Μετάβαση στο περιεχόμενο

DChris

Members
  • Περιεχόμενα

    94
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by DChris

  1. Δεν είναι στη λίστα των παραδοσιακών οικισμών. Για τους εξώστες έχει τον περιορισμό 1,20μ στο πλάτος. Για το ύψος αναφέρονται τα εξής στο Π.Δ.: " Πάνω από το μέγιστο ύψος του κτιρίου δεν επιτρέπεται καμία κατασκευή, εκτός από αυτές που αναφέρονται παρακάτω: - Καπνοδόχοι, αγωγοί, αερισμού, καπνοσυλλέκτες, εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων, πύργοι ψύξεως και δοχεία, διαστολής, θέρμανσης ή κλιματισμού και αντλίες θερμότητας που κατσκευάζονται κατά το Αρθ-26 του Ν-1577/85. - Στέγες. - Στηθαία, κιγκλιδώματα ασφαλείας και μόνιμες γλάστρες φυτών που κατασκευάζονται κατά το Αρθ-26 του Ν-1577/85. - Κατασκευές για τη στήριξη φυτών (πέργκολες). - Αλεξικέραυνα, κεντρικές κεραίες τηλεοράσεων και ραδιοφώνων. 'Ολες οι παραπάνω κατασκευές, πρέπει να αποτελούν ενιαίο αισθητικό σύνολο.".... Επομένως, η σοφίτα επιτρέπεται ή όχι; έχω μπερδευτεί παλι
  2. Οι ειδικοί όροι ορίζουν μέγιστο ύψος κτιρίου 7,5μ και για στέγη +1,20. Υποχρεωτικά τετράριχτη στέγη,με κλίση 25-30%. Εξώστες έως 1/3 του μήκους της όψης και ανοίγματα 20% της όψης.Επικάλυψη...Περίφραξη... Επομένως δεν μου την απαγορεύει σωστά?
  3. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Στην περίπτωση ανέγερσης νέου κτίσματος, εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων που έχει και ειδικούς όρους δόμησης (για ανοίγματα, εξώστες, στέγη και περίφραξη) εφαρμόζεται και ο ΝΟΚ? Δηλαδή για όσα θέματα δεν με καλύπτουν το ΠΔ '85 για οικισμούς κάτω των 2000 και το ΠΔ των ειδικών όρων δόμησης, ανατρέχω στο ΝΟΚ? Συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν οι διατάξεις για τη σοφίτα..
  4. Σε προφορική επικοινωνία με ΥΔΟΜ, με ενημέρωσαν ότι δεν μπορώ να κάνω αναθεώρηση με νέες διατάξεις..Θα πρέπει λέει να ακυρώσω την προέγκριση και να πάω εξαρχής..
  5. Ποιά ειναι η γνώμη σας για την ανοιχτή κλίμακα που οδηγεί στο υπόγειο στην περίπτωση ενός δυόροφου κτιριου που έχει εσωτερικά κοινοχρηστο κλιμακοστάσιο από υπόγειο-ισόγειο-όροφο? Θα μετρήσει στη δόμηση? Δηλαδή να έχει δύο προσβάσεις στο υπόγειο. Πρόσθεσε τονισμό (όπου λείπει) στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  6. Επειδη κ εγω ακριβως αντιλαμβανομαι αυτο*, έχοντας την προεγκριση με παλιο ΝΟΚ, την οικοδομικη αδεια μπορω να τη βγαλω με τις νεες διαταξεις αν αναθεωρησω την προεγκριση σωστα? *κ οταν λεμε εκκρεμεις αιτησεις, εννοειται για νεο κτιριο που θα κατασκευαστει, όχι αιτησεις τακτοποιησης κλπ. Τα αυθαιρετα θεωρω οτι εξεταζονται με τις διαταξεις που ισχυαν.
  7. καλησπέρα. Δύναται να γίνει αναθεώρηση προέγκρισης οικοδομικής άδειας η οποία εκδόθηκε πριν τον Ν4759/20, με τις διατάξεις του Ν4759/20 και ειδικοτερα τις τροποιημένες διαταξεις του ΝΟΚ (άρθρα 99-110); Διαβάζοντας το άρθρο 116 δεν καταλήγω.
