Jump to content

qwert

Core Members
 • Content Count

  766
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by qwert

 1. Επειδή το σκέφτηκα-έψαξα λίγο να η σειρά: Εντάσεις κάποιον στο εξοικονομώ. Κάποια εργασία απαιτεί ΕΕΜΚ. Τον στέλνεις σε ΠΜ ή ΑΜ και του ανακαλύπτουν κάποιο αυθαίρετο. Αν πας σε νομιμοποίηση φαίνεται κάπου; Ναι. Φαίνεται στην άδεια μικρής κλίμακας ως πράξη χωρίς όμως ημερομηνία. Κάλο αυτό μήπως την γλίτωσα; Δεν είμαι σίγουρος, διότι στον οδηγό και στις οδηγίες πληρότητας αιτήσεως αναφέρει ότι πρέπει να ανεβούν οι άδεις και κάθε τυχόν νομιμοποιήσεις. Λύσεις: 1)Νομιμοποίηση και ο θεός βοηθός. 2) Αφαιρείς εργασίες που απαιτούν ΕΕΜΚ και πραγματοποιείς τις υπόλοιπες.
 2. Το πρόβλημα δημιουργείται λόγω του προγράμματος και συγκεκριμένα της απαίτησης για έκδοση ΕΕΜΚ. Εμείς σαν ΗΜ δεν πολυ-ελέγχουμε αυθαιρεσίες. Οταν όμως στείλεις το πελάτη να βγάλει ΕΕΜΚ ο ΠΜ ή ο αρχιτέκτων θα του βγάλει ολο και κάποιο αυθαίρετο.
 3. Έχοντας μια περιεργη περίπτωση (συνέννοση δυο ιδιοκτησιών σε μια και μη τροποποίηση κτηματολογίου-ύπαρξη 2 κωδικών) και αναμένοντας τα δέοντα από την ΕΥΕΠΕΝ μεσω μαιλ μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Σε περίπτωση έκδοσης ΠΕΑ για ολόκληρη πολυκατοικία, ποιον αριθμό ιδιοκτησίας κτηματολογίου βάζουμε αφού κάθε διαμέρισμα είναι δηλωμένο ξεχωριστά?????
 4. Κάποιος με παρόμοια περίπτωση. Συνάδελφε έχεις ολοκληρώσει μήπως αυτήν την περίπτωση?
 5. @πιπίτσα πιστεύω οτι πρέπει να πάς σε κατηγορία 3Δ. IV. Ερώτηση: Σε εγκεκριμένο πρόγραμμα με αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης αντί για λέβητα φυσικού αερίου (παρέμβαση 3Β Ι-ΙΙΙ) πέρασα στο Π.σύστημα κατά λάθος λέβητα πετρελαίου (παρέμβαση 3Α Ι-ΙΙΙ ). Να αγχωθώ ή επειδή αφορά ίδια παρέμβαση (αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης) θα περάσει από τον έλεγχο;
 6. Προσοχή! Η εγκατάσταση δεξαμενης υγραερίου απαιτεί άδεια δόμησης. ουτε κάν ΕΕΜΚ.
 7. @MAKAP Αιτιολογία την ίδια με lamgar. Ζήτησα την μέγιστη παράταση και μου την δώσαν. Απλά κάναν 2 βδομάδες να την εγκρίνουν. Η κανονική προθεσμία έληγε σε 1,5 μήνα. @funkyphreak2 δεν είναι απαραίτητο.
 8. Τελικά μου το ενέκριναν, αλλά άργησαν. Είχα κάνει αίτηση 1/3/2019.
 9. Στον οδηγό προβλέπει την τροποποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου στο κεφάλαιο 7.5. Εχω πελάτη που θέλει τελικά να βάλει κουφώματα pvc αντί για αλουμινίου που του είχα βάλει στην πρόταση παρεμβάσεων με αποτέλεσμα να τροποιείται και ο εγκακριμένος προϋπολογισμός λόγω διαφορετικού ορίου των κουφωμάτων pvc αντί των αλουμινόυ. Συνεχίζει τις παρεμβάσεις χωρίς αίτηση και γίνεται αναπροσαρμογή στο τέλος? Κάποιος με παρόμοια περίπτωση?
 10. Εχω υποβάλει αίτημα παρατασης αλλά καμία αντίδραση από το ΠΣ. Καμιά ιδέα?
 11. Ωφελούμενος θέλει να τροποποιήσει κάποια ανοίγματα. Θα βγει ΕΕΜΚ γιατί θα γίνουν κάποιες εργασίες που το απαιτούν (π.χ. εξ. μόνωση). Αν την συμπεριλάβουμε στην ΕΕΜΚ και την τροποποίηση των ανοιγμάτων είμαστε καλυμμένοι; Προφανώς θα τροποποιηθεί αντίστοιχα και το εγκεκριμένο ποσό για την αντικατάσταση των κουφωμάτων χωρίς την δυνατότητα να αυξηθεί όπως αναφέρει ο οδηγός. Υπάρχει κάπου αλλού θέμα? Μου διαφεύγει κάτι;
 12. Πρέπει να τον αντικαταστήσεις στο ΠΣ και να σου επιστρέψει την προκαταβολή. Το πρόβλημα είναι το 2ο αφού είναι άφαντος!
