Jump to content

TomA

Core Members
 • Content Count

  379
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

TomA last won the day on November 10 2015

TomA had the most liked content!

Community Reputation

228 Πολύ καλή

2 Followers

About TomA

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,621 profile views
 1. Ευχαριστώ. Παρότι ένα φυσικό πρόσωπο δεν έχει εργαζομένους?
 2. Καλημέρα, υπεύθυνη δήλωση (που έχει αντικαταστήσει την ένορκη βεβαίωση) για το ΣΕΠΕ που αφορά συμμετοχή φυσικού προσώπου σε διαγωνισμό μελέτης νοείται ή αφορά μόνο νομικό πρόσωπο? Στη διακήρυξη δεν τον διευκρινίζει τι εκδίδεται σε περίπτωση φυσικού ή νομικού προσώπου.
 3. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο στο ΤΕΥΔ όπου θα πρέπει να αναφέρεις την κατάπτωση της εγγυητικής συμμετοχής σου. Στην περίπτωση της εγγυητικής καλής εκτέλεσης θα έπρεπε να αναφερθεί στο ΤΕΥΔ, δεδομένου ότι θα σήμαινε κακή εκτέλεση σύμβασης.
 4. Καλησπέρα, σε χώρο γραφείων που γίνεται μελέτη με το άρθρο 8, του ΠΔ 71/88, θα κατασκευαστούν τρεις "επικίνδυνοι χώροι" . Ένας χώρος κλιματιστικών μονάδων, ένας χώρος RACK και ένας χώρος όπου θα εγκατασταθεί ένα ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος. Σύμφωνα με τη παράγραφο 4.2. στους επικίνδυνους χώρους εγκαθίσταται αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης ή πυρόσβεσης, ανάλογα με την περίπτωση. Θα ήθελα την βοήθεια σας, για το πιο σύστημα ενεργητικής πρέπει να βάλω σε αυτούς τους δύο επικίνδυνους χώρους. Πυρανίχνευση ή Πυρόσβεση? Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος πως μεταφράζεται το σημείο του άρθρ
 5. Συγνώμη δε το περιέγραψα σωστά. Οι δύο τρύπες εννοείται θα καλυφθούν με στόμια τοίχου.
 6. Καλησπέρα, σε ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας, θέλω να ανοίξω δύο τρύπες στη πρόσοψη του κτιρίου μεγέθους 40 x 40 εκατοστών η κάθε μια για εξαγωγή και εισαγωγή νωπού αέρα. Μπορεί αυτή η εργασία να εκτελεστεί βάση της περίπτωσης ιστ) αγωγοί αερισμού και λοιπές εγκαταστάσεις Ν.4067/2012, της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας ? Χρειάζεται δήλωση συναίνεσης των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων πάνω από το κατάστημα ? Οι τρύπες θα κατασκευαστούν σε εξωτερικό τοίχο του καταστήματος. Ευχαριστώ.
 7. Καλησπέρα, μου έχει ανατεθεί να διαμορφώσω έναν χώρο για να τοποθετηθούν κάποια μικρά μηχανήματα ανακύκλωσης πλαστικού (shredder, extruder, injextion κτλ) και μαι μηχανή χάραξης και κοπής CNC. Συγκεκριμένα αυτή . Μήπως μπορεί κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει με ποια χρήση θα μελετήσω τη πυροπροστασία του χώρου? Σήμερα είναι ένας αποθηκευτικός χώρος, ο οποίος βέβαια πληροί χαρακτηριστικά χώρου κυρίας χρήσης (ύψος, ανοίγματα κτλ). Ευχαριστώ.
 8. Συνάδελφε η τακτοποίηση που έχει γίνει στο κτίριο (όπως μας αναφέρεις) δεν αποτελεί "βάφτιση του ιδιοκτήτη με τον μηχανικό". Είναι νομιμοποιητικό έγγραφο του κτιρίου αντί της οικοδομικής αδείας. Επίσης η χρήση "εκκλησία" βγάζει μάτι. Αν έχεις κάνει αυτοψία και είναι όντως εκκλησάκι, δεν θεωρώ ότι σηκώνει πολύ κουβέντα και αμφισβήτηση η χρήση του. Άρα φυσικά και απαλλάσσεται από την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ. Σε αντίθετη περίπτωση θα εκδόσεις ΠΕΑ σε χρήση κτιρίου που δεν είναι υποχρεωτικό και ως ενέργεια συμπεριλαμβάνεται στις κυρώσεις για τους ενεργειακούς επιθεωρητές.