  8. η μεταφορά των δηλώσεων 4014 οι οποιες δεν ειναι σε ολοκλτρωμενη υπαγωγη παίρνει παράταση μέχρι το 2016; Γενικως ο.τι ελειγε 5/2/15 περνει 1 χρονο παραταση;
  9. Για μικρή αλλαγη εσωτερικής διαμορφωσης και αλλαγή μιας οψης συνεργειου αυτοκινήτων χρειαζεται αδεια δόμησης? Γιατι για αδεια δομησης αναφέρει επισκευή ή τροποποίση οψεων με ικκριώματα. Στην περιπτωση που ΔΕΝ εχω ικριώματα αλλα αλλαζω την οψη του κτιρίου τι γινεταί?
  10. Εαν ειναι σε κοινοχρηστο χωρο ο ανελκηστηρας και εξεταζεις ενα διαμερισμα -οροφο- (εαν δηλαδη υπαρχουν οριζοντιες ιδιοκτησιες) τοτε αγνοεις το κλιμακοστασιο. Αν ειναι κοινοχρηστο και θελει ενας να το τακτοποιησει τοτε θελεις την συγκαταθεση ολων. Αν ειναι ενος ιδιοκτητη όλο το κτισμα τοτε το δηλωνεις οπως και να εχει. Εν τελη αν το δηλωνεις συμφωνω με οτι προ ειπε ο Manolis gon.
  11. τι εννοεις εμμεσα? εγω πουθενα δεν το βλεπω...
  12. αυτα τα ανεβαζω στο συστημα? Γιατι για να ανεβασεις αρχεια στο συστημα σου απαιτεί και δελτιο δομικης τρωτότητας..
  13. κι εγω αυτην την απορια εχω. Γαι βεβαίωση σε περιπτωση μη αυθαιρεσιων πως ενεργουμε τι κανουμε και αν υπαρχει β φαση. Αν η βεβαίωση δεν ασχολειται με την β φαση, τοτε γιατι να κανω καινουρια βεβαίωση? Εγω αναφερομαι σε βεβαίωση στν περοπτωση μή αυθαιρεσιων ( καθαρα για λογους μεταβιβασης. Αρα να υποθεσω οτιγια την συγκεκριμενη υποθεση δεν θα ασχολειθω στην β φαση? Γιατι τοτε μου βγαζει υπολυπομενα εγγραφα 10? Μηπως ειναι bug του προγραμματος?
  14. Για να ξεκλιδωθει η διαδικασια υποβολης των εγγραφων συμπληρώνουμε δετλιο δομικης τροτωτητας. Εαν δεν υπαρχει αυθαιρεσια τοτε δεν ειμαι σε καμια κατηγορια? Τοτε πως θα υποβαλω τα εγγραγα που υπολειπονται αφου μου λεει οτι ειναι 10? (Βεβαίωση σε οικοπεδο με οικοδομικη αδεια σε ολοκληρωμένη υπαγωγη)
  15. αδεια υπαρχει ομως το τοπογραφικο λειπει απο τον φακελο αδειας. απαιτειται καινουριο, ή αρκει αποσπασμα ρυμοτομικου και αν ναι, εξαρτημενο?
  16. Για τακτοποιηση αυθαιρέτου εντος σχεδιου οικισμου δεν εχω τοπογραφικο αδειας στα χερια μου. Απαιτείται σύσταση τοπογραφικου (και αν ναι σε τι συντεταγμενες) ή αρκει αποσπασμα ρυμοτομικου?
