Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jogr11

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jogr11's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην δικιά μας περίπτωση δεν έχουμε έκθεση από πολεοδομία . είναι ένα αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα που θέλουμε με κάποιο νόμιμο τρόπο να κατεδαφίσουμε ώστε να προχωρήσουμε σε άδεια νέας κατασκευής ..
  2. Aυτό που ζητάει : Δικαιολογητικά δικαιώματος υπαγωγής στην παρ.4, αρθ.29, ν.4495 - Όροι υπηρεσίας Είναι η υποβολή στον 4495?
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι , έχω την εξής περίπτωση : Σε οικόπεδο που θα κάνουμε ανέγερση νέας οικοδομής , υπάρχει αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα για το οποίο δεν υπάρχει έκθεση από πολεοδομία. Επειδή δεν έχω κάνει ξανά αντίστοιχη διαδικασία . Η σκέψη είναι να δηλώσουμε στον 4495 ως αυθαίρετο προς κατεδάφιση , να πληρωθεί το παράβολο κ να εκδοθεί έγκρισή εργασιών κατεδάφισης . Οι ερωτήσεις που έχω είναι α. Όταν πληρωθεί το παράβολο μένει η δήλωση του 4495 σε υπαγωγή κ κλείνει σε ολοκληρωμένη εφόσον βγει η έγκρισή εργασιών και την ανεβάσω στον 4495? β. Ανοίγοντας στο eadeies μια έγκριση εργασιών για κατεδάφιση , εκτός από τα κλασσικά σδα,τ.ε. κλπ ζητάει Δικαιολογητικά δικαιώματος υπαγωγής στην παρ.4, αρθ.29, ν.4495 - Όροι υπηρεσίας . Είναι η υποβολή στον 4495? ή κάτι άλλο ? Να θυμίσω ότι δεν υπάρχει έκθεση από πολεοδομία . Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να γίνει η διαδικασία κατεδάφισης? Σας ευχαριστώ...
  4. παιδιά μην πάμε μακριά , δεν υπάρχει ιδιωτική κατασκευή στα προάστια της Αθήνας που να μην έχει υπέρβασή ύψους πάνω από 20%.. το Σάββατο το βράδυ πήγα ως επισκέπτης (κάνουμε τους ντεντέκτιβ αυθαιρεσιών) σε ένα τέτοιο σπίτι κ όταν τους το είπα ότι πρέπει να βάλουν παράβολο μεχρί Τετάρτη με κοιτούσαν σαν ufo.. Τρίτσης χωρίς γ φάση με 5 τ.μ. μετά 83 είναι κατηγορία 5 (τα επιπλέον τετραγωνικά) χωρίς άδεια.... Δυστυχώς έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα διότι στο υπουργείο δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει , εαν από θαύμα δεν προκύψει εκεί μέσα κάποιος γνώστης της πραγματικής κατάστασης λίγο πολύ οι περισσότεροι σε βάθος χρόνου θα έχουμε θέματα...
  5. 1.Πλέον δεν νομίζω ότι απαντούν γραπτώς για ευνόητους λόγους , όμως ξαναλέω ότι αυτή η συνομιλία ήταν πριν την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου. 2. Σε οριστική υπαγωγή στον 4178 δεν έχεις δυνατότητα να διαγράψεις- ακυρώσεις αρχείο , μόνο εάν πας σε υποβολή , όμως επειδή τα συγκεκριμένα ακίνητα έχουν κάνει συμβόλαιο δεν μπορείς να επανέλθεις σε υπαγωγή .Για αυτό σκέφτηκα ως καλύτερη λύση την ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ... Δεν ξέρω αν κάποιος έχει καλύτερη λύση.
  6. Αυτό που είχα συζητήσει τηλεφωνικά με υπάλληλο του ΤΕΕ ύστερα από αίτημα μου πριν περίπου 10-15 μέρες , πριν την τελευταία ανακοίνωση όμως του υπουργείου (24-9) , ήταν ότι οι δηλώσεις του 4495 δεν επηρεάζονται καθόλου ακόμα κ αυτές που έχουν λήξει το 18μηνό .Για τις δηλώσεις του 4178 μου είχε πεί πως όλες πρέπει να είναι σε οριστική υπαγωγή και της κατηγορίας 5 να έχουμε ανεβάσει κ όλα τα αρχεία. θα ήθελα να διαβάσω την άποψη σας στο εξής : σε 3 δηλώσεις του 4178 από λάθος συνεννόηση - βιασύνη στο γραφείο ανέβηκαν κάποια αρχεία, κυρίως δ.κ. και τ.ε. τα οποία δεν ήταν τα ορθά - οριστικά . Επειδή οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι σε οριστική υποβολή με συμβόλαιο να ανεβάσω ένα δεύτερο αρχείο σε κάθε λανθασμένο αρχείο με τίτλο ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ κλπ.. σας ευχαριστώ..
