Μετάβαση στο περιεχόμενο

tserno

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Μαρουσι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tserno's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και χρονια πολλά σε όλους. Ειμαι στη φάση οριστικοποίησης των παρεμβάσεων ως επιθεωρητης για το Β' Πεα. Διαπιστωσα λοιπον μια μίνι ασυμφωνία. Έχει τοποθετηθεί ηλιακος 200λτ & 2,5μ2 (ετσι καταχωρηθηκε και στο Α και στο Β ΠΕΑ) αλλα για καποιο λόγο ο συναδερφος σύμβουλος έβαλε παρεμβαση 120λτ. Σαν συνέχεια ανήρτησε και τιμολόγιο για 120 λτ. Ζητησα να διορθωθεί και μου σταλθηκε το καινούργιο τιμολόγιο. Διαπιστώνω όμως οτι δεν μπορώ να σβήσω το παλαιό τιμολογίο ή να το "αλλάξω". Παρολαυτά μπορώ να διαγραψω την αντίστοιχη παρέμβαση !!!!!! εχει κανείς ιδεα τι γίνεται ?
  2. καλησπέρα, θα ηθελα να κανω μια ερώτηση σχετική με αυτα που εχουν συζητηθεί ανωτέρω. Εχω περίπτωση εξοχικής Μονοκατοικιας με 40μ2 υπερυψομένο ισόγειο και 40μ2 ημιυπογειο χώρο, ο οποίος δεν επικοινωνεί εσωτερικά με την κυρια οικια, παρα μόνο εξωτερικά. Στα χαρτιά της αδείας, και λόγω ύψους <2,20μ, ειναι χαρακτηρισμένος ώς βοηθητικός χώρος. Παρολαυτά θερμαίνεται. πως τον χειριζόμαστε στο ΠΕΑ ? Επίσης στην προκειμένη αν το ακίνητο εμπαινε στο εξοικονομω, θεωρώ οτι ο βοηθητικός χώρος δεν δικαιολογεί να δεχτεί επιδοτούμενες παρεμβάσεις. Τι γίνεται όμως με το γεγονός οτι θερμαίνεται ? Υπάρχει αντίστοιχει περίπτωση διπλκατοικίας όπως η θερμαινόμενη αποθηκη ειναι χαρακτηρισμένη ως βοηθητικός χώρος και ανηκει στο Α-1 διαμερισμα και επικοινωνει εξωτερικά. Παραυτα επικοινωνεί και με το διαμέρισμα του Ιισογείου. Αραγε και στις περιπτώσεις θεωρειται αποκλειστικά ΜΘΧ και δεν επιδοτούνται οι παρεμβάσεις ?
  3. Καλησπέρα, εχω εκδόσει μια ΕΕΜΚ και έχω κανει ενα λάθος που παρατήρησα μετά την έκδοση. όπως φαίνεται μπερδευτηκα και κατα την εισαγωγή των στοιχείων και επιλογή της πράξης είχα επιλέξει ώς δήμο τον δήμο/πολεοδομικό γραφείο που ειχε εκδοθεί η αρχική άδεια (στην προκειμένη) τον δήμο ελληνικού-αργυρούπολης. Στην πραγματικότητα το ακίνητο βρίσκεται στον Δήμο Αγ.Δημητρίου το οποίο βεβαια το είχα σημειώσει στο "πολη/οικισμός" Ξέρει κανείς αν απαιτείται αλλαγή και με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό ?
  4. Καλησπέρα, Πιθανώς να εχει υποθεί και συγγνώμη αλλα ειναι κάπως αργά και σχετικά φρέσκος στα ΠΕΑ +εξοικονομώ. Σε εξοικονομώ, μια απο της παρεμβάσης ειναι η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης εξωτερικά. Καθώς πρόκειται για αρκετά μεγάλο σπίτι προσθέτει περίπου 2,5-3μ2 στο αρχικό και ρυθμισμένο ακίνητο. Αυτό το εμφανίζουμε στο ΠΕΑ και αρα στην κατάθεση στο εξοικονομώ ή θα μας αρχίσουν τα περίεργα με την ασυμφωνία μ2 αναμεσα στα δύο ΠΕΑ.
