Μετάβαση στο περιεχόμενο

omorfh

Members
  • Περιεχόμενα

    93
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από omorfh

  1. Ναι σίγουρα έτσι πρέπει να γίνει,να βγουν διευκρινήσεις..Ας περιμένουμε λοιπόν!!Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!

  2. το θεμα ειναι γιατι στην ΥΔΟΜ σου ειπαν "δεν το εχουμε ξανακουσει"

    Ας δουν τον νομο και αν δεν ξερουν ας ρωτησουν..

    Θεωρητικα,

    υποτιθεται οτι,

    η Τραπεζα ξερει τον κωδικο του Πρασινου ταμειου

    και συμπληρωνει το "τριτο τετραγωνακι"

     

    και αυτο το πας στην ΥΔΟΜ

     

    ετσι   "λεει..."

    Ρώτησα 2 διαφορετικούς υπαλλήλους.Ο πρώτος που είναι αυτός που είχε αναλάβει τον φάκελο του πελάτη με τον 3843/10 μου είπε ότι το ακούσει πρώτη φορά.Ρώτησα και ακόμα έναν υπάλληλο,που δεν είχε σχέση τότε με τον 3843 αλλά έχει τώρα πια μιας και είναι στο τμήμα αυθαιρέτων και γνώριζε περί τίνος του μιλάω αλλά δεν ήξερε πώς γίνεται η διαδικασία.Για αυτό σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ μήπως κάποιος έχει αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα να μου πει πώς το χειρίστηκε.

  3. . αρθρο 88

    Περίπτωση 2:

    [α]

    Αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η υπαγωγή στις διατάξεις των νόμων 3843/2010 (Α΄ 62), 4014/2011 και 4178/2013.

    Στις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η υπαγωγή στις διατάξεις διατήρησης, ρύθμισης ή αναστολής επι- βολής κυρώσεων των νόμων 3843/2010, 4014/2011 και 4178/2013, δηλαδή δεν έχει καταβληθεί το σύνολο του ενιαίου ειδικού προστίμου και δεν έχουν αναρτηθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στοιχεία στο πληροφο- ριακό σύστημα,

    είναι δυνατή η υπαγωγή τους στις διατά- ξεις του παρόντος.

    Στην περίπτωση αυτή, καταβληθέντα ποσά στο πλαίσιο των προηγούμενων νόμων υπαγωγής συμψηφίζονται με το οφειλόμενο ενιαίο πρόστιμο, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Αν από τον επανυπολογισμό προκύπτει ότι τα ήδη καταβλη- θέντα υπερβαίνουν το ποσό του προστίμου σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, δεν αναζητούνται.

     

    [β]

    Για τις περιπτώσεις υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 3843/2010, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή του συ- νολικού ποσού προστίμου, το υπολειπόμενο ποσό κα- ταβάλλεται ως παράβολο υπέρ του «Πράσινου Ταμείου» εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος και υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο αίτηση στην Υ.ΔΟΜ. για την ολοκλήρωση της διαδικασίας περαίωσης.

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,αλλά αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι με ποιό τρόπο θα πληρωθεί αυτό το παράβολο υπέρ του Πράσινου Ταμείου.Δηλ θα πάει ο πελάτης απλά στην τράπεζα και θα πει ''βάλε τα χρήματα στο Πράσινο Ταμείο''??Δεν πρέπει να έχει κάποια εντολή πληρωμής μαζί του??

  4. "Για τις περιπτώσεις υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 3843/2010, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνολικού ποσού προστίμου, το υπολειπόμενο ποσό καταβάλλεται ως παράβολο υπέρ του «Πράσινου Ταμείου» εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος και υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο αίτηση στην Υ.ΔΟΜ. για την ολοκλήρωση της διαδικασίας περαίωσης."

     

    Θα πληρώσεις το παράβολο με το υπόλοιπο πρόστιμο και θα το καταθέσεις στην πολεοδομία για να κλείσει ο φάκελος. 

    Για να βεβαιωθείς κάνε πρώτα ένα ερώτημα στην υπηρεσία και μετά το πληρώνεις.

    Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για την απάντηση σου,αλλά με ποιό τρόπο θα πληρώσει ο πελάτης παράβολο και πρόστιμο και πού??Θα πρέπει να ενταχθεί στον Ν.4495??Ρώτησα στην αρμόδια πολεοδομία αλλά μου είπαν ότι το ακούνε πρώτη φορά και ότι μόνο μέσω Ν.4495 μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

  5. Καλημέρα συνάδελφοι,

    εγώ δεν έχω καταλάβει τελικά ακόμα πώς μπορώ να κάνω αποπληρωμή του προστίμου του Ν.3843 χωρίς να μπω στον Ν.4495.Μπορεί κανείς να με βοηθήσω??Λέει για το πράσινο ταμείο μέσα και ότι θα πάνε σαν παράβολο τα χρωστούμενα,αλλά με ποιό τρόπο θα γίνει αυτό??Δεν πρέπει να εκδοθεί κάποια εντολή πληρωμής??Έχει αντιμετωπίσει κανείς ίδια περίπτωση να μου πει πώς το χειρίστηκε??

    Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!

  6. Καλημέρα,

    έχω την εξής περίπτωση:

    Σε οικόπεδο εντός οικισμού έχει ανεγερθεί 2ροφη με υπόγειο οικοδομή σύμφωνα με την οικ.άδεια. Στην πράξη το υπόγειο από την μία πλευρά ξεμπαζώθηκε και τμήμα του άλλαξε χρήση.Άρα έχει και διαμερισμάτωση και διαφορετική διαρρύθμιση.Επίσης, στον 1ο όροφο κατασκευάστηκε και σοφίτα.Το κτίριο έχει και υπέρβαση ύψους <20%.Οι εξωτερικές του διαστάσεις έχουν μικρές διαφοροποιήσεις από την άδεια και τακτοποιούνται με Κατηγορία 3.Στον ακάλυπτο του οικοπέδου,υπάρχει ισόγειο κεραμοσκεπές κτίσμα το οποίο υπήρχε από παλιά στα συμβόλαια αλλά στην οικ.άδεια δεν αναφέρεται γιατί ο ιδιοκτήτης σκόπευε να το κατεδαφίσει,κάτι που δεν έκανε τελικά, αλλά το ανακαίνησε και το διατήρησε.Τί γίνεται με την ΜΣΕ??Στο με άδεια κτίριο ελέγχω τις εξαιρέσεις ενώ στο ισόγειο κάνω??Και αν ναι,πώς να ελέγχξω την σοφίτα??

    Ευχαριστώ.

  7. Καλησπέρα!!!έχω πάρει και εγώ το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρώτη φορά φέτος και ξεκίνησα με την ΣΜΑ 50.Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάποιο βιβλίο με ασκήσεις δυναμικής ανάλυσης κατασκευών που να περιέχει όμως και τις λύσεις τους.Έχω το βιβλίο του Κατσικαδέλη το οποίο στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχει ασκήσεις εξάσκησης αλλά δεν έχει λύσεις!!

  8. Καλησπέρα σε όλους.

    Έχω μια οικοδομή με άδεια του 1979 εντός οικισμού.Η άδεια δείχνει ένα οικόπεδο 17μ*14μ.Σε αυτό έχει τοποθετηθεί μια οικοδομή με πίσω απόσταση από το όριο 2,70 πλάγια όρια 2,80 και όριο μπροστά στο δρόμο 2,30.Μπήκα στην διαδικασία να τακτοποιήσει κάποιες υπερβάσεις και έκανα ένα τοπογραφικό για να τσεκάρω την οικοδομή.Βρήκα λοιπόν σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ένα οικόπεδο 17*15(λόγω της κατασκευής ενός πεζοδρομίου 1μ) και την οικοδομή να κολλάει στο πεζοδρόμιο.Αν θεωρήσω λοιπόν όριο του οικοπέδου το πεζοδρόμιο έχω απόσταση από το μπροστινό όριο 1μ και όχι 2,5 που είναι το Δ στους οικισμούς.Αυτό που περιγράφω παραπάνω είναι παράβαση ή όχι??Έχω ακούσει πολλές γνώμες και έχω μπερδευτεί.Εγώ θα το έβαζα παράβαση παίρνοντας τα 2,50 μέτρα και βλέποντας πόσα τμ του κτιρίου έχουν την υπέρβαση του 1,50μ.Βάζοντας το λοιπόν παράβαση-που δεν ξέρω αν έκανα σωστά-έφτιξα ένα νέο ΦΚ βάζοντας τα μέτρα που έχουν την παράβαση.Το σύστημα όμως πρόσθεσε τα μέτρα αυτά στα μέτρα που έχω βάλει σε άλλα ΦΚ για υπέρβαση δόμησης.έχω κάνει κάποιο λάθος ή έτσι γίνεται??Και το πρόστιμο και άρα και το παράβολο τελικά με ποιά μέτρα υπολογίζονται??Της υπέρβασης δόμησης ή και της παραβίασης του Δ??

