Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tsalki

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tsalki

  1. Αφού έψαξα τα links έχω δυο συγκεκριμένες απορίες : το περίφημο ποσό των 693,35 euro (1η ασφαλιστική κατηγορία) ισχύει και δεν μεταβάλετε ακόμα και αν πρακτικά έχω παραπάνω χρονιά ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και άρα ανήκω στη 2η η στην 3η ασφαλιστική κατηγορία? (πάντα στο νέο ασφαλιστικό αναφέρομαι και για μισθωτό μηχανικό σε άσχετη απασχόληση με αυτή του μηχανικού) στην περίπτωση που μιλάμε για σύμβαση έργου δλδ μπλοκάκι μπορώ να κόψω ΑΠΥ με αιτιολογία π.χ. γραμματειακή υποστήριξη? (λέμε τώρα) Ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά για τη βοήθεια!
  2. Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια σου stat! Θα ψάξω τα links που μου παρέθεσες και αν τυχόν μου προκύψουν απορίες θα επανέλθω.
  3. Καλησπέρα στο forum, θα ήθελα να ζητήσω να με φωτίσετε νομίζοντας ότι γράφω στο σωστό topic. Έχουμε και λέμε λοιπόν, είμαι διπλωματούχος μηχανικός πράγμα που σημαίνει ότι είμαι εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ και επομένως η ασφάλεια μου είναι το ΤΣΜΕΔΕ στο οποίο πληρώνω κάθε εξάμηνο όπως όλοι μας ένα τεράστιο κατά τη γνώμη μου ποσό. Τις εισφορές αυτές τις πληρώνω μόνος μου καθότι δεν δουλεύω ως μισθωτός σε κάποια εταιρεία αλλά σαν αυτοαπασχολούμενος μηχανικός που κόβω ΑΠΥ στους τυχόν πελάτες που εν μέσω κρίσης το λες και ότι είναι λιγάκι άφαντοι. Αν βοηθάει στα δεδομένα της περίπτωσης μου θα προσθέσω και ότι ανήκω στο νέο ασφαλιστικό δλδ ασφαλίστηκα στο ΤΣΜΕΔΕ μετά το 1992. Ωραία μέχρι εδώ. Ακριβώς όμως λόγω κρίσης έχω αρχίσει και κοιτάω να βρω να κάνω οποιαδήποτε άλλη δουλειά (άσχετη με αυτή του μηχανικού) π.χ. σαν υπάλληλος γραφείου (σαν όχι μηχανικός φυσικά) κλπ κλπ.. Επομένως το ερώτημα μου είναι το προφανές δλδ τι γίνετε με τις ασφαλιστικές εισφορές αν δουλέψω κάπου που οι υπόλοιποι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ? Α)Ασφαλίζομαι και ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ? (αν και κάπου παραπάνω διάβασα ότι έχει αλλάξει η νομοθεσία και ότι η διπλασφάλιση θεωρείτε πλέον παράνομη???) και άρα σε αυτή την περίπτωση συνεχίζω να πληρώνω από μόνος μου το ΤΣΜΕΔΕ και ο τυχόν εργοδότης μου πληρώνει ότι ποσό βγαίνει στο ΙΚΑ? Β)Επειδή ακριβώς είμαι με ΑΠΥ παραμένω στο ΤΣΜΕΔΕ και μόνο και άρα κόβοντας ΑΠΥ στον όποιο καινούργιο εργοδότη προσθέτοντας απλά και άλλον ΚΑΔ στο μπλοκάκι μου είμαι καλυμμένος? ( και αυτό παρομοίως το διάβασα παραπάνω ότι υπάρχει σαν επιλογή και εκεί προέκυψε το μπέρδεμα μου) Επομένως ισχύει το Α)? το Β)? ή κάτι άλλο που δεν είμαι ενήμερος? Όσες τυχόν παραπάνω λεπτομέρειες γνωρίζετε για μια τέτοια περίπτωση είναι ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.