Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ρrometheus

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Ρrometheus

  1. @ifaistos: Αυθαίρετες κατασκευές που εισέρχονται στην πρασιά πάνω από 20 εκ. είναι κατηγορίας 5 και δεν μπορεί να γίνει δήλωση. Όμως, αν υφίστανται προ του 1983 τακτοποιούνται ως κατηγορία 1 ή 2 (αναλόγως παλαιότητας).
  2. @soulis13pao: Δεν αθροίζεται το εμβαδόν των αποθηκών με της στέρνας. Εξέτασε αν οι αποθήκες μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία 3. Η στέρνα είναι κατηγορία 3, ανεξαρτήτως επιφάνειας. Για το πατάρι και τα υπόλοιπα· σωστά. @sakkis: Για να χρησιμοποιήσεις σε ένα μέρος του υπογείου μειωτικό, πρέπει αυτό να είναι διαχωρισμένο. Διαχωρισμός υπογείου (σχήματα) Υπόγειο είναι και η επέκταση πέραν του περιγράμματος του ισογείου.
  3. Εννοώ ότι μπορεί να αγνοήσει τι επιτρέπεται και τι όχι, και να ενεργήσει βάσει των επιθυμιών του.
  4. @Maraki3: Ό,τι και να ισχύει για τη βεράντα, δεν επιτρέπεται να την κλείσει με δική του απόφαση. Αυτό, ενδεχομένως, δεν τον εμποδίζει από την πραγματοποίηση της πρόθεσής του.
  5. @zulumpo: Σωστά καταλαβαίνεις. Δεν καθορίζεται ο τρόπος διαχωρισμού. Το θέμα είναι να καταλαβαίνει το ίδιο και η πολεοδομία (υπηρεσία δόμησης).
  6. @tatiani: Προφανώς διάβασες τα προηγούμενα, οπότε δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω. Το ζήτημα των σχεδίων αφορά εσένα και όχι τη συμβολαιογράφο. Να είσαι σίγουρη ότι στην (όχι και τόσο πιθανή) περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα μελλοντικά, αναφορικά με το σχέδιο, αυτή θα σφυρίζει αδιάφορα.
  7. Επιπλέον, η καταγραφή στο κτηματολόγιο δεν είναι τίτλος ιδιοκτησίας ή υποκατάστατό του.
  8. Άρθρο 100 του 4495/17: 14. Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης [...] ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει τον σχετικό φάκελο της άδειας για τη συντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου.
  9. @Paul_Mix: Ενημερώνεις τον φάκελο της άδειας για μεταβολές διαστάσεων οικοπέδου μέχρι 2%. Από τον νόμο επιβάλλεται η ενημέρωση της ταυτότητας κτιρίου ύστερα από την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας για την οποία απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. @akis73: Υποχρεούσαι να ενημερώσεις τον φάκελο της άδειας.
  10. @Civil Gangster: Ο συντελεστής αλλαγής χρήσης αφορά την αλλαγή από κύρια σε κύρια όταν επέρχεται αύξηση του συντελεστή δόμησης. Εσύ έχεις αλλαγή από βοηθητική σε κύρια και γι' αυτό το πρόστιμο υπολογίζεται με υπέρβαση δόμησης. @Lennon: Όχι, δεν αναφέρεις τίποτα για ποσοστά. Αφού είσαι στην περίπτωση μέχρι 50 τ.μ., δεν εξετάζεις κανένα ποσοστό.
  11. @Gestalt: Το εδάφιο δεν εννοεί αυτοτελή ανεξάρτητη ιδιοκτησία με τη συμβολαιογραφική έννοια, αλλά ότι από το κλιμακοστάσιο αυτό (με τα 25 τ.μ.) εξυπηρετείται μόνο η αυτοτελής —λειτουργικά— ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Δηλαδή, καλύπτεται η περίπτωση των μη κοινόχρηστων κλιμακοστασίων (τα οποία εξετάζονται στην προηγούμενη παράγραφο του κανονισμού).
  12. @Maraki3: Οι κοινόχρηστοι χώροι και οι αποκλειστικές χρήσεις (αν υπάρχουν) καθορίζονται στη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Αυτό που περιγράφεις ως πρόθεση του ιδιοκτήτη του ισογείου δεν μπορεί να γίνει χωρίς συναίνεση. Ίσως να μην υπάρχει —γενικώς— δυνατότητα· σίγουρα, όμως, απαιτείται η συγκατάθεση των άλλων ιδιοκτητών.
  13. Τότε βάζεις χωρίς άδεια. Το περίγραμμα του γκαράζ δεν μας ενδιαφέρει, αφού δεν προβλεπόταν στην άδεια. Εξετάζουμε μόνο το περίγραμμα της κατοικίας σε σχέση με της άδειας.
  14. subrosaval: Εξαρτάται από το αν είναι νόμιμη η πραγματοποιημένη θέση της κατοικίας (για το αν θα βάλεις ναι ή όχι στην ύπαρξη άδειας).
