Μετάβαση στο περιεχόμενο

netmind

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  1. Γειά σας, Κατοικώ σε τριόρωφη πολυκατοικία με 8 διαμερίσματα εκ των οποίων το δικό μου είναι το μεγαλύτερο. Η θέρμανση είναι κεντρική με ΦΑ χωρίς αυτονομία. Εχω ξεκινήσει τις διαδικασίες εγκατάστασης ανεξάρτητης αυτόνομης θέρμανσης με επίτοιχο καυστήρα ΦΑ. Εχω πάρει υπογραφές από το 50+1%, από τους συνιδιοκτήτες και γιά την αποκοπή και γιά την κατάργηση συμμετοχής στα κοινόχρηστα θέρμανσης. Ομως θα συνεχίσω να συμμετέχω στο ρεύμα που καταναλώνει ο κεντρικός καυστήρας. Η εταιρεία που ανέλαβε την εγκατάσταση του νέου συστήματος λέει πως δεν είναι μεγάλη η κατανάλωση ρεύματος του κεντρικού καυστήρα, και να μήν το θέσω σαν πρόβλημα. Τα στοιχεία κατανάλωσης του κεντρικού καυστήρα ειναι: 0.310 / 0.115 KW και του κυκλοφορητή 220v 0.45A. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε ποιά είναι η επιβάρυνση μου στο ρεύμα της κεντρικής θερμανσης, με μέσο όρο χρήσης 7 ώρες ημερησίως, από 15/10 - 15/4 κάθε έτους δεδομένου οτι έχω 17.6% συμμετοχή στην κατανάλωση κοινόχρηστου ρεύματος, και με ποιό τρόπο αποδεικνείεται η πραγματική κατανάλωση κεντρικού καυστήρα-κυκλοφορητή. Επίσης το χαρτί αποκοπής μου από τα κοινόχρηστα έξοδα θέρμανσης με καλύπτει και γιά το ρεύμα του κεντρικού καυστήρα? Ευχαριστώ πολύ
  2. Γειά σας, Θα ήθελα να υποβάλλω τα εξής ερωτήματα: Μένω στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας και σκοπεύω να τοποθετήσω τζάκι. Γιά να γίνει η τρύπα της καπνοδόχου στην πλάκα απαιτείται αδεια απο πολεοδομία και μελέτη μηχανικου? Μπορεί να τρυπηθεί η πλάκα χωρίς να πειραχτούν τα σίδερα? Το τρύπημα της πλάκας μπορεί πράγματι να επιφέρει κάποιο πρόβλημα? Αν κάποιος από τους συνιδιοκτήτες έχει αντίρρηση (λόγω πείσματος) τι γίνεται, με καλύπτει η τυχόν άδεια ή πρέπει και να συμφωνήσουν ολοι? Σας ευχαριστώ πολύ.
  3. Οι ρωγμές στα μπαλκόνια είναι απο την αρχή της πολυκατοικίας, όπως και η ρωγμή στο ταβάνι του 1ου που μάλλον εγινε στον σεισμό του '81. Η ρωγμή στο δικό μου πάτωμα πρέπει να είναι περίπου ένα-δύο χρόνια, τουλάχιστον ορατή. Οι τριχοειδείς ρωγμές στο ταβάνι σε όλα τα δωμάτια, δεν ξέρω πότε ακριβώς έγιναν εκτός από μία που είναι περίπου 4-5 χρόνια. Βέβαια μπορεί να προυπήρχαν γιατί είναι ουσιαστικά αόρατες και αρκετά δύσκολο να φωτογραφηθούν. Πάντως θα προσπαθήσω να τις φωτογραφήσω. Αυτο που με απασχολεί κυρίως είναι αν έχει μειωθεί η ανθεκτικότητα της οικοδομής λόγω αυτών των ρωγμών και σε ένα επικείμενο σεισμό πως θα αντιδράσει. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιά τον χρόνο και το ενδιαφέρον σας.
  4. Γειά σας και καλή χρονιά. Θα ήθελα την γνώμη των ειδικών σχετικά με κάποιες ρωγμές που υπάρχουν στην πολυκατοικία που μένω εδώ και 12 χρόνια. Η πολυκατοικία είναι τριόροφη με πιλοτή κτίστηκε το 1980 και μένω στον δεύτερο όροφο. Παρατήρησα ότι υπάρχουν πολύ μικρές τριχοειδεις ρωγμές που διατρέχουν όλη την πλάκα του τρίτου ορόφου από το κάτω μέρος, δηλαδή το δικό μου ταβάνι και μάλιστα συνεχίζονται και μετά από τους τοίχους.(τουλάχιστον όσο μπορώ να δω στο δικό μου διαμέρισμα) Οι ρωγμές είναι παράλληλες και σε απόσταση 3-4 μέτρων η μία από την άλλη. Σε μία περίπτωση υπάρχει ρωγμή και στο πατωμα σχεδόν κάτω από την ρωγμή του ταβανιού. Εχει ραγίσει το μάρμαρο σε μήκος 2-3μ και η ρωγμή μοιάζει σαν μία τεράστια τρίχα. Από ότι έμαθα χωρίς να το έχω δεί η ρωγμή αυτή πρέπει να είναι διαμπερής, δηλαδη υπάρχει ρωγμή και στο ταβάνι του 1ου ορόφου και μάλιστα μεγάλη σε μήκος και παχος. Οι ρωγμές στο ταβάνι μου είναι πάρα πολύ λεπτές και φαίνονται καλύτερα με τον κατάλληλο φωτισμό υπό γωνία. Σε ορισμένες από αυτές υπάχει και απειροελάχιστη υψομετρική διαφορά. Επίσης στο ταβάνι της πιλοτής υπάρχει μία παράλληλη με τις δικές μου ρωγμή με ανοίγμα περίπου 1 χιλιοστό σε μήκος 3m και πιάνει και λίγο απο ενα δοκάρι με μικρότερο όμως ανοιγμα. Σε κολώνες και δοκάρια δεν φαίνεται κάτι. Επίσης υπάρχουν λίγες ρωγμές στα μαρμαρα των μπαλκονιών παράλληλες προς τα μπαλκόνια και σχετικά μικρού μήκους αλλά μερικές είναι αρκετά ανοιχτές. Αυτές μου έιπαν ότι προέρχονται από διαστολές-συστολές. Στους σεισμούς του '81 και του '99 οι ελεγκτές δώσαν οκ (πράσινο χρώμα). Πιστεύετε πως είναι κάτι ανησηχυτικό και τι πρέπει να κάνω γιά περαιτέρω εξέταση? Σας ευχαριστώ πολύ γιά το χρόνο σας. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.