Μετάβαση στο περιεχόμενο

riax

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

riax's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο Ανάπτυξης μου έγραψαν τα δικαιολογητικά σε ένα χαρτί, ήτοι: 1. σχεδιαγράμμα κατόψης Χ3, με διάγραμμα ροής (για Υγειονομικό) 2. σχεδιαγράμματα Χ2, κάτοψη- τομή- τοπογραφικό 3. τεχνική περιγραφή Χ3 των διαγραμμάτων της παραγωγικής διαδικασίας ( διαγράμματος ροής) 4. υπεύθυνη δήλωση (έντυπο που χορηγείται) 5. ερωτηματολόγιο (έντυπο που χορηγείται) 6. υπεύθυνη δήλωση μηχανικού για στατική επάρκεια 7. βεβαίωση χρήσης γης (από πολεοδομία) 8. οικοδομική άδεια 9. υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη περί κανονισμού πολυκατοικίας 10. υπεύθυνη δήλωση κατόχου για υπεύθυνο αρτοποιίας και δικαιολογητικά προϋπηρεσίας του 11. υπεύθυνη δήλωση υπεύθυνου αρτοποιίας 12. παράβολο 100€ δεν αναφέρει καν για το HACCP, μόνο διάγραμμα ροής στην κάτοψη που θα πάει στο Υγειονομικό. Πήγα και στο Υγειονομικό πριν να καταθέσω στο Ανάπτυξης, να ρωτήσω τι θέλουν, μη μου γυρίσει πίσω ο φάκελος, και εκεί μου είπαν ότι θέλουν: + μελέτη ΗΑCCP (αυτό ποιος το κάνει; - υπογράφει; - σίγουρα χρειάζεται ή ότι θέλουν ζητάνε; ) + βεβαίωση από φορέα ότι έχει παρακολουθήσει ο υπεύθυνος σεμινάριο υγιεινής και ασφάλειας σε θέματα τροφίμων. Υπάρχει κάπου επίσημα για το ποια είναι τα δικαιολογητικά ή ο καθένας λέει ότι θέλει; Είναι κάτι άλλο;
  2. Περιμένω! ναι 10.7 νομίζω είναι. Με τη μελέτη HACCP που ζήτησαν από το υγειονομικό τι γίνεται; Απευθύνομαι σε κάποιο γραφείο που κάνει τέτοιες μελέτες; Μπορώ απλά να εφαρμόσω τους κανόνες του HACCP χωρίς να απευθυνθώ κάπου;
  3. Για άδεια αρτοποιείου δυναμικότητας κλιβάνου έως 3000 κιλά το πρατήριο είναι 17,50 τ.μ. Στο ανάπτυξης μου είπε ότι θα μπορεί να πουλάει μόνο ψωμί και αρτοσκευάσματα. Για να πουλάει και γλυκά πρέπει η άδεια λειτουργίας να βγει αρτοποιείο- ζαχαροπλαστείο και να έχει +15 τ.μ. δηλαδή 32,50 τ.μ.; Στα περισσότερα αρτοποιεία πουλάνε και γλυκά χωρίς να είναι τόσα τετραγωνικά τα πρατήρια. Επειδή δεν έχω άλλα 15 τ.μ. θα υπάρχει πρόβλημα μετά σε κάποιον έλεγχο;
  4. Για δήμο Κηφισιάς τελικά εκτός σχεδίου τι τιμή ζώνης βάζουμε 1000 ή 1250? Πήρε κάποιος σαφή απάντηση από το Δήμο- Διαπιστωτική Πράξη?
  5. Ευχαριστώ πολύ Ιάσονα! κάτι ακόμα, με βάση το σχόλιο σου: "ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ και ΧΡΗΣΕΙΣ - Υπολογισμός Προστίμου: Υπόγειο που είναι ξεμπαζωμένο από μία πλευρά παίρνει μειωτικό συντελεστή 0,5 ανεξάρτητα από τη χρήση που έχει, εφόσον το δάπεδό του έχει κατασκευαστεί σε υπόγεια στάθμη σε σχέση με το φυσικό έδαφος ή σε σχέση με το διαμορφωμένο, ανεξάρτητα από τη χρήση του (κύρια ή βοηθητική). Για τον υπολογισμό του ειδικού προστίμου που αφορά στην υπέρβαση ύψους σε οικοδομή με οικοδομική άδεια δεν θα προσμετράται το πρόσθετο ύψος που έχει προκύψει από την μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις που έχουν εκτελεστεί. (τροπ.-προσθ. άρθ.24 παρ.25). Είναι όμως σημαντικό να μπει στα σχόλια η σημείωση ότι "πρόκειται για χώρο ΚΧ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ΒΧ μόνο για τον υπολογισμό του προστίμου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου". Το ίδιο θα εφαρμοσθεί και αν είναι ξεμπαζωμένες περισσότερες από μία πλευρές του " το -1 για να μετατραπεί σε ΧΚΧ, εκτός από το ξεμπάζωμα, βάζω το εμβαδόν του (όπως ήταν και στην άδεια), σαν ΥΔΒΧ για να έχω το 0,5 και αναφέρω στην τεχνική έκθεση οτι είναι ΚΧ? δε βάζω το εμβαδόν*ΥΔΚΧ κλπ.