  15. @subrosaval: Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια (σύμφωνα με το Παράρτημα Α) όταν: Το προβλεπόμενο στην οικοδομική άδεια κτίριο έχει ανεγερθεί σε άλλη μη νόμιμη θέση και συγχρόνως από τη σύγκριση της αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης με το τοπογραφικό διάγραμμα της οικοδομικής άδειας, προκύπτει ότι το περίγραμμα του υφιστάμενου κτιρίου δεν συμπίπτει σε κανένα σημείο με το προβλεπόμενο περίγραμμα από την οικοδομική άδεια. Θεωρείται ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αποκλειστικά για τις αυθαίρετες κατασκευές που εκτελέστηκαν καθ' υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης, του ύψους και της θέσης των προβλεπόμενων να κατασκευασθούν στην οικοδομική άδεια.
  16. Roukat: Είναι στην ευχέρεια του μηχανικού η επιλογή του τρόπου προσδιορισμού του οπλισμού. Ο σαρωτής (σκάνερ) είναι αρκετά ακριβός. Υπάρχουν και πιο φθηνοί ανιχνευτές. Προσωπικά, ξεκινώ τον έλεγχο εκτιμώντας τις διατομές βάσει της χρονικής περιόδου κατασκευής, των σχεδίων για το τμήμα που έχει άδεια και των ελάχιστων οπλισμών του κανονισμού. Ύστερα κρίνω πως θα συνεχίσω ανάλογα με τα αποτελέσματα.
  17. @andan: Για το χρονικό περιθώριο υποβολής των δικαιολογητικών του 4495 διάβασε στο θέμα "Παράταση ενός έτους στην κατάθεση δικαιολογητικών Ν. 4178/13", τις: δημοσίευση Α, δημοσίευση Β, δημοσίευση Γ. @jbosdas: Ναι αυτό σημαίνει. Αναφέρομαι στο τελευταίο σου ερώτημα "Το ότι "είναι δυνατή η υποβολή" σημαίνει ότι είναι επιλογή μας και όχι υποχρέωση να υποβάλουμε φάκελο αποτύπωσης για ανασύσταση;"
  18. EIrini_Pr: Σωστά κατάλαβες, ηλεκτρονική ταυτότητα μόνο για την ιδιοκτησία που περιλαμβάνει την προσθήκη και όχι για όλο το κτίριο. Η διαδικασία έκδοσης άδειας κατηγορίας 3 μπορεί να ξεκινήσει είτε με αίτηση για χορήγηση όρων δόμησης είτε με αίτηση για προέγκριση.
  19. EIrini_Pr: 1) Επιτρέπεται 2) Ναι αφού παύει να είναι πέργκολα, θα έχει οροφή, πλαγιοκάλυψη και γενικά άλλα φορτία 3) Λογικά ναι, αλλά επειδή δεν δίνεις στοιχεία για το κτίριο δες το άρθρο 36 του 4495/17 4) Αν είναι ξεχωριστή (διηρημένη) ιδιοκτησία έχει υποχρέωση ΗΤΚ
  20. CAPRICE_: Το σχετικό εδάφιο κάνει λόγο για επιφάνεια θερμομόνωσης γενικά. Έχω την εντύπωση ότι ισχύει για την εξωτερικά τοποθετημένη στο κτίριο θερμομόνωση.
  21. george mp: Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων Π.Δ. 41/2018 (Με το άρθρο 26 του Ν. 4710/2020 τροποποιήθηκε το άρθρο 6 του Π.Δ. 41/2018) 6.6.3. Απαιτήσεις για εξωτερικά κλιμακοστάσια Εξωτερικό κλιμακοστάσιο μόνιμης κατασκευής μπορεί να αποτελεί πυροπροστατευμένη όδευση διαφυγής εφόσον διαχωρίζεται από το κτίριο με δομικά στοιχεία με δείκτη πυραντίστασης τον απαιτούμενο για την πυροπροστατευμένη όδευση διαφυγής του κτιρίου. Για τα πολεοδομικά μεγέθη διάβασε στο θέμα "Εξωτερική σκάλα. Μετράει σε δόμηση, όγκο;", τις δημοσιεύσεις αρχή μέχρι τέλος.
  22. Occultist: Παρόμοιο ζήτημα συζητήθηκε στο θέμα "[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν.4495/17] Διαφορετική Διαμερισμάτωση", από αρχή μέχρι τέλος. Η αρχική ιδιοκτησία (ας την πούμε Α) χωρίστηκε σε δύο (ας τις πούμε Χ και Υ). Εσύ συγκρίνεις τα μεγέθη της Α με το άθροισμα των Χ και Υ, κάτι που δεν είναι σωστό. Η σύγκριση πρέπει να γίνει για κάθε ξεχωριστή ιδιοκτησία αφού η βεβαίωση εκδίδεται για κάθε ανεξάρτητο διαμέρισμα. Πώς όμως θα γίνει κάτι τέτοιο αφού δεν υπάρχει αρχική κατάσταση των Χ και Υ παρά μόνο τελική; Επομένως δεν ισχύει ότι δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Μπορούμε να θεωρήσουμε τη μεζονέτα ως ένα διαμέρισμα (σύνολο χώρων) που αντί να εκτείνεται σε έναν όροφο, αναπτύσσεται σε δύο. Έτσι με μία παράβαση διαμερισμάτωσης μπορούμε να προχωρήσουμε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.