Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kyriosX

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Η παρακάτω εταιρεία που κατασκευάζει βιοκλιματικές κατοικίες χρησιμοποιεί τούβλα Porotherm της Wienerberger. http://klimahouse.gr/construction_06.asp# Το αναφέρω σαν αποτέλεσμα της αναζήτησής μου και όχι για διαφημηστικούς λόγους. Ξέρει κανένας αν εισάγονται στην Ελλάδα, γιατι δεν τα βρίσκω πουθενά?
  2. Αν εξαιρέσουμε το κόστος και το δούμε σαν ένα υλικό που έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θερμομόνωσης, πιστεύετε αξίζει να κτίσει κάποιος με αυτό? Συγκριτικά με το τούβλο Κ250 της ΚΕΒΕ μπορούμε να το δούμε ?(είμαι μεταξύ αυτών των δύο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
  3. Υπάρχει κανένας που να έχει κτίσει με LAVAWALL να μας πει την άποψή του? http://www.lavawall.gr/index2.php
  4. Υπάρχει κανένας που να έχει κτίσει με LAVAWALL?
  5. Μιας και μιλάμε για εξωτικά υλικά, κοιτάξτε και αυτό: http://www.thermablok.com/ Πάμπολλες χρήσεις και πολύ λεπτό. Τιμή: 50 λίρες Αγγλίας/τ.μ
  6. Πρόκειται για το Vacuum Insulation Panel (VIP), προϊόν που περιέχει αεροθαλάμους με κενό αέρος. Εξωτικά χαρακτηριστικά, αλλά πολύ εύκολα μπορούν να αλλοιωθούν, αν για οποιοδήποτε λόγο χαθεί η στγανοποίηση των αεροθαλάμων. Το σχετικό link στα αγγλικά: http://www.toolbase.org/Technology-Inventory/Interior-Partitions-Ceilings/vacuum-insulation-panel
  7. Στο παρακάτω link: http://www.edilportale.com/prodotti/pozzoli-fedele/mattone-termoisolante-rettificato/thermoplan-mz7_11725.html φαίνεται η θερμοχωρητικότητα (αναφέρεται ως Capacità termica di accumulo) καθώς και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του τούβλου. Για τιμή περιμένω απάντηση από την εταιρία, αν απαντήσουν θα σας ενημερώσω γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα μια τέτοια λύση.
  8. Πιστεύω ότι μια λύση που ενσωματώνει τα πλεονεκτήματα του τούβλου με τη μόνωση σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ (χωρίς να απαιτείται πρόσθετη μόνωση) και επιπλέον έχει και μια ανταγωνιστική τιμή, έχει μια θέση στην ελληνική αγορά.
  9. Το τοιχίο σα σύνολο δεν ξέρω τι U έχει, πάντως στην INFACOMA 2011 που τους επισκέφτηκα ισχυρίζονταν ότι μέχρι Β Ζώνη (αν θυμάμαι καλά) δεν απαιτείται πρόσθετη μόνωση. Ένα e-mail με το ερώτημα στην εταιρεία θα μας έλυνε την απορία.
  10. Φίλε manos.skan, τι μάρκα είναι τα γερμανικά τούβλα? Πες μου έστω και με pm. Τα τούβλα της ΚΕΒΕ έχουν, το μεν Κ250 U=0,498,το δε Κ300 U=0,419. Αν προσθέσουμε και θερμοσοβά θα "ρίξουμε" το συντελεστή ακόμα περισσότερο (ανάλογα το πάχος) και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε <0,5 που ορίζει το ΚΕΝΑΚ. Επιπλέον δεν υπάρχει ανάγκη για θερμοπρόσωψη+ότι λόγω πάχους μπορεί να εδράσει καλύτερα στην πλάκα και να έρθει "πρόσωπο" με τη μόνωση του Φ/Ο+ότι σαν μονοκέλυφη τοιχοποιϊα έχει καλυτερη αντισεσμική συμπεριφορά. Παρακαλώ πολύ για τις απόψεις σας. Παραθέτω σχετικό ink: http://www.kebe-sa.gr/gr/verticalbricks.htm
  11. Τελικά βρήκες λύση στο πρόβλημά σου? Είσαι ικανοποιημένος με την κατασκευή της εσωτ. τοιχοποιίας με διπλή γυψοσανίδα και πετροβάμβακα ανάμεσα?Ενδιαφέρομαι να εφαρμόσω κι εγώ αυτή τη λύση αντί για συμβατική τοιχοποιία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  12. Σε άδεια υπό έκδοση, ο μηχανικός θέλει το ΦΕΜ να το πληρώσει ο πελάτης μαζί με τα υπόλοιπα φορολογικά. Είναι σωστό αυτό? ο λογιστής λέει ότι είναι υποχρέωση του μηχανικού να καταβάλει το ΦΕΜ και όχι του πελάτη. Τι ισχύει τελικά?
  13. Οι γραπτές συμφωνίες μεταξύ ιδιοκτήτη και Μηχανικού τι περιλαμβάνουν? Ποιοι όροι πρέπει να συμπεριληφθούν? Σκεφτείτε τη "λεπτή" θέση ενός ιδιοκτήτη που έχει κάποια φιλική σχέση με το Μηχανικό που επέλεξε, για να του φτιάξει το σπίτι. Τι πρέπει να δηλωθεί εγγράφως, έτσι ώστε αν υπάρχει απόκλιση από τα λεγόμενα να έχουν κατοχύρωση και τα δύο μέρη?( Το λέω για την περίπτωση που και ο ιδιοκτήτης μπορεί να μη φανεί εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Μηχανικό)
  14. Επειδή εδώ είναι Forum και ανταλλάσσονται απόψεις κι επειδή για κάθε δομικό πρόβλημα υπάρχουν συνήθως άνω της μιας λύσης, γι΄αυτό και ζήτησα τις απόψεις σας...
  15. Μηχανικός υπάρχει και είναι υπεύθυνος για την όλη μελέτη του έργου. Εγώ ρωτάω εδώ για να μάθω ποιες είναι οι προτεινόμενες λύσεις, πέρα από αυτή που θα δώσει ο μηχανικός μου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.