 13. Σε πρόγραμμα με συνολική πρόταση μεγαλύτερη του μέγιστου συνολικού προϋπολογισμού (25.000€) η απόφαση υπαγωγής έχει κουτσουρέψει τα μέγιστα ποσά της κάθε παρέμβασης ώστε να φτάσει στα όρια του μέγιστου συνολικού. π.χ. τον ηλιακό από 1100 των πήγε 1050. και τα κουφώματα από 5.000 τα έκανε 4.800. Σύνολο δηλαδή αυτών των δυο 5850. Αν τιμολογήσω τελικά τα κουφώματα 4750 και τον ηλιακό 1100 (σύνολο 5850 πάλι) θα μου το περάσουν χωρίς ίδια κεφάλαια?
 14. Περιπτωση μειωσης κόστους εργασίας (αντι για αλουμίνια pvc). Προκαταβολή δανείου η μέγιστη δυνατή. Ο προμηθευτής επιστρέφει την διαφορά στον λογαριασμό του ωφελούμενου και ανεβάζουμε το αποδεικτικό από την μεταφορά. That all? Θέλει κάτι ακόμα;
 15. Σελ. 49 οδηγού: Επιλέξιμα είναι παραστατικά επί πιστώσει ...καθώς και εξοφλημένα παραστατικά που αφορούν σε πληρωμή ενεργειακού επιθεωρητή, ασφαλιστικών εισφορών και καταβολή ιδίων κεφαλαίων. Από το παραπάνω καταλαβαίνετε οτι αν κάποιος πάει με ιδια κεφάλαια πρέπει να κοπούν 2 παραστατικά? Ένα για το ποσό της επιδότησης επι πιστώσει και ένα για τα ίδια κεφάλαια εξοφλημένο?
 16. Περιπτωση μειωσης κόστους εργασίας (αντι για αλουμίνια pvc). Προκαταβολή δανείου η μέγιστη δυνατή. Ο προμηθευτής επιστρέφει την διαφορά στον λογαριασμό του ωφελούμενου και ανεβάζουμε το αποδεικτικό από την μεταφορά. That all? Θέλει κάτι ακόμα;
 17. Δυστυχώς καμία απάντηση ως σήμερα... Εγώ πάντως μαζεύω ότι μπορώ. Στο παλιό έτσι έκανα.
 18. Καλησπέρα! Θέλω να αιτηθώ παράταση ολοκλήρωσης έργου γιατί θέλουμε να ξεκινήσουμε όταν καλυτερέψει ο καιρός. Στην αιτιολόγηση τι βάζω? Αρκεί στο πεδίο "σχόλια" να αναφέρω ότι λόγο κακοκαιρίας δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών? Θα απαιτηθεί και υποστηρικτικό έγγραφο, όπως αναφέρει ο οδηγός?
 19. Καλησπέρα! Οι μελέτες πληρώνονται από το πρόγραμμα κατά 100% ή κατά το ποσό της επιδότησης του οφελούμενου (π.χ. 60%)? Αν ισχύει το δεύτερο τότε να υποθέσω ότι σε περίπτωση μη δανεισμού πρέπει να μεταφέρει ο ωφελούμενος το υπόλοιπο στον λογαρισμό του μελετητή ως ίδια κεφάλαια? π.χ. 40% των 248€ άρα 99,20€ ?
 20. Ποιος δήλωσε αντίθετος με αυτό που έχει εγκατασταθεί από τον νηματοθετη? Είπα ότι είμαι αντίθετος με αυτά που ισχυρίζεται εσύ. Και από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν κάνω εγκαταστάσεις? Απλά εγώ είμαι μηχανικός και προτινω τις ορθές λύσεις, για κάθε περίπτωση. Δεν αντιπροσωπεύω κάποια εμπορική φίρμα, όπως καποιοι, με μόνο στόχο να πουλήσω, ακόμα και αν η λύση δεν είναι τεχνικά βέλτιστη. Και το σύστημα που περιγράφεις παραπάνω εφόσον είναι δισωληνιο, είναι ορθό να το λύσει καποιος με την εφαρμογή του δισωληνιου της 4Μ και όχι με την εφαρμογή του μονοσωληνιου.
 21. Διαφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Ναι δεν έχω προτείνει ούτε πρόκειται να προτείνω ποτέ Α/Θ χαμηλών με σώματα ακτινοβολίας, ως ορθή τεχνικά λύση Επίσης το να αντικαταστήσεις τα σώματα με διπλάσιου ή τριπλάσιου μεγέθους δεν είναι πάντα εφικτό για διάφορους λόγους. Άσε που είναι καραγκιοζιλίκι από άποψη design. Πάντα όμως σε τέτοιες μπακαλίστικες λύσεις γίνεται η εξής λάθος παραδοχή: Οτι οι ιφυστάμενες σωληνώσεις στο δάπεδο έχουν επαρκή μέγεθος για την πολλαπλάσια παροχή νερού που απαιτεί το νέο τερατώδες σώμα. Οσο για το παραπάνω είναι εντελώς λάθος. Αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του δισωληνίου.
 22. Και γιατί να έχει? Τα θερμαντικά σώματα είναι τερματικές μονάδες υψηλής θερμοκρασίας. Αν θες να παίξεις με χαμηλές θερμοκρασίες, για να κερδίσεις την όποια διαφορά από τον β.α. του λέβητα, πας σε άλλες τερματικές (fcu, ενδοδαπέδιο κλπ)
 23. Οτι θα δουλεύεις με max θερμοκρασία λέβητα 50 βαθμούς? Δεν νομίζω οτι έχει νόημα οταν παίζεις με σώματα.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.