Μετάβαση στο περιεχόμενο

mathaiospapa

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

mathaiospapa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν τηλεφωνήσεις στην εταιρεία θα σου στείλουν το manaul.Η τιμή είναι 520euro το πλήρες και 360euro το SINGLE.Η διαφορά τους είναι στό ότι το πλήρες κάνει και κοστολόγηση των υλικών.Αν το θές μόνο για την ΥΔΕ και το single είναι τέλειο.Eπίσης στίς παραπάνω τιμές γίνωνται κάποιες εκτπώσεις αν το πάρεις μέσο κάποιου συνδέσμου ηλεκτρολόγων.
  2. Όποιος χρεώνει 85€ της νέες ΥΔΕ περισότερο κακό κάνει στον κλάδο μας παρά καλό.Αυτοί με τα 85€ είναι οι ίδιοι που ξεφτιλίσαν το επάγγελμα μας.Μήπως αυτοί με τα 85€ είναι οι υπογραφάκιδες?Οικονομική δουλεία και σωστή δεν γίνεται και το ξέρουμε όλοι.
  3. Συνάδελφε κανείς νομίζω δεν θέλει έχουμε αντιπαραθέσεις στο forum.Όσο για τους υπογραφάδικες είναι μεγάλο πρόβλημα και δεν είναι μόνο των ΤΕΙ είναι όλων των βαθμίδων.Αν εσύ νομίζεις ότι είσαι πληρωμένος με τα 85€,για να κάνεις τις ΣΩΣΤΕΣ μετρήσεις που απαιτούνται,να λύσεις των πίνακα,να αφαιρέσεις τα φορτία απο τις γραμμές κ.τ.λ θέλεις χρόνο.Επίσης θέλεις μεταφορικά,πάγεια έξοδα που λέγανε οι συνάδελφοι παραπάνω.Επίσης πόσο χρόνο θα σου πάρει να συμπληρώσεις το έντυπο.Το όργανο που έχεις αγοράσει δεν πρέπει να το κάνεις απόσβέση.Το πρόγραμμα για τον Η/Υ αν έχει πάρει κάποιος για την νέα ΥΔΕ δεν πρέπει να το κάνει απόσβεση?Βέβαια ο γενικός κανόνας στην αγορά απο συναδέλφους που συζητάω και εγώ είναι 200 με 250€.Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και εξερέσης είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
  4. Δεν γνωρίζω αν γίνεται ανώνυμα η επώνυμα.Αλλά αν ρωτήσεις στην περιφέρεια της περιοχής σου θα σου πούνε.
  5. Kαλησπέρα και καλή χρονία σε όλους.Οι περισσότεροι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο όλων και το καλύτερο του κλάδου φυσικά.Ενημερώνω τους συναδέλφους για κάτι που και εγώ τελευταία το έμαθα.Όσες νεές ΥΔΕ κατατίθωνται στην ΔΕΗ μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή διγματολιπτικά έλεγχος της εγκατάστασης,απο την περιφέρεια με σοβαρές κυρώσεις.Επίσης ο κάθε ηλεκτρολόγος ή καταναλωτής μπορεί να κάνει καταγελλεία στην περιφέρεια που ανήκει(πληρώνοντας ένα παράβολο των 100euro)ότι μία εγκατάσταση δεν πληρή τα πρότυπα.Σε αυτήν την περίπτωση η περιφέρεια στέλνει ελεκτές και ελένχουν την εγκαταστάση και αν τα στοιχεία δεν συμπιμπτούν με αυτά της ΥΔΕ υπάρχουν κυρώσεις όπως ανακληση της άδειας για κάποιοι διάστημα.Απο ότι ξέρω έχουν γίνει οι πρώτες καταγελείες.Όσο για το κόστος της νέας ΥΔΕ εγώ το έχω κοστολογήσεις στα 200€ για μονοφασικό με ΦΠΑ και 250€ για τριφασικό με ΦΠΑ για ένα διαμέρισμα.Επίσης συμφωνώ με τον συνάδελφο adviritis ότι τα 85€ είναι υπερβολικά λίγα,και προσβάλουν την αξία και την σοβαρότητας της νέας ΥΔΕ.Καλή χρονία σε όλους.
  6. Γεια την δεύτερη περίπτωση έχει υπόψη σου ότι το βιομηχανικό ρεύμα μπορεί να είναι ποίο φτηνώ αλλά αν έχεις μεγάλη παροχή η ΔΕΗ εγκαθιστά και μετρητή άεργου ισχύος,πού με την υπάρχων παροχή δεν χρεώνει την άεργο ισχύς.Οπότε αν έχει πολλά άεργα πιθανών να σου αυξηθεί ο λογαριασμός. Οπότε πιθανών να αναγκαστείς να βάλεις και πίνακα πυκνωτών,και δεν είναι και οικονομικοί αυτή οι πίνακες.
  7. Μία διευκρίνηση.Τα σήματα απο τα αισθητήρια πάνε κατευθείαν στον INVERTER η πρώτα πάνε σε κάποιο PLC?
  8. Είναι για μία βιομηχανία επεξεργασείας μαρμάρου.Είχανε εφεδρεικά 3 PLC και τώρα θα βάλουμε ένα απο αυτά.Αλλά δεν έχουν ούτε καλώδιο ούτε το πρόγραμμα του PLC.
  9. Καλησπέρα. Θέλω να προγραμματίσω ένα PLC Allen-Bradley και δεν γνωρίζω ποίος είναι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για να αγοράσω το software.Όποιος γνωρίζει από που μπορώ να το αγοράσω ας με βοηθήσει.
  10. Καλησπέρα Εγώ σε εφαρμογή που ήθελε ethernet είχα πάρει το πολυόργανο της SIEMENS.Η σειρά του πολυοργάνου λέγεται SENΤΡΟΝ PACK. Η θύρα επικοινωνίας έχει άλλο κωδικό,και είναι extra για το συγκεκριμένο πολυόργανο.Ενδέχεται και αντίστοιχες εταιρείες να έχουν πολυόρνανα με ethernet εγώ δεν το είχα ψάξει τότε αρκετά.
  11. Καλησπέρα. Θέν ένα μικρορελέ επιπλέον 24V AC.Μία ανοιχτή επαφή του μικρορελέ την πας σε σειρά με το ρελέ που έχεις.Το πηνίο του μικρορελέ θα παίρνει εντολή απο εκεί που παίρνει εντολή το υπάρχων ρελέ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.