  9. Για την πισίνα εγώ προσωπικά θα το έβαζα κατηγορία 3 αφού δεν έχει αλλάξει διαστάσεις και εμβαδόν.Κατασκευή είναι και αυτή.Τώρα,όσο αφορά το διαφορετικό περίγραμμα του κτιρίου από αυτό της άδειας αντιμετωπίζω τώρα μια ίδια ακριβώς κατάσταση.Μιλώντας λοιπόν με διάφορα άτομα και ακούγοντας διαφορετικές γνώμες,κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αν δεν σε καλύπτει η κατηγορία 3 λόγω υπέρβασης των προυποθέσεων,απλά δεν κάνεις τίποτα.Αν υπάρχει υπέρβαση δηλώνεις υπέρβαση,αλλιώς τίποτα.Θα με ενδιέφερε και η γνώμη των από εδώ συναδέλφων βέβαια.

    Εγώ θέλω να ρωτήσω αν πρέπει το σύνολο των τετραγωνικών σε αποθήκες να είναι 15 τμ και ύψος 2,50μ για να μπουν κατηγορία 3 ή αν μπορώ να δηλώσω όσες αποθήκες έχω αρκεί η κάθεμια να είναι μέχρι 15 τμ και 2,50 μ ύψος??

  10. Καλησπέρα,

    δεν ήξερα που να ''ποστάρω'' την ερώτηση μου οπότε συγχωρέστε με αν είμαι σε λάθος κατηγορία.Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου και δεν ξέρω πώς να την αντιμετωπίσω.Ο πελάτης μου έχει αγοράσει 2 ιδιοκτησίες η μία δίπλα ακριβώς από την άλλη.Την 1η την αγόρασε πριν 30 χρόνια με το λόγω τιμής,χωρίς συμβόλαιο και την δηλώνει στο Ε9 του και την 2η κανονικά με συμβόλαιο.Σε αυτήν που έχει συμβόλαιο έχει κτίσει με άδεια του 1979 μια διώροφη οικοδομή-κατοικίες-με υπερβάσεις τις οποίες θέλει να τακτοποιήσει.Στην άλλη με το λόγω τιμής έχει κτίσει ένα γκαράζ και 2 αποθήκες.Το γκαράζ όμως είναι το μισό μέσα στην άλλη ιδιοκτησία που υπάρχει και η διώροφη.Πώς αντιμετωπίζω αυτήν την περίπτωση/?Δεν έχει κάνει λέει συννένωση οικοπέδων με κάποιον τίτλο.Μπορώ να δηλώσω μόνο την διώροφη??Πρέπει να βάλω και το γκαράζ στην δήλωση??Ή ακόμα χειρότερα μπορεί να δηλώσει τις παραβάσεις του αν δεν πάει πρώτα να κάνει συννένωση??

  11. πήγαινε στον υπάλληλο με την παρ4 αρ4 ΝΟΚ και δήλωση "προς κατεδάφιση"

    κι ας δώσει γραπτή απάντηση ότι δεν του φτάνει

    Σε αυτό το άρθρο που μου λες στην περίπτωση γ λέει για κατεδάφιση κατασκευών που έχουν κριθεί οριστικά αυθαίρετες.Από ποιόν έχουν κριθεί οριστικά αυθαίρετες??Την πολεοδομία, τον μηχανικό, τον ιδιοκτήτη??

  12. προχωράνε όλα κανονικά, απλά για να κλείσει πρέπει αν βγει η άδεια

     

    αλλά σου ξαναλέω: δεν είναι αυτή η διαδικασία. Αν το κάνεις έτσι θα πληρώσει και πρόστιμα και άδεια χωρίς λόγο

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση κατ'αρχήν.Απλά δεν μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο και μίλησα με έναν υπάλληλο της τοπικής πολεοδομίας, ο οποίος μου είπε ότι πρέπει να κάνω δήλωση στον 4178 να πληρωθεί το παράβολο και μετά να εκδόσω άδεια κατεδάφισης χρησιμοποιώντας όλα τα δικαιολογητικά που θα ανεβάσω στο σύστημα του ΤΕΕ.Ήταν παρόντες και μερικοί άλλοι συνάδελφοι μηχανικοί και συμφώνησαν μαζί του.Γι'αυτό με νοιάζει η άδεια κατεδάφισης.