  7. Το γεγονός ότι δεν μίλησαν καθόλου οι κυβερνητικοί για την συγκεκριμένη τροπολογία , ίσως κ να κρύβει κάτι. όπως κ να έχει ,απαράδεκτη η διαχείριση ενός τόσο σοβαρού θέματος.
  8. κ εγώ αυτό ήθελα να ρωτήσω ,δεν υπάρχει αυτόματη θεώρηση (όπως θα περίμενα) .Αρα κάνουμε αίτηση για σφραγίδα εργοστασιακού ρεύματός στην πολεοδομία έχοντας τυπωμένο ένα αντίγραφό αδείας?
  9. Έχω εκδώσει άδεια οικοδομής για νέο κτίριο κατηγορία 3 με προέγκρισή(όχι με βεβαίωση) όμως η κουβέντα που γίνεται για την αρχαιολογία κ αν πρέπει όλες οι υποθέσεις που έχουν αρχαιολογία να είναι κατηγορία 1 ή 2 με έχει προβληματίσει .. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο στους όρους δόμησης είναι απαραίτητη η έγκριση αρχαιολογίας(για τις εκσκαφές) αλλά δεν είναι αρχαιολογικος χώρος, ιστορικος τόπος, παραδοσιακος οικισμος κλπ.. Στήν επιλογή των εγκρίσεων τα αρχεία της έγκρισής τα έβαλα στο : Έγκριση Εφορείας Αρχαιοτήτων(που είναι όπως λέει για κατ.3 ) κ όχι Έγκριση Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων( που είναι κατ. 1 όπως λέει) . Η προέγκριση βγήκε κανονικά κ αρκετά γρήγορα ενώ έγινε δεκτή κ η υπ. δηλ απαιτούμενων εγκρίσεων στη οποία είχα βάλει επίσης Έγκριση Εφορείας Αρχαιοτήτων. Είχα την λογική ότι τα ακίνητα σε αρχαιολογικο χώρο, ιστορικο τόποο κλπ είναι κατ. 1 κ οι απλές εγκρίσεις αρχαιολογίας είναι κατ. 3 (για μικρά κτίρια..) όμως με άλλους μηχανικούς που έχω μιλήσει θεωρούν ότι όταν υπάρχει έγκρισή αρχαιολογίας πάμε κατ.1 ,θα ήθελα την άποψη σας για αποφύγουμε λάθη . Στην δικία μου περίπτωση που πήγα με προέγκριση κ κατ. 3 στην ουσία η μόνη διαφορά είναι ότι στην κατ. 1 ο έλεγχος πληρότητας για τις μελέτες γίνεται από την πολεοδομία κ όχι από τον μηχανικό...
  10. θα ήθελα να ρωτήσω με το ηλεκτρονικό σύστημα εάν ξέρει κάποιος εάν καταθέτουμε την εγγυητική επιστολή όπως παλιά στην πολεοδομία ή τη καταθέτουμε ηλεκτρονικά κ αν ναι ηλεκτρονικά με ποιόν τρόπο....
  11. Καλησπέρα μετά από καιρό από εμένα, σε δήλωση για υποστηρικτικό κτίσμα(wc ,το βάζω χωρίς πρόστιμο)σε νόμιμο ναό το τοπογραφικό που ζητάει το σύστημα είναι εξαρτημένο εγσα ή της αδείας ?? σας ευχαριστώ ....
  12. παιδιά αν και νομίζω οτι δεν θα βγαλετε ακρη αυριό αλλά εαν εαν διευκρινιστει κάτι περιμέμνουμε ενημέρωση!!!!!! αλλου κανω το ερώτημα........ να κάνω μια ερώτηση????? με 4014 υπολογίζαμε με αλλό τροπο την κυρια κ μοναδική κατοικία με 4014 υπολογίζαμε με άλλο τροπο τους συντελεστές υπερβασης κάλυψης δομησης κλπ.. κ πολλά άλλα...βασιζόμενοι στις ερωτοαπαντήσεις ,στο τεε κ στην απλή λογική.. γιατί να μην θεωρηθεί λανθασμένος ο τρόπος υπολογισμού των προστίμων στο 4014 απο τους μηχανικούς???
  13. να κάνω μια ερώτηση????? με 4014 υπολογίζαμε με αλλό τροπο την κυρια κ μοναδική κατοικία με 4014 υπολογίζαμε με άλλο τροπο τους συντελεστές υπερβασης κάλυψης δομησης κλπ.. κ πολλά άλλα...βασιζόμενοι στις ερωτοαπαντήσεις ,στο τεε κ στην απλή λογική.. γιατί να μην θεωρηθεί λανθασμένος ο τρόπος υπολογισμού των προστίμων στο 4014 απο τους μηχανικούς???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.