Jump to content

qwert

Core Members
 • Content Count

  776
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by qwert

 1. Αν σε απορρίψουν εξ αρχής μικρό το κακό. Το θέμα είναι μη το δουν στο τέλος που θα περιμένεις να πληρωθείς!
 2. Με προβληματίζει ο κοινός λογαριασμός ρεύματος.
 3. Διπλοκατοικία με κύρια κατοικία του ενός απο τον ιδιοκτήτη και δωρεάν παραχώρηση της άλλης μπαίνει ως πολυκατοικία; Υπάρχει πρόβλημα αν έχει ένα ρολοί ΔΕΗ;
 4. Στο 1ο ΠΕΑ δεν είχα κόψει αμοιβή γιατί ήταν πελάτης μου από το ΕΚΟ 1 (2012) ο οποίος δεν εντάχθηκε τότε και δεν ήθελa να τον χρεώσω ξανα (με ε΄χε πληρώσει το 2012)/ Μπορώ να κοστολογήσω το 2ο ΠΕΑ όσο και τα 2 μαζί μιας και το μεγιστο επιλέξιμο ποσό αφορά και το συνολο των 2 ΠΕΑ; Θα εγκρίνουν την δαπάνη ή θα μου το κόψουν επειδή θα έχω μια ΑΠΥ;
 5. Υπάρχει κάποιος που διάβασε τον οδηγό του Β' κύκλου; Αλλάζει κάτι ουσιαστικό σε σχέση με τον Α' κύκλο;
 6. Πήγα να μπώ σημερα στο σαητ και μου έβγαλε μια φόρμα με τα στοιχεία μου και αίτηση για την ρύθμιση των οφειλών!
 7. Κατα αρχας μπορεί η ενδοδαπέδια να μην επαρκεί και τα fan coil να είναι συμπληρωματικά. Κατα δεύτερον μπορεί να τα έχει βάλει για ψύξη αντι να χρησιμοποιησει άλλη μονάδα για αυτό. Όπως και να έχει την απάντηση θα σας την δώσει ο μηχανολόγος και οχι ο υδραυλικός...
 8. Πολλοί το είδα λίγοι το καταλαβαν. Ναι το δοχείο πρέπει να πατάει στο δώμα και απο πάνω του να βρίσκεται ο συλλέκτης. Υπάρχουν κάποιες εταιρείες που βγάλουν τέτοιους ηλιακούς αλλά οχι όλες. Το ιδιο συμβαίνει και στις πολεοδομίες. Κάποιοι το ζητάν έτσι ακριβώς κάποιοι δεν το έχουν πιάσει ακόμα. Πλέον όμως είναι στην δική μας ευθύνη τι θα δείχνουμε στις μελετες. Οπότε, ο καθείς ας πράξει τα δέοντα.
 9. Προσοχή: Τα ενοικιαζόμενα διαμερισματα πρέπει να είναι κύριες κατοικίες των ενοικιαστών για να επιδοτηθούν από το πρόγραμμα.
 10. Κατα αρχάς πάρε μια παράταση. Κατα δευτερον νομίζω οτι δεν μπορείς να κάνεις κάτι εφόσον έχεις αποστείλει αίτημα για κατάθεση προκαταβολών. Μόνο επκοινωνία με το ΕΤΕΑΝ.
 11. Επειδή το σκέφτηκα-έψαξα λίγο να η σειρά: Εντάσεις κάποιον στο εξοικονομώ. Κάποια εργασία απαιτεί ΕΕΜΚ. Τον στέλνεις σε ΠΜ ή ΑΜ και του ανακαλύπτουν κάποιο αυθαίρετο. Αν πας σε νομιμοποίηση φαίνεται κάπου; Ναι. Φαίνεται στην άδεια μικρής κλίμακας ως πράξη χωρίς όμως ημερομηνία. Κάλο αυτό μήπως την γλίτωσα; Δεν είμαι σίγουρος, διότι στον οδηγό και στις οδηγίες πληρότητας αιτήσεως αναφέρει ότι πρέπει να ανεβούν οι άδεις και κάθε τυχόν νομιμοποιήσεις. Λύσεις: 1)Νομιμοποίηση και ο θεός βοηθός. 2) Αφαιρείς εργασίες που απαιτούν ΕΕΜΚ και πραγματοποιείς τις υπόλοιπες.
 12. Το πρόβλημα δημιουργείται λόγω του προγράμματος και συγκεκριμένα της απαίτησης για έκδοση ΕΕΜΚ. Εμείς σαν ΗΜ δεν πολυ-ελέγχουμε αυθαιρεσίες. Οταν όμως στείλεις το πελάτη να βγάλει ΕΕΜΚ ο ΠΜ ή ο αρχιτέκτων θα του βγάλει ολο και κάποιο αυθαίρετο.
