Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Solum

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Solum

  1. [Margcivil] Σου θυμίζω ότι υπάρχει δυνατότητα έκδοσης έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για διαχωρισμό.
  2. [@Elounda] Μόνο κάτοψη, νέα τομή δεν προβλέπεται από τις νομοθετικές διατάξεις. Η κάτοψη γίνεται λόγω της διαφορετικής διαρρύθμισης, ενώ οι περιμετρικές διαστάσεις παραμένουν οι ίδιες (αυτό είναι το νόημα της ανοχής 2%). Τον προϋπολογισμό δεν τον έχει αναρτήσει γιατί δεν περιλαμβάνεται στα δικαιολογητικά. Σαφέστατα μπορεί να γίνει τακτοποίηση, μετά τη μεταβίβαση, για όσες αυθαιρεσίες εξαιρούνται από τη βεβαίωση.
  3. [freecat] Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις για τα Δ και δ, όμως για τον υπολογισμό του μέγιστου πλάτους των προεξοχών είναι απλώς δύο αριθμητικές τιμές.
  4. [@OLINAPAL] Μπορεί γιατί επιτρέπονται σύμφωνα με την παράγραφο 7 (περίπτωση α) του άρθρου 17 του ΝΟΚ που ισχύει και για περιοχές εκτός σχεδίου σύμφωνα με την παράγραφο 2 (εδάφιο ια) του άρθρου 1.
  5. [EiriniFount] Η βεβαίωση αυτή είναι για τις περιπτώσεις που δεν απαιτείται ΕΕΔΜΚ (ή οικοδομική άδεια).
  6. [@NIKOS DIMITRIADIS] Πουθενά δεν προσμετράται όπως προκύπτει από τα σχετικά εδάφια του ΝΟΚ. Ο ορισμός του στεγάστρου δίνεται στην παράγραφο 79 του άρθρου 2.
  7. Ούτε τότε απαιτείται. Προκύπτει από τα σχετικά εδάφια του 4495.
  8. [@Vagg93] Κάθε επιχείρηση που απασχολεί έναν ή περισσότερους εργαζόμενους οφείλει να δηλώσει τεχνικό ασφαλείας. Η υποχρέωση αυτή περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 8 του νόμου που αναφέρεις. Σε κάθε εργοτάξιο υποτίθεται ότι υπάρχει τεχνικός ασφαλείας.
  9. [@creation] Για πρόσθετες εργασίες δεν απαιτείται. Η ηλεκτρονική διαδικασία περιγράφεται στο άρθρο 4 της Υπ. Απόφασης 48123/6983/2018: Διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής, έλεγχου και έκδοσης των διοικητικών πράξεων του άρθρου 29 του ν.4495/2017 και καθορισμός ηλεκτρονικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 33 του ν.4495/2017. Στο άρθρο 5 περιγράφεται η ηλεκτρονική διαδικασία αναθεώρησης οικοδομικών αδειών.
  10. Αφού δεν χρησιμοποιούνται ικριώματα, δεν απαιτείται μικρής κλίμακας. Δεν γνωρίζω, όμως, τι απαιτείται για το γερανό.
  11. [@Athan] Σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 5, μπορεί να γίνει με έγκριση εργασιών η εκτέλεση ενίσχυσης, όπως αυτή προκύπτει από τη μελέτη στατικής επάρκειας, χωρίς να επέρχεται αντικατάσταση του φέροντος οργανισμού. Ελεγκτής δόμησης προβλέπεται μόνο για περιπτώσεις όπου απαιτείται έκδοση έγκρισης δόμησης και άδειας δόμησης. Η έγκριση εργασιών δεν είναι άδεια δόμησης.
  12. [@efoula] Μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία 4. Η υπέρβαση δόμησης που προκύπτει από την αλλαγή χρήσης δεν επηρεάζει την επιλογή κατηγορίας.
  13. [maryts27] Το 5% της κατηγορίας 3 αναφέρεται σε αλλαγές των εξωτερικών διαστάσεων του περιγράμματος του κτιρίου, το οποίο (όπως ορίζεται στο άρθρο 2, παρ. 61 του ΝΟΚ) είναι η προβολή επί του εδάφους όλων των χώρων του. Επομένως αφορά διαστάσεις κάτοψης και όχι ύψους.
  14. [Brasco] Σωστά. Από το εγχειρίδιο χρήσης: Σε περίπτωση κατεδάφισης, ο διαχειριστής καταχωρεί στη στήλη «Νέοι χώροι» αρνητικούς αριθμούς.
  15. [@billaras75] Στο τέλος του θέματος Μισθωτός- νέος ελεύθερος επαγγελματίας εξετάζεται και η περίπτωση επανεγγραφής.
  16. [@Gestalt] Μπορεί το κτίσμα να εφάπτεται στο όριο.
  17. [patty] Θα λάβεις υπόψη το πραγματικό ύψος. [silvi] Θα βάλεις τους πραγματικούς χώρους και για τα κοινόχρηστα.
  18. [xka] Για τον επιτρεπόμενο χώρο υπαίθριων θέσεων στάθμευσης που αντιστοιχεί στο οικόπεδο μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πρασιά. Υπό την προϋπόθεση ότι τηρείται η φύτευση, δεν παρεμποδίζεται η είσοδος των πεζών και εξασφαλίζεται η είσοδος – έξοδος των οχημάτων. Ως προς την επιτρεπόμενη επιφάνεια, επιγραμματικά: Σύμφωνα με το ΠΔ 03-08-1987 (ΦΕΚ 749Δ’), Άρθρο 1, παράγραφος 2β: Πραγματοποιούμενη Κάλυψη + Εμβαδόν υπαίθριων θέσεων < ή = Επιτρεπόμενη Κάλυψη + 10%*Εμβαδόν Οικοπέδου Υποχρεωτικός Ακάλυπτος = Εμβαδόν Οικοπέδου - Επιτρεπόμενη Κάλυψη - 10%*Εμβαδόν Οικοπέδου Όμως σύμφωνα με την ΥΑ 63234/ 19-12-2012, Άρθρο 17 παράγραφος 2: Μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια των υπαίθριων χώρων στάθμευσης = 10%*Επιτρεπομένη Κάλυψη Υποχρεωτικός Ακάλυπτος = Εμβαδόν Οικοπέδου - Επιτρεπόμενη Κάλυψη - 10%* Επιτρεπομένη Κάλυψη
  19. sundance: Γιαυτά που εφαρμόζω σου απάντησα.
  20. sundance: Σε διώροφο δε θέλω τοιχώματα. Για τα πολυώροφα εφαρμόζω την πρακτική που λες στο υ.γ.
  21. Μέχρι τώρα φρόντιζα η κατάθεση της αμοιβής και η έκδοση της απόδειξης να είναι στο ίδιο χρόνο. Κανονικά πρέπει να κόβεις την απόδειξη όταν παίρνεις τα λεφτά και να μην πηγαίνει η απόδειξη πολύ αργότερα.
  22. Εχουνε τελειώσει και τα τούβλα? Ε δε μένει και πολλή δουλειά για τον επιβλέποντα. Σωστά σκέφτηκες ότι χρειάζεσαι μηχανικό για να επιβλέπει τα συνεργεία και να μη το κάνεις μόνος σου αυτεπιστασία. Αρα είναι καλύτερα να διαλέξεις πως θα συνεχίσεις για το τελείωμα της κατασκευής και ναφήσεις την επίβλεψη της άδειας όπως είναι. Αν σκέφτεσαι μηχανικός ή μόνος σου, εγώ σου λέω ότι είναι καλύτερα με μηχανικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.