Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikmmech

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.316
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by nikmmech

  1. Αν δεν είσαι σε θέση ευθύνης, να υπολογίζεις 950€ καθαρά περίπου με μεταπτυχιακό, επί 12 μισθούς ανά έτος. Γενικά οι αμοιβές είναι αστείες. Και το πρόβλημα δεν είναι οι εισαγωγικοί μισθοί, αλλά η εξέλιξη, η οποία καθιστά - σε συνάρτηση με τις ευθύνες και την έλλειψη οργάνωσης που τυπικά επικρατεί στο δημόσιο τομέα - μη ελκυστική την προσέλκυση επαγγελματιών με ουσιαστικά προσόντα. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που τελικά πολύ μεγάλο ποσοστό τέτοιων υποψηφίων τελικά αρνούνται τις θέσεις στις οποίες επιτυγχάνουν.
  2. Καλησπέρα σε όλους, υπάρχει κάποιος συνάδελφος ο οποίος να έχει ξεκαθαρίσει πώς γίνεται η "καταχώριση" - ο χαρακτηρισμός για την ακρίβεια - των εξόδων που αφορούν κινητή και σταθερή τηλεφωνία, στην πλατφόρμα του MyDATA?
  3. Μόνο στη ΔΕΗ έχει αξία να πας, η οποία έχει και πρόγραμμα με σταθερή χρέωση, χωρίς μηχανισμό αναπροσαρμογής. Οι υπόλοιποι πάροχοι είναι ακριβότεροι, εξαπατούν με αμφίσημες διατυπώσεις, δεν αποδίδουν κρατικές επιδοτήσεις, χρεώνουν εκτός πραγματικότητας έναντι καταναλώσεις (η ΔΕΗ χρεώνει μόνο εκκαθαστικές χρεώσεις στο φυσικό αέριο) και γενικά λειτουργούν παραβιάζοντας συνεχώς το νομικό πλαίσιο.
  4. Θα πρέπει επιπλέον να ληφθεί υπόψη, πώς βάσει των απαιτήσεων του ΚΕΝΑΚ για τις νέες κατασκευές, η εξωτερική πλευρά του εσωτερικού τοίχου, θα πρέπει να θερμομονωθεί. Αυτό οδηγεί κατασκευαστικά, σε μάλλον άκομψες όψεις, εάν βέβαια επιλεγεί η λύση των χωνευτών συρόμενων κουφωμάτων.
  5. Συνάδελφε Αντώνη - χρόνια πολλά με την ευκαιρία - δεν ισχύουν πλέον αυτά που αναφέρεις. Βλέπε την προηγούμενή μου ανάρτηση.
  6. Εχει καταργηθεί το ΤΣΜΕΔΕ ή εν πάσει περιπτώσει αυτός ο τομέας του ΕΦΚΑ που αφορούσε τους μηχανικούς και βρίσκεται υπό διαδικασία ενσωμάτωσης σε νέες διευθύνσεις του ΕΦΚΑ. Πάρε τηλ σε εκείνο το σύντομο τηλεφωνικό αριθμό που υπάρχει, μήπως και καταφέρεις να λύσεις το θέμα σου.
  7. Όσο υπάρχει αυτή η απόκλιση, δεν οριστικοποιείται η υποβολή όμως. Τουλάχιστον εγώ αυτό το μήνυμα λαμβάνω από την πλατφόρμα.
  8. Και μόνο το ότι οι περισσότεροι πληροφορούνται από εδώ μέσα την έκδοση των νέων ειδοποιητηρίων, και όχι τουλάχιστον με ένα e-mail, δείχνει το επίπεδο κατάντιας αυτού του φορέα.. Σημειωτέον, υπάρχει σαφής νομική υποχρέωση της Διοίκησης να ενημερώνει επίσημα τους διοικούμενους όταν τους καταλογίζει οφειλές, κτλ., την οποία απλά αγνοεί συστηματικά όλο αυτό το ασφαλιστικό μόρφωμα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο, σκοπεύει να ασχοληθεί ποτέ με αυτό το αίσχος που είμαστε και υποχρεωμένοι να πληρώνουμε χωρίς επιλογή??
