Jump to content

jogr11

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

3 Followers

About jogr11

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. κ εγώ αυτό ήθελα να ρωτήσω ,δεν υπάρχει αυτόματη θεώρηση (όπως θα περίμενα) .Αρα κάνουμε αίτηση για σφραγίδα εργοστασιακού ρεύματός στην πολεοδομία έχοντας τυπωμένο ένα αντίγραφό αδείας?
 2. Έχω εκδώσει άδεια οικοδομής για νέο κτίριο κατηγορία 3 με προέγκρισή(όχι με βεβαίωση) όμως η κουβέντα που γίνεται για την αρχαιολογία κ αν πρέπει όλες οι υποθέσεις που έχουν αρχαιολογία να είναι κατηγορία 1 ή 2 με έχει προβληματίσει .. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο στους όρους δόμησης είναι απαραίτητη η έγκριση αρχαιολογίας(για τις εκσκαφές) αλλά δεν είναι αρχαιολογικος χώρος, ιστορικος τόπος, παραδοσιακος οικισμος κλπ.. Στήν επιλογή των εγκρίσεων τα αρχεία της έγκρισής τα έβαλα στο : Έγκριση Εφορείας Αρχαιοτήτων(που είναι όπως λέει για κατ.3 ) κ όχι Έγκριση Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων( που είναι κατ. 1 όπως λέει) . Η προέγκριση βγήκε κανονικά κ αρκετά γρήγορα ενώ έγινε δεκτή κ η υπ. δηλ απαιτούμενων εγκρίσεων στη οποία είχα βάλει επίσης Έγκριση Εφορείας Αρχαιοτήτων. Είχα την λογική ότι τα ακίνητα σε αρχαιολογικο χώρο, ιστορικο τόποο κλπ είναι κατ. 1 κ οι απλές εγκρίσεις αρχαιολογίας είναι κατ. 3 (για μικρά κτίρια..) όμως με άλλους μηχανικούς που έχω μιλήσει θεωρούν ότι όταν υπάρχει έγκρισή αρχαιολογίας πάμε κατ.1 ,θα ήθελα την άποψη σας για αποφύγουμε λάθη . Στην δικία μου περίπτωση που πήγα με προέγκριση κ κατ. 3 στην ουσία η μόνη διαφορά είναι ότι στην κατ. 1 ο έλεγχος πληρότητας για τις μελέτες γίνεται από την πολεοδομία κ όχι από τον μηχανικό...
 3. θα ήθελα να ρωτήσω με το ηλεκτρονικό σύστημα εάν ξέρει κάποιος εάν καταθέτουμε την εγγυητική επιστολή όπως παλιά στην πολεοδομία ή τη καταθέτουμε ηλεκτρονικά κ αν ναι ηλεκτρονικά με ποιόν τρόπο....
 4. Καλησπέρα μετά από καιρό από εμένα, σε δήλωση για υποστηρικτικό κτίσμα(wc ,το βάζω χωρίς πρόστιμο)σε νόμιμο ναό το τοπογραφικό που ζητάει το σύστημα είναι εξαρτημένο εγσα ή της αδείας ?? σας ευχαριστώ ....
 5. παιδιά αν και νομίζω οτι δεν θα βγαλετε ακρη αυριό αλλά εαν εαν διευκρινιστει κάτι περιμέμνουμε ενημέρωση!!!!!! αλλου κανω το ερώτημα........ να κάνω μια ερώτηση????? με 4014 υπολογίζαμε με αλλό τροπο την κυρια κ μοναδική κατοικία με 4014 υπολογίζαμε με άλλο τροπο τους συντελεστές υπερβασης κάλυψης δομησης κλπ.. κ πολλά άλλα...βασιζόμενοι στις ερωτοαπαντήσεις ,στο τεε κ στην απλή λογική.. γιατί να μην θεωρηθεί λανθασμένος ο τρόπος υπολογισμού των προστίμων στο 4014 απο τους μηχανικούς???
 6. να κάνω μια ερώτηση????? με 4014 υπολογίζαμε με αλλό τροπο την κυρια κ μοναδική κατοικία με 4014 υπολογίζαμε με άλλο τροπο τους συντελεστές υπερβασης κάλυψης δομησης κλπ.. κ πολλά άλλα...βασιζόμενοι στις ερωτοαπαντήσεις ,στο τεε κ στην απλή λογική.. γιατί να μην θεωρηθεί λανθασμένος ο τρόπος υπολογισμού των προστίμων στο 4014 απο τους μηχανικούς???
