Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βασιλική Βεργή

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Βασιλική Βεργή's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι. Οικόπεδο που χωρίζεται από όριο οικισμού, επομένως τμήμα εντός οικισμού και τμήμα εκτός οικισμού. Έχει ανεγερθεί κατοικία που χωρίζεται και αυτή από το όριο του οικισμού. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει κάθετη συνοδιοκτησία όχι μόνο στο τμήμα εντός οικισμού αλλά και σε αυτό που είναι εκτός οικισμού, χωρίς να υπάρχουν κτίσματα στις κάθετες που δημιουργεί. Επιτρέπεται αυτό? Προσωπικά θεωρώ ότι με τις νέες ρυθμίσεις κάθε συνιδιοκτήτης μπορεί να αποκτήσει την πλήρη κυριότητα του κτίσματος που χρησιμοποιεί. Επομένως μπορούν να γίνουν τόσες κάθετες, όσα είναι και τα κτίσματα στο κοινό και αδιαίρετο οικόπεδο. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι. Μου προέκυψε η εξής περίπτωση. Στην ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων του Εθνικού Κτηματολογίου, τμήμα αγροτεμαχίου το έχει ως διεκδικούμενο από την Διεύθυνση Δασών. Στην ανάρτηση των δασικών χαρτών της συγκεκριμένης περιοχής που ακολούθησε, δεν το περιλαμβάνουν στις δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
  3. Καλησπέρα. Οικόπεδο εμβαδού 4.000 τ.μ., που χωρίζεται από όριο οικισμού. Τα 1.500 τ.μ. εντός οικισμού και τα 2.500 τ.μ. εντός σχεδίου πόλεως. Τα 1.000 τ.μ. από τα 2.500 τ.μ. ρυμοτομούνται απο τελευταίο δρόμο έγκεκριμένου σχεδίου πόλεως. Το προηγούμενο εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως ρυμοτομούσε 1.200 τ.μ. και με βάσει αυτό είχε γίνει πράξη παραχώρησης στο οικείο δήμο. Η αλλαγή των δύο σχεδίων πόλεως έχει να κάνει με το πλάτος του δρόμου. Πώς μπορεί ο ιδιοκτήτης να "πάρει πίσω" τα 200 τ.μ.? Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θέλω να κατατμήσω γήπεδο αναδασμού 10 στρεμ. στη μέση. Βρίσκομαι σε Ζ.Ο.Ε. (ελάχιστο όριο κατάτμησης και αρτιότητας 4 στρεμ.). Πρέπει να αφήσω πρόσωπο 25 μ. δεδομένου ότι δεν με ενδιαφέρει η οικοδομησιμότητα? Στη συνέχεια, πρόκειται να γίνει αγοραπωλησία του ενός τμήματος. Βεβαίωση δίνω και για τα δύο τμήματα ή μόνο για το μεταβιβαζόμενο? Σας ευχαριστώ.
  5. Καλημέρα. Δεν υπάρχει φάκελος της αδείας, δεν υπάρχουν σχέδια, δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε καν τετραγωνικά δεν λέει η άδεια. Ούτε τύπο κτιρίου. Επίσης, δεν υπάρχουν και σχετικά αρχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.
  6. Ευχαριστώ πολύ παιδιά... Την κατάτμηση την ξεχνάμε. Δεδομένου ότι το 1975 δεν ίσχυε το διάταγμα του 1985 για τις εκτός σχεδίου περιοχές που θέλει ελάχιστες αποστάσεις 15,00 μ., εάν κάποιος θέλει να αγοράσει ολόκληρο το ακίνητο, χρειάζεται τακτοποίηση και η σταυλαποθήκη (έτσι την χαρακτηρίζει η άδεια)?
  7. Γήπεδο εμβαδού 20.000 τ.μ., εντός Ζ.Ο.Ε. (αρτιότητα 6.000 τ.μ.). Εντός αυτού υπάρχουν δύο κτίσματα. 1. Σταυλαποθήκη (άδεια οικοδομής 1975) επιφανείας 163,80 τ.μ., απόσταση από όρια 1,46 μ. 2. Αποθήκη εμβαδού 20,08 τ.μ. χωρίς άδεια οικοδομής, αποστάσεις από όρια > 15,00 μ. Η απόσταση μεταξύ των κτιρίων 23,00 μ. Για να γίνει κατάτμηση σε δύο ίσα τμήματα και αγοραπωλησία του ενός τμήματος χρειάζεται να τακτοποιηθούν και τα δύο κτίσματα? Η μεταξύ τους απόσταση είναι απαγορευτική προκειμένου να μείνει ένα κτίσμα σε κάθε τμήμα?
  8. η παρεκκλιση ειναι το 1993 και συμβολαια δεν μου εχουν φερει. εχει εκδοθει αδεια σε αυτο το γηπεδο το 1983 ομως.
  9. Συναδελφοι, εχω μετρησει ενα ακινητο εκτος σχεδιου 4100 τ.μ., που το μισο πεφτει μεσα σε ζωνη οικιστικού ελέγχου, που ορίζει ως κατά κανόνα αρτιότητα τα 6 στρεμ. και ως κατά παρέκκλιση τα 4 στρεμ. Το υπόλοιπο τμήμα είναι εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης. Θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο? ¨Η εξετάζεται ως δυο ακινητα, οποτε είναι μη άρτια και μη οικοδομήσιμα? Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.