Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

rse

Members
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by rse

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε οριοθετημένο οικισμό με το ΠΔ του 85, έχει αφεθεί με συμβολαιογραφική πράξη σε κοινή χρήση οδός πλάτους 4.00 μ΄το έτος 2006. Η οδός δεν είναι διαμορφωμένη ούτε χρησιμοποιείται προφανώς. Μπορεί να γίνει κατάτμηση με πρόσωπο σε αυτή την οδό; Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα συνάδελφοι, πρόσφατα εξέδωσα ταυτότητας για γεωτεμάχιο με ερείπιο εντός του. Πιο συγκεκριμένα, σε οικόπεδο εντός οριοθετημένου οικισμού υφίσταται παλιο, πέτρινο κτίσμα, που έχει καταρρεύσει τμήμα της σκεπής του και ολόκληρος ο ένας πλευρικός εκ των τεσσάρων τοίχων του. Εξέδωσα ταυτότητα ως αδόμητο γράφοντας την παρατήρηση για την ύπαρξη του ερειπίου. Παρόλα αυτά, η υποθηκοφύλακας δε μεταγράφει το συμβόλαιο και μου ζητά είτε να "εξαφανίσω" το ερείπιο από το τοπογραφικό και την παρατήρηση της ταυτότητας είτε να κάνω τακτοποίηση. Και οι δύο λύσεις μου φαίνονται εξίσου παράλογες. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια άλλη λύση; Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μου ζητήθηκε από Πολεοδομία σε περιοχή υπό Κτηματογράφηση, βεβαίωση του Ν. 2308/1995 περί Εθνικού Κτηματολογίου. Στην περιοχή έχει λήξει η ανάρτηση. Γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς βεβαιώνουμε και ποια είναι η ορθή διατύπωση;
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, θέλω να ζητήσω βεβαίωση αρτιότητας από την ΥΔΟΜ, αλλά με παρέπεμψαν (από την ΥΔΟΜ) στο e-adeies. Μου είπαν δηλαδή ότι η διαδικασία γίνεται πλεόν ηλεκτρονικά. Από την αναζήτησή μου στο e-adeies δε βλέπω κάτι σχετικό. Γνωρίζει μήπως κάποιος, που πρέπει να μπω για να κάνω τη σχετική αίτηηση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι καλησπέρα, προσπαθώ να ανεβάσω ένα τοπογραφικό στο e-ktimatologio, για να πάρω ΚΗΔ και στο δεύτερο βήμα (φόρτωση αρχείων,) όταν ανεβάζω το pdf και το ζιπαρισμένο αρχείο, "πέφτει" η σελίδα και δεν πραγματοποιείται ο έλεγχος για να περάσω στο επόμενο βήμα της θέασης. Γνωρίζετε μήπως γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί συνάδελφοι, χρόνια πολλά για τις μέρες σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Aγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων με παλιό συμβόλαιο (του 1970) και πρόσωπο 50 μέτρα σε αναγνωρισμένη δημοτική οδό, εφάπτεται σε ρέμα. Με την (προσωρινή) οριοθέτηση του ρέματος προκύπτει ότι το τεμάχιο πλημμυρίζει κατά τα 2 στρέμματα, προφανώς παράλληλα του ρέματος. Συνεπώς απομένουν 3 στρέμματα. Χάνει την αρτιότητά του το γήπεδο ή η γραμμή πλημμύρας αποτελεί όριο για το Δ? Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την εξής απορία: Σε οικισμό προ του 1923 (μη οριοθετημένο με το ΠΔ του 85) ποια είναι η προβλεπόμενη απόσταση από τα όρια για το κτήριο; Διαβάζω παντού για 2,50 ή επαφή, αλλά δε βλέπω κάτι τετοιο στο ΠΔ του 81 για τους προ του 1923. Γνωρίζει μήπως κάτι περισσότερο; Eυχαριστώ!
