Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xrysida

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Λοιπον [email protected] η συμβουλη σου ηταν πολυτιμη "Στείλτου κ ένα δεύτερο γράμμα να τον ρωτάς τους λόγους για τους οποίους αρνείται.Αν δεν έχουν υπόσταση,κάντου κ μια καταγγελία στο ΤΕΕ.Έτσι,για να μην προσέχουμε τη φάρα μας παραπάνω απ΄ό,τι της αξίζει........" Την πήρα την τεχνικη εκθεση σημερα.... Αυριο παω Πολεοδομια...Σε ευχαριστω
  2. Χρειαζεται καποια συγκεκριμενη διαδικασια για να μπορεσω να προσκομισω μια τεχνικη εκθεση ενος αλλου μηχανικου που εγω θα ορισω ως επιβλεποντα? Επισης τι γινεται με το ποσον των χρηματων που εχω ηδη πληρωσει για την επιβλεψη ? Ζ[email protected] μπορεις να μου εξηγησεις λιγο περισσοτερο τι εννοεις "Αν έχεις την παραμικρή διαφορά στην κατασκευή σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια" πχ.το μπανιο στο υπογειο θα μου δημιουργησει πρόβλημα?
  3. Το ισογειο ειναι 115 τμ υπερυψωμενο,περιπου ενα μετρο απο το εδαφος,με ενα κλειστο χωρο σταθμευσης 19,35 τμ (βασει της οικοδομικης αδειας) και το υπογειο μπαζωμενο απο όλες τις πλευρές.Το μονο που δεν εχω φτιαξει ακομα ειναι μια ραμπα για να βαζω αυτοκινητο στον κλειστο χωρο σταθμευσης.Παιζει ρόλο αυτο?
  4. Τονιζω ξανα οτι δεν εχω κανει παραβασεις.Εγιναν ακριβως αυτα που ειχε σχεδιασει ο επιβλεπων μηχανικος συμφωνα με την οικοδομικη αδεια.Σας παρακαλω για ακομη μια φορα μην αμφισβητειται τον λογο μου.(Γεια και παλι erling)
  5. Το μονο που θελω απο τον επιβλεποντα είναι η τεχνικη έκθεση....τιποτε άλλο. (panos,[email protected],achille αν διαβασετε το θεμα θα ηθελα τη γνωμη σας...)
  6. Μπορω να βάλω αλλον επιβλεποντα μηχανικο? Επισης θα πρεπει εκ νεου να ξαναπληρωσω την αμοιβη της επιβλεψης? (Οι εργασιες εχουν γινει ακριβώς οπως ειναι στα σχεδια που κατατεθηκαν στην Πολεοδομια εκτός απο την εσωτερικη διαμορφωση του χωρου του υπογείου-εγινε ενα μπανιο και ενα επιπλεον δωματιο)
  7. Φιλοι μηχανικοι γεια σας και παλι. Θα σας απασχολησω και θα ζητησω τις συμβουλες σας για ακόμη μια φορα. Οι εργασίες στο σπίτι μου τελειώνουν σε δύο μέρες και ειμαι ετοιμος για την τελικη θεώρηση της οικοδομικής μου αδείας....αλλά εδω και δύο εβδόμάδες παρ΄όλο που εχω στείλει και επιστολή στον επιβλέπων μηχανικό μου δεν ανταποκρινεται στο αιτημά μου να συντάξει την τελική τεχνική εκθεση. Θύμιζω οτι τον εχω εξοφλήσει απο τον Νοέμβριο και για την μελέτη αλλά και για την επιβλεψη.Τι μπορω να κάνω κατα τη γνώμη σας? Μηπως.... επειδη με την τελικη επιμέτρηση του (24-1-10) για το συνολο του οπλισμενου σκυρόδεματος 219 κυβικα διαπραγματευτηκα το ποσο των χρηματων που εδωσα για εξοφληση στην εταιρεια του μπετου (μιλούσαν για 260 κυβικα)...... και με την προμετρηση και τελικη εκτιμηση του (24-3-10)για την ποσοτητα του σιδηρου 20,37 τόνοι. διαπραγματευομαι το ποσο των χρηματων για την εξοφληση της μαντρας που μου εδινε τον σιδηρο(μιλανε για 24,53 τονους). Σας αναφερω πως ο καλουπατζης που με ταλαιπωρούσε εφυγε "κλοτσηδον" απλα με ενα εξωδικο.
