Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

giorgosdam

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giorgosdam's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. μένω στον 4ο (τελευταίος) όροφο πολυκατοικίας. μπορώ να φτιάξω τζάκι τρυπώντας την πλάκα της κοινόχρηστης ταράτσας? πρέπει να γίνει γενική συνέλευση και να συμφωνήσουν όλοι?
  2. Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης με διαβεβαίωσε ότι είχαν πληρωθεί από την μητέρα του, πριν γίνει συμβόλαιο σε αυτόν. Στον Δήμο ακόμα ψαχνουν να βρουν τις πληρωμές που είχαν γίνει γιατί είναι πριν αρκετά χρόνια και είναι χειρόγραφα. Περιμένω να δω τι θα γινει.
  3. στο συμβόλαιο αναφέρει "...είναι τελικά η αποδιδόμενη ιδιοκτησία η οποία υπόκειται σε υποχρέωση εισφοράς σε χρήμα." Στο τοπογραφικό του ο μηχανικός αναφέρει "Εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.1337/83 για εισφορά σε γη και χρήμα." Αν τελικά πρέπει να πληρώσω, τι κουστούμι να υπολογίζω για 171τμ οικόπεδο?
  4. Η συμβολαιογράφος που είναι και δικός μου άνθρωπος δεν μπορούσε να το δει αυτό και να με ενημερώσει?
  5. Τον Δεκέμβρη του 2009 αγόρασα οικόπεδο στον Γέρακα. Το 2011 έβγαλα άδεια οικοδομής και ξεκίνησα να φτιάχνω το σπίτι μου. Για να βάλω εργοταξιακό ρεύμα μου ζητούν από την ΔΕΗ υπευθυνη δηλωση για δημοτικα τελη, δημοτικο φορο και τελος ακινητης περιουσιας. Στον Δήμο Γέρακα, για να μου δώσουν την βεβαίωση αυτή μου ζητούν να τους πάω είτε συμβόλαιο που να αναφέρει ότι δεν υπόκειται σε υποχρέωση εισφοράς σε γη και χρήμα, είτε απόδειξη εξόφλησης αυτών. Το θέμα είναι ότι το συμβολαιό μου αναφέρει ότι υπάρχει εισφορά σε χρήμα. Τι γίνεται τώρα? Αν υπήρχε ανεξόφλητη εισφορά πως έγινε η μεταβίβαση και πως βγήκε η άδεια οικοδομής?
  6. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. επομένως δεν υπάρχει λόγος να μην βάλω εργοταξιακό. που βρίσκουμε την τιμή ζώνης της κάθε περιοχής;
  7. Έχω μία οικοδομή στην οποία μόλις τέλειωσα τα χτισίματα. Μέχρι τώρα δεν έχω βάλει εργοταξιακό ρεύμα για να μην μου έρχεται χαράτσι στην ΔΕΗ. Άκουσα όμως ότι από φέτος δεν θα έρχεται το χαράτσι στην ΔΕΗ, αλλά σαν φόρος της ημιτελούς κατοικίας και θα είναι το 40% έναντι του αποπερατωμένου, είτε έχεις εργοταξιακό ρεύμα είτε όχι. Γνωρίζει καινείς αν ισχύει κάτι τέτοιο; Που μπορώ να απευθυνθώ;
  8. Γνωρίζει κανείς αν μηχανολόγος μηχανικός (ΕΜΠ) μπορεί να καταθέσει στατική μελέτη για μεταλλικά κτίρια, στέγαστρα, πατάρια κλπ;
  9. Σε οικοδομή που έχω στον Γέρακα, πάω να κάνω αίτηση στον δήμο για ύδρευση και μου ζητάνε να πληρώσω επιπλέον ~500€ ως τέλη χρήσης πεζοδρομίου. Μέχρι τώρα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το πεζοδρόμιο για υλικά. Υπάρχει περίπτωση να τα γλιτώσω?
  10. Έχω μία οικοδομή στον Γέρακα, στην οποία υπάρχει στο πεζοδρόμιο κολώνα της ΔΕΗ. Η κολώνα βρίσκεται εκτός οικοπέδου αλλά στο μέσο ακριβώς της φάτσας του. Επιπλέον λόγω της θέσης της δεν μπορώ να σκάψω για να φτιάξω τον βόθρο αν δεν φύγει πρώτα η κολώνα γιατί τότε θα κινδυνευει να μου πέσει στην οικοδομή. Από την ΔΕΗ μου λένε ότι εφόσον είναι στο πεζοδρόμιο μετακινείται μόνο με δικά μου έξοδα. Γνωρίζει κανείς τι ισχύει? Γιατί όλοι σε αυτόν τον δρόμο τις έχουν στα σύνορα των οικοπέδων τους και εγώ στο μέσο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.