  9. Και το ΤΣΜΕΔΕ αλλά και ο ΕΦΚΑ, λειτουργούν στα όρια του απατεώνα, εφόσον δεν παρέχουν καμία ενημέρωση έγγραφη ως οφείλουν, ακόμα και σήμερα. Εκδίδουν εισφορές, καταλογίζουν οφειλές και ένα σωρό αποφάσεις που αφορούν ασφαλισμένους και ΠΟΤΕ δεν τους ενημερώνουν, αλλά οι ασφαλισμένοι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να ελέγχουν τακτικά ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ τους, την πλειάδα συστημάτων και πλατφόρμων για κάθε πιθανή (και απίθανη) νέα έκδοση γραμματίων, αποφάσεων, καταλογιστικών πράξεων, αναδρομικών, κτλ. Αυτό είναι το μόνο ουσιαστικό που μπορεί να βασιστεί ένας δικηγόρος και να κινηθεί κατά των προσαυξήσεων που σου επιβλήθηκαν. Κάτι βέβαια που θα έπρεπε να είχε κάνει ΗΔΗ το ΤΕΕ και οι επιμέρους σύλλογοι, αλλά φυσικά δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον, στην πλειοψηφία τους.
  10. Ως κάτοικος εξωτερικού νοείται ο πολίτης που έχει μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στο εξωτερικό. Έτσι τεκμηριώνεται η διαμονή του εκτός Ελλάδας.
  11. Η πλέον αξιόπιστη πηγή πληροφορίας είναι η EuroStat. Οι τιμές που καταγράφονται εκεί περιλαμβάνουν όλες τις χρεώσεις που αφορούν μεταφορά, διανομή και παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και επιπλέον φόρους με τους οποίους επιβαρύνονται αυτά τα ποσά.
  12. Δεν ξέρω από πού βρήκαν οι δημοσιογράφοι τα στοιχεία που αναφέρουν στο άρθρο, αλλά είναι, τουλάχιστον, παραπλανητικά. Στους παρακάτω συνδέσμους της EuroStat, μπορεί κανείς να δει εύκολα τί ισχύει: Eurostat - Data Explorer (europa.eu) Electricity price statistics - Statistics Explained (europa.eu) Στον πρώτο σύνδεσμο μπορεί μάλιστα να τροποποιήσει διάφορα κριτήρια (όπως εύρος κατανάλωσης σε kwh, περίληψη φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, κτλ.). Με βάση τα παραπάνω, για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και για οικιακές καταναλώσεις, η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η θέση από 41 χώρες, με κόστος 0,1641€/kwh (περιλαμβάνονται Τουρκία, Ουκρανία, Γεωργία, Κόσοβο και λοιπές χώρες που δεν ανήκουν ακριβώς στον κλασσικό πυρήνα της ΕΕ). Η ακριβότερη χώρα είναι η Γερμανία με κόστος 0,3006 €/kwh. Ο μέσος όρος των 27 χωρών της Ε.Ε. είναι 0,2134€/kwh.
  13. Καλησπέρα σε όλους. Μόλις εντόπισα παραστατικό εξόδου του προηγούμενου τριμήνου, ύψους 56 Ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, το οποίο δεν είχα καταχωρήσει στο βιβλίο εσόδων-εξόδων και συνεπώς δεν έλαβα υπόψη κατά την υποβολή της περιοδικής Α' τριμήνου. Εν όψει ειδικά της ηλεκτρονικής υποβολής τιμολογίων, πιστεύετε ότι είναι σκόπιμο να υποβάλλω τροποποιητική ΦΠΑ, δεδομένου ότι, αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να καταβάλω πρόστιμο 100 Ευρώ? Αν καταλαβαίνω σωστά, δεν αυτές τις περιπτώσεις δεν καταβάλλεται πρόστιμο μετά την υποβολή της τροποποιητικής?
