Μετάβαση στο περιεχόμενο

agavathas

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

agavathas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας Θα ήθελα την ΤΖ για Φάρο Αυλίδας X = 464851.3038 Y = 4247139.4240 Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλησπέρα, Θα ήθελα (για τον ν.4495/2017) μια τιμή ζώνης για: Χ: 534090 Υ: 4221990 περιοχή Κάτω Γιαννίτσι Μαρμαρίου Ευβοίας Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  3. Καλησπέρα σας. Μπορείτε να μου πείτε την Τ.Ζ. για ακίνητο εκτός σχεδίου στην Ηλεία (X = 269599 Y = 4176615 ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. DIMITRIS80 : Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάποια εφαρμογή με συσχετισμό αν και προσπάθησα. Μάλλον με υπόδειξη θα γίνει. Κατα τα άλλα τη διορθωτική γενικά δεν τη γλιτώνουν απλά θα την καθυστερήσουν. Ιδωμεν..
  5. Ευχαριστώ TERRY για την άμεση απάντηση. όπως είπα τα στοιχεία τα έχω συγκεντρώσει με πολύ κόπο αλλά δυστυχώς βλέπω πως θα χαθεί η δουλειά λόγω χρόνου (και κόστους γιατί αλλιώς χρεώνεται ενα τοπογραφικό διάγραμμα,αλλιώς μια χωρική μεταβολή και αλλιώς μια διόρθωση Π.Ε.). Από ότι πάντως καταλαβαίνω στο κτηματολόγιο το δηλώσαν ως δύο οικόπεδα (γιατί ασχολήθηκαν) αλλα με την πράξη εφαρμογής δεν ασχολήθηκαν και δηλώθηκε ως ένα αφού ορατό όριο δεν υπάρχει. Μένει να τους το πω...
  6. Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα συμβουλές... Ιδιοκτήτες (ζευγάρι) έχουν ένα οικόπεδο εξ αδιαιρέτου (50% ο καθείς) αγορασμένο με συμβόλαιο του 1970. Επίσης έχουν με άλλο συμβόλαιο (του 1975) το διπλανό οικόπεδο και πάλι εξ αδιαιρέτου.Τα δυο οικόπεδα είναι περιφραγμένα στις πλευρές που συνορεύουν με άλλους και στην κοινή τους πλευρά δεν έχει κάποιο όριο. Οι αρχικές ιδιοκτησίες συνόρευαν δυτικά με μελλοντικό δρόμο που όριζε το σχέδιο πολής και δεν είχε διανοιχθεί. Ο δρόμος αυτός μετά από τροποποίηση του σχεδίου πολής πέρασε μέσα από τις ιδιοκτησίες αφαιρώντας τους ένα τμήμα. Αργότερα με άλλη τροποποίηση του σχεδίου πόλης διανοίχθηκε και άλλος δρόμος στα δυτικά ο οποίος περνούσε μέσα από τα οικόπεδα, ενώ από τη βόρεια πλευρά και την ανατολική πλευρά ορίζεται από την πράξη εφαρμογής ότι θα διανοιχτουν αλλοι δρόμοι. (σχεδιάγραμμα). Εν πάσει περιπτώσει οι αρχικές ιδιοκτησίες κατακερματίστηκαν αλλά παρόλα αυτά δε ζημιώθηκαν πάρα πολύ. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να κάνουν μεταβίβαση στον υιο τους ένα εκ των δύο οικοπέδων. Και εδώ αρχιζουν όλα. Εχει περάσει από την περιοχή κτηματολόγιο και το οποίο δείχνει το πρώτο και μικρό οικόπεδο ως μεγάλο και το δεύτερο και μεγαλύτερο οικόπεδο ως μικρό. Λέμε απλή χωρική μεταβολή θα γίνει, με μετακίνηση του μεταξύ τους ορίου. Το μεταξύ τους όμως όριο δεν εντοπίζεται γιατί με τα χρόνια οι διαστάσεις των δυο οικοπέδων μεταβλήθηκαν, όπως και τα εμβαδά. Οπότε καταλήγουμε ότι θα μπορούσε ίσως να τοποθετηθεί το όριο εκεί που δείχνει το κτηματολόγιο. Απ΄την άλλη όμως η πράξη εφαρμογής που έχει κυρωθεί δείχνει