  13. Τι την θες την άδεια κατεδάφισης ?! Τέλος πάντων. Όταν βγάζεις άδεια νομιμοποίησης ή κατεδάφισης δεν βγαίνει πρόστιμο....Πληρώνεις το παράβολο και το τέλος ΤΕΕ, προχωράς την δήλωση, την περαιώνεις, πας με το έντυπο περαίωσης στην πολεοδομία και βγάζεις την άδεια. Λογικό δεν είναι να μην βγαίνει πρόστιμο ?!

     

    Εσύ θες στην ίδια δήλωση να βάλεις και την κατοικία για ρύθμιση ? Λογικά δεν γίνεται. Θα κάνεις άλλη δήλωση.

    Το ξέρω ότι δεν βγαίνει πρόστιμο αλλά πληρώνεις μόνο το παράβολο.Αυτό που ρωτάω είναι αν θα έπρεπε να μου δείχνει το παράβολο (500 ευρώ) ή όχι.Ουσιστικά αν κάνω εγώ την δήλωση και βάλω προς έκδοση άδειας πηγαίνοντας την σε υπαγωγή, τότε θα μου βγάλει το παράβολο??

  14. Καλησπέρα,

    έχω μια περίπτωση ενός οικοπέδου το οποίο περιέχει ένα αυθαίρετο κτίσμα-κατοικία και ένα αυθαίρετο γκαράζ από πρόχειρα υλικά(φύλλα αλουμινίου).Ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει την κατοικία και να κατεδαφίσει το γκαράζ.Θέλω λοιπόν να βγάλω πρώτα την άδεια κατεδάφισης και μετά να κάνω την ρύθμιση.Αλλά έχω κολλήσει στο εξής: Πρέπει να πληρώσει ένα παράβολο στον Ν.4178 και μετά να εκδοθεί η άδεια.Όταν βάζω τα μέτρα όμως στο σύστημα και επιλέγω προς έκδοση οικοδομικής άδειας μου βγάζει στον υπολογισμό του προστίμου μηδέν.Αν επιλέξω προς ρύθμιση μου υπολογίζει πρόστιμο.Ξέρει κανείς να με βοηθήσει πώς να κάνω αυτήν την διαδικασία??

  15.  

    β) Σε περίπτωση που η αυθαίρετη κατασκευή ή αλλα−
    γή χρήσης έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια της 
    Κατηγορίας αυτής (II) εκπονείται από αρμόδιο μηχανικό 
    μελέτη στατικής επάρκειας στο σύνολο του κτιρίου, 
    σύμφωνα με τη νομοθεσία που ίσχυε κατά το χρόνο κα−
    τασκευής του αυθαιρέτου ή με την ισχύουσα νομοθεσία. 
     
    β) Η μελέτη στατικής επάρκειας συντάσσεται για το 
    σύνολο του κτιρίου και γίνεται με τις παραδοχές της 
    υφιστάμενης μελέτης ή εφόσον δεν υπάρχει με ανιχνεύ−
    σεις και επί τόπου δοκιμές, σύμφωνα με τις εκάστοτε 
    ισχύουσες προδιαγραφές σύνταξης στατικών μελετών

     

    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Τα έχω διαβάσει αυτά και αυτό που κατάλαβα τότε που τα διάβασα είναι ίδιο με αυτό που καταλαβαίνω τώρα.Η μελέτη γίνεται με τους κανονισμούς που ίσχυαν τότε.Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι το ποιό νόημα έχει ια τέτοια μελέτη σε ένα κτίριο με οικοδομική άδεια από την στιγμή που θα λύσω τα ίδια πράγματα που έχει η άδεια:ίδιες διατομές πιθανόν,ίδιους οπλισμούς,ίδιους κανονισμούς.

  16. Καλησπέρα,

    έχω μια διαφωνία με έναν συνάδελφο όσο αφορά την μελέτη στατικής επάρκειας και το πώς πρέπει να γίνει.Θα ήθελα την γνώμη σας.

