Jump to content

rse

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

About rse

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα σας. Σε οριοθετημένο οικισμό με αρτιότητα τα 500 τ.μ. έχω οικόπεδο εμβαδού 300 τ.μ., χωρίς πρότερο τίτλο ιδιοκτησίας, παρά μόνο μία διαθήκη του 1990 ,που αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης αφήνει το μισό στον έναν γιό και το μισό στον άλλο. Θεωρώ ότι εφόσον δεν υπάρχει παλιότερος τίτλος και ούτε στη διαθήκη αναφέρει πως το απέκτησε ο κληρονομούμενος, δεν προϋφίσταται του 1985 άρα είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Το θέμα είναι τι γίνεται με τη διαθήκη, γίνεται να κατατμηθεί το ήδη μη άρτιο οικόπεδο σε 2 επίσης μη άρτια;Εξαιτίας δε της μη οικοδομησιμότητας αποκλείεται και η σύσταση καθέ
 2. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί συνάδελφοι, καλησπέρα σε όλους. Μήπως γνωρίζει κανείς, βάσει ποιου νόμου (άρθρο, φεκ) ορίζεται υποχρεωτικά απόσταση κτηρίου 20 μ. στην εκτός σχεδίου δόμηση και στην εντός; Το διαβάζω παντού ότι ισχύει, αλλά δε βρίσκω τη σχετική διάταξη. Επίσης, έχω περίπτωση αγροτεμαχίου με οικοδομική άδεια του 2014, στην οποία δεν έχουν δείξει το ρέμα στο τοπογραφικό. Το φρύδι του ρέματος είναι στα 10 μ. από το πρόσωπο του αγροτεμαχίου και 40 από το κατασκευασμένο κτήριο. Υπάρχει πρόβλημα με την άδεια από τη στιγμή που δεν υπάρχει οριοθέτηση; Στη δήλω
 3. Aφού σας ευχαριστήσω όλους, θέλω να παραθέσω κι αυτό: Άρθρο 33, παρ. 6., N.4759/2020: Στις εκτός σχεδίου περιοχές επιτρέπεται η συνένωση όμορων γηπέδων, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) το νέο γήπεδο που προκύπτει μετά τη συνένωση έχει εμβαδόν τουλάχιστον 4.000 τ.μ. και, β) τουλάχιστον ένα από τα γήπεδα που συνενώνονται είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
 4. Αγαπητοί συνάδελφοι, καλημέρα. Έχω την εξής απορία: Σε αγροτεμάχιο με πρόσωπο σε μη αναγνωρισμένη οδό, έχω αγροτεμάχιο 11 στρεμμάτων άρτιο και οικοδομήσιμο ως προυφισταμενο του 2003. Ο ιδιοκτήτης θέλει να αγοράσει και το όμορο (2στρεμματα) και να τα συνενώσει.Ερωτηση: Το νέο αγροτεμάχιο, χάνει την αρτιότητα του, καθώς χρόνος δημιουργίας θα λογίζεται ο χρόνος συνένωσης, άρα θα πάψει να προυφισταται του 2003? Ευχαριστώ πολύ.
 5. Αγαηπητοί Συνάδελφοι καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς τι ισχύει ακριβώς για τα πλάγια όρια ως προς την εγκατάσταση φβ εκτός σχεδίου; Έχω βρει δύο ΦΕΚ, το 344Α/2009 που αναφέρει τα 5 μ για γηπεδα>4000 τ.μ. και 2.5 μ. για γήπεδα μικρότερα των 4000 τ.μ. και το 1556Β/2010 που λέει απλά ότι "Η ελάχιστη απόσταση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 2,5μ." ανεξαρτήτως εμβαδού. Ποιο από τα δύο ισχύει και μήπως βγήκε κάποιος νόμος μεταγενέστερα; Ευχαριστώ πολύ!