  14. Η ΥΔΟΜ δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ. Η Υ/Δ πιστοποιεί ότι αντίστοιχα πιστοποιεί η ΥΔΕ για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Εάν δεν την κάνει αποδεκτή από εσένα, να το κάνεις θέμα. Πρώτα ζήτησε έγγραφη απάντηση με γραπτό σου αίτημα και κατόπιν προχώρησέ το μέχρις εσχάτων. Μην επιτρέπετε στην αυθαιρεσία να ριζώνει στη σημερινή εποχή. Διεκδικήστε τα αυτονόητα και τα νόμιμα. Το κύρος και η αξιοπρέπεια κερδίζονται μέσα από συγκρούσεις ενίοτε και σίγουρα όχι μέσα από υποχωρήσεις.
  15. Καλό θα ήταν να μην ταυτίζονται οι ΔΥ μηχανικοί με την κατηγορία των μισθωτών. Η διαφορετική αντιμετώπιση αφορά μισθωτούς και ε.ε. και όχι ΔΥ και ε.ε.
  16. Με το φόρο CO2 ή χωρίς? Γιατί χωρίς το κόστος CO2, η απάντηση είναι ότι θα ήταν χαμηλότερη, και μάλιστα σημαντικά, η τιμή της kWh.
  17. sdim, τα φωτοβολταϊκά συμβάλλουν μόνο εάν έχουμε αντλία θερμότητας για θέρμανση? Με άλλα λόγια, εάν έχω λέβητα με καυστήρα πετρελαίου, συνεισφέρουν στην βελτίωση της ενεργειακής κατάταξης?
  18. Καλημέρα σας, ποια είναι η εκτίμησή σας σχετικά με την εφαρμογή επίτευξης κατηγορίας Α στις κατοικίες από 1/6? Θα εφαρμοστεί ή θα αναβληθεί για κάποιο χρονικό διάστημα?
  19. Κατ' αρχάς δεν υπάρχει λόγος να έχει αυτή την τιμή η πίεση του δικτύου. 4 bar και πολύ είναι, προκειμένου να επιτευχτεί μια αξιοπρεπής πίεση εκροής. Όσο αυξάνει η πίεση, τόσο καταπονείται το δίκτυο και γηράσκουν τα τμήματά του (σωληνώσεις, στεγανοποιητικά, κρουνοί, κτλ). Επιπλέον, ευαίσθητος εξοπλισμός όπως βαλβίδες ασφαλείας θερμοσιφώνων, θα ενεργοποιούνται πιο εύκολα, καθώς το κατώφλι πίεσης ενεργοποίησής τους πλησιάζει στην τιμή πίεσης του δικτύου. Η ariston για τις επίτοιχες μονάδες φυσικού αερίου, απαιτεί η πίεση δικτύου ύδρευσης να είναι το πολύ 6 bar και εφόσον υπερβαίνει την τιμή αυτή απαιτεί την εγκατάσταση μειωτή πίεσης.
  20. Προσωπικά έχω ασχοληθεί😀 Μπορεί και να τα καταφέρεις, αλλά αυτό απαιτεί να έχεις τα απαραίτητα εργαλεία και γενικότερη εμπειρία στις υδραυλικές αποσυνδέσεις/επανασυνδέσεις. Επίσης σε αρκετές μονάδες απαιτείται σχεδόν η διάλυσή τους ή και η αφαίρεσή τους από τον τοίχο προκειμένου να καταφέρεις να αφαιρέσεις τον εναλλάκτη, οπότε δεν ξέρω αν είναι εφικτό να τα καταφέρεις μόνος. Μεγάλη προσοχή με το ηλεκτρικό ρεύμα - οπωσδήποτε να έχει αποσυνδεθεί η μονάδα από την ηλεκτρική παροχή και όχι απλά να κλείσεις το διακόπτη της. Ως συμβουλή πάντως, θα πρότεινα να καλέσεις εξουσιοδοτημένο τεχνίτη, γιατί μια άτσαλη κίνηση μπορεί να επηρεάσει και το κύκλωμα φυσικού αερίου, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει και επικίνδυνες καταστάσεις αλλά και δυσλειτουργίες.