  8. Καλησπέρα σε όλους. Όποιος γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει στην λύση της παρακάτω απορίας. Έχω αγροτεμάχιο εμβαδού 3700 τ.μ. οριακά εκτός οριοθετημένου οικισμού. Συνεπώς, εντός ζώνης 500 μ. από τον οικισμό. Επίσης, για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο, έχω συμβόλαιο πρόσφατο (2018) που αναφέρει ότι, το αγροτεμάχιο το κατείχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης από άτυπη δωρεά από τον πατέρα του κατά το έτος 1955. Βάσει αυτών, θεωρείται ότι το αγροτεμάχιο προϋφίσταται του 1977 και άρα είναι οικοδομήσιμο (έστω και με τον χρονικό περιορισμό των 2 ετών του τελευταίου νόμου για την εκτός σχεδίου). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κατά τη σύσταση δουλείας, δεν είχε αποτυπωθεί η δουλεία υπέρ του ΑΔΜΗΕ, οπότε όχι, δεν είχε γνώση ο συμβολαιογράφος. Η δουλεία του ΑΔΜΗΕ ισχύει από το 1961, ενώ του ακινήτου ισχύει από το 2009. Από ό,τι αντιλαμβάνομαι δηλαδή μπορούν να συμπίπτουν και να "συνυπάρξουν" οι δύο δουλείες. Σωστά;
  10. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σε όλους. Έχω μία μεγάλη απορία για μία δουλεία διόδου, η οποία συστήθηκε συμβολαιογραφικά το 2009, προκειμένου ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου να έχει πρόσβαση στο ακίνητό του, μόνο που συμβαίνουν δύο οξύμωρα. α) Το δεσπόζον και το δουλεύον ακίνητο, πρoήλθαν από κατάτμηση αρχικού αγροτεμαχίου και η δουλεία συστάθηκε παρά το γεγονός ότι και τα δύο αγροτεμάχια είχαν έτσι κι αλλιώς πρόσβαση από υφιστάμενες αγροτικές οδούς. β) Εντός του ακινήτου, διέρχονται καλώδια υψηλής τάσης και σε έρευνά μου, προέκυψε ότι υπάρχει με ΦΕΚ, δουλεία διόδου από τη ΔΕΗ, εντός της ζώνης της οποίας συστάθηκε η παραπάνω δουλεία. Ερώτηση: Mήπως η αρχική δουλεία είναι άκυρη μιας και εμπίπτει σε άλλη δουλεία (αυτής της ΔΕΗ) και πρέπει να καταργηθεί; Ευχαριστώ
  11. (Mεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα Συνάδελφοι, συντάσσω τοπογραφικό διάγραμμα σε αγροτεμάχιο, που εμπίπτει σε γη υψηλής παραγωγικότητας. Επειδή υπάρχει πολλή πληροφορία σχετικά με το θέμα, γνωρίζει κανείς αν και ποια δόμηση επιτρέπεται στη γη υψηλής παραγωγικότητας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω, όποιον γνωρίζει, πώς χειριζόμαστε το παρακάτω θέμα. Εντός Αγροτεμαχίου 30 στρεμμάτων, έχει συσταθεί ζώνη δουλείας υπέρ ΔΕΗ, λόγω πυλώνων υψηλής τάσης, συνολικού εμβαδού 10 στρεμμάτων. Η ζώνη δουλείας αυτή διατρέχει εγκάρσια το αγροτεμάχιο και το "χωρίζει" σε δύο τμήματα. Προφανώς στη ζ'ωνη αυτή απαγορεύεται η δόμηση. Η ερώτηση είναι η εξής: Πρέπει να περιγράψω στο τοπογραφικό μου δύο ξεχωριστά αγροτεμάχια ή ένα, συμπεριλαμβάνοντας και τη ζώνη δουλείας (αναφέροντας τη σχετική απαγόρευση δόμησης)? Ευχαριστώ
  13. Αγαπητοί συνάδελφοι, καλησπέρα σας. Έχω μία υπόθεση με αγροτεμάχιο εμβαδού 20 στρμ, που έχει πρόσωπο 70μ. σε οδό (μη αναγνωρισμένη) και 60 μ. σε καθορισμένο αιγιαλό (με ΦΕΚ). Εάν το κατατμήσω με εμβαδό 10 στρμ και πρόσωπο 30 μ. για κάθε ένα τεμάχιο στον αιγιαλό, (μιας και η οδός δεν είναι αναγνωρισμένη), θα είναι άρτια και οικοδομήσιμα, με την ένοια ότι ο αιγιαλός θεωρείται κοινόχρηστος χώρος; Eυχαριστώ εκ των προτέρων!
