Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mix-mix

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mix-mix's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν είσαι διπλωματούχος μηχανικός, δεν υπογράφει κανείς, αν όχι σε κάθε ΔΕΗ υπάρχει κάποιος ο οποίος ελέγχει τα στοιχεία της άδειας σου και υπογράφει.
  2. Ξέρει κανείς με τι τιμή κλείνουν σύμβαση με τη ΔΕΗ οι αυτοπαραγωγοί με τον καινούργιο νόμο;
  3. Ποιές θα είναι αυτές οι ρήτρες JSK; Σε ποσά! Έχεις μια τάξη μεγέθους; Και ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα για την υλοποίηση της επένδυσης πριν επιβληθούν οι ρήτρες; Επίσης αν συνεχιστεί το χάος στην αγορά με τους μετατροπείς (και τώρα κάτι ακούγεται και για τη διαθεσιμότητα σε πλαίσια, ποιος έχει την ευθύνη; Στη ΔΕΗ που ρώτησα δεν γνωρίζουν τίποτα! Και μια άσχετη ερώτηση! Ξέρει κανείς με τι τιμή κλείνουν σύμβαση με τη ΔΕΗ οι αυτοπαραγωγοί; Στη ΔΕΗ που ρώτησα μου είπαν ότι η τιμή της παραγόμενης kWh είναι ίδια με την τιμή της εισερχόμενης kWh. Σκέφτομαι να το ζητήσω και εγγραφως γιατί μου φαίνεται παράλογο! Έχει τύχει κάτι τέτοιο σε κανέναν;
  4. Στείλε μου με pm το mail σου και θα σου στείλω όλη την νομοθεσία... Λίγη υπομονή όμως γιατί θα πρέπει να την σκανάρω! Διαδίκτυο δεν θα την βρεις! Και εγώ από γνωστό την ξέθαψα!
  5. Ρε παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι; Ποιοι δέχονται αιτήσεις; Αφού ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί που θα καταθέτουμε τους φακέλους (ΡΑΕ, ΔΕΣΜΗΕ, Τοπική ΔΕΗ, Περιφέρεια;;;;;. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας το αναφέρει γιατί εγώ επικοινώνησα με όλες τις υπηρεσίες που προανέφερα και όλοι μου είπαν πως περιμένουν διευκρινήσεις!
  6. Η ΔΕΗ σαν ΔΕΗ δεν σε πληρώνει από όσο ξέρω, αλλά ο ΔΕΣΜΗΕ. Άσχετα αν στην Ελλάδα είναι ένα και το αυτό! Επίσης στα ψηλά γράμματα του 3468 αλλά και του νέου νόμου, που δεν δίνει κανείς σημασία, αναφέρεται πως το δικαίωμα εμπορίας ρύπων από τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ μεταβιβάζεται αυτοδικαίως στο ΔΕΣΜΗΕ. Αν βάλεις τα πρόστυμα για τους ρύπους των λιγνιτικών μονάδων, συμφέρει να έχεις δωρεάν "αρνητικούς ρύπους" από ΑΠΕ για να μειώνεις ή να εξαλείφεις τα πρόστιμα!
  7. Έχει κανείς ρε παιδιά το νέο νομοσχέδιο όπως ψηφίστηκε κατά άρθρο και όχι το αρχικό σχέδιο νόμου το οποίο κατατέθηκε στην ολομέλεια γιατί μετά έγιναν τροποποιήσεις! Ξέρω ότι σήμερα ψηφίζεται στο σύνολο του ο νόμος για αυτό και ρωτάω!
  8. Danton η απάντηση είναι όχι και όχι! Δε θα μπαινουν στον αναπτυξιακό νόμο (λόγω κόστους κατασκευής) και δεν μπορείς να εντάξεις στο ίδιο έργο δυο ΦΒ εγκαταστάσεις σε διαφορετικά αγροτεμάχια από όσο γνωρίζω! Το ερώτημα είναι αν θα μπαίνουν τα μεγαλύτερα στον αναπτυξιακό και ανα ναι με τι ποσοστά επιχορήγησης!
  9. vagosman δες και κάποια προηγούμενα post. Με την απαλλαγή φόρου που έχουν τα 10-αρια μπορεί να σε συμφέρει περισσότερο. Αν πάλι ο πελάτης σου έχει διαθέσιμη έκταση γύρω από την επιχείρηση που δεν σκιάζεται, μπορείτε να περιμένετε και να πάτε και για μεγαλύτερο σύστημα και να διεκδικήσετε και επιδότηση για αυτό. Θα πρέπει βέβαια να περιμένετε να βγεί ο νέος νόμος (να ψηφιστεί βασικά) αλλά και ο νέος αναπτυξιακός.
