Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kiki

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Kiki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μα δεν έχω εμπόδιο από κάτω. Δεν ακουμπάνε τα πάνελ στο έδαφος. Υπάρχει ένα κενό περίπου 40cm. Εκτός και αν το θεωρήσω αμελητέο.
  2. Δεν έχω κάτι έτοιμο. Ξέρω πάντως κάποιον που ασχολείται, εάν σ'ενδιαφέρει επικοινώνησε με μήνυμα. Φιλικά
  3. Ναι κλασσικά πάνελ σε 30μοίρες που αντέχουν έως 2400Pa ανεμοπίεση. Για φ=0 παίρνω δηλ. cf= +1.2 και -1.8
  4. Terry, τώρα που το λες θα ήθελα τη συμβουλή σου (εάν μπορείς) στα φορτία ανέμου που μ'εχουν προβληματίσει πάρα πολύ. Θέλω να υπολογίσω για ταχύτητα ανέμου 33m/s πόση θα είναι η πίεση κατά Ευρωκώδικα επάνω στην επιφάνεια των πάνελ (3πλάτος x 6μήκος σε 30μοίρες κλίση). Αν το αντιμετωπίσω ως ανοιχτό στέγαστρο με συντελεστή cf μου βγαίνει 1,7kn/m2 σε υφαρπαγή και αν το ασκήσω σε d/4 απόσταση παίρνω όντως μεγάλες ροπές. Έχω δει Γερμανούς να λαμβάνουν πίεση 0,80 kn/m2. Μήπως κάνω κάτι λάθος?
  5. Οκ, σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Θα το απορρίψω τελείως το Σ (ναι όντως με χτύπημα θέλανε να το βάλουνε μέσα) και θα τους προτείνω κάτι άλλο, με αντηρίδα μάλλον για πιο σίγουρα. Πάντως, για το λογισμικό, από όπου και ξεκίνησε η συζήτηση, να το εμπιστεύομαι όταν βγαίνει ο έλεγχος section check όταν η διατομή είναι αυτοσχέδια και όχι τυποποιημένη?
  6. Ουσιαστικά πρέπει να κάνεις μια εμπεριστατωμένη στατική μελέτη και να την καταθέσεις στη TUV. Υπολόγισε τα φορτία με βάση τους Ευρωκώδικες (χιόνι, άνεμος κτλ), βάλε και σεισμό κατά ΕΑΚ, κάνε έλεγχο μελών, κόμβων και κατέθεσέ την. Προγράμματα υπάρχουν πολλά..το ETABS είναι ένα από αυτά. Φιλικά
  7. Μου έδωσαν μια διατομή Σ100 όπως αυτή που σου έδειξα να τους ελέγξω αν αντέχει να μπει ως πάσσαλος στο χώμα, να προεξέχει 1,20 από το έδαφος και πάνω σε αυτή να στηρίζονται φ/β πάνελ επιφάνειας 3μ πλάτος x τρέχον μέτρο. Τοποθέτηση πασσάλων ανά 2μέτρα. Φυσικά εγώ έβγαλα ότι δεν αντέχει έτσι σκέτος ο πάσσαλος χωρίς καμιά αντηρίδα και πρότεινα IPE120, αλλά αυτό δεν άρεσε και πολύ. Οπότε είπα να ενισχύσω το Σ.
  8. Θέλω να φτιάξω μια διατομή τύπου Σ που να έχει περίπου ίδιες αντοχές με IPE. Τα 7mm ναι είναι όντως υπερβολικό. Αν αυξήσω όμως το ύψος φοβάμαι τη στρέψη.
  9. Επισυνάπτω μια φωτογραφία. Η πλάτη είναι 120mm και το πάχος 7mm.
  10. Δυστυχώς η διατομή που θέλω να ελέγξω δεν μου φαίνεται λεπτότοιχη. Είναι μεν σχήματος Σ, αλλά είναι διατομή παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν στα στηθαία. Για το λόγο αυτό φοβάμαι να εμπιστευτώ τους ελέγχους του προγράμματος χωρίς να έχω καταλάβει τους υπολογισμούς που κάνει από πίσω. Terry, έλεγχo μέλους κάνω πηγαίνοντας στο steel-check. Έλεγχο διατομής πώς κάνω, μπορείς να με βοηθήσεις? Τις von mises τις εμφανίζει εάν επιλέξεις results-member stress. Σας ευχαριστώ και πάλι.
  11. Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εάν κάνω το παρακάτω θα είμαι ασφαλής? Εισάγω τη διατομή Σ, υπολογίζω τις τάσεις von Mises από το πρόγραμμα, ελέγχω εάν είναι κάτω του ορίου και δεν κάνω κανένα άλλο υπολογισμό. Είναι αυτό επαρκές?
  12. Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα, δουλεύω το Scia Engineer για ειδικές μεταλλικές κατασκευές. Έχω εισάγει μέσα διατομή τύπου Σ που τη σχεδίασα στο Autocad. Κάνω τον έλεγχο και δεν μου βγαίνει. Το πρόγραμμα κατατάσσει τη διατομή σε κατηγορία 3. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το αν είναι αυτό σωστό? Δηλαδή θα ήθελα δύο πράγματα: 1. το πρόγραμμα σε εισαγώμενες διατομές κάνει σωστούς ελέγχους ή είναι αξιόπιστο μόνο στις πρότυπς διατομές που έχει? 2. η κατηγοριοποίηση της διατομής Σ ποια είναι συνήθως ή που αναγράφεται στη νομοθεσία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  13. Δυστυχώς εμένα ούτε τηλ ούτε καμία άλλη προειδοποίηση πριν έρθουν. Την πρώτη φορά δεν με βρήκαν, και ξαναπέρασαν και ευτυχώς ήμουν τυχερή που ήμουν εκεί γιατί δεν ξέρω τι θα γινόταν. Φιλικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.