 7. μάλλον έχεις δικιο...... για τον έλεγχο κατηγορίας συμφωνείς???εξετάζουμε μονο την ιδιοκτησια.. για την κυρια κ μοναδικη κατοικια έχεις καποια αποψή?????είναι γελοίο.....
 8. ξεκαθαρίζει πιο πριν οτι για την κατηγορία δεν ελέγχεις ολοκληρο το οικοπεδο(κ λοιπές ιδιοκτησίες όπως είχαμε καταλάβει)αλλα μόνο το ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας της αθαιρεσίας νομίζω εδώ ο ποιητης θέλει να πει οτι δεν αθροιζεις ολες τι αυθαιρεσίες για να βγάλεις κατηγορία αλλα κάθε αυθαιρεσία ξεχωριστα... κ η καθεμία την δική της κατηγορία χα.....μείζων θεμα και δεν του έχουμε δώσει τη δέουσα προσοχη ,ποιες είναι οι απόψεις σας????εγω λέω οτι πρέπει να κόψουν τα ναρκωτικα............
 9. χα.......οτι του φανεί του λωλο...στεφανη!!!!!!!!!!!!!!!!!! πρεπεί να κάνουμε κατί,είναι ολοφάνερο μας γλεντάνε κ σπάνε πλάκα μαζί μας!!!!!!!! ξεκαθαρίζω οτι στον 4014 υπολόγιζα την μοναδική κατοικία όπως οι περισσότεροι εξετάζοντας εαν υπάρχουν άλλα ακινητα(εφόσον το αυθαιρετό ήταν η κύρια),κ αν αυτά ήταν πάνω απο 70τ.μ.,3000κατοίκους κλπ κλπ διαβάζοντας μόλις τωρα την εγκύκλιο 3 τι δεν καταλαβαίνω??????????????? θα παραθέσω το εξής παράδειγμα κ πείτε μου εαν έχω καταλάβει καλά τις μπούρδες τουσ!!!!!! ακίνητο 100τ.μ. με αυθαιρεσία 20τ.μ. σύνολό 120τ.μ. είναι μοναδικό και κύριο(δεν έχει άλλη κατοικία κ κατοικέι σε αυτό) αλλά διαβαζοντας την εγκύκλιο 3 15. Σε περίπτωση, που η κύρια κατοικία υπερβαίνει τα µέγιστα τετραγωνικά της παρ. 3 του άρθρου 19 του ν. 4178/13, ο ιδιοκτήτης δεν δικαιούται έκπτωση ; Ο ιδιοκτήτης δικαιούται την έκπτωση για την προβλεπόµενη στη σχετική διάταξη επιφάνεια για την οποία και εφαρµόζεται αποκλειστικά η έκπτωση κατά τον υπολογισµό του ενιαίου ειδικού προστίµου στο σχετικό φύλλο καταγραφής. Σε περίπτωση που η κύρια κατοικία υπερβαίνει τα µέγιστα τετραγωνικά που προβλέπει η σχετική διάταξη, η επιπλέον επιφάνεια καταγράφεται σε άλλο φύλλο υπολογιζοµένου του ενιαίου ειδικού προστίµου χωρίς την ανωτέρω έκπτωση. ένω μέχρι πριν 10 λεπτά απλα θα έβαζα κυρια κ μ.κ. τωρα κανω τους εξής ηλιθιους υπολογισμους (20*70)/120=11,66 μ2 20-11,66-8,33 μ2 αρα 2 φύλλα καταγραφής 1. με κυρια κ μοναδικη κατοικία για 11,66μ2 2. αλλη κατοικία για 8,33μ2 ειναι γελοίο αλλα εγω αυτό καταλαβααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!
 10. 3. Την τελευταία δήλωση του εντύπου Ε9, στην οποία αναφέρεται το ακίνητο, όπου βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση ανεξαρτήτως αν έχουν δηλωθεί επί αυτού οι αυθαίρετες κατασκευές. σε αυτό το σημείο αναφέρει πάλι τη λέξη ακίνητο κ εννοει καθαρά την ιδιοκτησία...... έχουμε φύγει τελείως απο το θεμα κατηγορία 3. αλλα νομίζω αυτό που συζητάμε είναι πολυ σημαντικο κ διευκρινιστική θα δουμε σε κανα μήνα φανταζομαί.....κ οι δηλώσεις δενμπορούν να περιμενουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 11. έχω σύσταση... Άρθρο 9 Κατηγορίες αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων Δ. Κατηγορία 4. Στα ποσοστά αυτά συνυπολογίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα επί του ακινήτου, καθώς και τυχόν αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης που έχουν υπαχθεί στους νόμους 3775/2009 (Α΄ 122), 3843/2010 (Α΄ 62) και 4014/2011 (Α΄ 62). το επι του ακινητου το ερμηνευείς ως ιδιοκτησία η ως οικοπεδο?????? εγω πλεόν παραδίδω πνευμα.... .