  14. Καλησπέρα σας. Σε οριοθετημένο οικισμό με αρτιότητα τα 500 τ.μ. έχω οικόπεδο εμβαδού 300 τ.μ., χωρίς πρότερο τίτλο ιδιοκτησίας, παρά μόνο μία διαθήκη του 1990 ,που αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης αφήνει το μισό στον έναν γιό και το μισό στον άλλο. Θεωρώ ότι εφόσον δεν υπάρχει παλιότερος τίτλος και ούτε στη διαθήκη αναφέρει πως το απέκτησε ο κληρονομούμενος, δεν προϋφίσταται του 1985 άρα είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Το θέμα είναι τι γίνεται με τη διαθήκη, γίνεται να κατατμηθεί το ήδη μη άρτιο οικόπεδο σε 2 επίσης μη άρτια;Εξαιτίας δε της μη οικοδομησιμότητας αποκλείεται και η σύσταση καθέτου. Υποσημείωση: οι κληρονόμοι δεν έχουν προβεί ακόμα σε αποδοχή κληρονομιάς. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτος...
  15. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί συνάδελφοι, καλησπέρα σε όλους. Μήπως γνωρίζει κανείς, βάσει ποιου νόμου (άρθρο, φεκ) ορίζεται υποχρεωτικά απόσταση κτηρίου 20 μ. στην εκτός σχεδίου δόμηση και στην εντός; Το διαβάζω παντού ότι ισχύει, αλλά δε βρίσκω τη σχετική διάταξη. Επίσης, έχω περίπτωση αγροτεμαχίου με οικοδομική άδεια του 2014, στην οποία δεν έχουν δείξει το ρέμα στο τοπογραφικό. Το φρύδι του ρέματος είναι στα 10 μ. από το πρόσωπο του αγροτεμαχίου και 40 από το κατασκευασμένο κτήριο. Υπάρχει πρόβλημα με την άδεια από τη στιγμή που δεν υπάρχει οριοθέτηση; Στη δήλωση του νέου τοπογραφικού διαγράμματος πρέπει να αναγραφεί ότι απαιτείται οριοθέτηση του υδατορέματος; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  16. Aφού σας ευχαριστήσω όλους, θέλω να παραθέσω κι αυτό: Άρθρο 33, παρ. 6., N.4759/2020: Στις εκτός σχεδίου περιοχές επιτρέπεται η συνένωση όμορων γηπέδων, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) το νέο γήπεδο που προκύπτει μετά τη συνένωση έχει εμβαδόν τουλάχιστον 4.000 τ.μ. και, β) τουλάχιστον ένα από τα γήπεδα που συνενώνονται είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
  17. Αγαπητοί συνάδελφοι, καλημέρα. Έχω την εξής απορία: Σε αγροτεμάχιο με πρόσωπο σε μη αναγνωρισμένη οδό, έχω αγροτεμάχιο 11 στρεμμάτων άρτιο και οικοδομήσιμο ως προυφισταμενο του 2003. Ο ιδιοκτήτης θέλει να αγοράσει και το όμορο (2στρεμματα) και να τα συνενώσει.Ερωτηση: Το νέο αγροτεμάχιο, χάνει την αρτιότητα του, καθώς χρόνος δημιουργίας θα λογίζεται ο χρόνος συνένωσης, άρα θα πάψει να προυφισταται του 2003? Ευχαριστώ πολύ.
