Jump to content

rse

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

About rse

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kαλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Βρίσκομαι σε περιοχή που έγινε προσφάτως ανάρτηση δασικού χάρτη. Γνωρίζει κανείς α)τι πρέπει να αναγραφεί στο τοπογραφικό διάγραμμα ως υπέυθυνη δήλωση του Μηχανικού για το αν εμπίπτει ή όχι σε δασική έκταση. β) τι γίνεται στις περιπτώσεις που ένα γεωτεμάχιο εμπίπτει εν μέρει σε δασική περιοχή, καθώς δεν υπάρχουν συντεταγμένες που να καθορίζουν τη δασική έκταση στους αναρτημένους δασικούς χάρτες;
 2. Καλησπέρα σε όλους.Γνωριζει κανείς αν το τυποποιητηριο γεωργικών προϊόντων εμπίπτει στα βιομηχανικά ή στα γεωργικοκτηνοτροφικα κτήρια; Κι επίσης υπάρχουν αλλαγές στους όρους δόμησης με το νέο ΦΕΚ της εκτός σχεδίου; Ευχαριστώ!
 3. Σας ευχαριστώ πολύ! Συνεπώς, η παρέκκλιση για τα προϋφιστάμενα του 2003 ισχύει στο ακέραιο.
 4. Συνάδελφοι καλημέρα και καλή Χρονιά. Θα ήθελα τη γνώμη σας, αν είναι εφικτό, για το εξής θέμα. Όπως γνωρίζετε, για τα αγροτεμάχια που προϋφίστανται της 31-12-2003 δεν υπάρχει απαίτηση για πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό. Στο νέο Νόμο όμως της εκτός σχεδίου (Ν. 4759/2020) και συγκεκριμένα στο άρθρο 40, παρ η. αναφέρεται ότι "εάν, μέχρι την έγκριση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου ή Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος χορηγηθεί προέγκριση οικονομικής άδειας, μπορούν να οικοδομούνται ακίνητα, τα οποία: δημ
 5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Αυτό το αρχείο, εδώ και καιρό, δε δουλεύει. Υπάρχει μήπως τρόπος, να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο, γιατί είναι ιδιαίτερα χρήσιμο;Ευχαριστώ πολύ!
 6. Καλησπέρα σε όλους! Προσπαθώ να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας (Περίφραξη Αγροτεμαχίου) και το σύστημα μου ζητά ΣΔΑ. Υπάρχει κάποιο πρότυπο αρχείο; Eυχαριστώ!
 7. (το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί Συνάδελφοι, καλησπέρα. Θέλω να προβώ σε τακτοποίηση κατοικίας (χωρίς Οικοδομική Άδεια) σε οικισμό προϋφιστάμενο του 23. Επειδή το κτίσμα έχει αποστάσεις άνω των 2.5 μ. από τα όρια του οικοπέδου , εκτός από μία ακμή του που απέχει 0,50 μ. από το πλευρικό όριο, γνωρίζει κανείς αν μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης ή αυτή η απόσταση των 0,50 μ. την καθιστά αδύνατη; (θα έπρεπε να εφάπτεται με το όριο του οικοπέδου). Eυχαριστώ.
 8. Kαλημέρα Συνάδελφοι, θέλω να εκδόσω άδεια μικρής κλίμακας για απλή περίφραξη (χωρίς σενάζ) σε αδόμητο οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως. Στο τοπογραφικό διάγραμμα πρέπει να αποτυπώνεται όλο το Οικοδομικο Τετράγωνο, όπως στην άδεια δόμησης για κτίσμα; Eυχαριστώ.
 9. 30 Μ από γραμμή Αιγιαλού (για κατοικία) 50μ για ξενοδοχείο Υπάρχει κάποιο σχετικό ΦΕΚ για αυτές τις αποστάσεις?
 10. Συνάδελφοι καλησπέρα. Γνωρίζει μήπως κανείς ποια είναι η ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση κτηρίου από αιγιαλό (οριοθετημένος με φεκ) σε εκτός σχεδίου περιοχές; Υπάρχχει κάποιο σχετικό, τελευταίο ΦΕΚ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 11. Αγαπητοί Συνάδελφοι, καλημέρα. Σε κατολισθαίνοντα οικισμό (προϋφιστάμενο του 1923), στον οποίο έχει ανασταλεί η έκδοση οποιασδήποτε οικοδομικής άδειας, μου ζητήθηκε να συντάξω τοπογραφικό διάγραμμα για σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας. Έχει νόημα ή από τη στιγμή που δεν εκδίδεται οικοδομική άδεια θα θεωρηθεί άκυρη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 12. Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα! Απορία για τα ηλεκτρονικά διαγράμματα και όποιος μπορεί ας απαντήσει... Σε ένα οικόπεδο έχω ταυτόχρονα, ρυμοτομική γραμμή, μη υλοποιμένα όρια και περίφραξη (άρα υλποιημένο όριο). Τα όρια του συνολικού οικόπεδου πρέπει να είναι στο layer 13 (Topo Prop) με κλειστή polyline ή πρέπει να φαίνινται τα επιμέρους layers για καθένα από τα τρία παραπάνω στοιχεία και άρα Bound Impl, Bound Unimpl και Dbound Rym?
 13. Ευχαριστώ πολύ!Διευκρινιστική ερώτηση: Aρκεί να υπάρχει ένα αυαθαίρετο κτισμα στην όλη ιδιοκτησία ή θα πρέπει να υπάρχει ένα αυθαίρετο σε κάθε τμημα της καθέτου που θα συσταθεί;
 14. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Μήπως γνωρίζει κανείς τις προύποθέσεις για σύσταση καθέτου σε εκτός Σχεδίου ιδιοκτησία σύμφωνα με τον 4495?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.