    Σε κτίριο που απαιτείται τέτοια μελέτη πώς το αντιμετωπίζω??Πρέπει να δω τί οπλισμοί υπάρχουν στα στοιχεία,να αποτυπώσω τις διατομές, να περάσω στο όποιο πρόγραμμα διαθέτω την υφιστάμενη κατάσταση και να λύσω με τους σημερινούς κανονισμούς ώστε να δω αν είναι σήμερα επαρκές ή να κάνω αποτύπωση των διατομών, να τις περάσω στο πρόγραμμα και να λύσω με τους τότε κανονισμούς??

  17. Καλησπέρα,

    θέλω και εγώ να ρωτήσω για το πού μπορώ να βρω τί χρήσεις γης επιτρέπονται εντός οικισμών<2000 κατοίκων.Θέλω να δω αν μπορεί να λειτουργούν παράλληλα στο ίδιο οικόπεδο ένα ελαιουργείο και ένα εμπορικό κατάστημα με χρώματα,σιδητικά κλπ.Ξέρεις κανείς να μου δώσει πληροφορίες??

  18. Σε ευχαριστώ πολύ καταρχήν για την απάντηση,αλλά μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά.Εμένα η άδεια έχει βγει σαν ισόγεια αποθήκη.Θεωρείται χώρος κύριας χρήσης επειδή είναι ισόγεια και μετράει στη δόμηση και άρα με καλύπτει η εγκύκλιος που αναφέρεις παραπάνω??Το ύψος υπερβαίνει το 2,40μ που θέλουμε για χώρο κύριας χρήσης.

  19. Έχω την περίπτωση ενός κτιρίου όπου κατασκευάστηκε με 2 οικοδομικές άδειες.Η 1η βγήκε το 1973 για ισόγεια αποθήκη και η 2η το 1976 για προσθήκη ορόφου.Το 1983 έγινε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας όπου το ισόγειο έχει περιγραφεί σαν κατάστημα και όχι σαν αποθήκη.Για αρκετά χρόνια,σύμφωνα με την μαρτυρία του ιδιοκτήτη,το ισόγειο πράγματι λειτουργούσε σαν κατάστημα.Τώρα θέλει κάποις πελάτης μου να το ενοικιάσει και να το κάνει αρτοποιείο και χρειάζεται βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσεως για κατάστημα.Πώς μπορώ να δώσω τέτοια βεβαίωση αφού στην άδεια ο χώρος φαίνεται αποθήκη και δεν έχω στοιχεία ότι λειτουργούσε από τότε μέχρι σήμερα σαν κατάστημα??Μου είπαν ότι υπάρχει μια παλιά εγκύκλιος που αναφέρει ότι αν έχει γίνει κάποιο συμβόλαιο σύστασης και η αποθήκη φαίνεται κατάστημα,δεν έχω πρόβλημα να δώσω βεβαίωση.Γνωρίζεις κάποιος κάτι για αυτήν την εγκύκλιο??Ποιά είναι και τί ακριβώς λέει???

  20. Καλησπέρα,

    πρόκειται να κόψω ένα τιμολόγιο σε μια εταιρεία ΑΕ και δεν ξέρω τί γίνεται με το θέμα της παρακράτησης.Άλλοι συνάδελφοι μηχανικοί μου λένε ότι αν πληρώσω ΦΕΜ δεν χρειάζεται να γίνει και παρακράτηση φόρου 20%,ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι αυτά τα δύο δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και πρέπει να γίνουν και τα 2,δηλ και να πληρώσω ΦΕΜ και να γίνει παρακράτηση 20%.Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει??

    • Upvote 1
  21. Καλησπέρα,

    προσπαθώ εδώ και πολλές μέρες να μιλήσω με κάποιον από ΓΥΣ για να δω τί διαδικασία χρειάζεται για να παραγγείλω μια αεροφωτογραφία,αλλά δεν βρίσκω κανέναν.Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος από εσάς??Βρήκα μια αίτηση που πρέπει λέει να συμπληρώσω αλλά ζητά αριθμό αεροφωτογραφίας κλπ που δεν τον ξέρω.

  22. Επειδή γενικά δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τα φορολογικά και διαβάζω αυτά που λέτε εδώ αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω,μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί ακριβώς ισχύει,από πότε ισχύει και με ποιόν νόμο εφαρμόζεται??

