Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΓΙΩΡΓΟΣ_ΠΑΠ

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΓΙΩΡΓΟΣ_ΠΑΠ

  1. τα ίδια και εγώ συνάδελφοι. Από 12/4 το απόγευμα η ενεργοποίηση (με αποδεικτικό) αλλά από χρήματα τίποτα. Μίλησα με το ΚΕΚ πρίν λίγο και μου πρότειναν να στείλω mail εδώ: [email protected] Αισθάνομαι σαν ζητιάνος...
  2. Συνάδελφοι, έχετε όλοι δίκαιο και εγώ τις ίδιες σκέψεις έκανα. Πραγματικά θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω (τα λίγα)... Αναγκαστικά, θα γίνει γραπτό ερώτημα διότι πρόκειται περί παρερμηνείας και μόνο. Η περιοχή είναι γεμάτη από ισόγειους βοηθητικούς χώρους αποθηκών (όχι επαγγελματικών ή γεωργικών, βιοτεχνικών), κλπ Συνάδελφε pseirak καλύτερα να μην σου πώ διότι θα πέσεις από τα σύννεφα... Σας ευχαριστώ και πάλι.
  3. Πάντως, συνάδελφε dsworks, στο παραπάνω ΦΕΚ και συγκεκριμένο στο Άρθρο 3 "Περιεχόμενα Γενική Κατοικίας", δεν αναφέρει τίποτα για αποθήκες και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Υποθέτω σε αυτό στηρίζονται και μου απαντούν αρνητικά...
  4. Ευχαριστώ συνάδελφοι, δεν έχω θέμα με τον σ.δ., Το θέμα της "παρερμηνείας" με "τάραξε". Επιμένουν φυσικά ότι ΔΕΝ επιτρέπεται. Θα την πούμε τελικά την άσχημη κουβέντα Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά και καλά Χριστούγεννα.
  5. Συνάδελφοι, σε περιοχή με χρήση γης "Γενική κατοικία" ο πελάτης ενδιαφέρεται να κατασκευάσει κατοικία αποτελούμενη από ισόγειο και όροφο. Στο ισόγειο θέλει να εγκαταστήσει βοηθητικούς χώρους της κατοικίας δηλαδή λεβητοστάσιο και αποθηκευτικό χώρο (όχι αγροτική ή βιοτεχνική ή άλλου είδους αποθήκη με την έννοια της "επαγγελματικής" χρήσης). Στην πολεοδομία με ενημέρωσαν, προφορικά, ότι δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση αποθήκευτικού χώρου εφόσον η χρήση γής είναι "Γενική Κατοικία". Θα ήθελα την γνώμη σας, ειδικά των συναδέλφων που αντιμετώπισαν κάποιο παρόμοιο θέμα. Θα μπορούσα φυσικά να χαρακτηρίσω τον χώρο αυτό αντί για αποθηκευτικό ως "χώρο στάθμευσης" και να τελειώσει το ζήτημα, ωστόσο μήπως απλά είναι θέμα παρερμηνείας και τελικά η εγκατάσταση αποθηευτικού χώρου επιτρέπεται; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  6. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η αυθαίρετη δόμηση είναι να μην ξαναπιάσουμε ποτέ για τακτοποίηση, αλλά και να μην ξαναχτίσουμε ή κάνουμε τα στραβά μάτια, ποτέ αυθαίρετο. Εγώ πάντως συνάδελφοι, ίσως είμαι ο μοναδικός, αλλά δεν τα παλεύω άλλο τα αυθαίρετα. Κάθομαι, τα βλέπω και τα καμαρώνω. Και αυτά εμένα...Αντιμετωπίζω δηλαδή την αυθαίρετη δόμηση με τηλεπάθεια.
  7. Και για δουλειά μην ανησυχείς, ο νόμος των αυθαιρέτων θα υπάρχει σίγουρα μέχρι τότε! Συγχαρητήρια συνάδελφε!
  8. όσο ήταν σε ισχύ ο 4014 πηγαίναμε στο ΤΕΕ ώρες ολόκληρες να μάθουμε, να ρωτήσουμε, να κάνουμε το καλύτερο για τον πελάτη. Μονοκονδυλιά τον σβήσανε και τώρα ξανά για άλλα δύο χρόνια όλα από την αρχή μέχρι να κηρυχθεί και αυτός αντισυνταγματικός (έχει γίνει ήδη προσφυγή) και μετά τί; Οι αλλαγές μεταξύ των δύο νόμων είναι ταρατώδεις και ας μην φαίνονται με πρώτη ανάγνωση. Θα πεί κάποιος "ε, και τί φωνάζεις; Δουλειά σου δεν είναι;". Όχι συνάδελφοι, δεν είναι αυτή η δουλειά μας.
  9. Έχει δίκιο ο Ιάσωνας. Τα πρόστιμα έχουν απογειωθεί και δεν ξέρουμε τί θα πούμε στους ιδοκτήτες. Ισόγειοι βοηθητικοί χώροι με τον 4014 έπερναν συντελεστή 50% (μέρος β΄ερωταπαντήσεων ΥΠΕΚΑ, ερώτηση 27), κάτι που δεν υπάρχει στον νέο νόμο (ΜΟΝΟ υπόγεια, πατάρια και σοφίτες). Επιπλέον, κτίρια με άδεια που ακολούθησε μετά κατάτμιση θεωρούνται από τον νέο νόμο ότι ΔΕΝ έχουν πλέον άδεια και εκεί που "τακτοποιούσαμε" επιπλέον μέτρα βρεθήκαμε στα χέρια με ολόκληρο το κτίριο αυθαίρετο...Πραγματικά έχω απογοητευθεί εντελώς. Θα φάμε ξύλο.
  10. Μπράβο συνάδελφε. Πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο!
  11. Εξαιρετικό και πάρα πολύ χρήσιμο συνάδελφε. Σ'ευχαριστώ.
  12. Συνάδελφοι, πελάτης μου ζήτησε αν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης άδειας για μία θέση στάθμευσης μπροστά στο κατάστημα του, επί του δρόμου όμως. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, αν και μάλλον απλό. Πιθανολογώ ότι ο αρμόδιος Δήμος είναι η υπηρεσία που πρέπει να απευθυνθώ ωστόσο την περίοδο αυτή είναι δύσκολο να βρείς κάποιον σχετικό εκεί μιας και ο δήμος μετακομίζει σε άλλο κτήριο. θα εκτιμούσα την βοήθεια όποιου συναδέλφου έχει ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο ως προς το τί δικαιολογητικά και ποιά διαδικασία χρειάζεται να ακολουθηθεί ούτως ώστε να πώ κάτι στο πελάτη και να ξεκινήσω. Φιλικά, Γιώργος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.