Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jkyriako

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

jkyriako's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα την απόψή σας σχετικά. Ορίζεται αλλαγή χρήσης (σε υπόγειο πολυκατοικίας) από αποθήκη (ΒΧ) σε θέση στάθμευσης; Χρήζει ένταξης στο 4178/2013; * Υποσημείωση: πρόκειται για υπόγεια αποθήκη με ράμπα εισόδου, τμήμα της οποίας χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτ/των (2 το ένα πίσω από το άλλο)* Σε περίπτωση που το ζήτημα έχει απαντηθεί αλλού παρακαλώ παραπέμψτε με. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση, Αυτή τη διαδικασία σκεφτόμουν κι εγώ. Η αλλαγή έχει συντελεστεί όπως δηλώθηκε, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, το θέμα είναι οικονομικό... ΕνΦΙΑ vs ενοίκιο..
  3. Στην πραγματικότητα δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως κατοικία. Επί του παρόντος ενοικιάζεται με την υφιστάμενη μεν χρήση, λόγω τακτοποίησης, αλλά ως αποθηκευτικός χώρος (αποθήκευση οικοσκευής). Ο ιδιοκτήτης θεώρησε καλή ιδέα την αλλαγή χρήσης σε κατοικία προ ετών, όμως τώρα βλέπει ότι δεν τον συμφέρει.. Πως μπορεί να επιστρέψει στην αρχική χρήση;
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο, έγινε με το νόμο 4014 και στη συνέχεια με τον 4178 τακτοποίηση για αλλαγή χρήσης υπόγειας αποθήκης σε κατοικία. Ο ιδιοκτήτης θέλει τώρα εκ νέου την αλλάγη χρήσης της εν λόγω Ο.Ι. από κατοικία σε αποθήκη. (Προφανώς δε βρίσκει να το νοικιάσει ως κατοικία, οπότε γιατί να πληρώνει ΕΝΦΙΑ για κατοικία...) Πως προχωράμε σ'αυτήν την περίπτωση; Χρειάζεται άδεια αλλαγής χρήσης ή μπορεί να γίνει τροποποίηση στον 4178; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. (αν έχει συζητηθεί αλλού να με συγχωρέσετε και παρακαλώ παραπέμψατέ με)
  5. Αγαπητε Δημητρη, Προφανως ειναι παραλογη η τοποθετηση του ιδιοκτητη, την παραθετω απλσ ως ενδειξη της λογικης που επικρατει. Σέυχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.
  6. Το οικοπεδο ειναι γωνιακο και ως εκ τουτου τα καλωδια τεμνουν τμημα του. Ο ιδιοκτητης εκανε προχειρη κατασκευη (αποθηκη) στην ταρατσα και θεωρησε "λογικο" να εγκλωβισει τα καλωδια (αφου περνουν απˊτην ιδιοκτησια του, ειναι δικα του....). Χωριο ειναι και υπαρχει η λογικη: δικο μου ειναι ο,τι θελω κανω, ποιος θα με ελεγξει... Αναρωτιεμαι ομως, με δεδομενο οτι η οικια προυπηρχε του δικτυου ηλεκτροδοτησης, δε θα επρεπε η δεη να προβλεψει ή εστω να υποθεσει οτι καποια στιγμη θα μπορουσε να γινει καθ'υψος προσθηκη στο εν λογω ακινητο; Τελικα πρεπει να απευθυνθω στην δεη και αν ναι το ενδεχομενο κοστος μεταφορας θα βαρυνει τον ιδιοκτητη ή τη δεη;; Ευχαριστω για την αμεση αποκριση.
  7. Καλησπερα συναδελφοι, Μου εχει τυχει περιπτωση στην οποια, σε χωριο, εντος του οικισμου, εχει γινει προσθηκη δωματος σε ισογεια κατοικια. Το προβλημα ξεκιναει απˊτη στιγμη που ο ιδιοκτητης κατα την κατασκευη εγκλωβισε τμημα των καλωδιων εντος της αυθαιρεσιας. Μου φαινεται λογικο οτι ως εχει, δε θα επρεπε να νομιμοποιηθει, ομως ειναι ζητημα του ιδιοκτητη ή της ΔΕΗ; Πριν την κατασκευη της αυθαιρεσιας τα καλωδια περνουσαν ελευθερα (τεμνοντας νοητα) πανω απο την ταρατσα της κατοικιας. Ευχαριστω εκ των προτερων για καθε συνεισφορα σας στο ζητημα. Υ.γ. σε περιπτωση που δεν το ειδα εγω και το ζητημα εχει θιγει αλλου, παρακαλω παραπεμψετε εκει.
  8. ΦΕΚ 56/1836 (άρθρο 3ο) http://www.eim.gr/eim/docs/1836%20FEK_56.pdf (link) Το ΦΕΚ συμπεριλαμβάνει την σχέση του Βασιλικού στρέμματος, ή απλά στρέμμα (1 στρέμμα=1000 m2) με το παλαιό Πελοποννησιακό στρέμμα κατ' άλλους παλαιό τουρκικό στρέμμα (Πελοποννησιακό στρέμμα=1.27 Βασιλικά στέμμματα). Η επίσημη κατάργηση όλων των παλαιών μέτρων και σταθμών έγινε στις 31 Μαρτίου του 1959 (ΦΕΚ 131Α/1959).
  9. Χαίρεται, είμαι φοιτητής Πολ.Μηχ. και θα ήθελα να ρωτήσω το εξης: Σε αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων και εξ αδιαιρέτου (4 ιδιοκτήτες ), 1. Πόσα τ.μ. μπορούν να κτισθούν; και βασικότερο: 2. Μπορεί να γίνουν 4 διαφορετικά κτίσματα , έστω συνδεδεμένα με κάποιο τροπο ; Αν μπορείτε παρακαλώ παραπέμψτε στα αντίστοιχα άρθρα του Γ.Ο.Κ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.