Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

design praxis

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by design praxis

  1. Για τα ιδιωτικά έργα ισχύουν τα παρακάτω: Ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να κατασκευάσουν ένας ιδιώτης ή ένα σωματείο. Το ΠΔ219/06 που προαναφέρθηκε θα σας βοηθήσει πολύ, είναι το διάταγμα βάση του οποίου η περιφέρεια θα δώσει άδεια λειτουργίας. Οπότε θα πρέπει ο ιδιοκτήτης/σωματείο καθώς και το κτήριο να πληρούν τις προδιαγραφές του. Το κτήριο κατασκευάζεται ως εκπαιδευτήριο είτε εντός είτε εκτός σχεδίου και σύμφωνα με τους ειδικούς όρους δόμησης της περιοχής, δασαρχείο, αρχαιολογία, αρχιτεκτονική επιτροπή κτλ Το ΠΔ απαιτεί αποδυτήρια και εγκαταστάσεις άρα απαιτείται κτίριο και εκδίδουμε άδεια δόμησης. Τα γήπεδα δεν υπολογίζονται στη δόμηση. Τις διαστάσεις των γηπέδων, των συρματοπλεγμάτων, κερκίδων κτλ θα πρέπει να τις βρείτε από τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού γιατί θα περάσουν από έλεγχο για την άδεια λειτουργίας και για άδεια τέλεσης αγώνων και θα πρέπει ανάλογα με το άθλημα οι πλάγιες αποστάσεις (εκτός του καθαρού αγωνιστικού χώρου) να είναι συγκεκριμένες, όπως και οι αποστάσεις από πυλώνα φωτισμού κτλ. Σε κάποια αθλήματα είναι σημαντικός ο προσανατολισμός του γηπέδου. Καμιά φορά βολεύει να μιλήσετε με κάποιον κατασκευαστή γηπέδων, γνωρίσουν πολλές λεπτομέρειες πχ τι ύψος συρματοπλέγματος βολεύει το κάθε άθλημα.. κάτι που η γενική γραμματεία μπορεί να μην σας δώσει. Επίσης σημαντικός στην αδειοδότηση για τέλεση αγώνων είναι ο έφορος αγωνιστικού της ομοσπονδίας που θα έρθει να ελέγξει την καταλληλότητα των γηπέδων (διατάσεις, πλάγιες αποστάσεις κτλ κτλ) Σημαντικές σημειώσεις: αν ένα σωματείο με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις καταργηθεί η περιουσία του αυτομάτως πηγαίνει στη ΓΓΑ. Αυτό το αναφέρω γιατί πολλοί ιδιώτες για φορολογικούς λόγους επιλέγουν να λειτουργήσουν με τη μορφή σωματείου. Επίσης σε αυτήν την περίπτωση ο προπονητής απαγορεύεται να είναι μέλος του σωματείου. στην Ελλάδα απαγορεύεται η συστέγαση ιδιωτικής αθλητικής σχολής με σωματείο, βλ. ΠΔ219/06. καθώς επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα, πχ πωλήσεις αθλητικού εξοπλισμού. Επιτρέπεται βέβαια το κυλικείο, με άδεια λειτουργίας κυλικείου από τον Δήμο και ότι άλλο αναφέρεται στο ΠΔ219/06 Συγκεντρωτικά: Αν διαβάσετε το ΠΔ219/06, τους όρους δόμησης της περιοχής και ασχοληθείτε λίγο και με το άθλημα και τις προδιαγραφές των γηπέδων θα είστε εντάξει.
  2. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, σωστή η σκέψη σου όμως. Θα στείλω το ερώτημα μου, θα υπολογίσω &τα πρόστιμα να δω πια τι νούμερο € πιάνουμε! Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου συνάδελφε.
  3. Συνάδελφε δεν καταλαβαίνω το 1320-450-200, γιατί αφαιρείς & το 450 & το 200? Εγώ ακολουθώ το δεύτερο συλλογισμό σου, 200αναλυτικός, &τα υπόλοιπα 250 με 1,4, το πρόβλημα είναι πως δεν είμαι σίγουρη για το πόσο είναι ''λογικό'' ή αυτό θέλει ο νομοθέτης να τιμωρήσει τον ιδιοκτήτη για τα 1320-450= 870τμ τα οποία λειτουργούν νόμιμα με άδεια κτλ ως βιομηχανία... Αυτό δεν ξεκαθαρίζετε πουθενά.
