Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

TomA

Core Members
  • Περιεχόμενα

    398
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.570 profile views

TomA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

229

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επιβεβαιώσατε αυτό που είχα καταλάβει και εγώ.
  2. Καλησπέρα, στη τελευατία τροποποίηση της υπ. αριθμ. 216/08-01-2015 απόφασης Υπουργού Τουρισμού «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογούμενων κριτηρίων για τα ξενοδοχεία και κατάταξη αυτών σε κατηγορίες αστέρων» αναφέρει ως υποχρεωτική προδιαγραφή για ξενοδοχεία άνω των 3 αστεριών : "Εγκατάσταση μέσων παροχής ρεύματος ικανής να υποστηρίξει πλήρη και αδιάλειπτη λειτουργία του καταλύματος" Αυτό εσείς πως θα το μεταφράζατε? Ως υποχρέωση εγκατάστασης Η/Ζ ή θα καλύπτεται και από ένα UPS? Στη περίπτωση του UPS με προβληματίζει αν καλύπτεται η τεχνική προδιαγραφή για πλήρη λειτουργία.
  3. Καλησπέρα, για προαγωγή πτυχίου, η αναθεωρημένη αμοιβή μελετητή (σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή του συντελεστή τκ), πως ακριβώς προκύπτει? Ευχαριστώ
  4. Καλημέρα, είναι υποχρεωτική η υποβολή μελέτης καυσίμου αερίου, για την έκδοση της οικοδομικής άδειας σε προσθήκη ισόγειας κατοικίας κατ' επέκταση? Το υφιστάμενο κτίριο στο οποίο θα γίνει η προσθήκη είναι προ του 55. Διαβάζω το Π.Δ. 420/1987, το Π.Δ. 321/1988 και τον Ν.3175/2003 και δεν αναφέρεται κάπου για τις περιπτώσεις προσθήκης. Μάλιστα στο άρθρο 8, του Π.Δ. 420/1987 αναφέρει ότι εξαιρούνται οι προσθήκες.
  5. Καλησπέρα, μια ερώτηση επί της συγκεκριμένης Πυροσβεστικής Διάταξης : Για κτίρια μελετημένα με ΠΔ 71/88 δεν χρειάζεται να προσκομίζουμε τις μελέτες περασμένες από το e-άδειες πλέον?
  6. Καλησπέρα σας, γνωρίζει κάποιος συνάδελφος που έχει ασχοληθεί και με την κατασκευή ενός συστήματος πυρανίχνευσης, τι καλώδιο θα πρέπει να εγκατασταθεί μετά και την εφαρμογή του νέου κανονισμού πυροπροστασίας και των ευρωκλάσεων που ορίζονται στον Πίνακα 14 αυτού? Πριν τον νέο κανονισμό δήλωνα ένα πάντα ένα LIYCY 2x1.5 mm2. Η ζητούμενη ευρωκλάση θα πρέπει να αναγράφεται κάπου (περίβλημα, συσκευασία) ? Θα ήθελα την εμπειρία κάποιου που το έχει εφαρμόσει. Ευχαριστώ.
  7. Καλημέρα, δεν το ρώτησα σωστά. Προφανώς και είναι υποχρεωτική η διαχείριση αποβλήτων και στα έργα δημοσίων κτιρίων. Η απορία μου είναι αν κατά το στάδιο της έκδοσης της οικοδομικής άδειας πρέπει αν υποβληθεί ΣΔΑ στη πολεοδομία?
  8. Καλησπέρα σας, για έκδοση Οικοδομικής Άδειας Δημόσιου Κτιρίου χρειάζεται ΣΔΑ? Γίνεται ένας διαχωρισμός στην ΚΥΑ 36259/2010 μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων έργων.
  9. Καλημέρα σας, σε υφιστάμενη δεξαμενή πετρελαίου (άνω των 3 κ.μ. χρήση για θέρμανση), ζητείται από την πυροσβεστική να εγκατασταθεί λεκάνη ασφαλείας. Γνωρίζει κάποιος τι προδιαγραφές πρέπει να διαθέτει αυτή η λεκάνη? Στη νομοθεσία πυροπροστασίας δεν βρήκα κάτι. Ευχαριστώ.
  10. Μέχρι στιγμής έχει χρειαστεί να κάνω μελέτες μόνο με Α.Θ. το τελευταίο διάστημα. Ο συνδυασμός Α.Θ. + Φωτοβολταϊκών δείχνει να λειτουργεί για την επίτευξη του ενεργειακού στόχου. Με προβληματίζει το ενδεχόμενο σενάριο, κτιρίου κατοικίας εντός πόλης με δυσκολία ηλιασμού. Το σενάριο να ξαναβάλουμε σε νεόδμητο λέβητα πετρελαίου / αερίου δεν μου φαίνεται ότι μπορεί να πιάσει κατηγορία Α. Το έχει καταφέρει κάνεις?
  11. Καλησπέρα, όχι, δυστυχώς δεν έμαθα, γιατί είχε βγει άδεια τελικά με χρήση κατοικίας (αν θυμάμαι καλά).
  12. Είμαι ιθ), είμαι λβ) γιατί λόγο της τοποθέτησης θερμομόνωσης τα ανοίγματα περιμετρικά μικραίνουν κατά 6 εκατοστά (όσο είναι η θερμομόνωση) και είμαι και θ) για τοποθέτηση ικριωμάτων. Η κάθε μια περίπτωση από μόνη της υπερβαίνει τις 250000 ευρώ. Για αυτό και θεωρώ ότι πρέπει να πάω με έκδοση κατηγορία 3. Η απορία μου για την κατηγορία έκδοσης, ξεκίνησε αρχικά από το εμβαδό του κτιρίου (5000 τ.μ.) και από το ότι ως ειδικό κτίριο μπορεί να χρειαστεί να περάσει Σ.Α., μια και κάνουμε επεμβάσεις στις όψεις. Παρόλα αυτά βλέπω ότι στη Κατηγορία 1, εμπίπτουν περιπτώσεις ανέγερσης κτιρίων (είτε καινούργιων είτε προσθηκών) και όχι υφιστάμενων. Προσπαθώ να μιλήσω και με την πολεοδομία για κάποια πληροφορία αλλά μέχρι στιγμής είναι ανέφικτο.
  13. Με το ψάξιμο που κάνω, καταλήγω ότι είμαι Κατηγορία 3, περιπτώσεις τις παρ. 2, άρθρου 29, με προϋπολογισμό >25.000 ευρώ. Οι εργασίες μου (θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων και ανανέωση ΗΜ) ανήκουν όλες στις περιπτώσεις τις παρ. 2.
  14. Καλησπέρα σας, σε ειδικό κτίριο άνω των 1000 τετραγωνικών, θα γίνει τοποθέτηση θερμομόνωσης και αντικατάσταση κουφωμάτων στο σύνολο του. Ο προϋπολογισμός είναι άνω των 25000 ευρώ και βάση της μελέτης του έχει χαρακτηριστεί έργο "Ριζικά Ανακαινισμένου Κτιρίου". Το κτίριο έχει Ο.Α. το 2000 και έχει γίνει η ρύθμιση των αυθαίρετων κατασκευών. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με ποια κατηγορία έκδοσης οικοδομικής άδειας πρέπει να προχωρήσω? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.