Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mpaspire

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

mpaspire's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, και εγω ειμαι της αποψης για δαπεδο αλλα φοβαμαι τον υδραυλικο για τυχον ζημια που θα προκαλεσει χωρις να το αντιληφθω!
  2. Καλησπέρα σας συνάδελφοι, ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ηλεκτρολογική εγκατάσταση που θα πραγματοποιήσω σε μεζονέτα. Προτιμάτε πέρασμα ηλεκτρολογικών από δάπεδο ή με κλασικό τρόπο από τοίχους με ότι αυτό συνεπάγεται? Υπάρχει η δυνατότητα και για τους 2 τρόπους.
  3. μεχρι να βγει Κ.Υ.Α. εμαθα απο συναδελφο που πηρε τηλεφωνο στο βιομηχανιας οτι δεν δεχονται αιτησεις για αναγγελια! δηλαδη τι θα γινει, θα περιμενουμε κανενα χρονο παλι μεχρι να δουμε καποια διευκρινιστικη? προϋπηρεσια μπορει καποιος να λαβει εφ' οσον δουλευει σε ανεμογεννητριες ή μεγαλα φωτοβολταϊκα παρκα, αρα δυστηχως μικρος αριθμος συναδελφων!
  4. 1 ή 2 χρόνια προϋπηρεσια? Μηπως θα βγει Κ.Υ.Α. που θα διευκρινίζει και θα αναγνωριζει και την παλια προϋπηρεσια? εφοσον την εχω γιατι να την μαζεψω απο την αρχη?
  5. καλησπέρα και παλι, μηπως τωρα με το ΠΔ 108 ξεκαθαριζει το θεμα? το ΠΔ εχει αμεση ισχυ?
  6. την εχω τηα Α' ταξης αδεια απλα και παλι δεν ξερω αν επιτρεπεται ο χειρισμος απο εμενα (τυπικα παντα) υπαρχει κατι εγγραφως το οποιο να το ξεκαθαριζει αυτο?
  7. ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος ΤΕ με 10ετη εμπηρια σε αυτον τον τομεα, απλα ρωταω για το τυπικο της υποθεσης. αν γνωριζει κανεις θα το εκτιμουσα πολυ. Μηπως εφ' οσον ειναι ιδιωτικος ο υποσταθμος αυτος που θελω να χειριστω και περνωντας καποια εκπαιδευση αποκτουσα αυτο το δικαιωμα?
  8. καλησπέρα σε ολους, θα ηθελα να ρωτησω αν δικαιουται ενα ηλεκτρολογος μηχανικος ΤΕ να κανει χειρισμο μεσης τασης σε ενα υποσταθμο. Με την αδεια ασκησης επαγγελματος Α' Ταξης μπορει? Πιο συγκεκριμενα σε θελω να μαθω αν θα μπορουσε σε αιολικο παρκο αρκετων MW να γινονται χειρισμοι τετοιου ειδους απο ΤΕ!
  9. Μπορει να βοηθησει καποιος να καταλαβω? το ΠΔ115 αναφερει οτι "2.1 Συντήρηση, επισκευή και επιτήρηση της λειτουργίας μηχανολογικών εγκαταστάσεων: .......... δ) σε εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.........." γνωριζει καποιος αν οι ανεμογεννητριες συμπεριλαμβανονται σε αυτες τις εγκαταστασεις? Νομιζω οτι ακομα και σημερα θεωρουνται μηχανολογικες εγκαταστασεις αν και οπως ειναι γνωστο εχουν τοσο μηχανολογικα οσο και ηλεκτρολογικα τμηματα.
  10. Καλημερα σε ολους, ηθελα τη γνωμη σας σε ενα θεμα που με απασχολει τον τελευταιο καιρο. φτιαχνω την δικη μου κατοικια η οποια ειναι 200 τμ. ο μηχανικος εβγαλε τα ενσυμα που πρεπει να περαστουν συμφωνα με καποιους συντελεστες. το θεμα ειναι οτι ο αριθμος τους ειναι υπερβολικος. Συνολικα 443!!!!! Ειναι αυτο δυνατον! Ζηταει για τοιχοποιιες 66 ημερομησθια και για επιχρησματα 97!! έτσι αποφασισα να προβω σε λυση γυψοσανιδας για εσωτερικη τοιχοποιια και εξωτερικης θερμοπροσοψης έτσι ωστε να μειωσω το κοστος κατασκευης. Προχωρησα λοιπον σε εξωτερικη τοιχοποιια με τουβλο lavabolock 25αρι. το ικα μου ζητησε να γινει επιμετρηση για να αφερεθουν τα μεροκαματα που αντιστοιχουν στην εσωτερικη τοιχοποιια. ετσι ο μηχανικος αφαιρεσαι περιπου το 30% και εβγαλε οτι στα εξωτερικα τουβλα αντιστοιχουν 40 ημερομησθια. Ομως λογω του οτι εγινε μονη τοιχοποιια τα πραγματικα μεροκαματα ηταν μολις 20!! τι πρεπει να κανω τωρα? να πληρωσω αλλα 20 χωρις να εχουν δουλευτει? υπαρχει τροπος να μειωθουν αν γινει καποια αυτοψια απο το ιδιο το ικα? επισης ηθελα να ρωτησω τι γνωμη σας για την χρηση γυψοσανιδας σαν εσωτερικη τοιχοποιια. την εγκρινετε? αν γινει τετοιου ειδους εργασια γλυτωνουμε 20 ημερομισθια τουβλων, ημερομισθια επιχρισματων, αποφευγουμε ρωγμες και εχουμε ηχομονωτικες ιδιοτητες καλητερες με χρηση πετρομβαμβακα. Πραγματικα χρειαζομαι συμβουλες γιατι απο τωρα εχω βγει εκτος προϋπολογισμου και δεν ξερω αν μπορω να ολοκληρωσω αυτην την κατοικια ποτε!