  18. Αγαηπητοί Συνάδελφοι καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς τι ισχύει ακριβώς για τα πλάγια όρια ως προς την εγκατάσταση φβ εκτός σχεδίου; Έχω βρει δύο ΦΕΚ, το 344Α/2009 που αναφέρει τα 5 μ για γηπεδα>4000 τ.μ. και 2.5 μ. για γήπεδα μικρότερα των 4000 τ.μ. και το 1556Β/2010 που λέει απλά ότι "Η ελάχιστη απόσταση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 2,5μ." ανεξαρτήτως εμβαδού. Ποιο από τα δύο ισχύει και μήπως βγήκε κάποιος νόμος μεταγενέστερα; Ευχαριστώ πολύ!
  19. Kαλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Βρίσκομαι σε περιοχή που έγινε προσφάτως ανάρτηση δασικού χάρτη. Γνωρίζει κανείς α)τι πρέπει να αναγραφεί στο τοπογραφικό διάγραμμα ως υπέυθυνη δήλωση του Μηχανικού για το αν εμπίπτει ή όχι σε δασική έκταση. β) τι γίνεται στις περιπτώσεις που ένα γεωτεμάχιο εμπίπτει εν μέρει σε δασική περιοχή, καθώς δεν υπάρχουν συντεταγμένες που να καθορίζουν τη δασική έκταση στους αναρτημένους δασικούς χάρτες;
  20. Καλησπέρα σε όλους.Γνωριζει κανείς αν το τυποποιητηριο γεωργικών προϊόντων εμπίπτει στα βιομηχανικά ή στα γεωργικοκτηνοτροφικα κτήρια; Κι επίσης υπάρχουν αλλαγές στους όρους δόμησης με το νέο ΦΕΚ της εκτός σχεδίου; Ευχαριστώ!
  21. Σας ευχαριστώ πολύ! Συνεπώς, η παρέκκλιση για τα προϋφιστάμενα του 2003 ισχύει στο ακέραιο.
  22. Συνάδελφοι καλημέρα και καλή Χρονιά. Θα ήθελα τη γνώμη σας, αν είναι εφικτό, για το εξής θέμα. Όπως γνωρίζετε, για τα αγροτεμάχια που προϋφίστανται της 31-12-2003 δεν υπάρχει απαίτηση για πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό. Στο νέο Νόμο όμως της εκτός σχεδίου (Ν. 4759/2020) και συγκεκριμένα στο άρθρο 40, παρ η. αναφέρεται ότι "εάν, μέχρι την έγκριση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου ή Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος χορηγηθεί προέγκριση οικονομικής άδειας, μπορούν να οικοδομούνται ακίνητα, τα οποία: δημιουργήθηκαν από την 17η.10.1978 μέχρι την 31η.12.2003, ημέρα έναρξης ισχύος του ν. 3212/2003 (Α΄ 308), με ελάχιστο εμβαδόν 4000 τ.μ.." Συνεπώς, θεωρείτε ότι καταργείται η εν λόγω παρέκκλιση για τα προϋφιστάμενα της 31/12/2003;
  23. Συνάδελφοι καλησπέρα. Αυτό το αρχείο, εδώ και καιρό, δε δουλεύει. Υπάρχει μήπως τρόπος, να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο, γιατί είναι ιδιαίτερα χρήσιμο;Ευχαριστώ πολύ!
  24. Καλησπέρα σε όλους! Προσπαθώ να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας (Περίφραξη Αγροτεμαχίου) και το σύστημα μου ζητά ΣΔΑ. Υπάρχει κάποιο πρότυπο αρχείο; Eυχαριστώ!
  25. (το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί Συνάδελφοι, καλησπέρα. Θέλω να προβώ σε τακτοποίηση κατοικίας (χωρίς Οικοδομική Άδεια) σε οικισμό προϋφιστάμενο του 23. Επειδή το κτίσμα έχει αποστάσεις άνω των 2.5 μ. από τα όρια του οικοπέδου , εκτός από μία ακμή του που απέχει 0,50 μ. από το πλευρικό όριο, γνωρίζει κανείς αν μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης ή αυτή η απόσταση των 0,50 μ. την καθιστά αδύνατη; (θα έπρεπε να εφάπτεται με το όριο του οικοπέδου). Eυχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.