Μετάβαση στο περιεχόμενο

ergotelis

Members
  • Περιεχόμενα

    103
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ergotelis

  1. Όσο είναι και τα φωτοβολταικά στις Κρονιές Κοζάνης που λειτουργεί μερικούς μήνες τώρα. https://www.pdm.gov.gr/anakoinosi-toy-perifereiakoy-symvoylioy-epi-tis-m-p-e-toy-ergoy-stathmos-paragogis-ilektrikis-energeias-apo-ape-fotovoltaiko-70-mw-me-ensomatomeni-apothikeysi-ilektrikis-energeias-ischyos-126-mw-me-ch/
  2. Ωραία και αυτά. Αλλά να παρ8ούν πολιτικές αποφάσεις να μην έχουμε έσοδα μόνο 0.6% από εξαγωγή Νi κτλ. Δηλ. να σταματήσουμε να κοιμώμαστε και να αναπτυχθούμε.
  3. Αντε να δούμε. Να 'ναι καλά ο Πούτιν.... Είχε πει ο Φώσκολος ότι θα χρειαστεί 0.5 εκατομμύριο λαού να δουλέψει σε αυτά όταν αναπτυχθούν και με τις παράπλευρες δουλειές που θα δημιουργηθούν. Προφανώς θα έρθει εργατικό δυναμικό από έξω... Καλήν ανάστασιν.
  4. Bλέπω από τις γέφυρες και μόνο ότι τα μπετά είναι περισσότερα από το '80. Αρα αφού αλλάζει προς το αυστηρότερο ο κανονισμός, λογικό είναι να συμβαίνει αυτό. Τα κτίσματα δυστυχώς δεν μπορούν να διορθωθούν αν είναι εκτός προδιαγραφών. Ο σεισμός τα ισιώνει όλα.
  5. Είναι της μόδας οι αρχαιολόγοι ανά τον κόσμο να ψάχνουν για ανακαλύψεις που θα τους κάνουν διάσημους. Πιασάρικα πράγματα. Αντί να χαίρονται με τη χαρά οιασδήποτε ανακάλυψης.
  6. Καλά είναι να γίνονται. Και στις προοδευμένες έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Απλώς επειδή η χώρα δεν παράγει τα τελευταία 20 χρόνια λέμε γιατί να παίρνουν τις δουλειές μας οι άλλοι; Αντί να πούμε όπως είπε κάποιος πρωθυπουργός σε σποτ: ''Πάμε''. Αλλά να το κάνουμε όμως, όλοι μαζί.
  7. Αν είναι να αναπτυχθεί η χώρα χρειάζεται φτηνή ενέργεια. Καλές οι ΑΠΕ αλλά δε βοηθάνε άμεσα να βγούμε από την κρίση. Το ΦΑ αν το βγάλουμε θα βοηθήσει άμεσα.
  8. Στο εργοστάσιο αυτό ξέρω από πρώτο χέρι ότι γίνεται εκμετάλλευση εργαζομένων χωρίς να υπάρχει τήρηση κανόνων ασφαλείας.
  9. To πρόβλημα λύνεται με το να έχουν οικολογικές που λιώνουν και αποικοδομούνται. Ας βάλουν αύξηση 1 λεπτο σε όλα τα προιοντα τους και τελείωσε. Η μπορούμε να γίνουμε ευρωπαίοι, να κουβαλάμε τσάντες και χειραποσκευές... Οπως γίνεται στις λαικές.
  10. Αγγλικά μιλάνε στο δρόμο. Τα μεταπτυχιακά είναι όλα στα αγγλικά.
  11. Oλες οι χώρες αυτές είναι καλές. Τη Νορβηγία ίσως να μην αγγίξει καθόλου η κρίση λόγω φυσικού αερίου. Αν και όλες οι χώρες αυτές επενδύουν πολύ στις ανανεώσιμες...
  12. Ενδιαφέρον. Ο προυπολογισμός του έργου είναι όμως 10πλάσιος (1.2 Μ Ευρω) όπως λέει το σάιτ του έργου. http://solbrine.uest.gr/index.php/el/
