα προβλήματα κλεισιμάτων και οι κακοτεχνίες στη βάση των μεταλλικών στύλων. Επίσης, τοποθετούνται χωρίς πρόβλημα οι κατακόρυφοι σύνδεσμοι ακαμψίας. Οσον αφορά την επιρροή των θερμοκρασιακών, είναι αμελητέα λόγω των μικρών διαστάσεων της κατασκευής. Σκίτσο: http://img149.imagevenue.com/img.php?image=96153_SKETCH1_122_1130lo.jpg
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.