Μετάβαση στο περιεχόμενο

ASPRAS

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ASPRAS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνά και με τους δύο σας. Αλλά αυτό είναι το θέμα πάντα να μην μπορεί να πάρει θέση κάποιος αρμόδιος και να χρειάζεται ερώτημα και ξανά ερώτημα σπαταλάμε χρόνο. Το ΝΣΚ το έχω στείλει στην Υπηρεσία αλλά δεν υπάρχει εγκύκλιος που να το συνοδεύει είναι η άποψη κατά την Υπηρεσία οπότε τον θεωρεί σαν μια άποψη. Οπότε μόνο ΓΡΑΠΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
  2. Συμφωνώ μαζί σου αλλά η Υπηρεσία δόμησης δεν διαχωρίζει την θεωρητική ή υποθετική αρτιότητα. Αν ο οικισμός έχει αρτιότητα 300 τ.μ. θα πρέπει η υποθετική- νοητή μετατόπισή να είναι > των 300 τ.μ. ( Εάν ιδιοκτησία εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, τότε στην περίπτωση που το εντός ορίου τμήμα δεν έχει την αρτιότητα που ορίζεται με την απόφαση του Νομάρχη θεωρείται ότι εντός του ορίου περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί στην αρτιότητα αυτή ). Ενώ στο παρελθόν έχουν εκδοθεί πολλές άδειες σε μικρά οικόπεδα, διότι θεωρώ ότι τα μικρά οικόπεδα στους οικισμούς είναι περισσότερα και ο νομοθέτης προφανώς ήθελε να τα ευνοήσει. Αλλά αυτή η ασάφεια μας έχει κάνει όλους να σπαταλάμε ατελείωτες ώρες και τελικά να μην μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.
  3. Υποστηρίζουν ότι για να ισχύει το άρθρο 7 έπρεπε το οικόπεδο να έχει την αρτιότητα που ορίζει ο οικισμός αν δεν την πιάνει δεν ισχύει. Δηλαδή τα μικρά οικόπεδα δεν τα ευνοεί ο νομοθέτης και ευνοεί τα μεγάλα. Υπάρχει και μια απόφαση του ΝΣΚ που κάνει μια ανάλυση για το θέμα αυτό. (Εάν ιδιοκτησία εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, τότε στην περίπτωση που το εντός ορίου τμήμα δεν έχει την αρτιότητα που ορίζεται με την απόφαση του Νομάρχη)
  4. Καλημέρα. Οπότε αν και δεν έχει την αρτιότητα των 300 τ.μ (αφού το γήπεδο έχει συνολικό εμβαδό 299 τ.μ.) θεωρείτε ότι βρίσκεται όλο το γήπεδο εντός οικισμού. Αυτό αντιλαμβάνομαι και εγώ αν και η Υπηρεσία Δόμησης έχει διαφορετική άποψη. Λέγοντας ότι αφού δεν έχει την αρτιότητα των 300 τ.μ. δεν μπορεί να κάνει χρήση του άρθρου 7.
  5. Καλησπέρα. Έχουμε γήπεδο 299 τ.μ με αρτιότητα οικισμού (300 τ.μ). Η γραμμή του ''οικισμού τέμνει'' το γήπεδο δημιουργώντας τμήμα εντός του οικισμού 50 τ.μ και τα εναπομένων είναι εκτός οικισμού. Ισχύει η παρέκκλιση για την αρτιότητα ! ( Με το άρθρο 7 παρ.1 του Π.Δ. 24/85 ορίζεται ότι <Εάν ιδιοκτησία εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, τότε στην περίπτωση που το εντός ορίου τμήμα δεν έχει την αρτιότητα που ορίζεται με την απόφαση του Νομάρχη, θεωρείται ότι εντός του ορίου περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί στην αρτιότητα αυτή.)
  6. Για επιβεβαίωση. Αλλαγή χρήσης από οικία σε κατάστημα σε στάσιμο δεν δηλώνουμε άρθρο 112 και απαιτείτε Μ.Σ.Ε.
  7. Προς το παρών όχι αλλά στο άμεσων μέλλον θα υπάρξει θέμα. Το κακό είναι ότι ο νόμος ερμηνεύεται από τον κάθε υπάλληλο κατά την δικιά του ερμηνεία και αντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Ερωτο - απαντήσεις του ΤΕΕ και Λεμπέση είναι ξεκάθαρο. Ψάχνω μήπως υπάρχει καμιά εγκύκλιος από Υπεκά ! αλλά το βρήκα διευκρινίσεις ΣΤ. 4178/2013 3) παρ. 2δ.
  8. μαζί σου αλλά του έκανα την απλή ερώτηση θα με γράψεις και απάντησε ναι και πας ΣΥΠΟΘΑ
  9. Καλημέρα Συνάδελφοι. Σε οικόπεδο με (αυθαίρετες κατασκευές) μετά από επικοινωνία με την υπηρεσία δόμησης και την διαφωνία μας και διαβάζοντας τα αντίστοιχα post από το φόρουμ είναι πλέον σίγουρο ότι η Α και Β φάση, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί (σχέδια - πληρωμές κ.λ.π) δεν θεωρείται αυθαίρετο. Μάλιστα "Η αναστολή ισχύει μέχρις ότου κριθεί η οριστική διατήρηση ή μη κάθε συγκεκριμένου αυθαιρέτου". Εκεί είναι και η διαφωνία με την υπηρεσία δόμησης η οποία επικαλείται την οριστική απόφαση εξαίρεση από κατεδάφιση (Γ φάση από Νομάρχη). Θεωρεί υποχρεωτική την υπάρξει την Γ φάσης για να μην θεωρεί το κτίσμα αυθαίρετο.
  10. Τελικά ο Νομοθέτης εξακολουθεί να εξαιρεί τους στάσιμους από την στατική μελέτη ή υπάρχει κάτι άλλο που έχει χαθεί στην μετάφραση!
  11. Αυτό ακριβώς ερμηνεύω και εγώ. Το 112 αναφέρει για κατασκευές που έγιναν μετά 83 κι ας είναι και αλλαγή Χρήσης (αποθήκη σε κατοικία), το ρώτησα για να είμαι πιο σίγουρος. Τα δικαιολογητικά είναι από το σύστημα 5. Ευχαριστώ
  12. Καλημέρα 5 δικαιολογητικά έβγαλε εμένα. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι η αποκλειστική χρήση κατοικίας να ήταν πριν το 83 ή εξετάζουμε το τώρα!.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.