 9. Η χρήση "Εκκλησία" προκύπτει από την τακτοποίηση που έχεις στα χέρια σου και φυσικά την αυτοψία. Η δήλωση αυθαίρετων κατασκευών είναι επίσημο έγγραφο του κράτους και σου αρκεί ως απόδειξη για να μην εκδοθεί ΠΕΑ.
 10. Αυτό γνωρίζω και εγώ. Από τη Πυροσβεστική με συμβούλεψαν κιόλας να βρω το τυποποιημένο τευχάκι της ενεργητικής..... Για τους ΧΣΚ, ναι, πάει ξεχωριστά με ΠΔ 3/2015. Σε ευχαριστώ.
 11. Καλησπέρα, σε μελέτη Υφιστάμενου Ξενοδοχείου που πάει με αξιολόγηση (Άθρθα 16-22, Π.Δ. 71/88) μου ζητήθηκε ξεχωριστό τεύχος για παθητική και ξεχωριστό για ενεργητική. Η αξιολόγηση δεν γίνεται ενιαία για παθητική και ενεργητική ? Η βαθμολογία συνολικά δεν θα βγεί? Ευχαριστώ.
 12. Καλησπέρα, η αμοιβή θα εξαρτάται πάντα από το αν απλά θα το εντάξεις στην εταιρεία, αν θα το εντάξεις και θα συμμετέχεις στην εκπόνηση της μελέτης, το ποσοστό συμμετοχής σου, αν εκμεταλλεύεται η εταιρία και τις δύο κατηγορίες σου κτλ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει φιξ τιμή στην αγορά αυτή τη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο ποσό - αν μιμηθούμε τα παλιά χρόνια - καλό θα ήταν να μην είναι κάτω από την ασφαλιστική σου εισφορά. Ήταν μια κλασική συμφωνία τα παλιά χρόνια, μόνο για την ένταξη και καμία συμμετοχή στο έργο. Σε κάθε περίπτωση, προσοχή σε ποιον θα ενταχθείς γιατί υπάρχουν πάντα οι ευθ
 13. Τα μέτρα που λαμβάνει το ΤΕΕ δεν μπορεί να αφορούν μόνο την εσωτερική του λειτουργία και στα υπόλοιπα να μας προτρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ λες και είμαστε 15χρόνα. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν σε λειτουργία κάποιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες αλλά σε καμία περίπτωση το ελληνικό κράτος δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο σύνολο του ηλεκτρονικά. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αυτή τη στιγμή που πρέπει να επιβληθούν και όχι απλά να "προτείνει και να ενθαρρύνει τα μέλη του". 1. Λειτουργία εργοταξίων 2. Λειτουργία γραφείων 3. Λειτουργία υπηρεσιών (Τεχνικές Υ
 14. Καλησπέρα, για κτίριο δημοσίου συμβαίνει το εξής : - Μου έχουν παραδώσει όλες τις μελέτες του κτιρίου θεωρημένες μόνο από την Τεχνική Υπηρεσία και όχι από την Πολεοδομία. - Στη πολεοδομία υπάρχει μόνο το στέλεχος και καθόλου φάκελοι με μελέτες (καταστράφηκαν σε πλημμύρα). - Η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί βάση των εγκεκριμένων μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας γιατί στο στέλεχος αναφέρονται οι ίδιοι μελετητές. Για μια ενημέρωση αυτής της άδειας θεωρείτε ότι πρέπει να προχωρήσω σε ανασύσταση της άδειας (από την στιγμή που καταστράφηκαν τα σχέδια της πολεοδομίας) ή να θεωρήσω
 15. Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι ορισμένοι δήμοι έχουν φτιάξει δικά τους έγγραφα προς συμπλήρωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και εκεί ζητάει υπογραφή μηχανικού. Παράδειγμα ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, εδώ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.