  5. καλημέρα, επειδη σιγουρα τα έχουν μπλέξει στο ΔΕΔΔΗΕ. τι διαφορά εχει η βεβαιωση συνδεσης με τα δίκτυα που εκδίδαμε πριν την ανωτέρω ανακοίνωση με την σημερινή. Δεν εκδίδεται πλεον απο το κατωθι site ?
  6. καλησπερα και απο μένα, εχω μια αίτηση στο κάτωθι σταδιο απο 10/11 χωρίς δάνειο. Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει ? Πιστοποιημένη 09. Αίτηση προς τελική εκταμίευση - επιτυχής έλεγχος παραστατικών και λοιπών δικαιολογητικών
  7. καλημέρα, συμφωνα με προηγούμενα post σε ανανέωση σύμβασης για μισθωση ακινήτου δεν χρειαζεται ΠΕΑ. Ενας φίλος μου είπε πως απο την ΔΟΥ του ειπαν πως απαιτειται. Κανοντας μια ερώτηση σε συναδερφο που ασχολειται συστηματικά με τα ΠΕΑ, μου ανέφερε το ιδιο πραγμα, οτι πλεον υπάρχει απαιτηση και στην ανανέωση σε περιπτωση που δεν εχει εκδοθει ΠΕΑ τι ισχύει ? εχω χασει καποια ενδιαμεση ανακοίνωση ?
  8. Το ιδιο αναρωτιόμουν και εγώ (@gauss). Δεν υπάρχει λογος να διαφωνούμε μεταξύ μας. όλοι το ιδιο θέλουμε. Να δουλευεις (να μπορεις κιολας), να βγαζεις τα προς το ζειν, και όσο περισσοτερο δουλευεις να βγαζεις και τα αντισοιχα. Νομιζω πως οι περισσοτεροι που γραφουν σαυτό το forum δεν ανηκουν στην ταξη του μεγαλοκαρχαρια ελ.επαγγελματια, ούτε του επαγγελματία φοροφυγα. Διαφωνω gauss στο εξής. Απέχω απο την εκλογική διαδικασία σημαινει οτι απφασίζουν αλλοι για μένα. Τι μπορώ να κανω γιαυτό ? Είτε να πείσω ενα τεραστιο ποσοστό κοσμου να απεχει, με σκοπο να αδειασει το σαθρό πολιτικό συστημα είτε να πεισω ενα τεραστιο ποσοστο κοσμου να ψηφίσει κάποιο κομμα το οποιο δεν διαθετει αρκετα μελη-βοθλευτες για να κάνει κυβερνηση. Ας επαναληφθεί αυτή η διαδικασια 2-3 φορες μεχρι να γυρίσει σε απλη αναλογική (με βάση το σύνταγμα μετα τις 2 αν δεν κανω λαθος εκλογικες διαδικασίες γυρναμε σε απλη αναλογική), Που θα πάει καποιος θα το παρει το μνμ. Φοβάσαι μη διαλυθει το εμποριο και το κρατος ? εχει ηδη διαλυθει. Η αλλη λύση ειναι η χουντα. Ποιος θα εμπιστευτεί όμως εναν ολιγάρχη η το στρατό να κανει κουμαντο ? Νομιζω απλα οτι ειναι καιρός να αφήσουμε τις δηλώσεις, φταινε οι αριστεροι ή φταινε οι δεξιοι και να αρχισουμε να δουλευουμε όλοι μαζί για να αλλαξουμε τη χώρα. (ναι ειμαι μαλλον φαντασιοπληκτος)
  9. @ikaros13 γκρινιαζουμε γιατί πληρώνουμε χωρίς αντικρισμα. Εχουμε ενα ασφαλιστικό συστημα το οποιο γίνεται ολοένα και πιο αναξιοπιστο, λιγότερο ανταποδοτικό και πιο αργοκίνητο διοτι πολυ απλά αυτοι που διοικούν ειναι άσχετοι και κατά του κοινωνικού συνόλου. Υπάρχουν διάφορες λύσεις, δεν χρειαζεται να τις αναλύσουμε). Ναι μια απο αυτές ειναι και η "ελαχιστη εγγυημενη" συνταξη και ιδιωτική ασφαλιση για όποιον την επιλέξει. Παρολαυτά και αυτή η λύση χρειαζεται ενα κρατος που να δουλευει. Δυστυχώς το μονο που έχει καταφέρει η πολιτική των κομματών εως τώρα είναι να μας διχάσει. Απο το ζήτημα του τσμεδε και των ενεργειακών επιθεωρητών έως το δημοψήφισμα και τις εκλογές.