 12. κ εγω το βρίσκω υπερβολικό για αυτό έκανα αυτή τη σκέψη.Στο υπόγειο βάζω 29,25 διοτί σε αυτά έχει γίνει η αλλαγή χρήσης,τα υπολοιπα εχουν β.χ.(αποθήκη καυσίμων,λέβιταςκλπ κλπ). Πάνω εχω κάνει ενα μεγάλο λάθος διοτι υπολογίζω τη κατηγορία στη μεζονέτα και όχι ολες τις παραβασεις του οικοπεδου προς το οικοπεδο(τρεις λαλούν κ δυο χορευούν) πήγα σε ενα πελάτη χθες,πάντα κουβαλάω κ το νόμο μαζι για να μην νομίζουν οτι τα έχω παίξει με αυτα που λέω ,κ οταν του είπα ότι για να ρυθμίσεις τον ημιυπαιθριο 13τ.μ. Πρεπεί να μπω στις 3 μεζονέτες κ στην υπολοιπη πολυκατοικία του οικοπέδου κ οτι μάλλον είσαι κατηγορία 5 λόγω των πιθανών μεγάλων παραβάσεων των μεζονετών με πέρασε για …..... στις πολυκατοικίες που δεν έχουν οροφομεζονέτες(υπ-ισ) κ σοφίτες μπορείς εξωτερικά κ στην ταρατσα να καταλάβεις πράγματα,στις μεζονέτες τι??????????
 13. μόλις είδα βιαστικά το νέο νόμο αγχωθηκα λίγο με την απόδειξη του χρόνου κατασκευής,οταν διάβασα πιο προσεκτικά.....το εγκεφαλικό το έπαθα με τον υπολογισμό των συντελεστών.....εδω είναι τα μεγαλύτερα δράματα του 4014(στη μετάβαση) κ οι περισσοτεροί δεν το εχουμε παρει χαμπαρι!!!! να καταθέσω την πρωτη υπόθεση που μου ήρθε για 4178 χθες,η οποια ειναι για αγοραπωλησια με αποτέλεσμα να μην έχω το χρόνο να το φιλοσοφησω κ έτσι θελω την αποψή σας... πρόκειται για μεζονέτα(3ων επιπέδων υπ.49τμ , ισ.59τμ ορ.46τμ) σε συγκρότημα μεζονετών οι παραβάσεις που έχω 1. αλλαγή χρήσης υπογείου σε κατοικία 29.25τμ( σ. 0.5) 2. κλείσιμο ημιπαιθρίου 12.80(σ. 1) 3. κατασκευή παταριού στον α όροφο περίπου 15τ.μ.(πάνω απο τον διάδρομο και το μπάνιο) μέσα στον εγκεκριμένο όγκο του κτιρίου.όταν κάνω έλεγχο για βεβαίωση τα πατάρια πανω απο τα μπάνια(συνηθες ύψος 1,00μ)δεν τους έδινα σημασία ,στη συγκεκριμένη περίπτωση με έχει προβληματίσει διοτί ακολουθεί το νόμιμο ύψος της στέγης με αποτέλεσμα στη σημείο του κορφια το παταρι να έχει ύψος περίπου 1,50μ. το παταρι δεν ειναι βατο κ εχει β.χ.(δεν έχει σκάλα ανόδου) με τον νέο τροπο υπολογισμού οι 2 πρώτες παραβάσεις ειναι οριακα 40%(42/105) ωστε να ειναι κατηγορία 4.το θέμα ειναι με την τρίτη παραβαση ποια είναι η αποψή σας . 1.κάνω οτι δεν ειδα ? 2.την υπολογίζω ως υπερβαση δόμησης β.χ. Με αποτέλεσμα να παει κατηγορία 5 και το σύνολο των υπερβάσεων πάνω απο το 50% ,άρα υπολογίζω όλες τις παραβάσεις με 5β κ συντελεστη 1.3 ?(βαζω την 1 και 3 παραβαση στην ιδια καρτελα) 3. το θεωρώ αποθήκη μέγιστης επιφάνειας 15 τετραγωνικά μέτρα και ύψους έως 2,50 μέτρα κ βάζω 1 παράβαση? Αν υπάρχει κ κατί άλλο που να έχω μαυρά μεσανυχτα δεκτο!!!!!!!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.