  21. Οι επίτοιχες μονάδες Φ.Α. έχουν μια μικρή βάνα για την πλήρωση του συστήματος που ενεργοποιείται χειροκίνητα από τον χρήστη κάθε φορά που διαπιστώνει πτώση της πίεσης νερού στο δίκτο θέρμανσης. Ο χρήστης μάλιστα πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην αυξήσει υπερβολικά την πίεση δικτύου σε κρύα εγκατάσταση. Αυτόματο πλήρωσης τοποθετούν ελάχιστοι εγκαταστάστες σε αυτές τις μονάδες (υποθέτω για να μην αυξήσουν το κόστος της εγκατάστασης). Επί της ουσίας τώρα, συμφωνώ με τον antloukidi για τις αιτίες του προβλήματος που παρατηρείται.
  22. Μετά την επιστροφή της παρακράτησης. Διάβασε προσεχτικά αυτά που γράφω και σε ποια κλάση ασφ. εισφορών αναφέρομαι.
  23. Με 1200 ευρω με μπλοκάκι, μετά την ετήσια εκκαθάριση φόρου, θα έχεις με μηνιαία αναγωγή περίπου 870 ευρώ/μήνα, έχοντας επιλέξει την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία σε ΕΦΚΑ και πρ. ΕΤΕΑΕΠ.
  24. Επίδομα 400 ευρώ σε δικηγόρους και άλλους επιστήμονες- Ποιοι θα το πάρουν και πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα Του Παναγιώτη Στάθη Στις αρχές Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ και θα διανεμηθεί σε περίπου 100.000 από τους συνολικά 125.985 επιστήμονες (δικηγόρους κλπ) ελεύθερους επαγγελματίες. Το ποσό αυτό αφορά τους γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, οδοντίατρους και κτηνίατρους. Οι λογιστές και οι οικονομολόγοι θα εισπράξουν το 400άρι από "άλλο” κουμπαρά. Η πλατφόρμα Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει στις αρχές Ιανουαρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει: -να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματά τους για το διάστημα Απρίλιος- Δεκέμβριος 2020, δηλαδή τον τζίρο τους για το διάστημα της πανδημίας. -Η ακρίβεια των δηλώσεων θα ελεγχθεί με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του Μαΐου και σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης θα πληρώσουν το διπλάσιο του επιδόματος. -Το ποσό (50 εκατομμύρια) αναμένεται να διανεμηθεί – κατά τις εκτιμήσεις του Υπουργείου – σε περίπου 100.000 επιστήμονες, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι αυτός είναι ο αριθμός που θα το αιτηθεί. -Αν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος τότε θα μπει "κόφτης” εισοδηματικών κριτηρίων ξεκινώντας από τους ασθενέστερους (με βάση την υπεύθυνη δήλωση Ε3 που προαναφέραμε) και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού. -Περνάει, όπως φαίνεται η πρόταση των επιστημόνων για καταβολή του χορηγήματος σε όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους επιστήμονες, με παράλληλη ή μη δραστηριότητα, ανεξαρτήτως του αν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα ή ικανότητα. Πρόκειται για τους εξής ΚΑΔ: -Το ποσό (50 εκατομμύρια) αναμένεται να διανεμηθεί – κατά τις εκτιμήσεις του Υπουργείου – σε περίπου 100.000 επιστήμονες, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι αυτός είναι ο αριθμός που θα το αιτηθεί. -Αν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος τότε θα μπει "κόφτης” εισοδηματικών κριτηρίων ξεκινώντας από τους ασθενέστερους (με βάση την υπεύθυνη δήλωση Ε3 που προαναφέραμε) και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού. -Περνάει, όπως φαίνεται η πρόταση των επιστημόνων για καταβολή του χορηγήματος σε όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους επιστήμονες, με παράλληλη ή μη δραστηριότητα, ανεξαρτήτως του αν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα ή ικανότητα. Πρόκειται για τους εξής ΚΑΔ: https://www.capital.gr/epikairotita/3505480/epidoma-400-euro-se-dikigorous-kai-allous-epistimones-poioi-tha-to-paroun-kai-pote-tha-anoixei-i-platforma
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.