  17. που εχει διευκρινιστει αυτο ακριβως? σε κανενα σεμιναριο? (σε μερικα απ' τα οποια λενε οτι να 'ναι !) το ρωταω γιατι και στο τεε θρακης που ρωτησα μου ειπαν να το πληρωσω
  18. ΕΙναι ομοειδή αυθαιρετα, οποτε θα προσθεσεις τους αναλυτικους/5000
  19. Προκειται για εντος σχεδιου σε αρτιο και οικοδομησιμο οικοπεδο. Στο δωμα δημιουργηθηκε, αυθαιρετα και καθυπέρβαση δομησης αλλα οχι υψους απο το ιδεατο στερεο: 1 Κυριος χώρος, 2 Η/Χ, 3 Εξώστης. Ολα στεγασμένα με κεραμοσκεπή με φερουσα κατακορυφα στοιχεία στις ακρες Η/Χ και ακρες εξωστη. Το ερωτημα μου είναι πως θα δηλωθουν Η/Χ και εξώστης. Εχω 4 Προτάσεις 1) Η/Χ και εξώστη με υπερβαση δομησης κυριων χωρων => πολυ αυστηρη προσεγγιση (συννομη μεν αλλα...) που δεν θεωρω σωστη 2) Η/Χ ως υπερβαση δόμησης και ως βοηθητικος χώρος , εξώστης με αναλυτικο => Καπως πιο λογικο. 3) Η/Χ και εξωστης με δύο αναλυτικούς => Και αυτη η λυση προτεινεται προφορικά του τουλαχιστον απο υπευθυνα ατομα. 4) Η/Χ και εξώστης με 1 αναλυτικο => Ενταξυ να κανουμε ομαδοποιήσεις σε μικροπαραβάσεις πχ σε περιβαλοντα χώρο, αλλα αυτο νομιζω παραπαει... Τα πρόστημα είναι η μερα με την νύχτα κλιμακωτα στις 4 λύσεις αλλα όλα έχουν την λόγική τους ,,,,, Εσεις τι λετε?
  20. 1)προς Ιασονα Το αν εχω υπερβαση υψους το ελεγχω απο το ιδεατο στερεο,δηλαδη το εξετάζω. 2) προς Faethon 11. Δεν μετρανε τα τετραγωνικα του κλιμακοστασιου , αλλα μετρα η απόλυξη του η οποια στην οικοδομικη αδεια δεν μετρούσε (στην ουσια ιδια τετραγωνικα ειναι).
  21. σε κτιριο με οικοδομικη αδεια, εχουν γινει στο δώμα (καθ υπερβαση των επιτρεπομενων οριων εξωστών,η/χ) κύριος χωρος,η/χ, και στεγασμένος (ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ) εξώστης-εν συνεχεια της κεραμοσκεπης του Η/Χ.) Η γνώμη μου είναι 1 ο κυριος χωρος θα παει ως υπερβαση δόμησης, (το ευκολο της υποθεσης). 2 ο Η/Χ θα πάει κι αυτός ως υπέρβαση δόμησης αφου ξεπερνα τα επιτρεπόμενα και οχι με αναλυτικο (κι αυτο ξεκαθαρισε με την ΣΤ. 2 ) 3 ο στεγασμένος εξώστης (είναι και αυθαίρετος και στεγασμενος) θα παει με υπέρβαση δόμησης (αφου ξεπερνά τα επιτρεπόμενα) Ή με αναλυτικο ???
  22. Κατω απο στεγασμενη κεραμοσκεπη βεράντα (με κατακορυφα φεροντα στοιχεια) εχει κατασκευασει ψησταρια (BBQ) Μπορω να το θεωρήσω σαν ενα προυπολογισμο με το σκεπτικό οτι καταλαμβανουν κοινο χωρο (τετραγωνικα
  23. Σε κτιριο με οικοδομκή αδεια, η κεραμοσκεπής στέγη σηκώθηκε με αποελεσμα να δημιουργηθούν απο κάτω κλειστοί χωροι κυριας χρήσης, Η/Χ και κεραμοσκεπης βεράντα με ξηλινο φεροντα κατακορυφο σκελετό. Ερώτηση: Αφου η κατασκευή της κεραμοσκεπούς στέγη προυπήρχε στην αδεια και εχει προυπολογιστει, μπορω να υπολογίσω στον αναλυτικο που αφορά Η/Χ και σκεπεασμενη βεράντα, ΜΟΝΟ τα υποστηλώματα και τα δοκάρια (στα οποια πατά η στέγη) καθώς και τα πλακακια της βεράντας? Οχι ομως τα ζευκτα και τα κεραμυδια...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.