  4. Είναι εκτός σχεδίου περιοχή αν θέλαμε να χτίσουμε κατοικία &βιομηχανία ο συντελεστής δόμησης θα ήταν ο δυσμενέστερος άρα 200τ.μ. έτσι έβγαλαν άδεια αποκλειστικά βιομηχανίας για να καταφέρουν να χωρέσουν τα πάντα, Έχουμε λοιπόν τα 200τμ ως όριο για τη μικτή χρήση. Ακολουθώντας αυστηρά το νόμο πιστεύω πως πρέπει ως υπέρβαση δόμησης να χρεωθούν τα όλα τα τμ. της υπέρβασης λόγω χρήσης: 1320-200= 1120τμ. Το πρόστιμο βέβαια βγαίνει παράλογο, αλλά δεν έχω βρει κάτι που να το ξεκαθαρίζει, δυστυχώς μόνοι μας ''υποθέτουμε'' τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση. Αν κάνω άραγε ερώτημα λέτε να μου απαντήσουν πριν καταργηθεί &ο Ν4178?!
  5. Συνάδελφε αφού ξαναδιάβασα όλα τα σχετικά από την αρχή εκεί καταλήγω, Αναλυτικό για τα 200τμ (όσο η κατοικία εκτός σχεδίου) τα υπόλοιπα 250 με συντελεστή 1,40 (+των υπολοίπων συντελεστών φυσικά) Δεν ξέρω ακόμα αν η υπέρβαση δόμησης πρέπει να χρεωθεί έτσι, υπέρβαση της άδειας δεν υπάρχει, χτίσει βιομηχανικό με 1320τμ. &είναι σωστά κατασκευασμένο το κτήριο. Δεν υπάρχουν αλλαγες διαγράμματος κάλυψης κτλ. γιατι απο την αρχή εκει έχαν υπολογίσει να κάνουν τα σπίτια τους. Έτσι τα 450τ.μ. δεν είναι υπέρβαση τμ. της οικοδομικής άδειας όπως αναφέρει ο Ν4178, Είναι ''γενικά'' υπέρβαση λόγω διαφορετικής χρήσης, άρα τελικά δεν χρησιμοποιώ τον συντελεστη ΥΔ, δεν έχω υπέρβαση των πραγματοποιούμενων της άδειας! Κάθε αυθαίρετο έχει τη μοναδικότητά του...
  6. Εγώ λοιπόν που έχω βιοτεχνικό κτήριο 1320τ.μ. εκ των οποίων τα 450 περίπου έγιναν αλλαγή χρήσης σε 3 κατοικίες, φανταστείτε πόσο φτάνει το πρόστιμο! Είναι εκτός σχεδίου άρα μικτή χρήση με κατοικία είναι 200τ.μ., έχω 1120τ.μ. με 1,40!!!! &200 με αναλυτικό? Σκέφτεται κανείς σας καμία λύση? Δεδομένου πως τα 1120τμ είναι όντως βιοτεχνικό &όλη η ιδιοκτησία ταυτίζεται με την οικ. άδεια. (1992) Ευχαριστώ προκαταβολικά
  7. Συνάδελφοι έως τώρα αφαιρούσα την ''τρύπα'' του κλιμακοστασίου στο τελευταίο όροφο και όλα οκ. Πρόσφατα σε μια διώροφη οικοδομή με υπόγειο, μου ζήτησαν να μετρήσω στο σδ το χώρο του κλιμακοστασίου στον τελευταίο όροφο με την δικαιολογία πως επέιδη η σκάλα μου ξεκινά από το υπόγειο και ισχύει ο υπολογισμός για (ν-1) δηλ κουβούκλια κλιμακοστασίου-1 πρέπει να το συνυπολογίζω. Δεν δέχονται πως το υπόγειο γενικά δεν υπολογίζεται στη δόμηση διότι η σκάλα του υπογείου εξυπηρετεί το ισόγειο και μάλιστα ανεβαίνει και πάνω από το 0,80(= οροφή υπογείου και διαμορφωμένου εδάφους...) Φυσικά δεν μου έδωσαν σχετική νομοθεσία.. Έχει κανείς κάποια σχετική εγκύκλιο που να δικαιολογεί τη θέση αυτή?
  8. Μετά από πολύ κόπο έχω βρεί τα παρακάτω: οι Γεωργικοί κλήροι που είχαν παρανόμως κατατμηθεί ''θεραπεύτηκαν'' με το άρθρο 15 ν. 3958/57 και με νέο νόμο τον 3147/03 άρθρο 16 παρ.1 ως εξης: 1. οι γεωργικοί κλήροι που κατατμήθηκαν με συμβαλαιογραφική πράξη πριν από 2003 θεωρούνται νόμιμα κατετμημένοι χωρις καμία διαδικασία επικύρωσης, 2. οι γεωργικοί κλήροι που κατατμήθηκαν με ιδιωτικά συμφωνητικά (χωρις συμβολαιγραφική πράξη) θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία επικύρωσης ανώμαλων διακιοπραξιών από το Ειρηνοδικείο που ανήκει το κληροτεμάχιο, σύμφωνα με τον ν.666/77 άρθρο2 περι ανώμ. δικαιοπραξιών. προσοχή: -μιλώντας με την δ/νση Αγρ. Ανάπτυξης μου έστειλαν ερμηνευτική οδηγία του υπουργείου όπου ξεκάθαρα αναφέρονται και διαχωρίζονται οι παραπάνω περιπτώσεις, -επίσης η διαδικασία επικύρωσης ανώμαλων δικαιοπραξιών έχει προθεσμία υποβολής αίτησης, και η τελευταία παράταση έληξε το 2009! -οι παραπάνω νόμοι διορθώνουν την παράνομη κατάτμηση ως προς την κυριότητα και όχι ως προς την πολεοδομική νομοθεσία. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην εγκ.20549/3269/27/2-3-88 οτι ο Ειρηνοδίκης εξετάζει μόνο την κυριότητα του ακινήτου και όχι την ορθότητα της κατάτμησης οπότε προσοχή για τις περιπτώσεις που η κατάτμηση δεν είναι και πολεοδομικά σωστή...