  13. Όπως τα είπαν είναι. Η διαφορά των ΧΜ με τους ΜΜ είναι ότι οι ΧΜ ενδιαφέρονται για τη διεργασία π.χ στα βιοκαύσιμα, τι αντιδράσεις γίνονται, τι καταλύτες χρειάζονται, την απόδοση της διεργασίας. Ενας ΜΜ θα επικεντρωνόταν στη μεταφορά μάζας/ενέργειας και στον εξοπλισμό της διεργασίας, από τι υλικό θα αποτελούνταν ένας βιοαντιδραστήρας. Θα το έβλεπε δηλαδή ως ένας κουτί που κάτι βάζεις και κάτι βγάζεις. Οπως εγώ π.χ. βλέπω ως κουτί έναν αεριοστρόβιλο. Το μόνο που ξέρω είναι την ισχύ του, εξωτερικά χαρακτηριστικά του, χωρίς να ξέρω πως δουλεύει, τι υλικό έχουν οι λεπίδες, η αντοχή στην μηχανική κόπωση κτλ. απλά ότι κάνει τη δουλειά του να παράγει έργο. Στην τελική αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ένας ΜΜ βλέπει αυτό που θα κάνει, τα εξαρτήματα κτλ είναι όλα εκεί, π.χ. ναν φιάξει ένα αγωνιστικό αμάξι F1. Ο ΧΜ δε βλέπει τπτ. Τον ενδιαφέρει η διεργασία, κάτι να ρέει σε ένα σωλήνα πχ. από ψυγείο μέχρι τα εργοστάσια λιγνιτών της Κοζάνης. Ο ΧΜ έχει πιο ευρύ πεδίο να ασχοληθεί όπως φάρμακα, τρόφιμα, υλικά, ενέργεια και ελπίζουμε σύντομα και πετρέλαια. Γενικά όταν τελειώσεις με το καλό, η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα προς το καλύτερο. Οπότε μην αγχώνεσαι. Υπομονή κάνουμε να περάσουν αυτά τα χρόνια.
  14. Δεν πρόκειται κανείς εδώ μέσα να σου πει κάνε αυτό το μεταπτυχιακό και θα βρεις δουλειά. Το μεταπτυχιακό είναι πλέον για να τρως το χρόνο παραγωγικά. Οπότε αν θες, κάνε κάτι να σαρέσει. Δεν είναι ανάγκη να δουλέψεις ως μηχανολόγος αν δε σαρέσει. Ο καθένας φιάχνει τη ζωή του όπως θέλει. Δεν περιμένει να του την φιάξουν άλλοι.
  15. Θα διαλέξεις ό,τι σαρέσει γιατί τα άλλα έρχονται μετά. Καλύτερα να μείνεις και να σπουδάσεις στην Ελλάδα γιατί οι καιροί άλλαξαν...
  16. Λόγω κρίσης υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά. Ενδέχεται εκεί πέρα να παίρνουν ακόμα. Οι μισθοί για διδακτ. είναι από τους ψηλότερους στην Ευρώπη. Αλλά και η χώρα είναι ακριβή να ζεις αλλά περνάς άνετα...
  17. Koίταξε, είμαι εδώ από το 2013. Και βλέπω την εξέλιξη των πραγμάτων. Το δεν προσλαμβάνουν σημαίνει ότι τα job fair π.χ. που κανουν έχουν μικρότερη συμμετοχή επιχειρήσεων ή ο χρόνος για να βρεις δουλειά μολις τελειώσεις έχει αυξηθεί. Από έλληνες βλέπω πόσο κάνουν να βρουν δουλειά κτλ. Εχουμε κρίση παντού. Απλώς εδώ την περνάνε light. Aυτή είναι η διαφορά. Γενικά σπουδασε ό,τι θέλεις και για δουλειά έχει ο Θεός. Αλλά μην περιμένεις ότι σε περιμένουν πως και πως να σε προσλάβουν. Γενικά όμως, ολλανδία και δανία που θες είναι καλύτερα από Γαλλία και Γερμανία... Αλλά η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη και γιαυτούς οπότε πιστεύω σύντομα να τελειώσει. Να ξεκαθαρίσουν ό,τι λογαριασμούς έχουν οι μεγάλοι, να δούμε άσπρη μέρα. Το ότι λένε τα ΜΜΕ συνέχεια, πρότυπο η Δανία κτλ. Δε σημαίνει ότι θα έρθεις και θα σωθείς... Το Όλμπο (έτσι προφέρεται) είναι μικρή πολή αλλά καλό το πανεπιστήμιο. λιγο φθηνότερη από την Κοπενχάγη. Δεν ξέρω τι απορρόφηση έχει αυτό που θα σπουδάσεις αλλά γενικά κρίνοντας σου λέω. Το πιο σημαντικό είναι να σαρέσει, τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία.
  18. Θα πήγαινα στην ολλανδία γιατί είναι 3πλάσια χώρα από τη Δανία οπότε είναι γενικά καλύτερα... Εδω στη Δανία σταμάτησαν να προσλαμβάνουν από πέρυσι, αλλά γενικά έχουν κοινωνικό κράτος που σε στηρίζει. Παρόμοια φαντάζομαι είναι και στην Ολλανδία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.