  10. Vagosman δες αυτό: Αναστολή υποδοχής αιτημάτων σύνδεσης Φωτοβολταϊκών Σταθμών ισχύος ως 20 kW Πήγαινε μια βόλτα στην τοπική ΔΕΗ να δεις το μέγεθος της λίστας αναμονής!
  11. Ευχαριστώ RAHOUTIS AP. Εγώ πάντως στο διαδίκτυο δεν βρήκα τπτ και η ιστοσελίδα της MIDEA δεν λειτουργεί! Η εξωτερική μονάδα είναι HLRD14/ADN2. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει περισσότερο! Πάντως η εξ. μονάδα μπουκώνει από πάγο! Για το σχόλιο για την κατάσταση *1000!!!!!!!
  12. Frank ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν πρόκεται για επαγγελματικό όχημα και είναι και ιδιοκατασκευή! Για τη φόρμα με την κάτοψη, διαστάσεις δυνάμεις κ.λ.π. στη Διευθυνση Μεταφορών δε μου τη ζήτησαν πάρα μόνο μια υπεύθυνη δήλωση και έγινε και ολόκληρο θέμα γιατί δε θέλαν να μου δώσουν τη νομοθεσία η οποία αναφέρεται σε ρυμουλκούμενα! Εγώ θα την κάνω βέβαια για να είμαι σίγουρος!
  13. Έχουν βάλει ταπετσαρία στο βορινό τοίχο και έχει αρχίσει να σκάει! Τα παράθυρα δεν είδα να έχουν υγροποίηση... Τη θερμοκρασία εξόδου του νερού εννοείς;
  14. Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση σας! Η αντλία θερμότητας είναι της εταιρίας MIDEA μοντέλο SBX-06A. miltos η εξωτερική μονάδα της ΑΘ βρίσκεται ακριβώς έξω από την αποθήκη που βρίσκεται και η ΑΘ, λιγότερο από μισό μέτρο απόσταση δηλαδή! Μίλησα το μεσημέρι με τον πελάτη και μου ανέφερε πως πατρατήρησε παγοποίηση ακόμα και για πολύ υψηλότερες εξωτερικές θερμοκρασίες! Η ΑΘ κάνει διακόπη περίπου 20 λεπτά (2 φορές τη μέρα). RAHOUTIS AP. η εγκατάσταση λειτουργεί από πέρσι το Μάρτη και είναι στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης! Η μόνωση του σπιτιού δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα καλή γιατί αν και νεόδμητο παρατήρησα έντονη υγροποίηση στην βορινή πλευρά του! Την μελέτη είναι αδύνατο να τη βρώ καθώς ο εγκαταστάτης "σκοτώθηκε" με τον ιδιοκτήτη, ακριβώς λόγο της ΑΘ. Θα κανονίσω με ψυκτικό να το δώ, αν πάλι σκεφτείται και κάτι άλλο που θα μπορούσα να δώ πείτε μου για να μην τρέχω μόνιμα πέρα δώθε!
  15. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά την ενδοδαπέδια θέρμανση. Είμαι νέος μηχανικός χωρίς εμπειρία και με κάλεσε πελάτης να διαπιστώσω πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στην εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης την οποία έχει πραγματοποιήσει η οποία λειτουργεί με αντλία θερμότητας και δοχείο θερμικής αποθήκευσης. Ο θερμαινόμενος χώρος είναι 120τμ και η αντλία θερμότητας αέρα-νερού με 14000W θερμαντική ικανότητα και 15000W ψυκτική. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και με υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες (17ο C) η αντλία λειτουργεί συνεχώς ενώ τις ημέρες αυτές (με θερμοκρασίες κοντά στους 2 βαθμούς ή χαμηλότερες) πιάνει πάγο και δεν ζεσταίνει τους χώρους. Μπορώ να δώσω επιπλέον στοιχεία αν χρειάζεται για τους κυκλοφορητές και τη δεξαμενή θερμικής αποθήκευσης αλλά δεν μπορώ να δώσω κατασκευαστικές λεπτομέρειες γιατί ο εγκαταστάτης (ο οποίος χρησιμοποίησε υπογραφή μηχανικού, για τη μελέτη, τον οποίο δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά) δεν δέχεται πως δεν λειτουργεί επαρκώς και δεν δέχεται να δώσει τη μελέτη ώστε να την ελέγξουμε. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρώ τι φταίει και υπολειτουργεί; 'Οποια βοήθεια θα θεωρηθεί πολύτιμη!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.