  9. γειά σε όλους, συγχαρητήρια σε αυτόν τον φοβερό συνάδελφο που δε φτάνει που το έφτιαξε, τον έχουμε πεθάνει στις ερωτήσεις!! έχω κάνει την εγκατάσταση όλα οκ, μέσα στα options βρίσκω στο πρώτο παράθυρο τα σωστά αρχεία αλλά δεν μπορώ να κάνω το relodfreecadmenu_greek ώστε να το ανεβάσει στο toolbar, μου απαντάει: enter the name of customisation file to load Επίσης βλέπω πως δεν έχω στις βασικές εντολές (δηλ. στην πρώτη γραμμή πάνω πάνω στην επιφάνεια εργασίας του autocad) το tools!! προσπάθησα να βρω πως μπορώ να το εφαρμάσω αλλά... No αν κάποιος μπορούσε να με βοηθήσει σε αυτό θα ηταν τέλεια! ευχαριστώ!
  10. [Διαγραφή περιττής παράθεσης, CostasV] Ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε, υπάρχει περίπτωση αυτό κάπου να το βρώ, σε κάποια σχετική νομοθεσία, πρέπει να το αποδείξω εγγράφως στο δικαστήριο, σαν συνημμένο δικαιολογητικό της τεχνικής μου έκθεσης, επίσης θα μπορούσατε εμπειρικά να μου πείτε πόσο % προσαυξημένες είναι οι τιμές του δημοσίου σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, εάν το συγκρίνουμε έτσι? Ευχαριστώ.
  11. Μπράβο σας που έχετε ειδικευθεί πάνω σε αυτό το αντικείμενο, μην απογοητεύεστε από την Ελλάδα, πρέπει κάτι να αλλάξουμε σε αυτή τη χώρα... Εχω διαβάσει το βιβλίο αυτού του κυρίου μη γνωρίζοντας περι τίνος πρόκειται, προσπαθώντας κάτι να μάθω παραπάνω για τον βιοκλιματικό σχεδιασμό, έχετε δίκαιο ήταν τραγικό. Διαβάζω οτιδήποτε βρίσκω σχετικά με τον βιοκλιματισμό ωστε να ενημερωθώ όσο περισσότερο γίνεται, θαυμάζω πολύ τους ανθρώπους που εξειδικεύτηκαν σε αυτόν τον κλάδο, συγχαρητήρια.
  12. Καλησπέρα σας, θα ήθελα αν καποιος γνωρίζει να με ενημερώσει στο εξής: το αναλυτικό τιμολογιο ηλεκτρολογικών εργων αφορά τιμές για τα δημόσια έργα ή και για τα ιδιωτικά? και πως αποδεικτύεται αυτό? μου προσκόμισαν χρέωση για ιδιωτικό έργων με τιμές από το ΑΤΗΕ και φυσικά το όλο κόστος είναι υπερβολικό για τον πελάτη μου. Στηρίζεται κάπου αυτό που έκανε, αναφέρεται στη νομοθεσία? δεδομένου ότι η κοστολόγηση αφορά ιδιωτικό έργο.. σας ευχαριστώ.
  13. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω το εξής θέμα: γήπεδο εκτός σχεδίου και εντος ζώνης οικισμού, κατά παρέκκλιση άρτιο σύμφωνα με το αρθρο 1 παρ.β του ΠΔ/24-5-85 (δόμηση εκτος σχεδίου) όπου εφόσον είναι προυφ. του 77 και έχει εμβαδόν 2000τ.μ. είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Σε αυτήν την παρέκκλιση δεν ασχολούμαστε καθόλου με το πρόσωπο, η πολεοδομία λοιπόν μας ζητάει πρόσωπο μεγαλύτερο των 25μ. (άγνωστο πως προέκυψε αυτό...) και εμείς δεν το έχουμε. Δεν έχω βρεί καμία διευκρινηστική νομοθεσία για το αν τελικά σε αυτήν την περέκκλιση του εκτός σχεδίου απαιτείται πρόσωπο σε δρόμο. Σας επισημαίνω πως το γήπεδο έχει πρόσωπο σε εθνική οδό. Παρακαλώ αν κάποιος έχει τύχει να ασχοληθεί με το θέμα μας απαντήσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.