  11. Κρατάω μια επιφύλαξη σε ολα αυτά διότι την έχω πατήσει πολλές φορές από άσχετους. Αρχές του μήνα θα προσπαθήσω να το κάνω απότε τότε θα μπορώ να πω με σιγουριά ακριβώς τι μειώνεται και πόσο.
  12. τα μεροκάματα του ικα έχουν βγει σύμφωνα με τα σχέδια των μηχανικών, οπότε φαίνεται τι έχει βάλει ο μηχανικός. Στη δικιά μου οικοδομή αρχικά είχε διπλή τοιχοποιία εξωτερικά και μονή εσωτερικά. Προσωπικά λόγω του ότι είμαι υπέρ της ηχομόνωσης των δωματίων θα βάλω γυψοσανίδα μέσα με πετροβάμβακα, οπότε (σύμφωνα με το μηχανικό πάντα) το ικα θα μειωθεί πάρα πολύ. στη δε θερμοπρόσοψη η εταιρεία που μου έδωσε προσφορά μου είπε ότι το ικα συμπεριλαμβάνεται εκεί και θα γίνει τροποποίηση στο ικα με μηδενικούς σοβάδες (εφ'όσον κάνω την λύση της γυψοσανίδας εσωτερικα). Φανταστείτε ότι στην οικοδομή μου σε επιχρίσματα και τοιχοποιίες πρέπει να πληρώσω 10000 στο ικα σε μεροκάματα, ενώ με την λύση της θερμοπρόσοψης, μονής τοιχοποιίας και γυψοσανίδας υπολογίζω να πληρώσω περίπου 15 με 20000 και δεν θα χρειάζομαι καν βάψιμο εξωτερικά του σπιτιού!! όλες αυτές τις διαδικασίες θα τις αρχίσω στον επόμενο μήνα οπότε θα μπορώ να σας αναφέρω και συγκεκριμένα κόστη κάθε εργασίας.
  13. να σας πω και εγώ τη γνώμη μου ύστερα απο λίγο ψάξιμο που έκανα με μια εταιρεία για θερμοπροσώψεις. Το πάχος της θερμοπρόσοψης εξαρτάται απο το τούβλο που θα μπει. Αν βαλεις 15αρι (κισσουρι) βάζεις 10αρα θερμοπρόσοψη, αν πας σε 20άρι κατεβαίνεις στο 5άρι και αν πας σε 25άρι πας σε 3άρα θερμοπρόσωψη. προσωπικά στο σπίτι μου θα επιλέξω 15άρι με 10άρα θερμοπρόσωψη για να μπορέσω να καλύψω και τις υδρορροές μέσα στην θερμοπρόσωψη έτσι ώστε να μην φαίνεται το παραμικρό. πιστεύω ότι το συνολικό κόστος θα είναι λιγότερο διότι γλυτώνεις ικα τούβλων και σοβάδων. Άσε που δεν βάφεις την οικοδομή με τα έγχρωμα επιχρίσματα! γλυτώνεις αρκετα δυλαδή. η ειρωνεία βέβαια είναι ότι ενώ το ικα δέχεται την αλλαγή των ημερομισθίων των τούβλων (εφόσον γίνει μονή τοιχοποιία) και των σοβάδων, δεν δέχεται την αλλαγή για το βάψιμό της. δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν έγχρωμα επιχρίσματα? τι να πω!!!!!
  14. Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους, ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος ΤΕ και αυτη την περιοδο σκεφτομαι να προχωρησω στην τοιχοποιια της οικοδομης που εχω. εχω προβληματιστει με τις τοσες πολλες λυσεις που υπαρχουν αλλα μαλλον καταληγω στην μονη τοιχοποιια εξωτερικα και συστημα stotherm classic για μονωση. Εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια για το συνδυασμο αυτο. Το εχει δουλψει κανεις απο εσας? τι γινεται με το ικα των τουβλων και των επιχρησματων? μειωνεται συμαντικα? και κατι τελευταιο, αν βαλω εξωτερικα χρωματισμενο σοβα, χρειαζεται να βαφτει η οικοδομη? και το ικα σε αυτη την περιπτωση, το γλυτωνω? Συγγνωμη αν κουρασα αλλα χρειαζομαι καποιες συμβουλες και θα εκτιμουσα πολυ λιγη βοηθεια!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.