 6. Kαλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Βρίσκομαι σε περιοχή που έγινε προσφάτως ανάρτηση δασικού χάρτη. Γνωρίζει κανείς α)τι πρέπει να αναγραφεί στο τοπογραφικό διάγραμμα ως υπέυθυνη δήλωση του Μηχανικού για το αν εμπίπτει ή όχι σε δασική έκταση. β) τι γίνεται στις περιπτώσεις που ένα γεωτεμάχιο εμπίπτει εν μέρει σε δασική περιοχή, καθώς δεν υπάρχουν συντεταγμένες που να καθορίζουν τη δασική έκταση στους αναρτημένους δασικούς χάρτες;
 7. Καλησπέρα σε όλους.Γνωριζει κανείς αν το τυποποιητηριο γεωργικών προϊόντων εμπίπτει στα βιομηχανικά ή στα γεωργικοκτηνοτροφικα κτήρια; Κι επίσης υπάρχουν αλλαγές στους όρους δόμησης με το νέο ΦΕΚ της εκτός σχεδίου; Ευχαριστώ!
 8. Σας ευχαριστώ πολύ! Συνεπώς, η παρέκκλιση για τα προϋφιστάμενα του 2003 ισχύει στο ακέραιο.
 9. Συνάδελφοι καλημέρα και καλή Χρονιά. Θα ήθελα τη γνώμη σας, αν είναι εφικτό, για το εξής θέμα. Όπως γνωρίζετε, για τα αγροτεμάχια που προϋφίστανται της 31-12-2003 δεν υπάρχει απαίτηση για πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό. Στο νέο Νόμο όμως της εκτός σχεδίου (Ν. 4759/2020) και συγκεκριμένα στο άρθρο 40, παρ η. αναφέρεται ότι "εάν, μέχρι την έγκριση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου ή Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος χορηγηθεί προέγκριση οικονομικής άδειας, μπορούν να οικοδομούνται ακίνητα, τα οποία: δημ
 10. Συνάδελφοι καλησπέρα. Αυτό το αρχείο, εδώ και καιρό, δε δουλεύει. Υπάρχει μήπως τρόπος, να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο, γιατί είναι ιδιαίτερα χρήσιμο;Ευχαριστώ πολύ!
 11. Καλησπέρα σε όλους! Προσπαθώ να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας (Περίφραξη Αγροτεμαχίου) και το σύστημα μου ζητά ΣΔΑ. Υπάρχει κάποιο πρότυπο αρχείο; Eυχαριστώ!
 12. (το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί Συνάδελφοι, καλησπέρα. Θέλω να προβώ σε τακτοποίηση κατοικίας (χωρίς Οικοδομική Άδεια) σε οικισμό προϋφιστάμενο του 23. Επειδή το κτίσμα έχει αποστάσεις άνω των 2.5 μ. από τα όρια του οικοπέδου , εκτός από μία ακμή του που απέχει 0,50 μ. από το πλευρικό όριο, γνωρίζει κανείς αν μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης ή αυτή η απόσταση των 0,50 μ. την καθιστά αδύνατη; (θα έπρεπε να εφάπτεται με το όριο του οικοπέδου). Eυχαριστώ.
 13. Kαλημέρα Συνάδελφοι, θέλω να εκδόσω άδεια μικρής κλίμακας για απλή περίφραξη (χωρίς σενάζ) σε αδόμητο οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως. Στο τοπογραφικό διάγραμμα πρέπει να αποτυπώνεται όλο το Οικοδομικο Τετράγωνο, όπως στην άδεια δόμησης για κτίσμα; Eυχαριστώ.
 14. 30 Μ από γραμμή Αιγιαλού (για κατοικία) 50μ για ξενοδοχείο Υπάρχει κάποιο σχετικό ΦΕΚ για αυτές τις αποστάσεις?
 15. Συνάδελφοι καλησπέρα. Γνωρίζει μήπως κανείς ποια είναι η ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση κτηρίου από αιγιαλό (οριοθετημένος με φεκ) σε εκτός σχεδίου περιοχές; Υπάρχχει κάποιο σχετικό, τελευταίο ΦΕΚ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.