  6. Γεια κι από μένα, στη δική μου περίπτωση το "υπόγειο" έγινε όροφος...επισυνάπτω κι ένα σκίτσο της κατάστασης για να γίνω κατανοητή. Η κόκκινη γραμμή είναι το έδαφος που δείχνει η τομή της άδειας. Ο όροφος και το ισόγειο είναι σύμφωνα με τα σχέδια της Ο.Α. Το "υπόγειο -1" υπήρχε στην άδεια σαν αποθήκη με ύψος 2.70m και είναι 3.05m, ενώ το "υπόγειο -2" καθόλου. Τι δηλώνω?! το υπόγειο -1: ξεμπάζωμα υπογείου με αναλυτικό και υπέρβαση ύψους? (το γενικό ύψος από το επίπεδο 0.00 δεν παραβιάζεται) το υπόγειο -2: ΥΔΒΧ? (είναι όντως αποθήκη) Σωστά?! ΥΠΟΓΕΙΟ 4014.pdf
  7. Καλησπέρα, σε διώροφη κατοικία με ΟΑ της οποίας τα σχέδια δεν έχουν τηρηθεί: 1) ως προς τις διαστάσεις δηλ. υπάρχουν αποκλίσεις από 10 έως 30cm και 2) έχει γίνει μια προσθήκη 10m2 στο ισόγειο, με αποτέλεσμα σε έκθεση αυτοψίας της πολεοδομίας λόγω του ότι δεν τηρείται το νόμιμο περίγραμμα της άδειας να βγαίνει όλο αυθαίρετο. Σήμερα πέρασα από επιτροπή πολεοδομίας για ένσταση που είχε υποβληθεί στην έκθεση αυτοψίας και δεν έγινε δεκτή. Μου είπαν για να σταματήσουν να τρέχουν τα πρόστιμα πρέπει να το περάσω όλο σαν αυθαιρετο στον 4014 γιατί δεν μπορούν να δώσουν βεβαίωση ότι τακτοποιήθηκε με 4014 τα 10μ2 και οι αλλαγή διαστάσεων με πρόσθετη παράβαση, ενώ στην έκθεση αυτοψίας έχουν καταγράψει 240μ2 αυθαίρετα. Αφού ο 4014 μου δίνει το δικαίωμα να νομιμοποιήσω τμήματα που είναι αυθαίρετα (και προφανώς αλλάζουν το νόμιμο περίγραμμα) γιατί να το λάβω όλο σαν αυθαίρετο? Έχει βγει κάποια διευκρίνηση σε σχέση με το τι να δέχονται οι πολεοδομίες για να διακόπτουν τα πρόστιμα? Έχει κανείς να προτείνει κάτι? ευχαριστώ.
  8. Σε διώροφη κατοικία με οικοδομική άδεια, στην οποία έχει αλλάξει η κάτοψη του Α ορόφου όχι όμως με πρόσθετη δόμηση αλλά με υποχώρηση 1 μέτρου πλευρικού τοίχου που θα έπρεπε να εφάπτεται στη διπλανή ιδιοκτησία, δημιουργία μπαλκονιού (όχι όμως με δημιουργία προβόλου αφού εχει χτιστεί ο τοίχος πιο μέσα απ το όριο, εχει μικρύνει δηλαδή το σαλόνι κατα 1m x 3m) και παραθύρου στον εν λόγω τοίχο, μπορεί να ενταχθεί στο νόμο και σε ποιά περίπτωση? στις πρόσθετες παραβάσεις με αναλυτικό προυπολογισμό?
  9. Θα μπορούσες να μου στείλεις το excel με προσωπικό μήνυμα? ευχαριστώ...
  10. Συγχαρητήρια Gousgounis και από μένα για το πρόγραμμα, πραγματικά πολύ καλό. Για υπολογισμό της "νόμιμης" αμοιβής για τακτοποίηση αυθαιρέτου, υπάρχει εδώ: http://www.amoives.gr/tools/amoivi_michanikou_taktopoisi_aythereton.html αλλά δεν εξάγει xml για υποβολή στο ΤΕΕ... Περιμένουμε Gousgouni να δώσεις τα φώτα σου!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.