Μετάβαση στο περιεχόμενο

mariaterza

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

mariaterza's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που η κατασκευή στέγης σε διαμέρισμα (πρώην δώμα) τακτοποιημένο με τον Ν.4014/11 και περασμένο στον Ν.4178/13, ξεπερνά το 10% του προβλεπόμενου από την άδεια ύψους (άρθρο 25-παρ.5) δεν δύναται να κατασκευαστεί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Ο κάθε όροφος έχει τον δικό του λέβητα κι έχει κατασκευαστεί σε διαφορετική χρονολογία, το ισόγειο το 1990 ενω ο Α όροφος το 2000, γι΄αυτό αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν πιο σωστό να κάνουμε 2 ΠΕΑ.
  3. Καλησπέρα έχω ένα αυτοτελές διώροφο κτίριο (κατοικία στο ισόγειο, έτερη κατοικία στον Α όροφο) στο οποίο δεν έχουν συσταθεί οριζόντιες ιδιοκτησίες. Έχω κάνει μια κοινή δήλωση στον Ν.4178/13 για τις αυθαιρεσίες του ισογείου και του Α ορόφου. Θέλω να το εντάξω στην ενεργεακή αναβάθμιση με συμψηφισμό προστίμου πιστεύετε οτι θα μπορούσα να κάνω 2 ξεχωριστά ΠΕΑ για τις κατοικίες?Του χρόνου πρόκειται να συσταθούν οριζόντιες και σκέφτηκα να έχει η κάθε μία το δικό της ΠΕΑ για το μέλλον. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα έχω ένα οικοπέδο με δύο αυτοτελείς κατοικίες, δεν υπάρχει Ο.Α οπότε επιλέγω την κατηγορία 5. Η μια κατοικία χτίστηκε πριν το 1982, η δεύτερη κατοικία που με προβληματίζει έχει ένα ισόγειο προ του 1955 και επάνω ένα διαμέρισμα αποδεδειγμένα προ του 1975. Μπορώ να συνδυάσω κατηγορία 5 με χρονολογία κατασκευής πριν το 1975?Στο φύλλο καταγραφης με αυτόν τον συνδυασμό δεν βγάζει ποσό προστίμου. Μήπως είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία?Ευχαρισστώ εκ των προτέρων.
  5. Ακριβώς όπως τα λέει ο banskoboy είναι τα πράγματα, μόνο που η εν λόγω υπηρεσία ανακάλυψε το ΦΕΚ του 2011 την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα να έχει εκδώσει μπόλικες άδειες +200μ2 στην εκτός σχεδίου περιοχή...ομοίως και οι υπόλοιπες ΥΔΟΜ της Χαλκιδικής...Αν λοιπόν πούμε οτι το ΦΕΚ 60Α-2011 πλέον υπερισχύει όλων θα πρέπει να ανακαλέσουν όλες οι ΥΔΟΜ ό,τι άδεια εκδόθηκε απο τη δημοσίευση του και μετά...φυσικά αυτό είναι αδύνατον, οπότε?
  6. Είναι το ΦΕΚ 60Α-2011 με το οποίο καταργείται το Άρθρο 23 του Ν.3212/2003 που μιλούσε για +200μ2 στα εκτός σχεδίου.
  7. Καλησπέρα, γνωρίζει κανένας συνάδελφος εαν στην περιοχή της Χαλκιδικής έχει βγει κάποιο διάταγμα που να ανφέρει οτι στην εκτός σχεδίου δόμηση το αγροτεμάχιο δεν μπορεί να χτίσει πάνω απο 200μ2?έχω βγάλει έγκριση δόμησης κανονικά για 230μ2 όσα αναλογούν στο εμβαδόν του αγροτεμαχίου μου και τώρα που είναι να πάρω την άδεια δόμησης στον δήμο νέας Προποντίδας μου λένε οτι θυμήθηκαν ένα διάταγμα που ισχύει απο το 2011 και αποφάσισαν να το εφαρμόσουν τώρα.
  8. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, στην ίδια οικοδομή έχει στην κατοχή του κι ένα κατάστημα, δηλ. κάποιο ποσοστό, τα υπόλοιπα πατάρια που είναι και αυτά αυτόνομα δεν τα χρησιμοποιεί ο ίδιος (οι άλλοι εργολάβοι), δεν θα υπολογιστεί σαν κατηγορία 4? (το πατάρι είναι 20μ2 και το κατάστημα 100μ2)
