Μετάβαση στο περιεχόμενο

Michael

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νέο Ηράκλειο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Michael's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νομίζω ότι κάπου είχα δει μια τροποποίηση του ν. 4030 (σε επόμενο νόμο), που έλεγε ότι στην παράγραφο 2 του άρθρου 8, του νόμου 4030/11, μετά τη φράση διατηρητέα κτίρια ή νεότερα μνημεία προστίθεται η φράση " καθώς και στα ειδικά κτίρια" (και συνεχίζει ότι τις Αρχιτεκτονικές Μελέτες τις υπογράφουν αποκλειστικά Αρχιτέκτονες, τις Στατικές μελέτες Πολιτικοί Μηχανικοί κ.λ.π.) . Δεν μπορώ να βρω που το είχα διαβάσει! Και μάλιστα το είχα διαβάσει παρέα με συνάδελφο, ο οποίος το θυμάται ακριβώς έτσι, αλλά δεν μπορεί να βρεί ούτε αυτός που το είχαμε διαβάσει! Πάντως ακόμα κι έτσι να είναι δεν αναφέρει τίποτα για επίβλεψη. Ρωτάω, γιατί έχω ειδικό κτίριο, όπου ο Αρχιτέκτονας που θα υπογράψει την μελέτη, δεν θέλει να υπογράψει την επίβλεψη, για δικούς του λόγους (απόσταση, πιθανότατα τμηματική κατασκευή του έργου κ.λ.π.). Αν προχωρήσω την άδεια και μου ζητήσουν στην Πολεοδομία υπογραφή Αρχιτέκτονα στην Επίβλεψη, θα έχω πρόβλημα. Προφορικά τώρα μου λένε ότι δεν χρειάζεται, αλλά κανείς δεν ξέρει.
  2. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος, σε ειδικό κτίριο που απαιτείται υπογραφή Αρχιτέκτονα στις Αρχιτεκτονικές Μελέτες, αν μπορώ ως Πολιτικός Μηχανικός να υπογράψω εξ' ολοκλήρου την επίβλεψη των Αρχιτεκτονικών. Στις μελέτες νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να συνυπογράψουμε την μελέτη με τον Αρχιτέκτονα, αρκεί να υπάρχει και η υπογραφή Αρχιτέκτονα, σωστά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Αυτό είναι και το λογικό! απλά φοβάμαι μη πέσω σε κανένα Μα.... Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα, ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Σε περίπτωση μεζονέτας με υπόγειο που έχει γίνει Playroom. Αν στην πράξη το Playroom έχει πάρει και το χώρο του λεβητοστασίου, το οποίο με τη σειρά του έχει μεταφερθεί σε χώρο που δεν μπορούμε να δείξουμε (π.χ. 2ο υπόγειο, κάτω από την εξωτερική σκάλα, κ.λ.π.), σας έχουν δημιουργήσει ποτέ στην πολεοδομία πρόβλημα τύπου "που πήγε το λεβητοστάσιο?" Ευχαριστώ!
  5. Κατ' αρχήν σ΄ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Οι χώροι είναι 4. Το λεβητοστάσιο έγραψα ότι μένει ως έχει και δεν χρήζει τακτοποίησης.Συγνώμη αν σε μπέρδεψα που το ανέφερα. Δύο ιδιόκτητες αποθήκες και δύο βοηθητικοί χώροι. Για τις αποθήκες το καταλαβαίνω, αλλά για το γκαράζ και το κελάρι, αν τους αναφέρει ως κοινόχρηστους χώρους θα πρέπει να γίνουν 2 φάκελοι ή ένας και για τα 2? (εφόσον ο ένας θα τους δηλώσει με τη συναίνεση και του άλλου). Μήπως μπορεί να δηλώσει ο πρώτος την αποθήκη του και το κελάρι με την συναίνεση του δεύτερου σε έναν φάκελο, και ο άλλος την αποθήκη του και το γκαράζ με την συναίνεση του πρώτου. Έτσι με δύο φακέλους, θα είναι τακτοποιημένο όλο το υπόγειο που έχει αλλάξει χρήση και ας βρει ο Συμβολαιογράφος πως θα μεταβιβαστεί όλο αυτό αργότερα?
  6. Σε οικογενειακή οικοδομή με υπόγειο - ισόγειο - Α΄όροφο, ο ένας αδελφός έχει το ισόγειο, η αδελφή του έχει τον Α΄ όροφο και στο υπόγειο υπάρχει από μία αποθήκη στον καθένα (βάση σύστασης) και από κοινού το γκαράζ και το κελλάρι Όλο το υπόγειο πλην του λεβητοστασίου που έχει μείνει ως έχει, έχει μετατραπεί σε μία ανεξάρτητη κατοικία. Η "νέα" κατοικία που έχει δημιουργηθεί αποτελείται από δύο αποθήκες που ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες και από κοινόχρηστους (μεταξύ δύο συνιδιοκτητών) χώρους. Πόσους φακέλους κάνω? ΟέΟ? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!! Ευχαριστώ!