  8. Σας αναφερω απο το τευχος του στατικού υπολογισμού την υπευθυνη δήλωση του μελετητη και επιβλεποντος μηχανικου των στατικών έργων : "Δηλώνω υπεύθυνα οτι συνεχως θα παρακολουθω και θα ελεγχω την ορθή και ακριβη τοποθέτηση των οπλισμων,την στατικη επαρκεια των ξυλοτυπων ,την συμφωνη προς τη μελετη και απο καθε αποψη επιμελημενη διεξαγωγη των εργασιών σκυροδετησεως ,εχοντας πληρη και ακεραια την ευθυνη επι παντων των ζητηματων τούτων. Θεωρω λοιπον [email protected] και λοιποι φιλοι μηχανικοι το γεγονος οτι απο την αρχη της συζήτησης ολη την ευθυνη την ριχνεται σε εμενα και καθολου στο μηχανικο αδικο και απανθρωπο.Ειστε επιστημονες...καποιοι και καλλιτεχνες...οχι εμποροι.
  9. Δηλαδη achille ο μηχανικος δεν εχει ευθυνη εαν δεν εφαρμοστει η μελετη του συμφωνα με τα σχέδια? Γιατι αυτό πιστευω οτι είναι η ουσία του προβληματος.Η επιβλεψη δεν ειναι κατι το γενικο και αοριστο.Ειναι ευθύνη πιστευω γι΄αυτό και την πληρώνεις επιπλέον. Εγω σε αλλα thread του site που διαβασα η επιβλεψη είναι ακριβώς αυτό : Ο μηχανικος εχει την ευθυνη για την σωστη και πιστη εφαρμογή της μελετης του. Σε θεμα που διαβασα ο μηχανικος ηθελε να παραιτηθει της επιβλεψης γιατι δεν εφαρμοστηκε σωστα η μελέτη του.Κανω λαθος? Υπάρχει εδώ ένα ενδιαφέρον κείμενο http://library.tee.gr/digital/m2009/m2009_koutinas1.pdf Σελίδα 7: Οι Επιβλέποντες Μηχανικοί οφείλουν να επιβλέπουν τις εργασίες δόμησης, ώστε αυτές να εκτελούνται σύμφωνα με τα εγκεκριμένα στοιχεία του τοπογραφικού διαγράμματος, του διαγράμματος κάλυψης και της μελέτης που υποβλήθηκε και να υποβάλουν σχετική δήλωση Συμπερασματικά, ο ευαίσθητος χώρος των Ελλήνων Μελετητών, οι οποίοι ασχολούνται με τα κτιριακά έργα έχει να αντιμετωπίσει τις εξής ευθύνες: • Σύνταξη Μελετών και Σχεδίων • Σύνταξη Φακέλου / Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας (ΦΑΕ – ΣΑΕ) • Χρονοδιαγράμματα Κατασκευής • Σύνταξη Προϋπολογισμού Έργου • Επίβλεψη Εφαρμογής Μελέτης και Κατασκευής • Επίβλεψη των φάσεων Κατασκευής και των Μέτρων Ασφαλείας • Παραλαβή του αποπερατωμένου Έργου Για τις παραπάνω ευθύνες του είναι υπόλογος έναντι: • Του ιδιοκτήτη (ΚτΕ) • Των Υπηρεσιών του Δημοσίου • Του Εργατοτεχνικού Προσωπικού • Του Κατασκευαστή • Διαφόρων “Τρίτων”.