  9. Καλησπέρα, έχω περίπτωση παταριού που κατασκευάστηκε πάνω απο την κοινόχρηστη είσοδο του κλιμακοστασίου, εξ΄αρχής είχε χρήση κατοικίας, δική του είσοδο (απο το κλιμακοστάσιο ) και καθαρό ύψος 2,70μ. Η Ο.Α δεν προέβλεπε κατασκευή παταριών πάνω απο τα καταστήματα του ισογείου. Μπορεί να μπει σαν βοηθητικός χώρος (εγκύκλιος 4) ή λόγω ύψους και χρήσης θα μπει σαν κύριος χώρος? Φυσικά δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο ιδιοκτησίας, χρησιμοποιείται απο τον εργολάβο εδώ και χρόνια με συναίνεση των συνιδιοκτητών...Ευχαριστώ εκ των προτερων.
  10. Προσπαθώντας απο το πρωι να βρω μια λύση κατέληξα στον εξης μπακάλικο τρόπο, μείωσα λίγο την απόδοση του υπάρχοντος λέβητα πετρελαίου και τώρα ικανοποιείται ο παραπάνω τύπος (κατανάλωση 1ου ΠΕΑ-κατανάλωση 2ου ΠΕΑ)/κατανάλωση κτιρίου αναφοράς 1ου ΠΕΑ > 30%. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
  11. Καλημέρα έχω κι εγω για πρώτη φορά να κάνω ενα ΠΕΑ για εξοικονομώ που η μόνη παρέμβαση θα είναι η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας. Κάνω το 1ο ΠΕΑ όλα καλά απο Δ γίνεται Γ. Κάνω τώρα το 2ο ΠΕΑ χρησιμοποιώ και τον παραπάνω τύπο όμως δυστυχώς το ποσοστό εξοικονόμησης δεν φτάνει το 30% (η κατηγορία φυσικά γίνεται πάλι Δ)...καμια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Ευχαριστω για την απαντηση. Διαβασα τον ΓΟΚ 73 και ειδα οτι απαιτειται αδεια για στεγη κανονικα, μηπως καποιος παλιος συναδελφος γνωριζει καποιο εγγραφο ή καποια τροποποίηση για το αντίθετο???Συναδελφοι επιμενουν οτι κατι υπάρχει χωρις να θυμούνται επακριβώς.
  13. Καλημερα εχω παρόμοια περίπτωση με την συνάδελφο DimitraPar, ξερει κανενας αν με τον ΓΟΚ 73 χρειαζοταν αδεια για κεραμοσκεπή??? ψαχνω και δεν βρισκω τιποτα, αλλα πολλοι συναδελφοι μου λενε οτι δεν χρειαζονταν χωρις και αυτοι να θυμουνται που ειναι γραμμενο.ευχαριστω εκ των προτερων.
  14. Το ΙΚΑ εχει βγαλει 2 εγκυκλίους που αφορούν τον 4014, η πρωτη αναφερεται σε αυτα που τακτοποιουνται και λεει οτι δεν πληρωνουν στο ΙΚΑ τιποτα και η δεύτερη σε αυτα που μπαινουν στον νομο και μετα μπορουν να νομιμοποιηθουν (και ειναι εντος της δεκαετιας) στην οποία αναφερει οτι θα αντιμετωπίζονται οπως και όλες οι νομιμοποιησεις δηλ. θα πληρωνουν ΙΚΑ. Βεβαια οι πολεοδομιες υποστηριζουν το αντιθετο αλλα....Να σημειωθει οτι με τα προστιμα και τις προσαυξησεις τα ποσα δεν ειναι καθολου ευκαταφρόνητα.
  15. Ψάχνοντας το καλύτερα καταλήγω οτι η παραπάνω άποψη της Πολεοδομίας είναι λανθασμένη. Απο τη στιγμή που μιλαμε για ενα οικοπεδο στο οποίο επιτρέπεται δομηση 200μ αυτό πρεπει να παρουμε σαν μέγιστη επιρεπόμενη δόμηση. Αν έχουμε ενα διαμέρισμα οικοδομής, μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση παίρνουμε του όλου οικοπέδου δεν το πάμε βάσει του ποσοστού του διαμερίσματος. Ετσι νομίζω είναι πιο σωστο. Με αυτον τον νομο βέβαια σιγουρια δεν υπάρχει...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.