  10. Εχω μπερδευτεί πλεον. Είναι η οχι προυποθεση για την καταβολή της επιδότησης η επιτυχια στις εξετάσεις του Τεε ??? Εαν πληρωθεις και για ΧΨ λόγους πάρεις μέρος στις εξετάσεις προς το τέλος του 2015 υποχρεούσαι να επιστρέψεις τα χρήματα ? Αφου μας επιδοτούν για τα σεμινάρια γιατι δεν μας επιδοτούν και για το ποσο των εξετάσεων στο ΤΕΕ ??? και αν τελικα ισχύει οτι δεν πέτυχες/πηρες μέρος στις εξετάσεις πρέπει να επιστρέψεις τα λεφτά θα ξεπουλησουμε τη ο μποικοτάζ στις εξετάσεις για τα 400 ευρω ?? (που και εγώ μαζι με πολλούς συναδερφους ειμαι σίγουρος οτι τα έχουμε αναγκη) Υπάρχει τελικά καποιος τροπος να πάμε κοντρα σε αυτο το παραλογο σύστημα στο οποιο μας εντάσουν με το που πάρουμε την αδεια ασκήσεως επαγγελματος ?
  11. καλησπέρα, Ενας φίλος μηχανικός έφυγε απο την ελλαδα και ουσιαστικά σταματησε εδώ καθε επαγγελματικη δραστηριοτητα. Ηταν κάτοχος αδειας 4μ fine/adapt στην έκδοση 14.0 Υπάρχει καποιο κόλλημα να χρησιμοποιηθει η αδεια του απο εμενα και φυσικά να γινω εγω ο ληπτης των πακέτων αναβαθμισης με τα συμβολαια χρόνου που κάνει η 4μ?
  12. Αυτο που μας απασχολεί ειναι η εκδικαση και η αποφαση. Σαυτο αναφερόμουν.Παρολαυτα ευχαριστώ
  13. Καλησπέρα, Εχω διαβασει τοσα που έχω μπερδευτεί. Γιαυτό και θα ήθελα να κάνω την παρακάτω ερώτηση. Καποια ενημέρωση υπάρχει σχετικά με την ήδη υπάρχουσα προσφυγή του Τεε , κλπ για τις ασφαλιστικές εισφορες ? Δεν υποτίθεται οτι και η καθυστέρηση των τελευταίων εξαμήνων έγινε γιαυτό το λόγο ? Υ.Γ. Δεν εχω πληρώσει το Α-2014 και θα συμμετείχα και σε 2η προσφυγή (ανεξαρτητα του ΤΕΕ)
  14. Ειμαι περιεργος αν ολα αυτά τα μέτρα τα σκεφτονται πριν τα ανακοινώσουν ή απλα τα πετάνε για να λένε οτι δουλευουν... Συνεχίζουν να ειναι εκτός πραγματικότητας αν πιστευουν οτι αυτό θα τονώσει την αγορά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.