  7. Σε μεζονέτα, ο χώρος κάτω από τη στέγη είναι όλος ανοικτός, με τη διαφορά ότι στις δύο πλευρές το ύψος ξεκινάει από τα 60 εκ., για να φτάσει στον κορφιά σε ύψος 2,20μ έχει κάτω πλακάκι παντού, αλλά πρακτικά δεν είναι όλη λειτουργική. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Η σοφίτα τακτοποιείται? Και αν ναι με ποιο εμβαδόν? το συνολικό ή όσο ξεπερνάει το 1,85μ. Ευχαριστώ
  8. Καλησπέρα, Έχω την εξής απορία: έχω έναν ιδιοκτήτη ο οποίος εκτός από την θέση στάθμευσης που αγόρασε μαζί με την κατοικία του, αγόρασε άλλες 4 κλειστές θέσεις στάθμευσης στην ίδια πολυκατοικία με 1 χιλιοστό έκαστη. Και οι 4 θέσεις μεταβιβάστηκαν με 1 συμβόλαιο, ανεξάρτητο από της κατοικίας. Οι 4 θέσεις μπορούν να δηλωθούν ξεχωριστά (για να πέσουμε κάτω από τα 25μ2)? και αν ναι θα μπορεί μετά να νοικιαστεί σαν μία κατοικία (είναι συνεχόμενες)? Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ Μιχάλης
  9. Στην Παλλήνη ζητούν να τους γράψεις σε ποιο ΙΚΑ ανήκει η οικοδομή! (είναι που δεν θα επιβάλλουν άλλα πρόστιμα!). Ξέρει κανείς πως βρίσκουμε σε ποιο ΙΚΑ ανήκει κάθε οικοδομή? Υπάρχουν σε κάποιες περιοχές δύο ή και περισσότερα υποκαταστήματα ΙΚΑ. Αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει! Ευχαριστώ!
  10. Στον Περισσό σου δίνουν και εγγράφως ότι θέλουν αυτά που αναφέρεις, αλλά όταν πας εκεί, σου ζητάνε και τις υπεύθυνες δηλώσεις (με γνήσιο υπογραφής) και από τους δύο ιδιοκτήτες και μάλιστα στον καθένα να αναγράφονται τα μ2 του ημιυπαίθριου που του αντιστοιχούν βάσει του ποσοστού συνιδιοκτησίας. Μου φαίνεται τελείως κουλό! Ευτυχώς είχα πάει για μια περίπτωση μεμονωμένου ιδιοκτήτη και πήρα πληρότητα φακέλου, αλλιώς θα μου τα έβγαζε ελλείψεις. Όταν της είπα ότι δεν ζητάνε τέτοια πράγματα στο χαρτί, μου απάντησε ότι εννοείτε!! Αυτό 1η Σεπτέμβρη! Δεν ξέρω αν τους έχουν βάλει χέρι και μαζεύτηκαν καθόλου. Όταν υπολογίζεις αμοιβές και ζητάς εντολή πληρωμής από το ΤΕΕ, σου ζητάει τα στοιχεία και το ποσοστό όλων των ιδιοκτητών, άρα πρέπει να τα βάλεις! Αυτή φαίνεται ερώτηση παγίδα! Επειδή δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου ζητήσουν εκ των υστέρων (π.χ. ΙΚΑ με προσαυξήσεις από την εποχή που δηλώνεις ότι τους έκλεισες, κ.λ.π.) και επειδή κανείς ιδιοκτήτης δεν μπορεί να αποδείξει ότι του τον είχε κλείσει ο εργολάβος (αφού έχει υπογράψει ότι παρέλαβε σύμφωνα με τα σχέδια της αδείας) καλό είναι να δηλώνεις πρόσφατα, π.χ. 30-06-10 Την ίδια απορία έχω κι εγώ (μπαζωμένο υπόγειο), αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει.
  11. Ευχαριστώ, Λογικά, όμως αφού ο χώρος (στην αρχική άδεια) ήταν κοινόχρηστος, θα πρέπει να συνυπογράψουν όλοι οι ιδιοκτήτες για να γίνει η αλλαγή χρήσης από αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων σε χώρο κύριας χρήσης του ενός. Έτσι δεν είναι? Γιατί αν είναι έτσι είναι πρακτικά αδύνατον να υπογράψουν όλοι!
  12. Με ρώτησε κάποιος ο οποίος έιχε άδεια οικοδομής από το 98, με αναθεώρηση το 2001 (μέχρι αποπερατώσεως) και ο οποίος δεν έχει πάρει ακόμα ρεύμα, αν πρέπει πρώτα να πάρει ρεύμα και μετά να κάνει τακτοποίηση, ή αν πρέπει να γίνει πρώτα η τακτοποίηση και μετά να πάρει ρεύμα. Ξέρει κανείς ποια είναι η σωστή σειρά?
  13. Έχω μια περίπτωση που σε διαμέρισμα 3ου ορόφου έδωσαν τη χρήση (συμβολαιογραφικά) του δώματος στο οποίο κατέληγε το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο και αποτελούταν από την απόληξη του κλιμακοστασίου και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Απ' όσο ξέρω αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δεν μετράει στον συντελεστή δόμησης, είναι νόμιμα χτισμένη σύμφωνα με την οικοδομική άδεια αλλά για κοινόχρηστη χρήση. Ξέρει κανείς αν αυτό το πράγμα τακτοποιείται?
  14. Ερώτηση για δυνατούς λύτες! Σε περιτώσεις με κλιμακωτό συντελεστή δόμησης, με ποιον αριθμό διαιρούμε τα τμ του Η/Υ χώρου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.