  10. Δηλαδη για μια οικοδομη που ανετα θα μπορουσε να ειναι 190 κυβικα μπετο και 20 τονοι σιδερο....την πληρωνω 70 κυβικα τσιμεντο παραπάνω (5.150 ευρω) και 4,5 τονους σιδερο (3.000 Ευρω) συνολικα εκτος των εργατικών 8.150 ευρω παραπάνω .... πρεπει να πληρώσω νταβατζιλικι και να ειμαι και ευχαριστημένος....ο μηχανικός που πληρωθηκε για επιβλεψη καμία ευθυνη...ο καλουπατζής που μου σύστησε ο μηχανικος και αυτος καμία ευθυνη..εγω ειμαι ο υπευθυνος που εκανα αυτεπιστασια και πρεπει να με μαστιγωσουν οι φιλοι μηχανικοι και να πουν κιολας οτι πρεπει να σκυψω και λιγο ακόμα........ Τι να πω? Δεν ξέρω......Απλά λυπάμαι (Δεν θα ειχα προβλημα να συμβιβαστώ αλλα όχι και να με αδικήσουν τόσο πολύ)
  11. Η συνολική επιμέτρηση ειναι 223 κυβικά.....Ο εκβιασμός συνέχιζεται..... Εχω απευθυνθεί σε δικηγόρο και απεστειλα και μια επιστολή με το προβλημα στο Νομικό Τμήμα του ΤΕΕ για περισσότερες συμβουλές. Μπορεί ο συμβιβασμός να είναι μια λύση αλλα καποιες φορές πιστευω πως πρεπει να υπερασπιζομαστε το δικαιο και την αλήθεια με οποιοδήποτε κόστος. Αυτα προς το παρόν.
  12. Εγινε η τελικη επιμετρηση σημερα απο τον μηχανικό...και θα ειναι ετοιμη απο βδομάδας...Επαληθευθηκα βεβαιως...Επισης ο μηχανικος μου ειπε οτι ο καλουπατζης δεν ειναι ανυποχωρητος οσον αφορα το τελικο ποσό και θα μιλησει μαζι του οταν βγουν τα αποτελεσματα της επιμετρησης.
  13. Λοιπον σκεφτομαι να κανω τα εξής : 1)Ξεμπαζωνω δειγματοληπτικα δυο γωνιες της οικοδομης 2)Περιμένω να κανει την τελικη επιμετρηση ο μηχανικος 3)Αν ο καλουπατζης συνεχιζει να με απειλει και να μην ξεκαλουπωνει, παω στον εισαγγελεα με τον φακελο της οικοδομης για την μη συνεχιση των εργασιων της οικοδομης. 4)Φωτιά δεν βάζω....Απλα ο καλουπατζής θα πληρωθει συμφωνα με τα σχεδια... Πραγμα που σημαινει ότι ήδη είναι εξοφλημενος και με το παραπανω..του εχω δωσει 10.500 ευρω. 5)Απο δω και στο εξης μονο ιδιωτικα συμφωνητικα που να περιλαμβανουν το συνολικο κόστος των εργασιων συν τα μεροκαματα του ΙΚΑ που θα χρειαστούν. Τί λετε? ([email protected] η οικοδομη είναι ασφαλισμένη και spy1551 στο Νομο Κορινθιας μενω και δουλευω τώρα)
  14. Ζ[email protected] ναι παραδεχομαι ότι την πατησα...και οτι με ξεγελασαν...Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να παρω αλλον μηχανικο για την επιβλεψη των υπολοιπων εργασιων..... Δηλαδη η επιβλεψη που πληρωσα αυτον τον μηχανικό τι περιλαμβανει? Επισης το δικαστικο τμημα του ΤΕΕ μπορει να με συμβουλευσει? Και μια ερωτηση....Εφ΄ όσον δεν ειμαι και ο μονος που την έχει πατησει....Γιατί στην Ελλαδα του 2010 συνεχιζεται αυτή η κατάσταση? Ποιος μπορεί να την εμποδισει? Ποιος εχει τα μέσα και δεν το κάνει? Και μην μου πείτε το Κράτος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.