Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aether

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Aether last won the day on Απρίλιος 3 2021

Aether had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.440 profile views

Aether's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

19

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Alexander_ / Για την αγορά παγίου (παραθέτω το κείμενο στο οποίο αναφέρθηκε ο συνάδελφος thkera): Για την απόσβεση (ολόκληρο το ποσό): @thkera / Ναι, γίνεται ανά τρίμηνο. Οι αποδείξεις λιανικής μπορούν να διαβιβαστούν για όλη τη φορολογική περίοδο ΦΠΑ που αφορούν. Επιλέγεις μεταξύ τριών τρόπων διαβίβασης· είτε συγκεντρωτικά με ΑΦΜ εκδότη εννέα μηδενικά, είτε ανά ΑΦΜ εκδότη παραστατικού λιανικής, είτε μία μία.
  2. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός επιβαλλόμενος από τη νομοθεσία.
  3. @kxrist / Στη δημοσίευση παρακρατούμενος και προκαταβλητέος θα βρεις τις διατάξεις που αναζητάς.
  4. Ούτε χάρακα ούτε κλιμακόμετρο θα χρησιμοποιήσεις. Πρέπει να καθορίζεται σαφώς στο σχέδιο του ξυλοτύπου η θέση των υποστυλωμάτων ως προς το οικόπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής: Σε κάθε υποστύλωμα ορίζουμε τη μία γωνία του ως σημείο αναφοράς (επισημαίνεται συνήθως με έναν κύκλο). Χρησιμοποιώντας δύο άξονες συντεταγμένων με αρχή το σημείο αναφοράς ενός στύλου (συνήθως του κάτω αριστερά στο σχέδιο), καθορίζουμε τη θέση των υπολοίπων ως προς αυτόν. Το μόνο που μένει να προσδιοριστεί είναι η θέση του σημείου αναφοράς του πρώτου υποστυλώματος σε σχέση με το οικόπεδο. Θα ζητήσεις νέο σχέδιο όπου θα αναγράφονται οι αποστάσεις από τις πλευρές του οικοπέδου για έναν τουλάχιστον στύλο. Επιπλέον πρέπει να προκύπτει σαφώς και η θέση των άλλων ως προς τον στύλο αναφοράς.
  5. Στο άρθρο 2 του ΝΟΚ δίνονται οι ορισμοί του ανοικτού εξώστη (παρ. 5), της σοφίτας (παρ. 81) και του εσωτερικού εξώστη (παρ. 28). Εκεί αναφέρονται όσα έγραψα παραπάνω.
  6. Το ερώτημα του συναδέλφου Gestalt ήταν αν επιτρέπεται η δημιουργία ανοιχτού (και όχι εσωτερικού) εξώστη σε σοφίτα. Η απάντηση είναι αρνητική γιατί, σύμφωνα με τον ορισμό της, δεν θεωρείται όροφος. Ανοικτός Εξώστης (μπαλκόνι) είναι η οριζόντια προεξοχή του δαπέδου ορόφου ή του δώματος. Αντίθετα, εσωτερικός εξώστης (πατάρι) δύναται να είναι συνεπίπεδος με σοφίτα του κτιρίου και να είναι προσπελάσιμος από αυτή, όπως επισήμανε η συνάδελφος melissa.
  7. Δεν χρειάζεται να υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης για προσθήκη σοφίτας. Το θέμα αυτό αποσαφηνίστηκε με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 50441/31.7.2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων, τμήμα Γ’ του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας: "Προσθήκη σοφίτας, ανοικτού ημιυπαιθρίου χώρου και ανοικτών εξωστών σε νομίμως υφιστάμενα κτίσματα (προ ν.4067/12 - ΝΟΚ)" Πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού του χώρου ως «σοφίτα» (παρ. 81 του άρθρου 2 του ν.4067/2012) και να τηρούνται οι γενικοί και τυχόν ειδικότεροι όροι δόμησης και περιορισμοί που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου. Θα πρέπει να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η λειτουργική σύνδεση της σοφίτας με τον υποκείμενο όροφο του κτιρίου. Απαιτείται άδεια προσθήκης από την Πολεοδομία και μελέτη μηχανικού.
  8. Όταν δεν μιλάμε συγκεκριμένα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Η πρόταση του stayros είναι συγκεκριμένη. Συμφωνείς;
  9. Είδες stayros που όταν μιλάμε συγκεκριμένα βγαίνει συμπέρασμα; Είδες που δεν είμαι επιθετικός και βοήθησα για το τελικό συμπέρασμα;
  10. Εννοείς ότι στη αφετηρία οι πτυχιούχοι θα μελετάνε μέχρι τετραώροφο (π.χ.) και οι διπλωματούχοι με περισσότερους ορόφους. Όσο αποκτούν εμπειρία θα γίνεται το τετραώροφο, πενταώροφο κλπ. Συμφωνούμε;
  11. Η πρόταση σου είναι να μελετάνε οι πτυχιούχοι μέχρι κάποιους ορόφους και οι διπλωματούχοι πάνω από αυτό το όριο και έτσι να ξεχωρίζουν τα δικαιώματά τους; Μιλάμε για οικοδομή και ιδιωτικά έργα.
  12. Stayros μιλάω για τα ιδιωτικά. Το κόστος έχει άμεση σχέση με τους ορόφους. Σαν κόστος εννοεις τον προυπολογισμό της μελέτης ή το κόστος κατασκευής; Αυτό λέω και ρωτάω συγκεκριμένα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.