Jump to content

geotsimb

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

About geotsimb

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Βοηθητικός Πίνακας Συντελεστών Ετεροχρονισμού Ηλεκτρικών φορτίων Βοηθητικός Πίνακας Συντελεστών Ετεροχρονισμού.doc
 2. Για Εμπορικές Αποθήκες-Κέντρα Αποθήκευσης & Διανομής βλέπε επίσης : - Πυροσβεστική διάταξη 6/2018 - Απόφαση αρ. 16410 Φ700.6/26-4-2018 (ΦΕΚ 1576Β/8-5-2018) - Παράρτημα IV της KYA Φ61/5542/72/17-1-2018 (ΦΕΚ 62Β/18-1-2018)
 3. Τα προγράμματα της 4Μ, ίσως δε και τα περισσότερα ξένα είναι ανελαστικά ως προς την επιλογή διαφορετικών κατά περίπτωση μεθόδων υπολογισμού, δηλαδή στερούνται παραμετροποίησης. Ειδικά για τα προγράμματα της 4Μ θα πρέπει να ξέρεις ότι εξειδικευμένες απαιτήσεις καλύπτονται μόνο με έμμεσες μεθόδους όπως π.χ. η τροποποίηση κάποιων συντελεστών για συγκεκριμένο/ους χώρο/ους κ.λ.π. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής του τρόπου υπολογισμού των φορτίων αερισμού θα πρέπει να μηδενισθεί το ένα φορτίο για να μην προστίθεται στο άλλο. Το απόσπασμα οδηγιών που παρέθεσ
 4. "Ο χρήστης μπορεί να επέμβει στον υπολογισμό καθώς του δίνεται η δυνατότητα να αλλάξει τις τιμές R (ή r), H και ZΓ ....... Aν κάποια από τις τιμές αυτές μηδενιστεί τότε οι απώλειες χαραμάδων μηδενίζονται, ενέργεια που θα πρέπει να γίνει όταν υπάρχει εξαναγκασμένος αερισμός (οπότε και υπερπίεση στο χώρο)"
 5. "Η φωσφίνη μπορεί να αντιδράσει με ορισμένα μέταλλα και ιδιαίτερα με τον χαλκό, μπρούτζο, ασήμι και χρυσό προκαλώντας διάβρωση που αρχικά εμφανίζεται με μεταχρωματισμό του μετάλλου. Προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται και για ορισμένους τύπους φωτοαντιγραφικού χαρτιού και μη εμφανισμένων φιλμ." https://www.apolimantikilg.gr/φωσφίνη/ "- Η φωσφίνη προσβάλει τα περισσότερα μέταλλα, γι' αυτό πριν από την εφαρμογή απομακρύνετε ή καλύψετε καλά μεταλλικά αντικείμενα και ιδιαίτερα χάλκινα και κράματα χαλκού. Δεν προσβάλει τον ανοξείδωτο χάλυβα." https://www.ellagret.gr/el/component/eshop/
 6. Το rapidshare.com έχει κλείσει εδώ και χρόνια
 7. 1. Για δοχεία πίεσης υποκείμενα σε εξωτερική πίεση εκτιμάται μια αρχική τιμή του πάχους και υπολογίζεται η οριακή τιμή της πίεσης κατάρρευσης Pr (EN 13445- μέρος 3-κεφ. 8.5.2.2 εξισώσεις 8.5.2-4 έως 8 ) Η εξωτερική πίεση (π.χ. ατμοσφαιρική σε περίπτωση κενού) πρέπει να ικανοποιεί την σχέση P < (Pr / Συντ.Ασφαλ.). Στην παρατήρηση επίσης της εξίσωσης 8.5.2-8 αναφέρεται ότι σε περίπτωση πολύ μικρής Pr πρέπει να αυξηθεί το εκτιμώμενο πάχος και να επαναληφθεί ο υπολογισμός. 2. Μια άλλη μέθοδος υπολογισμού της πίεσης λυγισμού (buckling pressure) στο συνημμένο αρχείο (κεφ. 3.3
 8. 1. Ανοίγει με WinRAR 5.0 ή ανώτερο και με B1 Free Archiver. 2. Το παράρτημα Ο του EN 13445-3 περιλαμβάνει τους συντελεστές υπολογισμού οποιασδήποτε ιδιότητας των χαλύβων (π.χ μέτρου ελαστικότητας κ.λ.π.) με βάση την σχέση Ζ = c0+c1*Τ+...cn*Τ^n (συνάρτηση της θερμοκρασίας Τ σε οC) όχι όμως της αντοχής τους. Για θέματα επιλογής και αντοχής υλικού πρέπει να ανατρέξεις στο ΕΝ 13445-2 (Materials).
 9. Ο υπολογισμός μπορεί να γίνει με βάση τους παρακάτω κανονισμούς & πρότυπα : 1. AD Merkblatt 2000 (Γερμανικός κανονισμός) 2. ΕΝ 13445-3 (Ευρωπαϊκό πρότυπο) 3. ASME Boiler and Pressure Vessel Code-section VIII (Αμερικανικός κανονισμός) Επίσης χρήσιμο είναι και το παρακάτω αρχείο : Σχεδιασμός και Υπολογισμός δοχείων πίεσης-EN 13445.part1.rar Σχεδιασμός και Υπολογισμός δοχείων πίεσης-EN 13445.part2.rar
 10. Και μερικά ακόμη αρχεία των ABB, Schneider Electric κ.λ.π. (στα Αγγλικά) substation1.rar substation2.rar
 11. Για την αδειοδότηση βιομηχανικής-βιοτεχνικής δραστηριότητα (Ν.3982/2011) απαιτείται, μεταξύ των άλλων και η υποβολή βεβαίωσης χρήσεων γης για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο που αφορά φυσικά την συνολική έκτασή του. Συνεπώς και σε περίπτωση μελλοντικής ανέγερσης κτιρίου προκύπτει θέμα ως προς την δυνατότητα χορήγησης, από την Πολεοδομία,θετικής βεβαίωσης χρήσεων γης εφόσον η νοητή γραμμή των 500 μ. τέμνει το γήπεδο εγκατάστασης της μονάδας.
 12. Λογισμικό 20.995 $ μάλλον δύσκολο να το βρεις και να το μάθεις. Επειδή όμως έχω την εντύπωση ότι κάπου έχω δεi το manual εάν θέλεις πες μου να το ψάξω.
 13. Τα παραπάνω προγράμματα αφορούν κατά κύριο λόγο την ειδικότητα του χημικού μηχανικού (σχεδιασμός – υπολογισμοί τεχνικής και οικονομικής φύσεως-προσομοίωση διεργασιών χημικών βιομηχανιών) με εξαίρεση μόνο τον σχεδιασμό εναλλακτών θερμότητας ( ASPEN-ONE E.D.R.) και ίσως δοχείων πίεσης (το τελευταίο το αναφέρω με ιδιαίτερη επιφύλαξη).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.