 13. Κάποιος με παρόμοια περίπτωση. Συνάδελφε έχεις ολοκληρώσει μήπως αυτήν την περίπτωση?
 14. @πιπίτσα πιστεύω οτι πρέπει να πάς σε κατηγορία 3Δ. IV. Ερώτηση: Σε εγκεκριμένο πρόγραμμα με αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης αντί για λέβητα φυσικού αερίου (παρέμβαση 3Β Ι-ΙΙΙ) πέρασα στο Π.σύστημα κατά λάθος λέβητα πετρελαίου (παρέμβαση 3Α Ι-ΙΙΙ ). Να αγχωθώ ή επειδή αφορά ίδια παρέμβαση (αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης) θα περάσει από τον έλεγχο;
 15. Προσοχή! Η εγκατάσταση δεξαμενης υγραερίου απαιτεί άδεια δόμησης. ουτε κάν ΕΕΜΚ.
 16. @MAKAP Αιτιολογία την ίδια με lamgar. Ζήτησα την μέγιστη παράταση και μου την δώσαν. Απλά κάναν 2 βδομάδες να την εγκρίνουν. Η κανονική προθεσμία έληγε σε 1,5 μήνα. @funkyphreak2 δεν είναι απαραίτητο.
 17. Τελικά μου το ενέκριναν, αλλά άργησαν. Είχα κάνει αίτηση 1/3/2019.
 18. Εχω υποβάλει αίτημα παρατασης αλλά καμία αντίδραση από το ΠΣ. Καμιά ιδέα?
 19. Ωφελούμενος θέλει να τροποποιήσει κάποια ανοίγματα. Θα βγει ΕΕΜΚ γιατί θα γίνουν κάποιες εργασίες που το απαιτούν (π.χ. εξ. μόνωση). Αν την συμπεριλάβουμε στην ΕΕΜΚ και την τροποποίηση των ανοιγμάτων είμαστε καλυμμένοι; Προφανώς θα τροποποιηθεί αντίστοιχα και το εγκεκριμένο ποσό για την αντικατάσταση των κουφωμάτων χωρίς την δυνατότητα να αυξηθεί όπως αναφέρει ο οδηγός. Υπάρχει κάπου αλλού θέμα? Μου διαφεύγει κάτι;
 20. Πρέπει να τον αντικαταστήσεις στο ΠΣ και να σου επιστρέψει την προκαταβολή. Το πρόβλημα είναι το 2ο αφού είναι άφαντος!
 21. Σε πρόγραμμα με συνολική πρόταση μεγαλύτερη του μέγιστου συνολικού προϋπολογισμού (25.000€) η απόφαση υπαγωγής έχει κουτσουρέψει τα μέγιστα ποσά της κάθε παρέμβασης ώστε να φτάσει στα όρια του μέγιστου συνολικού. π.χ. τον ηλιακό από 1100 των πήγε 1050. και τα κουφώματα από 5.000 τα έκανε 4.800. Σύνολο δηλαδή αυτών των δυο 5850. Αν τιμολογήσω τελικά τα κουφώματα 4750 και τον ηλιακό 1100 (σύνολο 5850 πάλι) θα μου το περάσουν χωρίς ίδια κεφάλαια?
 22. Περιπτωση μειωσης κόστους εργασίας (αντι για αλουμίνια pvc). Προκαταβολή δανείου η μέγιστη δυνατή. Ο προμηθευτής επιστρέφει την διαφορά στον λογαριασμό του ωφελούμενου και ανεβάζουμε το αποδεικτικό από την μεταφορά. That all? Θέλει κάτι ακόμα;
 23. Σελ. 49 οδηγού: Επιλέξιμα είναι παραστατικά επί πιστώσει ...καθώς και εξοφλημένα παραστατικά που αφορούν σε πληρωμή ενεργειακού επιθεωρητή, ασφαλιστικών εισφορών και καταβολή ιδίων κεφαλαίων. Από το παραπάνω καταλαβαίνετε οτι αν κάποιος πάει με ιδια κεφάλαια πρέπει να κοπούν 2 παραστατικά? Ένα για το ποσό της επιδότησης επι πιστώσει και ένα για τα ίδια κεφάλαια εξοφλημένο?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.