τις ιδιοκτησίες ώς μια Ενιαία και έτσι δεν μπορεί να περιγραφούν οι ρυμοτομίες κτλ για τις δύο ξεχωριστές ιδιοκτησίες προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση. Τα βασικά ερωτήματα είναι τα εξής: α)Κάνω διορθωση πράξης εφαρμογής ή υπάρχει πιο σύντομη λύση? Οι ιδιοκτήτες θέλουν να κάνουν τη μεταβίβαση πρίν τις νεες αντικειμενικές.... β)Το ενδιάμεσο όριο να το τοποθετήσω με βάση την υπόδειξη ιδιοκτητών αφού δεν έχω κάποια άλλο τρόπο εντοπισμού από τα συμβόλαια? Ή να το βάλω εκεί που το έχει τοποθετήσει το κτηματολόγιο. γ)Με το κτηματολόγιο ασχολούμαι μετά τη διόρθωση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ. Για να βρώ όλα τα στοιχεία έχω κάνει άπειρα χιλιόμετρα (...δημόσιο...)
  7. Αυτό με τη Αγία Παρασκευή ισχύει.Τηλεφωνικά αυτό μου είπαν και το θεώρησα παράλογο.Ούτως ή άλλως πάντως οι τακτοποιήσεις ακόμα γίνονται από λίγους που θέλουν να τελειώνουν.Οι περισσότεροι είναι διστακτικοί (φοβίες του στύλ: "και άμα το δηλώσω και μετά μου ζητάνε συνέχεια χρήματα αφού θα ξέρουν ότι είμαι παράνομος?")Σε λίγο καιρό (πρός το τέλος της προθεσμίας) θα γίνει χαμός, αφού οι προς "τακτοποίηση" υποθέσεις είναι υπερβολικά πολλές.
  8. Ναι αλλά άν είναι διώροφο με υπόγειες θέσεις σταύθμευσης το αίθριο είναι μόνο στον ά όροφο (*2 όμως γιατί πρόκειται για δύο αίθρια) και υπάρχει υπόλοιπο όγκου?Χμμμ... Αξίζει να το ψάξω γιατί είναι καλός πελάτης. p.s. akius ευχαριστώ πολύ για την αμεσότατη απάντηση.
  9. Πελάτης μου ζήτησε να του πώ αν μπορεί να γίνει τακτοποίηση σε χώρο που έχει κλείσει και που στην άδεια φαίνεται ως αίθριο.Περιγραφικά έχει ως εξής: Δυτικά του είναι χώρος σαλονιού,ανατολικά του εξώστης (άρα στεγασμένος χώρος),βόρειά του Η/Χ και νότια εξώστης. Δημιουργείται έτσι ένας χώρος που γύρω του όλοι οι χώροι είναι στεγασμένοι αλλά αυτός δεν είναι (πιο πολύ αν δε δεί κανείς την τομή είναι σαν Η/Χ).Στην πράξη ο χώρος στεγάστηκε, ενοποιήθηκε με το σαλόνι και έκλεισαν οι προσβάσεις προς τους εξώστες.άρα είναι σαν συνέχεια του σαλονιού. Η ερώτηση είναι: μπορεί να θεωρηθεί το αίθριο ότι είναι μέσα στον κτιριακό όγκο άρα τακτοποιείται?
  10. Συμπληρώνω: θα ανακοινωθεί στο μέλλον,δεν τρέχει ακόμα και θα αφορά σε επιδότηση εως 80% της αγοράς εξοπλισμού (μέχρι 20000 απο ότι έχει διαδοθεί). Υπάρχει πιθανότητα να διαφοροποιείται το ποσό για νέους μηχανικούς.
  11. Ερωτήσεις: 1. Πότε βγήκε ή άδεια; 2.Έχεις χτίσει τα προβλεπόμενα από την άδεια ή έχεις και παρανομίες; 3. Μήπως κατά την έκδοση της αδείας πλήρωσες μόνο την μελέτη και όχι την επίβλεψη; 4.Τα 5700€ τι περιλαμβάνουν;
  12. Το πρόγραμμα του ΤΕΕ σε μερικά εργα (όπως ανέφερα χρονικό,περιβάλλοντα κτλ,που παρεπιπτόντως ότι και να αλλάξεις (0.1, 0.2 και όλες τις παραμέτρους πάντα βγαίνει μεγαλύτερο του ΤΕΕ) λέει ότι μπορεί να μην πληρεί το έργο τα ελάχιστα κριτήρια στο συγκεκριμένο προύπολογισμό αλλά μπορεί να υποβληθεί.Αυτό όμως το παρατηρώ μόνο στις συγκεκριμένες εργασίες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.