Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sss

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

sss's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν ήταν ανιούσα υγρασία λόγω τριχοειδών φαινομένων πιστεύω οτι θα υπήρχε πρόβλημα αν όχι σε όλους, σε περισσότερους από 2 τοίχους υγρασία. Αν πάντως πρόκειται για υγρασία εδάφους και βάλεις μέχρι ένα ύψος στεγανοποιητικό υλικό η υγρασία θα ανέβει ακόμη ποιο ψηλά (πάνω από το ύψος της στεγανοποίησης) προκυμένου να "εκτονωθεί". Αν πάλι στεγανοποιήσεις μέχρι την οροφή τότε από το δάπεδο είναι που θα διοχετευτεί η "επιπλέον" υγρασία.
  2. Καλησπέρα! Θέλω να μελετήσω προσθήκη σε πέτρινο κτίριο από φέρουσα άοπλη τοιχοποιία. Η προσθήκη σκέφτομαι να είναι επίσης από φέρουσα τοιχοποιία. Ο αντισεισμικός αρμός είναι απαραίτητος ή θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω έναν υφιστάμενο τοίχο για την στήριξη κάποιων φορτίων της προσθήκης? Η πλάκα του υφιστάμενου είναι 5.70χ7.15 και της προσθήκης 3.10χ11.45. Επισυνάπτω και ένα ενδεικτικό σχέδιο.
  3. Τα έργα του είναι πραγματικά αψογα!
  4. Γεια σας θα ήθελα να μάθω περισσότερα για την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και κυρίως γραφείων. Γνωρίζετε βιβλία ή ιστοσελίδες που θα με βοηθούσαν να πάρω ιδέες?
  5. "Η Δίκη" του Κάφκα "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" του Irvin Yalom "Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι" του Μίλαν Κούντερα 3 από τα αγαπημένα μου βιβλία!!!
  6. Καλημέρα! προσπαθώ να βγάλω αμοιβές για μια πισίνα 50τ.μ. επιφάνειας νερού. Στον αναλυτικό έχω βάλει τις εξής εργασίες: 01.06: Εκσκαφές θεμελίων βραχώδεις, 03.11 Ωπλισμένο σκυρόδεμα [Β 225], 06.09 Μεμβράνες πλαστικού τύπου για πισίνες, 07.07 Με πλακίδια κεραμικά ή πορσελάνης, 10.00 Υγρομόνωση δαπέδων επί εδάφους, 20.05 Εγκατάσταση ύδρευσης, 20.06 Εγκατάσταση αποχέτευσης, και Μηχανολογικός εξοπλισμός πισίνας. Το ερώτημά μου είναι αν θα μπορώ κάποιες από αυτές τις εργασίες να μην τις βάλω και αν ναι ποιες; Θέλω να μειώσω τον προυπολογισμό κατά το δυνατόν περισσότερο...
  7. Δυστυχώς από όσο γνωρίζω είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις την υγρασία εδάφους. Λύσεις όπως επάλειψη του δαπέδου με σταγανοποιητικά στο δάπεδο συνήθως χειροτερεύουν την κατάσταση αφού η υγρασία αν δεν μπορεί να εκτονωθεί από το δάπεδο θα ανέβει περιμετρικά μέσω των τοιχείων σε μεγαλύτερο ύψος. Γενικά το σωστότερο θα ήταν να ανοίξεις περιμετρική τάφρο με στραγγιστήρια όπως αναφέρει και ο jkar. Επιπροσθέτως συνιστώ να κατασκευάσεις εσωτερικό αντίτοιχο και κούφιο εσωτερικό δάπεδο (αυτά μεταξύ τους θα επικοινωνούν) δημιουργώντας κατι σαν στεγανολεκάνη. Η υγρασία που θα συσσωρεύεται ανάμεσα στο κέλυφος του κτιρίου και σε αυτό της εσωτερικής κατασκευής θα εκτονώνεται με οπές στις περιμετρικές τοιχοποιίες προς το εξωτερικό περιβάλλον. Η λύση αυτή βεβαίως δεν ανακουφίζει τον φέρον οργανισμό από την υγρασία αλλά μόνον τον εσωτερικό χώρο του υπογείου. Πρόκειται για λύση ακριβή αλλά νομίζω οτι και πιο αποτελεσματική.... Σχετικές αναφορές θα βρεις σε πολυάριθμα συγγράματα του Δημήτρη Αραβαντινού Καθηγητή ΑΠΘ.
  8. Χρόνια πολλά καλή χρονιά!! Εύχομαι υγεία και πολλές επιτυχίες για το νέο έτος!
  9. Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις με βοηθήσατε πολύ!
  10. Ευχαριστώ πολύ aTomGR! Καλοδεχούμενες οι προτάσεις και στις δύο γλώσσες savvas.p
  11. Γεια σας, ειμαι καινούργιο μέλος στο forum και θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συμμετέχουν για την εξαιρετική δουλειά! Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα για τις μεταλλικές κατασκευές αλλά δεν έχω την απαραίτητη βιβλιογραφία...μπορείτε να μου κάνετε προτάσεις;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.