Μετάβαση στο περιεχόμενο

panagiotiss

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

panagiotiss's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εχει βάλει κανείς inverter aurora τι άποψη έχει; υπάρχει κάποιο manual σε ελληνικά;
  2. Σε ερώτηση που έκανα στον μηχανικό του έργου για ποιόν λόγο δεν βάζει σπιραλ η απάντηση που μου έδωσε ήταν α) διότι αν μπουν νερά μέσα στο σπιραλ δεν θα βγουν και θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαλάει η μόνωση του καλωδίου (5χ16 ΝΥΥ) στο πέρασμα του χρόνου β) δεν αναπνέει η μόνωση του καλωδίου και καταστρέφεται γ) ότι αν μπει ποντικός μέσα στο σπιραλ και δεν μπορεί να βγει τότε θα φάει το καλώδιο δ)Το να μην βάζεις σπιραλ περνάει απο τον ΕΛΟΤ και γερμανικές εταιρίες το δέχονται κ το εφαρμόζουν αλλά και ελληνικές. Σε απάντηση του α,β,γ του είπα μπορείς να βάλεις αφρό πολιουρεθάνεις η κάποιο άλλο υλικό εκεί που είναι εκτεθειμένα τα σπιραλ σου!
  3. Καλημέρα Θα ήθελα την γνώμη σας στο θέμα της όδευσης παροχικών καλωδίων. Σε όσα φ/β έργα έχω εγκαταστήσει τα καλώδια τα οδεύω μέσα σε σπιράλ. Σε ένα έργο άκουσα ότι οδεύουν τα καλώδια (παροχικά) μέσα σε χαντάκι 80cm βάθους χωρίς να τα τρέχουν μέσα σε σπιράλ και το μόνο που ρίχνουν είναι μια στρώση άμμο 20cm πάνω και κάτω απο το καλώδιο και χώμα για να κλείσουν το χαντάκι.Μου ανέφεραν οτι περνάει απο ΕΛΟΤ αυτή η μέθοδος!
  4. Καλημέρα σας θέλω την βοήθεια σας υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για τον υπολογισμό καλωδίων και γενικά για το τι χρειάζεται μια φ/β εγκατάσταση μιλάω για πάνω από 200ΚW?
  5. Άλλη διατομή καλωδίου βάζουμε σε (φώτα , μπίζες , θερμοσίφωνα,.... ) Αν είναι να κάνεις εγκατάσταση σε σπίτι που θα βάλεις σωλήνωση τότε βάζεις ΝYΑ και σε μερικά σημεία ΝΥΜ . Καλά τι σας έμαθαν στην σχολή??????
  6. Να κάνω εγώ μια ερώτηση! Η ΔΕΗ μετρά την άεργη ισχύ όταν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο πχ:μπαρ, καφετέριες, κρεοπωλεία .....? έχω ακούσει ότι δεν μετράει!!!!!!
  7. Μπορεί να έχει κοπεί κάποιο καλώδιο και για'το κάνει τόξο και αυτο δημιουργεί τον ήχο (βούιζμα). Βγάλε την μπρίζα και θα δείς αν είναι απο την ένωση της μπίζα η από κάποιο άλλο σημείο!
  8. Δες στα κουτιά στα οποία περνάνε οι γραμμές του θερμοσίφωνα και του φωτισμού αν είναι περασμένα μαζί και αν έχει εκεί κάποιο βραχυκύκλωμα ή αν έχουν περάσει κάποια κοινή γείωση η κοινό ουδέτερο!!! πολλά έχουν δει τα μάτια μας..... :!:
  9. Έχω κατεβάσει το Ti-soft και θα ήθελα αν κανείς έχει κανέναν κωδικό! Ευχαριστώ
  10. φίλε μου fokos για να έχεις σε όλα τα δωμάτια πρίζα τηλεφώνου θα πρέπει να βρεις από που έρχεται το καλώδιο του τηλεφώνου από έξω και να κάνεις διακλάδωση και να πας σε κάθε δωμάτιο!
  11. Σε κάποια σπίτια το έχω δει και εγώ με την σωλήνα ύδρευσης αλλά το έχω αντικαταστήσει με τρίγωνο γειώσεις.
  12. απ ότι ξέρω για να δεις αν η περιοχή έχει ουδετερογειωση πας στην ΔΕΗ της περιοχής που ενδιαφέρεσαι να μάθεις. Αν και εντός Αττικής έχει άμεση γείωση έτσι ξέρω !
  13. Για θέμα υπέρτασης αλλά για όλοι την εγκατάσταση μπορείς να βάλεις έναν επιτηρητή τάσης στον πίνακα σου!
  14. έχω δύο φίλους οι οποίοι έδωσαν κατατακτήριες ο κάθε ένας διαφορετική χρονιά και οι δύο μου είπαν ότι είναι πολλή δύσκολα τα μαθήματα και οι εξετάσεις!
  15. πιο έχεις να μου πρωτινής? από Έλληνες συγγραφής!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.