  23. Καλησπέρα,

    το 2010 έγινε η πληρωμή ΦΕΜ για την επίβλεψη μιας οικοδομής προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί.Για κάποιους λόγους όμως η διαδικασία δεν προχώρησε μέχρι σήμερα.Σήμερα όμως που θέλω να ξεκινήσω ξανά την διαδικασία στην πολεοδομία για ρεύμα δεν μπορώ να βρω τις αποδείξεις πληρωμής της επίβλεψης του 2010.Βρίσκω αντίγραφα της αμοιβής και του εντύπου του ΤΣΜΕΔΕ αλλά όχι τα πρωτότυπα και κυρίως καμιά απόδειξη/αντίγραφο του ΦΕΜ.Έχει κανείς καμιά ιδέα τί μπορώ να κάνω για να μην το ξαναπληρώσω??

  24.  

    το άρθρο 51 αφορά σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως ΓΓΥΠ καθώς και περιοχές ΓΠΣ ως γεωργική γη (Εγκ-1889/14) και δίνει τη δυνατότητα άδειας δόμησης σε γήπεδα με πρόσωπο σε οδούς (εθνικές, επαρχιακές, δημοτικές) και σε ζώνη 200 μ από άξονα για τις 2 πρώτες κατηγορίες οδών και 150 μ για τις δημοτικές.

     

    Το ερώτημα του υπαλλήλου έχει να κάνει με το αν η περιοχή του γηπέδου αποτελεί ΓΓΥΠ από ότι καταλαβαίνω. 

    Καταρχάς δες αν στην περιοχή υπάρχει ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ. Αν υπάρχει, τότε έχουν οριστεί χρήσεις γης οπότε το βλέπεις από την αντίστοιχη περιοχή του χάρτη χρήσεων. 

    Για την ερώτηση του υπαλλήλου της ΥΔΟΜ ίσως υπάρχει η πιθανότητα (αν δεν υπάρχει ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ στη περιοχή) να λάβεις απάντηση από τη δ/νση γεωργίας.

     

    11. α. Επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη η χορήγηση έγκρισης δόμησης και άδειας δόμησης σε ακίνητα εντός εκτάσεων Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας εφόσον αυτά έχουν πρόσωπο σε εθνικές, επαρχιακές και δημοτικές οδούς ή και βρίσκονται εντός αποστάσεως διακοσίων (200) μέτρων από τον άξονα εθνικών, επαρχιακών οδών και εκατόν πενήντα (150) μέτρων από τον άξονα των δημοτικών οδών. 
    Η έγκριση δόμησης και η άδεια δόμησης σε περιπτώσεις χαρακτηρισμού περιοχής ως γη υψηλής παραγωγικότητας με την έγκριση ΓΠΣ ή ΖΟΕ χορηγείται σύμφωνα με τις χρήσεις γης και του όρους δόμησης που ίσχυαν πριν την έκδοση αυτών και μόνο επί ακινήτων που έχουν πρόσωπο σε εθνικές και επαρχιακές οδούς ή και βρίσκονται εντός αποστάσεως διακοσίων (200) μέτρων για τον άξονα αυτών, κατά τα ανωτέρω. 
    Η παρούσα παράγραφος έχει εφαρμογή έως την έκδοση της προβλεπόμενης της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης της παρ.2 του Αρθ-56 του Ν-2637/98, 
     
    β) Διοικητικές Πράξεις οι οποίες έχουν εκδοθεί σε ακίνητα εντός εκτάσεων Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας μέχρι και (*) τη δημοσίευση του παρόντος, σύμφωνα με τα παραπάνω είναι έγκυρες και ισχυρές εφόσον δεν ακυρώθηκαν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. 
    Στα παραπάνω ακίνητα, επιτρέπεται η χορήγηση έγκρισης δόμησης και άδειας δόμησης για επέκταση, τροποποίηση ή εκσυγχρονισμό κτιρίων και εγκαταστάσεων καθώς και η ανανέωση περιβαλλοντικών όρων. 

     

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση,αν και αρκετό καιρό μετά.Έχω ΣΧΟΟΑΠ στην περιοχή που με κατατάσσει στην κατηγορία λοιπές περιοχές με περιορισμό δόμησης χωρίς να αναφέρει τί χρήσεις γης υπάρχουν σε αυτό το τμήμα.Θεωρώ λοιπόν ότι αφού δεν αναφέρει ότι είναι ΓΓΥΠ ή έστω κάποια άλλη κατηγορία γεωργικής γης όπως σε διπλανές περιοχές,μάλλον δεν χρειάζεται να κάνω έλεγχο για ζώνες από άξονες δρόμων όπως λέει ο Ν.4178/13.Τί πιστεύεις και εσύ??

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.