Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Saturnus

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Saturnus

  1. Πριν τον καταιγισμό δημοσιεύσεων σχετικά με την ερμηνεία του όρου "διαφορετική διαμερισμάτωση", η συνάδελφος Eleni St έθεσε κάποια ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν (όπως επιβάλλουν οι κανόνες ευγενείας). @Eleni St Για το 1: Ναι (δ.δ. και λοιπή για τα ανοίγματα). Για το 2: Πρέπει να σχεδιάσεις νέα κάτοψη ορόφου όπου θα αποτυπώνονται οι τωρινές ιδιοκτησίες. Για το 3: Και αποτύπωση και περιγραφή των αυθαιρεσιών που τακτοποιούνται.
  2. Εάν έχουν συσταθεί οι κάθετες πριν τις 28.7.2011, δεν επηρεάζουν οι αυθαιρεσίες της Α την επιτρεπόμενη δόμηση της Β.
  3. Τα περιφράγματα μπορούν να είναι μέχρι 3 μ. και το συμπαγές τμήμα μέχρι 1,50 μ. 1ον) Όχι πάνω από το 1,50 μ. 2ον) Μόνο περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή (π.χ. συρματόπλεγμα) γίνεται με μικρής κλίμακας.
  4. Όχι, δεν μπορεί εφόσον δεν τηρείται η ελάχιστη απόσταση από το ρέμα που προβλέπεται από τον νόμο.
  5. Πρέπει να τακτοποιηθεί η υπάρχουσα κατάσταση και μετά να προχωρήσει η άδεια λειτουργίας. Εάν οι αλλαγές έγιναν μετά το 2011 μπορούν να νομιμοποιηθούν με έκδοση άδειας νομιμοποίησης. Εάν έγιναν παλαιότερα, υπάρχει και η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των αυθαιρέτων.
  6. Ναι, μπορεί. Στον διαχειριστή ανατίθεται η διαχείριση της αίτησης και στους αρμόδιους μηχανικούς οι μελέτες και οι επιβλέψεις.
  7. Συνάδελφε, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν θα συμπληρώσεις την 1η ή την 11η επιλογή του κωδικού. Μπορείς να βάλεις το άθροισμα των ενισχύσεων/επιδομάτων στα λοιπά αφορολόγητα έσοδα, όπως περιγράφεις.
  8. @a.petroulaki Κ.Υ.Α. αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631/2017 (ΦΕΚ Β’ 3976/14.11.2017) Άρθρο 2: 6. [...] Η αναφορά επί της βεβαιώσεως για την υποβολή ή μη μελέτης στατικής επάρκειας καταχωρείται από τον εξουσιοδοτούμενο Μηχανικό στην Τεχνική Έκθεση που συνοδεύει την έκδοση της βεβαίωσης της παρ. 2 (περ. γ) του άρθρου 83 του Ν. 4495/2017. Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν υποβάλλεται μελέτη στατικής επάρκειας, αναφέρεται ρητά ότι η μελέτη στατικής επάρκειας πρέπει να υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και πριν τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις κείμενες διατάξεις.
  9. @Steliosgr18 Πρέπει να εξετάσεις αν ο χώρος είναι υπόγειο ή ισόγειο, καθώς -πολεοδομικά- δεν υπάρχει ημιυπόγειο.
  10. @domerg87 Τα σχέδια της ανασύστασης είναι -πλέον- τα σχέδια του φακέλου της άδειας. Οπότε ό,τι φαίνεται σε αυτά δεν είναι αυθαίρετο, αλλά νομίμως υφιστάμενο σύμφωνα με την άδεια.
  11. Πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείς σε μηχανικό ώστε να εξετάσει τα δεδομένα και να σου απαντήσει. Για ενδεχόμενες οφειλές και πάσης φύσεως βάρη, ο έλεγχος διεξάγεται από δικηγόρο.
  12. @desptsouk Μπορείς. Στο τοπογραφικό διάγραμμα θα βεβαιώνεις την οικοδομησιμότητα και την αρτιότητα και θα αναφέρεις ότι δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής. @Roy_Hobbs Βεβαίως μπορείς.
  13. @Σερτυ Τυθι Άλλοι βάζουν βάσεις στην ταράτσα και το καλοκαίρι προσαρμόζουν ομπρέλες σε αυτές. Δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα αδειοδότησης, επιτρέπεται.
  14. @panosges Ναι, την ειδική φόρμα θα επιλέξουμε όσοι έχουμε λίγα τιμολόγια. @acomaedo Έτσι υποτίθεται. Εκτιμώ ότι θα δοθεί εκ νέου παράταση.
  15. @MHD Για σημαντικά ποσά, ναι γίνεται. Αναγνωρίζονται ως επαγγελματικά έξοδα. @laxanos Ναι για το POS εκδίδεται μία λίστα με τις χρεώσεις.
  16. Όχι, δεν καταχωρούνται οι προμήθειες.
  17. Λες ότι θα είσαι μισθωτής, δηλαδή δεν το έχεις ενοικιάσει ακόμα. Μπορείς να προχωρήσεις, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.